Beste Samsung wasmachine

Samsung heeft een groot assortiment aan wasmachines. Je tikt er al een op de kop voor 400 euro, maar dit kan ook oplopen tot 2000 euro. Hierdoor heeft Samsung wasmachines voor iedereen. Meer over weten? Hier lees je alles over Samsung wasmachines.

Samsung wasmachine tekst

Informatie over Samsung wasmachines

Samsung is een van de grootste electronicaconcerns ter wereld en in afkomstig uit Zuid-Korea. Ze maken veel verschillende producten, maar ook wat wasmachines betreft is Samsung een grote speler. Met hun uiteenlopende assortiment hebben ze voor veel verschillende huishoudens de perfecte wasmachine. Alle Samsung modellen hebben een koolborstelloze motor, wat ze stiller, zuiniger en duurzamer maakt dan wasmachines met een koolborstel motor.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de gebruikers van een Samsung wasmachine het merk met een 8,3 bestempelen. Zij zijn vooral tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. Samsung heeft een aantel merkspecifieke functies, om het wassen voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. We vertellen je er graag over.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste Samsung wasmachines

Samsung biedt een tal aan wasmachines, en er zijn er geen twee hetzelfde. Wil jij een nieuwe Samsung wasmachine kopen? Hier ben je aan het juiste adres! Wij hebben speciaal voor jou een lijst samengesteld met de beste Samsung wasmachines van 2024.

Bij het maken van deze top 5 hebben we een tal aan Samsung modellen met elkaar vergeleken op basis van onder andere vulgewicht, toerental, energielabel, geluidsniveau, de verschillende wasprogramma’s en de beoordeling door klanten. Deze Samsung wasautomaten kwamen het beste uit de test. Welke neem jij?

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Welke Samsung wasmachine past bij jou

Samsung biedt een breed scala aan wasmachines met verschillende functies en specificaties, waardoor het kiezen van de beste optie voor jouw behoeften een uitdaging kan zijn. Bekijk de onderstaande video om erachter te komen welke Samsung wasmachine bij jou past!

Samsung wasmachine technologie

Samsung EcoBubble technologie

Als je zuinig wilt wassen en wilt dat je kleding lang mee gaat, kies je voor een Samsung wasmachine met EcoBubble technologie. Bij gebruik van de EcoBubble functie, was je op lage temperaturen hygiënisch schoon. Het speciale EcoBubble schuin zorgt ervoor dat zelfs op 15 graden je kleding fris en vlekvrij de trommel uit komt. Alle nieuwe Samsung modellen beschikken over Samsung EcoBubble en hebben daarom energieklasse A of B. Las van hardnekkige vlekken? Kies dan voor Bubble Soak. Hierbij weekt je wasgoed 30 minuten langer, waardoor er meer vuil los komt.

Samsung AI Control

Samsung AI Control heeft verschillende functies. Wat je allereerst moet weten is dat het je wasmachine met je droger verbidt via wifi, en dat het bediening via app mogelijk maakt. Via de app kun je aangeven om wat voor was het gaat, waarna de Samsung wasmachine bepaalt welk wasprogramma je het beste kunt gebruiken. Deze informatie geeft de wasmachine vervolgens ook door aan je Samsung droger, zodat ook je droger het juiste programma kiest. Bovendien onthoudt deze technologie jouw voorkeuren, waardoor wassen iedere keer weer makkelijker wordt.

Samsung AddWash

Samsung AddWash wasmachines hebben een speciale deur waardoor je in de loop van het wasprogramma vergeten wasgoed kan toevoegen. Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we nét dat ene kledingstuk of een handdoek bent vergeten bij het verzamelen van de was – met behulp van AddWash is dat helemaal geen probleem en kun je het alsnog toevoegen.

Samsung QuickDrive

Met behulp van Samsung Quickdrive wordt je was tot 2 keer zo snel schoon en verbruik je minder energie. Een Samsung QuickDrive wasmachine heeft een ronddraaiende plaat achterin de trommel zitten, die ervoor zorgt dat de wasmachine op verschillende manieren beweegt. Hiermee verloopt wassen een stuk sneller, en bespaar je tot wel 20% op energie.

Samsung Autodose

Waar veel mensen tegenaan lopen tijdens het wassen, is dat ze niet de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruiken. Met Samsung Autodose hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. De wasmachine meet met 3 verschillende sensoren hoeveel wasgoed er in de trommel zit en hoe vuil het is, en rekent precies uit hoeveel wasmiddel er nodig is om het schoon te krijgen. Autodose voegt ook zelf het wasmiddel toe. Het enige was jij hoeft te doen, is ervoor zorgen dat je Samsung Autodose wasmachine genoeg wasmiddel heeft.

Samsung wasmachine kopen: waar let je op

Het merk kan een goede indicatie zijn om een bepaald product te kopen, wellicht heb je goede ervaringen of veelbelovende verhalen gehoord. Maar uiteraard zegt het merk niet alles. Wasmachines hebben een tal aan specificatie die bepalen of een specifiek model wel of niet past bij jouw huishouden. Wil je weten waar je allemaal rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe Samsung wasmachine? Lees de volgende tips goed door.

Vulgewicht

Hoeveel wasgoed er in de trommel past, wordt bepaald door het vulgewicht van de wasmachine. Dit is een van de belangrijkste aspecten van een wasmachine. Koop je een wasmachine met te weinig kg vulgewicht, zul je veel vaker moeten wassen. Koop je een wasmachine met te veel vulgewicht, krijgt je nooit de trommel vol. In beide gevallen verbruik je onnodig veel water en energie. Om die reden is het aanbevolen een wasmachine te kopen met een hoeveelheid vulgewicht dat aansluit op de grootte van je huishouden. Voor een huishouden van 1 of 2 personen is dat 6 kg of 7 kg. Voor 3 of 4 personen, raden we vulgewicht 8 kg aan. En als je met 5 personen of meer bent, vulgewicht 9 kg of meer. Samsung wasmachines hebben een vulgewicht tussen 7 kg en 10,5 kg. De meeste Samsung wasautomaten hebben vulgewicht 8 kg.

Energieklasse

De energieklasse, ook wel bekend als energielabel, van een wasmachine geeft aan hoe zuinig hij omgaat het energie. Energiezuinige wasmachines hebben energieklasse A, B of C. De prijzen van deze wasmachines liggen vaak iets hoger, maar daartegenover staat wel dat ze je in gebruik minder kosten. Naast dat ze goed zijn voor het milieu, houden ze je energierekening namelijk mooi laag. Alle Samsung wasmachines hebben energieklasse A of B en zijn dus erg zuinig. Dit komt voor een groot deel omdat nieuwe Samsung wasmachines beschikken over de EcoBubble technologie.

Toerental

Het toerental van een wasmachine laat zien hoe snel de trommel draait tijdens het centrifugeren. Hoe meer rondes hij maakt, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Voor een zo droog mogelijke was, kies je voor een wasmachine die 1600 toeren per minuut maakt. Er zijn enkele Samsung wasmachines met 1600 toeren. Er zijn echter meer Samsung wasmachines met 1400 toeren, wat ook wordt gezien als een hoog toerental. 1400 toeren is ruim voldoende om je was vervolgens aan de lijn te laten drogen.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau is een indicatie van hoeveel herrie een wasmachine maakt tijdens het centrifugeren. Alle wasmachines worden onderverdeeld in 4 categorieën: geluidsniveau luid (78 d of meer), geluidsniveau normaal (74 dB tot 77 dB), geluidsniveau stil (72 dB of 73 dB) en geluidsniveau extra stil (71 dB of minder). Het gros van de Samsung modellen valt onder geluidniveau stil en produceren 73 dB.