Wasdroger in kleine ruimte

Een wasdroger droogt kleding op hoge temperatuur waardoor het vocht verdampt. Het vocht wordt het meeste opgevangen door een reservoir, condensbak of wordt afgevoerd via de slang. Maar iedere wasdroger verliest ook vocht en hete lucht door de kieren van de trommeldeur, dit wordt vochtuitstoot genoemd. Om deze reden is het niet verstandig om een wasdroger in een kleine en afgesloten ruimte te plaatsen. Als het vocht niet weg kan, dan krijg je een vochtige ruimte waar de kans op schimmels groot is.

Wasdroger in kleine ruimte

Kun je een wasdroger plaatsen in een kleine ruimte

Het is niet verstandig om een wasdroger te plaatsen in een kleine ruimte of klein washok. Dit omdat een wasdroger vocht uitstoot tijdens het drogen waardoor condensatie kan optreden. In een kleine ruimte kan het condens niet weg, waardoor er problemen ontstaan zoals beslagen ramen of schimmel op het plafond of je muren. Het is daarom het beste om een wasdroger te plaatsen in een grotere ruimte of in een ruimte met goede ventilatie, zoals een raam of deur die open kan. Als je geen andere mogelijkheid hebt, schaf dan een wasdroger aan met een lage vochtuitstoot.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Wat is vochtuitstoot van wasdrogers

Elke wasdroger stoot vocht uit, of je nu een warmtepompdroger of condensdroger hebt. Hoeveel vocht uitgestoten wordt, is afhankelijk van je wasdroger en de afdichting rond de deur van de trommel. Hoe sterker de afdichting, hoe minder hete lucht weg kan. De wasdroger vangt vocht dan zoveel mogelijk op op de goede plek: in het reservoir of via de slang. De wasdroger heeft dan een hoge condensatie efficiëntie en een lage vochtuitstoot. Is de afdichting bij de trommel minder goed, dan heeft de wasdroger een lage condensatie efficiënte en een hoge vochtuitstoot. Dit is niet ideaal voor kleine ruimtes omdat er dan veel vochtige lucht ontsnapt waardoor waardoor schimmel kan gaan groeien.

Welke wasdroger voor kleine ruimtes

Wil je een wasdroger in een kleine ruimte plaatsen, dan heb je dus een apparaat nodig met een lage of heel lage vochtuitstoot. Een hele lage vochtuitstoot is een wasdroger die maximaal 5% vocht verliest tijdens het drogen. Dit is ideaal voor kleine ruimtes. Er zijn echter weinig drogers die zo weinig vocht verliezen. Dan kun je beter op zoek gaan naar een wasdroger met een vochtuitstoot van maximaal 10%. Ook dit type wasdroger past goed in een klein washok of andere slecht geventileerde ruimte en verliest niet te veel vocht om schade te veroorzaken. Wanneer je dus op zoek gaat naar een nieuwe wasdroger voor een kleine ruimte is het dus verstanding om ook te kijken naar de vochtuitstoot.

Veelgestelde vragen bij het plaatsen van een wasdroger in een kleine ruimte

Kan een condensdroger in een kleine ruimte?

Het is niet ideaal om een condensdroger in een kleine ruimte te plaatsen wanneer er weinig tot geen ventilatie is. Dit omdat een wasdroger vocht uitstoot tijdens een droogprogramma. In een kleine ruimte kan het vocht niet weg, waardoor je kans hebt op beslagen ramen en schimmel op je muren. Wil je toch een condensdroger in een kleine ruimte zetten, kijk dan naar de vochtuitstoot van de droger. Is dit maximaal 10%, dan is het mogelijk.

Kan een condensdroger in een afgesloten ruimte?

Het is niet ideaal om een condensdroger in een afgesloten ruimte te plaatsen. Dit omdat een droger vocht uitstoot tijdens een droogbeurt. In een afgesloten ruimte kan het vocht nergens heen waardoor er ramen kunnen beslaan en er schimmel kan gaan groeien. Wil je toch een condensdroger in een afgesloten ruimte zetten, kijk dan naar de vochtuitstoot. Is dit maximaal 10%, dan is het mogelijk.

Kun je een droger overal neerzetten?

Iedere wasdroger stoot vocht uit tijdens het drogen. Het meeste vocht komt in de condensbak terecht of wordt afgevoerd via de afvoerslang, maar er komt ook altijd wat vocht en warme lucht vrij via de deur. Wanneer je een wasdroger in een klein washok of afgesloten ruimte zet, dan kan het vocht nergens heen. Doordat het vocht in de ruimte blijft hangen heb je kans dat schimmel op je muur gaat groeien of dat je ramen gaan beslaan. Daarom is het het beste om een wasdroger in een grote, goed geventileerde ruimte te plaatsen.

Hoeveel ruimte heeft een wasdroger nodig?

Een wasdroger heeft ruimte nodig zodat de warme lucht en het vocht wat vrijkomt goed wegkan zonder dat het schimmel veroorzaakt. Het is daarom het beste om een wasdroger te plaatsen in een ruimte van minimaal 10 tot 12 meter. Heb je een kleinere ruimte, zoek dan een nieuwe droger uit die een vochtuitstoot van maximaal 10% heeft.