RVS wasmachine

Een RVS wasmachine heeft een strakker en moderner uiterlijk, maar daarnaast heeft dit type wasmachine nog meer voordelen. De levensduur is langer, omdat de onderdelen van een RVS wasmachine minder snel slijten. Ook is deze wasmachine beter voor je kleding en wasgoed, omdat er minder roest en bacteriën op komen door het roestvrijstaal. Lees hier alle voordelen van RVS wasmachines en wat de beste RVS wasmachines van 2024 zijn.

RVS wasmachine goedd

Wat is een RVS wasmachine

Duurzaamheid. Kracht. Stijlvolle reinheid.

Een RVS wasmachine is een wasmachine dat onderdelen heeft die gemaakt zijn van roestvrijstaal, vaak is dit de trommel. Het voordeel van een roestvrijstalen trommel is dat deze erg duurzaam is en uiteraard bestand is tegen roest. In de vochtige omgeving van een wasmachine is dit super voordelig. Zo zal er minder snel roest of bacteriën op je wasgoed komen en kleding blijft langer mooi.

Een RVS trommel kan ook sneller centrifugeren dan een kunststof trommel waardoor je kleding droger uit de wasmachine komt. Daarnaast hebben RVS wasmachines een modern, zilvergrijs uiterlijk. Dit zorgt ervoor dat de wasmachine een eyecatcher kan zijn in je badkamer of washok.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste RVS wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine gemaakt van roestvrijstaal? We hebben alle RVS wasmachines op een rijtje gezet en de beste uitgezocht. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar het RVS materiaal en het uiterlijk, maar ook naar andere kenmerken zoals het vulgewicht, toerental, de verschillende wasprogramma’s en het energie- en waterverbruik. Dit zijn de beste RVS wasmachines van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Hier moet je op letten bij het kopen van een RVS wasmachine

Wanneer je een nieuwe wasmachine gaat kopen, zijn er een aantal belangrijke specificaties waar je op moet letten. Voor een RVS wasmachine is dat hetzelfde als bij elk ander type wasmachine. Houd hier rekening mee wanneer je een nieuwe RVS wasmachine gaat aanschaffen:

Geluidsniveau

RVS wasmachines kunnen sneller centrifugeren, waardoor er meer geluid kan worden geproduceerd. Kijk daarom goed naar het geluidsniveau van je nieuwe wasmachine. Wanneer je een stille wasmachine wilt, moet het niveau maximaal 73dB zijn. Een normaal geluidsniveau ligt tussen de 74 en 77 dB en een wasmachine wordt als luid gezien wanneer het niveau 78dB of hoger is.

Vulgewicht

Daarnaast is het bepalen van het juiste vulgewicht een belangrijke keuze. Hoe groot de trommel moet zijn is afhankelijk van jou en je huishouden. Woon je alleen of met een huisgenoot/partner dan is een capaciteit van 6 of 7 kg groot genoeg. Wanneer je met 3 of 4 personen thuis bent, heb je een wasmachine nodig met 8 of 9 kg vulgewicht. Zijn er meer dan 4 personen thuis, dan raden we aan om een wasmachine aan te schaffen met minimaal 9 kg vulgewicht.

Toerental

Het toerental geeft aan wat de centrifuge snelheid is en wordt aangeduid in rpm (rounds per minute). De meeste RVS wasmachines hebben 1400 of 1600 rpm. Dat betekent dus dat de trommel 1400 (of 1600) keer ronddraait per minuut. Hoe hoger het aantal toeren, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt. Heb je geen droger, dan is het handig om een wat hoger toerental te kiezen bijvoorbeeld.

Energieverbruik

Een nieuwe wasmachine moet natuurlijk ook energiezuinig zijn. Houd hier dan ook rekening mee tijdens de zoektocht naar een RVS wasmachine. Het energielabel geeft aan hoeveel energie en water de wasmachine verbruikt. Dit loopt van energieklasse A t/m G, waarbij A het meest energiezuinig is. De meeste wasmachines met hoog label zijn duurder in aanschaf, maar goedkoper in verbruik.

Wasprogramma's

Kijk ook naar welke wasprogramma’s je gaat gebruiken en graag wilt hebben bij je nieuwe wasautomaat. Tegenwoordig zijn er vele soorten programma’s, van een allergieën wasprogramma tot aan een speciaal programma voor sportkleding. Loop voor jezelf na wat je nu vaak gebruikt en neem dit mee in de zoektocht.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een RVS wasmachine

Zijn RVS wasmachines duurder dan reguliere wasmachines?

RVS wasmachines zijn niet duurder dan andere wasmachines. Wel is het aanbod beperkt waardoor je niet zo veel keuze hebt. Een RVS wasmachine gaat ook het langst mee waardoor je altijd een goede keuze maakt.