Tweedehands wasmachine

Ben je toe aan een nieuwe wasmachine, maar zie je het niet zitten om het volle pond te betalen? De prijs van een nieuwe wasmachine is niet mis, gelukkig is er ook een goedkope optie: een tweedehands wasmachine. De keuze voor een apparaat dat al gebruikt is, is goed voor je portemonnee én het milieu. Meer weten over het kopen van een tweedehands wasmachine? Wij vertellen je er alles over.

Tweedehands wasmachine

De beste tweedehands wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een goedkope wasmachine die nog zo goed als nieuw is? Ga dan voor een tweedekans wasmachine van Coolblue! Zij nemen gebruikte wasmachines in en knappen ze van top tot teen op.
Ze worden gecontroleerd, gerepareerd, getest, gereinigd en nogmaals getest, zodat jij verzekert bent van een goedkope tweedehands wasmachine die nog jaren mee gaat, voor een mooie prijs. Je vindt hier de beste tweedehands wasmachines van 2024!

Een tweedehands wasmachine kopen: waar let je op

Een tweedehands wasmachine klinkt misschien niet zo fijn als een nieuwe, maar het kan je een hoop voordelen geven. Zo is de prijs van een tweedehands wasmachine vaak een stuk voordeliger, en zijn ze vaak nog van goede kwaliteit. Ook is tweedehands kopen goed voor het milieu, omdat er minder nieuwe apparaten gemaakt hoeven worden. Omdat je de wasmachine niet direct bij de leverancier of een officieel verkooppunt koopt, maar bijvoorbeeld via Marktplaats of een lokale kringloopwinkel, zijn er wel een aantal punten waar je iets beter op moet letten. Dit zijn de aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een tweedehands wasmachine.

Voldoet de wasmachine wel echt aan al jouw eisen?

Afhankelijk van waar je een tweedehands wasmachine koopt, kan de hoeveelheid gegeven informatie over het apparaat verschillen. Een tweedehands witgoed dealer zoals Coolblue kan je vaak alle informatie geven die je nodig hebt, maar bij tweedehands verkooppunten zoals een kringloopwinkel, kunnen er wat gegevens ontbreken. Wees er daarom extra alert op dat de wasmachine die je koopt voldoet aan al jouw wensen. Deze wensen gaan mogelijk over de grootte van het apparaat, het merk, het vulgewicht (hoeveel kilo wasgoed in de trommel past), de verschillende wasprogramma’s, afmetingen, het bouwjaar en meer.

Hoe zit het met de garantie van een tweedehands wasmachine?

Een goedkope wasmachine is natuurlijk hartstikke fijn, maar er zitten wel risico’s verbonden aan het kopen van een tweedehands wasmachine. Wat moet je doen als de wasmachine toch niet blijkt te werken? Of hij het na een maand begeeft? Sommige verkooppunten van tweedehands witgoed, zoals Coolblue, geven standaard garantie op hun apparaten, maar dit is niet altijd het geval. Je wilt hierover van tevoren duidelijke afspraken maken met je verkoper, als hij of zij die nog niet heeft opgesteld.

De bezorging van je tweedehands wasmachine?

Wasmachines zijn lastige apparaten om te vervoeren omdat ze erg lomp en zwaar zijn. Bij de meeste verkooppunten van tweedehands wasmachines, worden de apparaten bij jou thuis bezorgd. Vaak is dit een gratis service die ze leveren bij het doen van een aankoop, maar bij andere bedrijven betaal je hier extra voor. Wanneer het bedrijf wasmachines bezorgd, kun je ervan uit gaan dat ze hem binnen plaatsen, waar jij hem wilt hebben. Wel zo makkelijk! Bij particuliere verkopers, zoals van Marktplaats, zul je de wasmachine in vrijwel alle gevallen zelf op moeten halen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...