Beste wasmachine voor een groot gezin

Een wasmachine is geschikt voor een groot gezin wanneer hij een vulgewicht heeft van 9 of 10 kg. Het vulgewicht bepaalt hoeveel kilogram wasgoed er per wasbeurt in de trommel kan. Voor een groot gezin is het dus handig als je per keer meer kunt wassen. 

Opzoek naar een wasmachine voor een groot gezin? Hieronder hebben wij de beste wasmachines voor een groot gezin van 2024 voor jou opgesomd!

Wasmachine voor gezin groot en klein

Wanneer is een wasmachine geschikt voor een groot gezin

Let op het vulgewicht van een wasmachine bij een groot gezin.

Bij een groot gezin, hoort een grote wasmachine. Deze hebben meer vulgewicht, wat ook wel de capaciteit van de wasmachines genoemd wordt, waardoor je meer wasgoed tegelijkertijd wast – wat nodig is als je de kleren, handdoeken en het beddengoed van veel mensen gewassen moet hebben. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een kleine wasmachine, maar dan zul je vaker een wasje moeten draaien. Het energie- en waterverbruik per wasbeurt van een grote wasmachine is gemiddeld gezien meer dan een kleine wasmachine. Echter is een wasmachine met een grote trommel, minimaal 9 kg vulgewicht, wel de beste keuze voor grote gezinnen, omdat de wasmachine dan minder vaak gebruikt hoeft te worden. Op die manier ga je zuinig om met je tijd én je energie- en waterverbruik. Om die reden raden we grote gezinnen, met meer dan 2 kinderen, aan om zich te oriënteren op een wasmachine met een vulgewicht van 9 kilo of 10 kilo. Met een grote wasmachine past er meer wasgoed in de trommel, waardoor je slechts enkelere keren per week hoeft te wassen.

Als je je nieuwe wasmachine te vaak gebruikt, gaat de levensduur van de wasmachine achteruit. Door intensief gebruik van het apparaat, kunnen onderdelen beschadigen en is je wasmachine sneller aan vervanging toe. Daarom is het belangrijk een wasmachine te kiezen met de hoeveelheid vulgewicht dat past bij de grootte van jouw huishouden. Hier lees je welk vulgewicht past bij welk aantal personen in een huishouden:

1 of 2 personen
vulgewicht van 7 kilo

Gezin met 3 of 4 mensen
vulgewicht van 8 kilo

Gezinnen met meer dan 4 mensen
vulgewicht van 9 kilo of 10 kilo

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine groot gezin

De beste Wasmachine groot gezins

Beste wasmachines voor een groot gezin in 2024

Ben jij op zoek naar de beste wasmachine voor voor een groot gezin, met 5 personen of meer? We garanderen je dat alle wasmachines die je in de volgende lijst ziet staan, passen bij de grootte en samenstelling van jouw gezin. Elke wasmachine een vulgewicht van 9 kilo of 10 kilo, zodat al jullie kleren, handdoeken en beddengoed tegelijkertijd in de trommel past.

Bij het samenstellen van deze lijst met de beste wasmachines hebben we onder andere gekeken naar de energieklasse, het geluidsniveau, de waskwaliteit, bouwkwaliteit en de wasprogramma’s die deze wasmachines bieden – om zo een lijst te creëren met de beste wasmachines van 2024! De ideale wasmachine voor jouw gezin staat hier:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Vulgewicht kiezen voor een wasmachine voor een groot gezin

Het is erg belangrijk om het juiste vulgewicht te kiezen voor een wasmachine, vooral als je in een groot gezin hebt. Wanneer je een wasmachine met een te laag vulgewicht hebt voor jouw wasgoed, zal je vaker de wasmachine aan moeten zetten. Aan de andere kant, een wasmachine met een de hoog vulgewicht zal energie verspillen omdat de trommel niet voor 100% gevuld is. Hieronder hebben we een handige tabel samengesteld waarmee je het optimale vulgewicht kunt afstemmen op de grootte van jouw huishouden. Let op: heb je kinderen die regelmatig sporten? Kies dan een hoger vulgewicht omdat je wekelijks ook meer wasgoed hebt.

Huishouden
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3-4 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 6 of 7 kg
  • 7 kg
  • 8 á 9 kg
  • 9 kg of meer

Waar let je op bij het kopen van een wasmachine voor een groot gezin met kinderen

Wasmachines hebben een verwachtte levensduur van zo’n 10 jaar. Omdat wasmachines steeds langer mee gaan, kunnen we ons voorstellen dat je niet altijd even goed weet waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Het vulgewicht van een wasmachine is één van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een wasmachine. Maar natuurlijk zijn er veel meer aspecten van een wasmachine die van belang zijn. Lees de volgende tips over het kopen van een wasmachine voor 5 of meer personen en vind je de beste wasmachine voor jouw grote gezin.

Geluidsniveau centrifugeren

Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid een wasmachine produceert tijdens het centrifugeren. Dit getal is niet heel relevant als je nieuwe wasmachine op zolder of in een schuur komt te staan – maar als er een kantoortje of slaapkamer naast zit, wil je wel dat je wasmachine zo stil mogelijk is. In dat geval raden we aan om voor een wasmachine te kiezen die stil is en niet meer dan 73 dB geluid produceert – max 71 dB als je wilt dat je wasmachines extra stil is, bijvoorbeeld omdat je ‘s nachts wilt wassen.

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine, voorheen bekend als energielabel, geeft aan hoeveel energie de wasmachine verbruikt per wasbeurt. Wasmachines met energielabel A verbruiken zijn het meest zuinig, en daarom de beste keuze voor het milieu. Over het algemeen zijn wasmachines met energielabel A in aanschaf iets duurder, maar weet wel dat deze wasmachines je energierekening laag houden, en je daarom op den duur juist geld besparen.

Toerental

Hoe meer rondes de trommel van een wasmachine draait tijdens het centrifugeren, hoe droger je kleren uit de machine komen. Hoeveel rondes de trommel maak per minuut, wordt aangegeven aan de hand van het toerental. De meeste wasmachines met een vulgewicht van 9 kilo of 10 kilo draaien 1400 toeren per minuut, maar met 1600 toeren per wordt je wasgoed zo droog mogelijk – wat heel fijn kan zijn als je geen droger hebt. Weet wel dat het toerental opgaat bij een regulier katoen wasprogramma’s. Bij programma’s voor fijner wasgoed zal het maximale toerental lager zijn.

Gebruiksgemak

Nieuwe wasmachines hebben verschillende functies en opties die het jou makkelijker maken om te wassen. Denk hierbij aan een beladingssensor, startuitstel, tussendoor was toevoegen, een zelfreinigende wasmiddel lade en bediening via een app. Let erop dat jouw nieuwe wasmachines deze functie(s) bevat als je denkt dat jouw gezin hier baat bij heeft.

Wasprogramma's

Verschillende wasmachines bieden verschillende programma’s. Door de samenstelling van je gezin heb je misschien wel een voorkeur voor een specifiek wasprogramma die niet iedere wasmachine biedt. Hierbij kun je denken aan wasprogramma’s voor vlekken, babykleding, overhemden of sportkleding.