Beste Wisberg wasdroger

Als je op zoek bent naar een nieuwe, energiezuinige wasdroger, is een warmtepompdroger van Wisberg wellicht een goede optie voor jou! Deze drogers beschikken over verschillende droogprogramma’s. Dit maakt de drogers veelzijdig en zorgvuldiger in het drogen van verschillende soorten wasgoed. Meer weten? Ontdek hier wat de beste Wisberg drogers van 2024 zijn!
Wisberg Wasdroger

Beste Wisberg wasdroger van 2024

Het assortiment van Wisberg is nog niet groot, maar wel veelbelovend. Maar wat is nou precies de beste Wisberg wasmachine?
Wij hebben de modellen uitgebreid vergeleken op basis van onder andere het vulgewicht, energieverbruik, de functies voor gebruiksgemak en de verschillende programma’s. Dit zijn de beste Wisberg wasdrogers van 2024!

Vind jouw wasdroger voor een klein gezin

Vind een goede wasdroger voor een klein gezin door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wisberg wasdroger

Beste Wisberg warmtepompdrogers van 2024

Ontdek de Beste Wisberg warmtepompdrogers van 2024 – de perfecte combinatie van efficiëntie en duurzaamheid. Met geavanceerde technologieën zorgen deze drogers voor een snelle en energiezuinige droogervaring. Ideaal voor elk huishouden dat streeft naar milieuvriendelijkheid zonder concessies te doen aan prestaties. Verhoog uw droogcomfort met Wisberg!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Over het merk Wisberg

Wisberg is een relatief nieuw wasdroger merk, maar niet zonder ervaring. Wisberg is het eigen merk van e-commencebedrijf Coolblue. In 2024 werd het merk gelanceerd, en brachten ze direct verschillende koelkasten, vriezers, wasmachines en wasdrogers op de markt. En het is – in ieder geval voor ons – overduidelijk dat Wisberg Coolblue’s expertise, oog voor kwaliteit en klantgerichtheid in deze producten heeft gestopt.
Coolblue kent huishoudelijke apparaten als geen ander, en weet wat Nederland wil van een wasdroger. Daarom zijn alle Wisberg drogers warmtepompdrogers, zeer energiezuinig, gebruiksvriendelijk en veelzijdig door de verscheidenheid aan functies, droogprogramma’s – en voorkeuren.

De unieke eigenschappen van een Wisberg wasdroger

Wisberg drogers zijn te onderscheiden van de drogers van andere merken door verschillende functies en eigenschappen, die ervoor zorgen dat de wasdrogers zuiniger en gebruiksvriendelijker zijn. Hieronder lichten we er een aantal toe.

Anti-kreukfase

Wanneer het wasgoed in de droger volledig droog is, blijft de trommel draaien om te voorkomen dat er diepe en hardnekkige kreukels in het schone, droge wasgoed ontstaan. Hierdoor hoeft bepaalt wasgoed helemaal niet meer gestreken te worden, en ander wasgoed in veel minder maten. Dit bespaart tijd én energie.

Vochtigheidssensor

Een ingebouwde sensor in de droger meet wanneer het wasgoed in de trommel volledig droog is, en het programma stopgezet kan worden. Hierdoor wordt je kleding niet langer gedroogd dan nodig is. Dit is beter voor je wasgoed, omdat het minder lang wordt blootgesteld aan de hoge temperatuur van de droger. Maar het is ook goed voor je energierekening en het milieu, omdat je hierdoor minder stroom verbruikt.

Condensafvoer

De Wisberg warmtepompdrogers bieden twee verschillende manieren om het condenswater af te voeren. Bij ieder model kun je zelf kiezen welke methode je gebruikt. De eerste manier is om het water op te vangen in het ingebouwde reservoir. Deze ‘condensbak’ moet je handmatig legen zodra deze vol is. De tweede optie is om de droger aan te sluiten op de waterafvoer middels de bijgeleverde afvoerslang. Dit kost iets meer moeite bij de installatie van de droger, maar daarna heb je er geen omkijken meer naar. Om die reden raden wij deze optie aan, mits je de droger nabij een waterafvoer kan plaatsen.

Voor- en nadelen van een Wisberg wasdroger

Voor je een Wisberg wasdroger aanschaft, is het goed om op de hoogte te zijn van beide kanten van deze apparaten. Daarom hebben we hieronder alle voor- en nadelen van een Wisberg droger voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

  1. Zuinig: Deze energiezuinige warmtepompdrogers hebben ofwel energieklasse A+++ of energieklasse A++ – beiden zijn erg zuinig.
  2. Gebruiksvriendelijk: Door extra’s als de resttijdindicator, startuitstel, vochtigheidssensor en trommelverlichting.
  3. Veelzijdig: Iedere Wisberg wasdroger is uitgerust met een tal aan droogprogramma’s voor verschillende type wasgoed.

Nadelen

  1. Beperkt aanbod: Wisberg bestaat nog niet lang en daarom hebben ze nog geen groot assortiment aan drogers
  2. Weinig reviews: Omdat het een relatief nieuw merk is, hebben nog maar weinig mensen recensies over deze apparaten achtergelaten.

Waar let je op bij het kopen van een Wisberg wasdroger

Voor welk merk wasdroger je ook kiest, er zijn specificaties die van groot belang zijn als je op zoek bent naar een nieuwe wasdroger. Hieronder hebben we op een rijtje gezet waar je allemaal rekening mee moet houden om de ideale droger voor jouw huishouden te vinden.

Type wasdroger

Er zijn verschillende type wasdrogers: de (lucht)afvoerdroger, de condensdroger en de warmtepompdroger. Luchtafvoerdroger worden in Nederland bijna niet meer verkocht omdat ze erg veel energie verbruiken. Condensdroger worden nog wel verkocht, maar in veel mindere maten. Condensdrogers zijn zuiniger dan afvoerdrogers, maar verbruiken nog altijd vele malen meer stroom dan warmtepompdrogers. Daarom raden wij altijd aan een warmtepompdroger te kopen.

Warmtepompdrogers zijn vaak in aanschaf iets duurder dan de andere type drogers, maar omdat ze veel minder energie verbruiken, ben je hier op de lange termijn eigenlijk altijd goedkoper mee uit. Alle wasdrogers van Wisberg zijn trouwens warmtepompdrogers.

Energieklasse

Niet iedere warmtepompdroger is echter even zuinig. Om die reden krijgt iedere wasdroger daarnaast ook een ‘energieklasse’ toegeschreven. En hoe hoger deze klasse, hoe minder energie de droger verbruikt. Energieklasse A+++ is de beste energieklasse op het moment. Iedere Wisberg warmtepompdroger heeft energieklasse A++ of energieklasse A+++.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een droger geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Als je een nieuwe droger koopt, raden we aan een droger te kopen met hetzelfde vulgewicht als je wasmachine. Koop je zowel een nieuwe wasmachine als droger? Dan is het goed om te weten dat 8 kg vulgewicht over het algemeen genoeg is voor een huishouden van 4 personen.

Geluidsniveau

Ondanks dat drogers over het algemeen lang niet zo veel geluid produceren als wasmachines, kan het alsnog je voorkeur zijn om een stille droger te kopen. Bijvoorbeeld omdat deze in een open ruimte komt te staan of omdat je ‘s nachts wil drogen. Het maximaal geluidsniveau van Wisberg wasdrogers bereikt 65 decibel (dB), waarmee ze in de categorie ‘gemiddeld’ vallen. Er zijn ook drogers van andere merken die ‘stil’ (64 of 63 dB) of ‘extra stil’ (62 dB of minder) zijn.

Droogprogramma's

Net zoals wasmachines beschikken over verschillende wasprogramma’s, hebben de wasdrogers verschillende droogprogramma’s. Hiermee kunnen ze specifieke typen wasgoed zorgvuldiger drogen. Bij Wisberg drogers kun je speciale programma’s verwachten voor onder andere babykleding, beddengoed, dekens, gemixt wasgoed, handdoeken, jeans, katoen, overhemden, sportkleding, synthetisch en wol. Daarnaast kun je ook droogvoorkeuren instellen voor bijvoorbeeld een anti-allergie programma, om de kans op slijtage te verminderen of om extra energiezuinig te drogen.

Veelgestelde vragen over Wisberg wasdrogers

Is een Wisberg wasdroger een goede droger?

Omdat Wisberg een relatief nieuw merk is, zijn er nog maar weinig recensies over hun drogers te vinden. Wij verwachten echter dat Coolblue, het moederbedrijf van Wisberg, haar klantvriendelijkheid, oog voor kwaliteit en expertise op het gebied van huishoudelijke apparaten inzet om drogers te creëren die aan onze verwachtingen voldoen.

Van werk bedrijf is Wisberg?

Het merk Wisberg is het eigen merk van e-commerce bedrijf Coolblue.