Bosch vaatwassers

Vaatwassers van Bosch komen bij de Consumentenbond vaak als beste uit de test. Ze worden niet alleen geprezen om hun goede droog resultaat, maar ook de lage levensduur is een populaire eigenschap. Heb jij interesse in een Bosch vaatwasser? Lees dan op deze pagina alles wat je over het merk moet weten.

Bosch vaatwasser

Beste Bosch vaatwassers van 2024

Bosch heeft vrijstaande vaatwassers, inbouw vaatwassers en onderbouw vaatwassers van verschillende afmetingen en met verschillende eigenschappen in het assortiment.

Het is niet altijd even gemakkelijk om te bepalen wat voor jou de beste keuze is en om je te helpen hebben we hier de beste vaatwassers van Bosch per categorie voor je op een rijtje gezet.

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2024 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste vaatwassers

Beste vrijstaande vaatwasser van Bosch van 2024

Wanneer je geen keukenkastje met opbergruimte wil opofferen voor je vaatwasser van Bosch, kan je het beste voor een vrijstaande vaatwasser kiezen. Deze plaats je buiten je keukenblok, op een plek waar je een water- en energietoevoer hebt.

Het aanbod van Bosch is uitgebreid, ze hebben namelijk vrijstaande vaatwassers van 60 cm breed, van 45 cm breed en compacte vaatwassers die je op je werkblad plaatst. De perfecte vrijstaande vaatwasser voor jouw keuken vind je in de lijst met de beste vrijstaande vaatwassers van Bosch van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Beste inbouw vaatwasser van Bosch van 2024

Een Bosch inbouw vaatwasser is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. In de eerste plaats kun je kiezen uit een volledig geïntegreerde vaatwasser of een half geïntegreerd model. Daarbij zijn er ook de bovengenoemde variaties, zoals een smalle of extra hoge vaatwasser.

Als jij een nieuwe vaatwasser van Bosch wil aanschaffen, vind je hier een overzicht van de modellen die als beste getest zijn.

Informatie over een Bosch vaatwasser

Sinds kort heeft Bosch ook XXL vaatwassers. Deze zijn 60 cm breed, maar wel 5 cm hoger dan de normale vaatwassers. Deze maat is ideaal voor als je wijnglazen, grote pannen en grote borden in de vaatwasser wil afwassen. Houd er rekening mee dat de hoogte 87,5 cm is, wat iets hoger is dan een gemiddeld werkblad. Voor de kleinere huishoudens heeft is er een Bosch vaatwasmachine van 45 cm breed. Dit is erg handig wanneer je een kleine keuken hebt en geen volledig keukenkastje wil opofferen.

Een smalle vaatwasser kan ook handig zijn voor als je vaak weinig vaat hebt en in een vaatwasser van normaal formaat een halve belading zou draaien. De binnenkant van de Bosch afwasmachine is van binnen wel heel ruim, waardoor je bijna niet door hebt dat je minder spullen kwijt kan. Heeft jouw keuken echt een flexibele indeling? Dan heeft Bosch ook modulaire vaatwassers. Deze hebben variabele maten, waardoor ze in alle soorten keuken passen.

Bosch vaatwasser technologie

Wil je een Bosch vaatwasser kopen, maar heb je specifieke wensen? Bekijk dan eens welke extra technieken de Bosch serie heeft om een stralend resultaat te bereiken.

Stille vaatwasser

Vooral wanneer je vaatwasser in een kleine ruimte staat, kan het geluid storend zijn. Het geluidsniveau van een vaatwasser wordt altijd uitgedrukt in decibel, waarbij 43 dB of lager wordt gezien als geluidsniveau stil.

Perfectdry vaatwassers

Oudere vaatwassers hebben vaak nog het probleem dat plastic vaat niet helemaal droog wordt. Deze moet je vaak met een droge doek nog even nadrogen. Bosch vaatwassers met zeolith droogtechniek maken je vaat perfect droog, zelfs plastic bakjes! De korrels op de bodem van de vaatwasser zetten het vocht om in warme lucht, waardoor je een extra droge vaat krijgt.

Home connect

Met de Home connect app van Bosch bedien je al je apparaten vanaf je telefoon. Je kunt de vaatwasser bijvoorbeeld alvast aanzetten, zodat deze klaar is op het moment dat je thuis komt. Ook als je bent vergeten om de vaatwasser aan te zetten, kan dit een handige oplossing zijn.

Variodrawer

Bij het kopen van een vaatwasser is het belangrijk dat je nadenkt over de hoeveelheid vaat die je op dagelijkse basis wil afwassen. Vaatwassers van Bosch met Variodrawer hebben een besteklade met extra ruimte voor bestek en keukengerei, waardoor je in de andere lades geen bestekkorf hebt en meer borde, potten en pannen kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld ook eens na over flexibele korven, waarmee je gemakkelijk ruimte kunt maken als je grote voorwerpen wil afwassen.