Wasmachine 12kg

Grote huishouden zoals een studentenhuis of een groot gezin hebben vaak veel wasgoed. Om dat allemaal in één keer te wassen heb je een grote wasmachine nodig. Deze huishoudens hebben daarom baat bij een wasmachine 12 kg. Dit is een wasmachine met een trommelinhoud van 12 kg, genoeg om al het wasgoed van minimaal vijf personen te wassen. Welke 12 kg wasmachines er zijn en wat de beste wasmachines 12 kg van 2024 zijn, lees je hier.

12 kg wasmachine

Wat is een wasmachine met 12 kg

Groot wassen, minimale moeite

Een wasmachine 12kg is een wasmachine met een vulgewicht van 12 kg. Het vulgewicht geeft aan hoeveel kg wasgoed in de trommel past. 12 kg vulgewicht betekent dus dat je elke wasbeurt 12 kg kleding kunt wassen. De meeste wasmachines hebben een vulcapaciteit van 7, 8 of 9 kg.

Een wasmachine met 12 kg vulgewicht wordt dan ook gezien als een grote wasmachine en is geschikt voor huishoudens bestaande uit 5 of meer personen.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasmachine 12kgs

Beste wasmachine met 12kg van 2024

Ben je van plan een nieuwe wasmachine te kopen met een vulgewicht van 12 kilogram? Het assortiment van deze grote apparaten is klein, waardoor er weinig keus is. Hieronder lichten we de beste 12 kg wasmachine voor je uit. We hebben hierbij niet alleen gekeken naar het vulgewicht, maar ook naar andere eigenschappen van wasmachines zoals het energieverbruik, aantal toeren, de verschillende wasprogramma’s en handige functie’s zoals automatische dosering van wasmiddel of een stoomfunctie. Dit is de beste wasmachine 12kg vulgewicht van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Is 12 kg vulgewicht voldoende voor mijn wasmachine

Welk vulgewicht je moet hebben, is afhankelijk van de samenstelling van je huishouden en welke soort wasgoed je hebt. In de tabel hieronder zie je welk vulgewicht ideaal is voor welk huishouden. 12 kg wasmachines zijn ideaal voor grote gezinnen bestaande uit 5 personen of meer. Echter heb je een minder groot gezin, maar was je veel beddengoed, handdoeken of gordijnen? Dan is een grote trommelinhoud toch handig zodat je alles in één keer kunt wassen. Een 12 kg wasmachine beschikt over een grote trommel waar aardig wat wasgoed in past.

Eigenschap
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3-4 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 6 of 7 kg
  • 7 kg
  • 8 á 9 kg
  • 9 kg of meer

Waar let je op het kopen van een 12 kg wasmachine

Wanneer de zoektocht naar een nieuwe wasmachine begint, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Naast het 12 kg vulgewicht, zijn ook andere eigenschappen belangrijk om een goede wasmachine te kopen.

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine bepaalt hoe energiezuinig het apparaat is. A is het meest zuinig, F is het minst zuinig. Een zuinige wasmachine is wat duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik waardoor je tot wel €300 per jaar kunt besparen op je energierekening. Op den duur kun je dus veel geld besparen.

Geluidsniveau

Een 12 kg wasmachine is groter dan andere soorten wasmachines. Een groter apparaat zal ook wat meer geluid maken tijdens het wassen en centrifugeren. Kijk dus zeker naar het geluidsniveau tijdens je zoektocht.

Wasprogramma’s

Een groot gezin heeft vaak ook veel verschillende typen wasgoed. Dan is het handig dat er ook genoeg verschillende wasprogramma’s op je wasmachine zijn die elk soort wasgoed schoon kan wassen. Kijk daarom goed naar welke programma’s jij vaak gebruikt. Het is ook handig om te kijken naar een extra functie zoals stoom programma waarbij vlekken grondig worden verwijderd en kleding glad gestoomd wordt na het wassen. Dat scheelt je weer een uurtje strijken.

Extra eigenschappen

Naast de standaard kenmerken van wasmachines, kun je ook kijken of je nog speciale extra functies wilt hebben. Dit zijn vaak functies die het gebruiksgemak verhogen zoals bediening via app, automatische wasmiddeldosering, een zelfreinigende wasmiddellade en een beladingssensor die je wasgoed in de trommel afweegt.

Toerental

Het toerental geeft aan hoe vaak de trommel van de wasmachine draait wanneer deze aan het centrifugeren is. Hoe hoger het aantal toeren, hoe droger je kleding uit de trommel komt. De meeste 12 kg wasmachines hebben een toerental van 1400 of 1600 toeren.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een wasmachine met 12 kg

Wat is de beste wasmachine voor een groot gezin?

Een groot gezin waarbij meer dan vier personen samen leven heeft baat bij een wasmachine met een vulgewicht van minimaal 9 kg. Wanneer je grote ladingen wasgoed hebt, dan is een grotere wasmachine met 10 of 12 kg inhoud nog beter.

Hoe groot moet je wasmachine zijn om een dekbed te wassen?

Om een tweepersoons dekbed te wassen heb je een wasmachine nodig met minimaal 8 kg vulgewicht. De trommel is dan groot genoeg om een dekbed te wassen, maar ook ander groot wasgoed zoals een wasmand vol handdoeken of de gordijnen.

Wat is de grootste wasmachine?

Voor consumenten is de grootste wasmachine een wasmachine met 12 kg vulgewicht. Deze wasmachines zijn geschikt voor huishoudens bestaande uit 5 personen of meer. Er zijn nog grotere wasmachines, maar die worden vaak zakelijk gebruikt zoals bij een wasserette of in een hotel. Je zult deze niet snel in een woning zien staan.