Wasmachine 1400 toeren
Bij wasmachines met een toerental van 1400 draait de trommel 1400 toeren tijdens het centrifugeren. Hierdoor blijft er slechts 50% restvocht in je wasgoed zitten.
Ben je opzoek naar een wasmachine met 1400 toeren? Hieronder hebben wij de beste wasmachines met 1400 toeren van 2023 voor jou opgesomd!
De beste wasmachine 1400 toeren van 2023
De beste wasmachine 1400 toeren van 2023
Wasmachine met 1400 toeren
Een restvochtpercentage van 44%.
llereerst willen we antwoord geven op de vraag ‘wat is een toerental? Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel maakt per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger je was uit de wasmachine komt. Wasmachines die centrifugeren met 1400 toeren per minuut, vallen onder de noemer ‘hoog aantal toeren’. Je wasgoed komt hierdoor aanzienlijk droger uit de trommel, wat erg fijn is als je geen wasdroger hebt en je je kleding en beddengoed aan de lucht verder moet laten drogen.
Het aanbod in wasmachines met een toerental van 1400 is erg groot. De meeste wasmachines die nu op de markt zijn maken 1400 toeren per minuut. Op de tweede plaats – met afstand – staan wasmachines die 1600 toeren maken.
Met een hoger toerental wordt je was iets droger. Kies voor een wasmachine die 1600 toeren draait als je wilt dat je wasgoed zo droog mogelijk uit de machine komt – namelijk met een restvochtpercentage van 44%. Wasmachines die 1400 toeren maken hebben een restvochtpercentage van 50%. Voor de meeste huishoudens in Nederland is dit voldoende.
Als je niks geeft om toerental, bijvoorbeeld omdat je toch de droger gebruikt, kun je ook kijken naar wasmachines die 1200 toeren of minder draaien. Dit zijn er echter niet veel omdat de meeste nieuwe wasmachines een hoog toerental hebben.
Vind jouw nieuwe wasmachine
Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.
Beste wasmachines 1400 toeren 2023
Als jij op zoek bent naar een wasmachine met 1400 toeren, ben je hier aan het juiste adres! We zetten hier de beste wasmachines met een hoog toerental voor jou op een rij. Hierbij hebben we een tal aan wasmachines met elkaar vergeleken.
Onder andere op basis van vulgewicht, geluidsniveau, de verschillende wasprogramma’s, de energieklasse en de beoordeling door klanten. Dit zijn de beste wasmachines 1400 toeren van 2023!
9.3/10Samsung WW80T654ALX AddWash
De Samsung WW80T654ALX AddWash is de best geteste wasmachine met 1400 toeren van november 2023!
Het apparaat is niet alleen slim maar ook ruim en stil. Met een vulgewicht van 8 kg is het apparaat geschikt voor huishoudens van 3 tot 4 personen. Je hebt de vrijheid om kleine of grote ladingen te wassen. Qua geluid produceert het slechts 72 dB, dus je kunt 'm ook 's nachts laten draaien zonder gestoord te worden. Het ontbreken van trommelverlichting is een klein minpunt, maar in veel situaties geen grote hindernis.
Ten slotte, het unieke aan deze wasmachine is de AddWash deur. Ben je een sok vergeten? Geen probleem, je kunt het gemakkelijk toevoegen terwijl het wasprogramma loopt. Daarnaast beschikt de wasmachine over een stoomfunctie, wat strijken bijna overbodig maakt. Kortom, de Samsung WW80T654ALX AddWash is een complete, slimme en efficiënte keuze voor elk modern huishouden.
9.2/10Samsung WW90TA049AE EcoBubble
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine blinkt uit in zijn energiezuinigheid. Met een energielabel A verbruikt het apparaat jaarlijks slechts 108 kWh, wat je op de lange termijn een besparing van ongeveer 270 euro oplevert. De jaarlijkse kosten voor water- en energieverbruik zijn gemiddeld 45,64 euro, wat relatief laag is.
Wat ook opvalt, is de capaciteit en het geluidsniveau van de machine. Met een vulgewicht van 9 kg is deze wasmachine ideaal voor grotere gezinnen van vijf of meer personen. Bovendien is de wasmachine met 72 dB relatief stil tijdens het centrifugeren. Extra handig is de stoomfunctie, waardoor je minder tijd kwijt bent aan strijken en je kleding langer meegaat.
Echter, de wasmachine is niet perfect. Zo ontbreekt het aan trommelverlichting en heeft de machine geen WI-FI functie, wat voor sommige mensen belangrijk kan zijn. Maar met 14 verschillende wasprogramma’s en een hoge review score van 9.2, biedt deze Samsung EcoBubble genoeg voordelen die de kleine nadelen ruimschoots compenseren.
9.2/10Samsung WW80T554AAW AddWash
De Samsung WW80T554AAW AddWash wasmachine komt goed uit de test met een reviewscore van 9,2. Wat opvalt is de veelzijdigheid. De machine heeft 22 verschillende wasprogramma's en is ook uitgerust met handige snufjes. Zo is er EcoBubble technologie, waarbij je was al op lage temperaturen grondig schoon wordt. De machine heeft ook een hygiënisch stomen programma, ideaal voor beddengoed en handdoeken. Ook gebruikers zijn enthousiast, vooral over de handige app die je vertelt wanneer je was klaar is.
Als het gaat om capaciteit en energieverbruik, doet deze wasmachine het ook goed. Het energielabel B en de jaarlijkse energiekosten zijn vrij laag. De machine is geschikt voor een huishouden van 3 à 4 personen dankzij een vulgewicht van 8 kg. Verder is de machine met een geluidsniveau van 72 dB redelijk stil, dus je kunt 'm zonder problemen in de buurt van je woon- of slaapkamer plaatsen.
Maar geen enkel apparaat is perfect. Hoewel de Samsung WW80T554AAW AddWash veel te bieden heeft, mist het enkele functies. Zo heeft de wasmachine geen trommelverlichting, wat het lastig maakt als je 'm in een donkere hoek wilt plaatsen. Ook is er geen automatische wasmiddeldosering, dus je moet zelf opletten hoeveel wasmiddel je toevoegt. Al met al is het een krachtige en veelzijdige wasmachine, maar zoals altijd zijn er punten voor verbetering.
9/10Samsung WW90T534AAW Autodose
Dit model springt eruit met z'n indrukwekkende energie-efficiëntie. Met een energielabel A en een jaarlijks verbruik van slechts 108 kWh ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar bespaar je ook nog eens flink op de jaarlijkse kosten. Daarnaast is het apparaat met een vulgewicht van 9 kg ideaal voor huishoudens van vijf personen of meer, waardoor je minder vaak hoeft te wassen en tijd bespaart.
Wat ook meteen opvalt, is het lage geluidsniveau van maximaal 72 dB tijdens het wassen en centrifugeren. Ideaal als je op zoek bent naar een stille machine. Bovendien biedt de wasmachine een stoomfunctie en maar liefst 14 verschillende wasprogramma's, wat hem extreem veelzijdig maakt. Of je nu snel een favoriet shirt wilt opfrissen of extra hygiënisch wilt wassen, deze machine heeft het allemaal.
Hoewel het apparaat vele voordelen kent, heeft het ook een paar minpuntjes. Zo heeft deze wasmachine geen wifi-connectiviteit en ontbreekt er trommelverlichting. Mocht je dus vaak 's avonds wassen of de machine in een donkere ruimte hebben staan, dan zijn dit aspecten om rekening mee te houden. Al met al biedt dit model uitstekende waskwaliteit en veelzijdigheid, maar mist het enkele moderne snufjes.
8.9/10LG GC3V708S2 TurboWash 39
Een ander groot voordeel van deze wasmachine is de Steam+ optie. Dit stoomprogramma wast jouw kleding en beddengoed extra goed schoon, verwijdert allergenen en bacteriën en zorgt voor minder kreukels. Dat betekent minder strijkwerk en minder jeuk, wat vooral een uitkomst is voor mensen met een gevoelige huid. Bovendien is het stoomprogramma ook perfect om babykleertjes hygiënisch schoon te wassen.
Wat deze wasmachine echt uniek maakt, is de AI DD technologie. Deze functie meet niet alleen het gewicht, maar ook de zachtheid van je wasgoed, en past daar de trommelbewegingen op aan. Hierdoor slijt je kleding minder snel en blijft deze langer als nieuw. Het enige nadeel is dat de wasmachine niet over de automatische wasmiddeldosering ezDispense beschikt om de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen. Maar al met al is de LG GC3V708S2 TurboWash 39 een zeer degelijke en geavanceerde wasmachine.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine
Wasmachine keuzehulp
Kiezen voor een wasmachine met 1200, 1400 of 1600 toeren
Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, is het belangrijk om op verschillende specificaties te letten. Eén van de belangrijkste specificaties is het aantal toeren per minuut waarop de wasmachine centrifugeert. Hierbij kun je kiezen uit verschillende opties, waaronder 1200, 1400 en 1600 toeren. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze toerentallen? In de volgende tabel kun je het restvochtpercentage per toerental bekijken. Het percentage van vocht wat na het centrifugeren in de kleding overblijft wordt het restvochtpercentage genoemd. Hoe hoger het toerental, hoe droger het wasgoed uit de wasmachine komt.
- 1200 toeren
- 1400 toeren
- 1600 toeren
- 52%
- 50%
- 44%
Wasmachines 1400 toeren kopen: waar let je op
Het toerental is erg belangrijk bij het uitzoeken van een wasmachine, maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Wasmachines zijn ingewikkelde apparaten met veel verschillende aspecten en specificaties. Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine met een hoog toerental.
Type wasmachine
Er zijn 2 verschillende soorten wasmachines: de voorlader en de bovenlader. De voorlader zie je het vaakst en is het meest populair. Deze heeft de deur aan de voorzijde van de trommel zitten, zodat je bovenop de wasmachine plek hebt om eventueel een droger te plaatsen. De bovenlader heeft de deur aan de bovenkant zitten. Deze modellen zijn vaak ook wat smaller en hoger, waardoor je minder hoeft te bukken. Beide type wasmachines zijn beschikbaar met een toerental van 1400.
Energieklasse
De energieklasse, ook wel bekend als energielabel, geeft aan hoe energiezuinig een wasmachine is. Dit gaat meestal niet ten koste van het toerental, dit verbruikt namelijk minder energie dan je zou denken. Het energieverbruik van wasmachines gaat voornamelijk op aan het verwarmen van het water – en dat is ook waar wasmachine-fabrikanten meestal energie op besparen. Het energieverbruik wordt steeds lager bij wasmachines – wat goed is voor het milieu én voor je energierekening. Vaak zijn energiezuinige wasmachines in aanschaf iets duurder, maar in verbruik bespaar je er juist geld mee. Als je energiezuinig wilt wassen, kun je het beste kijken naar wasmachines met energieklasse A, B of C, waarvan energieklasse A het meest energiezuinig is.
Vulgewicht
Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Dit wordt ook wel de capaciteit van de wasmachine genoemd. Hoeveel vulgewicht je precies nodig hebt, is afhankelijk van verschillende aspecten, maar de grootte van je huishouden speelt de grootste rol. Als je met 1 of 2 personen bent, kun je het beste kiezen voor een wasmachine met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Als je met 3 of 4 personen bent, is een vulgewicht van 8 kg beter. Als je met een huishouden van 5 personen of meer bent, kun je het beste kijken naar wasmachines met een vulgewicht van 9 kg of 10 kg. Andere redenen om voor meer capaciteit te gaan, kan zijn omdat je veel sport of vaker wast door een allergie.
Geluidsniveau centrifugeren
Afhankelijk van waar jouw nieuwe wasmachine komt te staan, is het geluidsniveau van groot belang. Tijdens het centrifugeren kunnen wasmachines best een hoop lawaai maken. Dit is echter niet direct gerelateerd aan een hoger toerental van 1400 toeren. Er zijn verschillende redenen waarom het geluidsniveau van sommige wasmachines hoger is dan andere, zoals het type motor, de kwaliteit van de materialen en of de wasmachine beschikt over dempers. Komt jouw nieuwe wasmachine op zolder te staan of in de schuur? Dan kun je best voor een luidere wasmachine kiezen. Maar staat hij in je badkamer, keuken of een ruimte naast een slaapkamer? Dan raden we je aan om voor een stille wasmachine te kiezen. Het geluidsniveau van een wasmachine wordt aangeduid in decibel (dB). 78 dB of meer wordt gezien als luid, 74 dB tot 77 dB wordt gezien als normaal, 72 dB en 73 dB als stil en 71 dB en minder als extra stil.
Wasprogramma's en gebruiksgemak
Wasmachines bieden steeds meer opties om het wassen makkelijker te maken voor jou. Denk hierbij aan een beladingssensor, startuitstel, tussentijds was toevoegen (addwash), een zelfreinigende wasmiddellade, automatische wasmiddeldosering en bediening via een app. Denk jij dat jij hier baat bij hebt tijdens het wassen?
Er zijn oneindig veel verschillende wasprogramma’s, en dat is omdat iedereen behoefte heeft aan iets anders. Als jij, bijvoorbeeld door de samenstelling van jouw huishouden, behoefte hebt aan bepaalde wasprogramma’s, wees er dan alert op dat de wasmachine die je koopt deze ook daadwerkelijk biedt. Er zijn speciale wasprogramma’s voor onder andere delicate stoffen, vlekken, sportkleding, babykleding, extra hygiënisch wassen en overhemden. Wees je er wel bewust van dat het hoge toerental van 1400 vaak alleen gebruikt kan worden voor wasprogramma’s voor katoen. Voor andere stoffen en materialen kun je beter geen hoog toerental gebruiken, anders gaan je kledingstukken mogelijk minder lang mee.
Voor- en nadelen 1400 toeren
Alles heeft zowel voordelen als nadelen. Welke dat zijn met betrekking tot wasmachines met een toerental van 1400, nemen we graag met je door.
Voordelen
- Je wasgoed wordt relatief droog en heeft een restvochtperentage van slechts 44%. Hierdoor kun je zelf kiezen of je je was ophangt en aan de lucht laat drogen, of dat je het in de wasdroger stopt. Je droger zal minder hard hoeven werken om je wasgoed volledig droog te krijgen – wat scheelt omdat deze minder zuinig is dan je wasmachine. De droger verbruikt een hoop energie, wat slecht is voor het milieu en je ook zult merken aan je energierekening. Ook gaat kleding minder lang mee als je het vaak in de droger stopt. Daarom is het vaak beter om kleding aan de lucht te laten droger, wat ook prima kan nadat je het gewassen hebt in een wasmachine met 1400 toeren.
- Daarnaast komt je wasgoed minder gekreukt uit de trommel dan bij een wasmachine met 1600 toeren.
- En ten slotte: je hebt ongelofelijk veel keuze! Het gros van de wasmachines die nu worden verkocht hebben een toerental van 1400.
Nadelen
- Je wasgoed wordt minder droog dan bij een wasmachines die 1600 toeren maakt tijdens het centrifugeren.
- Als je kiest voor een wasmachine met een lager toerental, bijvoorbeeld 1200 toeren, is je energieverbruik lager en heb je minder kreukels in je kleding.