Wasmachine 8kg

Een wasmachine met 8 kg vulgewicht is perfect voor een single of een stel. Met deze wasmachines kun je meerdere keren per week wassen, zonder dat je je wasgoed op hoeft te sparen om de trommel vol te krijgen. Meer weten over nieuwe 8 kg wasmachines? Lees snel verder.

Wasmachine 8kg

Wasmachines met 8kg vulgewicht

Wasmachines met een vulgewicht van 8 kg zijn perfect voor kleine huishoudens, maar ze zijn ook geschikt voor gezinnen met maximaal 3 personen. Alle wasmachines met 8 kg vulgewicht zijn voorlader wasmachines, hierdoor zet je er gemakkelijk een droger bovenop.

Voor extra gemak kun je ook kiezen voor een was-droogcombinatie met 8 kg vulgewicht. Waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een nieuwe 8kg wasmachine, zie je in het overzicht hieronder.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasmachine 8kgs

Beste wasmachine met 8 kilo vulgewicht

Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer punten waar je op moet letten bij het kiezen van een wasmachine – het is namelijk de bedoeling dat hij zo’n 10 jaar mee gaat. Vergeet daarom niet te kijken naar de:

Verschillende wasprogramma’s, het type motor (koolborstel, koolborstelloze motor of drive motor) en de beoordeling door klanten. Hieronder zie je de beste wasmachines 8 kg van 2023.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Is 8 kg vulgewicht voldoende voor mijn wasmachine

Het is erg belangrijk om het juiste vulgewicht te kiezen bij het aanschaffen van een wasmachine. Als je een te klein vulgewicht hebt, zul je de wasmachine vaker aan moeten zetten. Dit kost je niet alleen meer tijd, maar ook meer energie. Aan de andere kant kan een wasmachine met een te groot vulgewicht onnodig water en energie verspillen omdat de trommel niet voor 100% wordt gevuld. 

Om ervoor te zorgen dat je de wasmachine met het juiste vulgewicht kiest, kun je het optimale vulgewicht bepalen aan de hand van onze tabel. Houd er rekening mee dat als jijzelf of je kinderen veel sporten en daardoor wekelijks meer wasgoed produceren, het verstandig is om een wasmachine te kiezen met een hoger vulgewicht. 

Huishouden
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3-4 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 6 of 7 kg
  • 7 kg
  • 8 á 9 kg
  • 9 kg of meer

Waar let je op het kopen van een 8kg wasmachine

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine staat ook wel bekend als energielabel en geeft aan hoeveel energie een wasmachine verbruikt. In aanschaf zijn energiezuinige wasmachines vaak duurder, maar omdat ze zoveel minder energie verbruiken, bespaar je er juist geld mee. Om beschouwd te worden als ‘energiezuinige wasmachine’ moet hij beschikken over energieklasse A, B of C – waarvan je met energielabel A de meeste energie bespaart. De meeste 8 kg wasmachines hebben energieklasse A, B of C, slechts enkele modellen hebben energielabel D.

Toerental

Het toerental geeft aan hoeveel rondes de trommel draait per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe sneller de trommel draait, hoe droger de wasgoed uit de wasmachine komt. Voor een zo droog mogelijke was kies je een wasmachine die 1600 toeren draait. Er zijn 8 kg wasmachines beschikbaar die 1600 toeren draaien, maar 1400 toeren komt vaker voor. Dit wordt ook gezien als een hoog toerental.

Geluidsniveau centrifugeren

Het geluidsniveau van een wasmachine geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid een wasmachine produceert tijdens het centrifugeren. Wasmachines met 8 kg vulgewicht vallen meestal onder geluidsniveau ‘normaal’, met 74 dB tot 77 dB. Voor een stillere wasmachine kies je voor een model met geluidsniveau 74 dB of lager. Een wasmachine is zeer stil als hij minder dan 72 dB geluid maakt.