Wasmachine 8 kg

Een wasmachine met 8 kg vulgewicht is meestal geschikt voor huishoudens bestaande uit 3 of 4 personen. Heb je echter veel grote stukken wasgoed zoals gordijnen, dan is het aan te raden om een groter vulgewicht te kiezen. In dit artikel lees je alles over de 8 kg vulgewicht wasmachines en we vertellen je wat de beste wasmachine 8 kg van 2024 zijn.

8 kg wasmachine

Wat is een wasmachine met 8 kg

Efficiënt wassen, perfect passend

Een wasmachine 8 kg is een wasmachine met een vulgewicht van 8 kg. Het vulgewicht geeft de inhoud van de trommel aan. 8 kg vulgewicht betekent dus dat je per wasbeurt 8 kg kleding kunt wassen.

De meeste wasmachines hebben een capaciteit van 7, 8, 9 of 10 kg. Een 8 kg wasmachine is daarbij een mooie tussenmaat en is geschikt voor een huishouden bestaande uit 3 tot 4 personen.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasmachine 8kgs

Beste wasmachines met 8 kg van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine met een trommelinhoud van 8 kilogram? Het aanbod van dit type wasmachine is groot, waardoor het een lange zoektocht kan worden naar de juiste wasmachine. Om de zoektocht te vereenvoudigen hebben we hieronder de beste wasmachines met 8 kg uitgelicht. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar het vulgewicht, maar ook naar andere eigenschappen zoals het toerental, geluidsniveau, de verschillende wasprogramma’s en extra functies zoals automatische wasmiddeldosering en een stoomfunctie. Dit zijn de beste wasmachines met 8 kg van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Is 8 kg vulgewicht voldoende voor mijn wasmachine

Welk vulgewicht de juiste keuze is, is afhankelijk van jouw huishouden en welk soort wasgoed je hebt. Een samenwonend stel heeft uiteraard een stuk minder wasgoed dan grote gezinnen. In de tabel hieronder kun je zien welk vulgewicht past bij de samenstelling van jouw huishouden. 8 kg vulgewicht is de juiste keuze voor een huishouden bestaande uit 3 tot 4 personen. De trommel is dan ruim genoeg om grote wasbeurten te draaien. Heb je echter veel groot wasgoed zoals een tweepersoons beddengoed, handdoeken en gordijnen? Dan kan een grotere wasmachine toch een betere keus zijn voor jou. Met een te kleine wasmachine zul je vaker moeten wassen, dit kost meer energie, water en stroom. Kijk daarom niet alleen naar de samenstelling van je huishouden, maar ook naar het type wasgoed en van welke grootte dat is.

Eigenschap
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3-4 personen
  • 5+ personen
Voorladers
  • 6 of 7 kg
  • 7 kg
  • 8 á 9 kg
  • 9 kg of meer

Waar let je op het kopen van een 8 kg wasmachine

Voordat je een nieuwe wasmachine gaat kopen, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar welke soort wasmachine je wilt. Kijk hierbij naar jouw wensen voor een wasmachine en welk merk wasmachine daar het beste bij past. Ook is het belangrijk om naar de volgende eigenschappen te kijken:

Energieklasse

Naast het vulgewicht is de energieklasse ook een belangrijk kenmerk. De energieklasse geeft aan hoeveel water en energie je wasmachine verbruikt en hoe zuinig deze is. Hierbij is A het meest zuinig en F het minst zuinig. Een energiezuinige wasmachine is meestal wat duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik. Hierdoor kun je tot wel €300 besparen op energiekosten.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt vastgesteld op het moment dat de wasmachine aan het centrifugeren is. Een geluidsniveau van 77 dB of hoger wordt gezien als een luide wasmachine. Ben je op zoek naar een stille wasmachine met 8 kg vulgewicht? Dan moet je kijken naar wasmachines met een maximaal geluidsniveau van 72 dB. Alles wat daartussen valt heeft een normaal geluidsniveau.

Toerental

Het toerental geeft aan hoe vaak de trommel draait per minuut. Als de trommel snel centrifugeert, dan heb je een hoog toerental. De meeste 8 kg wasmachines hebben een toerental van 1400 of 1600 rpm. Hoe hoger het aantal toeren, hoe droger je kleding is na het wassen. Een hoog toerental zoals 1600 toeren is handig wanneer je bijvoorbeeld geen droger hebt. Je kleding hoeft dan minder lang aan de waslijn te drogen.

Wasprogramma's

Naast de standaard wasprogramma’s die je op de meeste wasmachines vindt, heeft elk merk wasmachine ook altijd speciale programma’s. Bijvoorbeeld een wasprogramma voor babykleding, sportkleding of een stoomprogramma dat kreukels uit je kleding haalt. Ga daarom goed voor jezelf na welke programma’s jij graag gebruikt in het dagelijkse leven en zoek een wasmachine uit die dit heeft.

Extra functies

Naast de standaard eigenschappen, is het ook handig om te kijken naar extra functies die het gebruiksgemak verhogen. Er zijn wasmachines met een zelfreinigende wasmiddellade of met automatische wasmiddeldosering. Je hebt ook wasmachines die op afstand bediend kunnen worden met een app. Dit zijn allemaal handige functies die van pas kunnen komen.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een wasmachine met 8 kg

Hoeveel kg in normale wasmachine?

Wasmachines hebben een vulgewicht tussen de 7 en 11 kg. Voor gezinnen van 4 personen heeft een normale wasmachine 8 of 9 kg vulgewicht. In een wasmachine met 8 kg inhoud past dan 8 kg aan kleding. Dit zijn ongeveer 6 à 7 volledige outfits om je een duidelijk beeld te geven.

Hoeveel is 8 kilo wasgoed?

Het is lastig om een duidelijk beeld te krijgen hoeveel wasgoed past in een 8 kg wasmachine. 8 kilo wasgoed staat gelijk aan ongeveer 6 à 7 volledige outfits. Denk hierbij aan een T-shirt (± 250 gr) of trui (± 500 gr), een spijkerbroek (± 750 gr) en onderbroek en sokken (± 150 gr). Dit zou je dus per wasbeurt kunnen wassen. Voor handdoeken (± 500 gr per stuk) zou je dan per keer 14 tot 16 stuks kunnen wassen.