Bosch vaatwassers

Vaatwassers van Bosch komen bij de Consumentenbond vaak als beste uit de test. Ze worden niet alleen geprezen om hun goede droog resultaat, maar ook de lage levensduur is een populaire eigenschap. Heb jij interesse in een Bosch vaatwasser? Lees dan op deze pagina alles wat je over het merk moet weten.

Bosch vaatwasser

Beste Bosch vaatwassers van 2022

Bosch heeft vrijstaande vaatwassers, inbouw vaatwassers en onderbouw vaatwassers van verschillende afmetingen en met verschillende eigenschappen in het assortiment.

Het is niet altijd even gemakkelijk om te bepalen wat voor jou de beste keuze is en om je te helpen hebben we hier de beste vaatwassers van Bosch per categorie voor je op een rijtje gezet.

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste vaatwassers

Beste vrijstaande vaatwasser van Bosch van 2022

Wanneer je geen keukenkastje met opbergruimte wil opofferen voor je vaatwasser van Bosch, kan je het beste voor een vrijstaande vaatwasser kiezen. Deze plaats je buiten je keukenblok, op een plek waar je een water- en energietoevoer hebt.

Het aanbod van Bosch is uitgebreid, ze hebben namelijk vrijstaande vaatwassers van 60 cm breed, van 45 cm breed en compacte vaatwassers die je op je werkblad plaatst. De perfecte vrijstaande vaatwasser voor jouw keuken vind je in de lijst met de beste vrijstaande vaatwassers van Bosch van 2022.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Beste inbouw vaatwasser van Bosch van 2022

Een Bosch inbouw vaatwasser is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. In de eerste plaats kun je kiezen uit een volledig geïntegreerde vaatwasser of een half geïntegreerd model. Daarbij zijn er ook de bovengenoemde variaties, zoals een smalle of extra hoge vaatwasser.

Als jij een nieuwe vaatwasser van Bosch wil aanschaffen, vind je hier een overzicht van de modellen die als beste getest zijn.

Informatie over een Bosch vaatwasser

Sinds kort heeft Bosch ook XXL vaatwassers. Deze zijn 60 cm breed, maar wel 5 cm hoger dan de normale vaatwassers. Deze maat is ideaal voor als je wijnglazen, grote pannen en grote borden in de vaatwasser wil afwassen. Houd er rekening mee dat de hoogte 87,5 cm is, wat iets hoger is dan een gemiddeld werkblad. Voor de kleinere huishoudens heeft is er een Bosch vaatwasmachine van 45 cm breed. Dit is erg handig wanneer je een kleine keuken hebt en geen volledig keukenkastje wil opofferen.

Een smalle vaatwasser kan ook handig zijn voor als je vaak weinig vaat hebt en in een vaatwasser van normaal formaat een halve belading zou draaien. De binnenkant van de Bosch afwasmachine is van binnen wel heel ruim, waardoor je bijna niet door hebt dat je minder spullen kwijt kan. Heeft jouw keuken echt een flexibele indeling? Dan heeft Bosch ook modulaire vaatwassers. Deze hebben variabele maten, waardoor ze in alle soorten keuken passen.

Bosch vaatwasser technologie

Wil je een Bosch vaatwasser kopen, maar heb je specifieke wensen? Bekijk dan eens welke extra technieken de Bosch serie heeft om een stralend resultaat te bereiken.

Stille vaatwasser

Vooral wanneer je vaatwasser in een kleine ruimte staat, kan het geluid storend zijn. Het geluidsniveau van een vaatwasser wordt altijd uitgedrukt in decibel, waarbij 43 dB of lager wordt gezien als geluidsniveau stil.

Perfectdry vaatwassers

Oudere vaatwassers hebben vaak nog het probleem dat plastic vaat niet helemaal droog wordt. Deze moet je vaak met een droge doek nog even nadrogen. Bosch vaatwassers met zeolith droogtechniek maken je vaat perfect droog, zelfs plastic bakjes! De korrels op de bodem van de vaatwasser zetten het vocht om in warme lucht, waardoor je een extra droge vaat krijgt.

Home connect

Met de Home connect app van Bosch bedien je al je apparaten vanaf je telefoon. Je kunt de vaatwasser bijvoorbeeld alvast aanzetten, zodat deze klaar is op het moment dat je thuis komt. Ook als je bent vergeten om de vaatwasser aan te zetten, kan dit een handige oplossing zijn.

Variodrawer

Bij het kopen van een vaatwasser is het belangrijk dat je nadenkt over de hoeveelheid vaat die je op dagelijkse basis wil afwassen. Vaatwassers van Bosch met Variodrawer hebben een besteklade met extra ruimte voor bestek en keukengerei, waardoor je in de andere lades geen bestekkorf hebt en meer borde, potten en pannen kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld ook eens na over flexibele korven, waarmee je gemakkelijk ruimte kunt maken als je grote voorwerpen wil afwassen.

Bosch vaatwassers assortiment

1610523

ATAG DW7114SXB

1.099,00
Opzoek naar een perfecte afwasmachine? Stop maar met zoeken! De ATAG DW7114SXB is namelijk de afwasmachine die je zoekt. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De ATAG DW7114SXB heeft gemiddeld een: 8.9 gekregen...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1634228

Bosch SGI4HCS48E

699,00
De Bosch SGI4HCS48E afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Gewaardeerd met 4.85 van 5
1520622

Whirlpool WSFO 3T223 P

499,00
De Whirlpool WSFO 3T223 P vaatwasmachine maakt al jouw vaat volledig schoon en droog. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Whirlpool WSFO 3T223 P heeft gemiddeld een: 7.3 gekregen van ongeveer 3...
Gewaardeerd met 3.65 van 5
1569453

ATAG DW7114OXB

1.099,00
Opzoek naar een ideale vaatwasser? Stop maar met zoeken! De ATAG DW7114OXB is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt! De ATAG DW7114OXB is beoordeeld door 27 consumenten die je voorgingen met de score: 8.7. Het model is een inbouw afwasmachine,...
Gewaardeerd met 4.35 van 5
1635599

Bosch SRV2IKX10E

699,00
De Bosch SRV2IKX10E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge beoordelingen van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
1474174

Miele G 5022 BRWS

699,00
Omdat de Miele G 5022 BRWS erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Miele G 5022 BRWS heeft de reviewscore: 8.9 ontvangen van ten minste 13 mensen. Wil je graag de...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1597212

Whirlpool WUC 3C33 F X

579,00
De Whirlpool WUC 3C33 F X krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan! Bij...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1633830

Bosch SMI6ECS57E

999,00
De Bosch SMI6ECS57E vaatwasser wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1690427

Beko DIN26410

369,00
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1470446

Miele G 5077 SC Vi XXL

1.099,00
De Miele G 5077 SC Vi XXL vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1635588

Bosch SGI2ITS33E

639,00
De Bosch SGI2ITS33E heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Gewaardeerd met 3.20 van 5
1569452

ATAG DW8114XB

1.199,00
De ATAG DW8114XB krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge ratings van de eerdere kopers die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1537423

Bosch SMS6ZCW08E

979,00
Zoek je een nieuwe vaatwasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Bosch SMS6ZCW08E is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou! Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch...
Gewaardeerd met 5.00 van 5
1635627

Bosch SRI4HKS53E

889,00
De Bosch SRI4HKS53E krijgt een hele hoge score. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan! De Bosch SRI4HKS53E heeft...
1634357

Siemens SE43HS41TE

668,99
Opzoek naar een ideale afwasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens SE43HS41TE is namelijk de vaatwasser die je zoekt! De Siemens SE43HS41TE heeft de beoordeling: none gekregen van ongeveer none mensen. Het apparaat kun je in iedere keuken...
1658244

ETNA VW549M

599,00
De ETNA VW549M heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke functies krijgt de vaatwasser ook erg goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
1370862

Whirlpool OWFC 3C26 X

529,00
De Whirlpool OWFC 3C26 X heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1474424

Miele G 5222 SC CLST

999,00
De Miele G 5222 SC CLST vaatwasser maakt al jouw vieze borden en glazen helemaal schoon en droog! De Miele G 5222 SC CLST heeft de score: 9.4 ontvangen van minstens 22 mensen. Wil je graag de vaatwasser overal kunnen...
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1653838

Beko BDFN26430X

449,00
De Beko BDFN26430X heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de afwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi toestel, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1470339

Miele G 5072 SC Vi

949,00
De Miele G 5072 SC Vi heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasmachine ook erg goede recensies van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1634285

Bosch SGS2HTI79E

559,00
De Bosch SGS2HTI79E belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasser van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de eerdere kopers die hem al...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1684299

Hoover HDIN 4S613PS

749,00
De Hoover HDIN 4S613PS belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al...
1520641

Siemens SN63EX14AN

899,00
De Siemens SN63EX14AN heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1639768

Siemens SE23HW60CE

679,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Siemens SE23HW60CE is namelijk de vaatwasser die je zoekt! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SE23HW60CE heeft gemiddeld de score: none...
1472059

Miele G 5222 SCU CLST

999,00
De Miele G 5222 SCU CLST heeft erg goede eigenschappen. De huidige gebruikers van de afwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1567867

Siemens SX65ZX49CE

999,00
De Siemens SX65ZX49CE heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi model, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1370868

Whirlpool WBC 3C26 X

449,00
De Whirlpool WBC 3C26 X afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1620138

Siemens SN61HX08VE

649,00
Omdat de Siemens SN61HX08VE erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SN61HX08VE heeft gemiddeld de score: 9.2...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1692344

Bosch SGS4HTI33E

599,00
De Bosch SGS4HTI33E heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke eigenschappen krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1520640

Siemens SX63HX52AN

849,00
De Siemens SX63HX52AN krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan! Bij het maken...
Gewaardeerd met 4.45 van 5