Smalle vaatwasser

Een smalle vaatwasser is 45 cm breed. Dit kan erg handig zijn wanneer je over weinig ruimte beschikt. Daarnaast is een smalle vaatwasser ook perfect voor een huishouden van 1 of 2 personen. Een normale vaatwasser is 60cm breed, dat is dus een verschil van 15 cm. 

Opzoek naar een smalle vaatwasser? Hieronder hebben we voor jou de beste smalle vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwassers van 2024 voor jou opgesomd

Smalle vaatwasser

Beste smalle vaatwasser

Als je op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser, is het goed om je eens te oriënteren op de modellen die als beste smalle vaatwasser uit de test zijn gekomen. In deze selectie vind je de modellen die als beste beoordeeld zijn op een aantal verschillende eigenschappen, zoals het energieverbruik, geluidsniveau, het aantal verschillende vaatwasprogramma’s, de reinigingskwaliteit en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding.Een normale vaatwasser is 60 cm breed. Dit is omdat de meest keukens ook kastjes van 60 cm breed hebben, dus een vaatwasser kan gemakkelijk worden ingebouwd. Een smalle vaatwasser is daarentegen maar 45 cm breed, waardoor deze gemakkelijker in kleinere ruimtes kan worden geplaatst. Daarbij is een smalle vaatwasser niet alleen geschikt voor kleine keukens, maar ook voor kleine huishoudens.

Bij een grote vaatwasser moet een klein huishouden namelijk vaak de vuile vaat met een halve belading wassen, wat zonde is. Houd er bij een smalle afwasmachine wel altijd rekening mee dat je minder grote spullen in kwijt kunt. Grote pannen, potten of bijvoorbeeld een airfryer kan je niet altijd in een kleine vaatwasser kwijt. De inhoud van een vaatwasser wordt altijd aangegeven in het aantal couverts. Smalle vaatwassers kunnen over het algemeen 10 couverts kwijt, wat gelijk staat aan een bord, bestekset en glas van 10 personen. Voordat wij jou de top 5 beste smalle vaatwassers kunnen laten zien, moet je eerst een keuze maken tussen het type vaatwasser waar jij naar opzoek bent. Er zijn drie categorieën waar jij tussen kunt kiezen. Door te klikken op de categorie waar jij naar opzoek bent zullen wij jou de top 5 laten zien!

Smalle inbouw vaatwassers

Wordt geïnstalleerd achter een keukenkastje en onder het keukenblad. Bekijk hier de top 5 beste smalle inbouw vaatwassers van 2024

Smalle onderbouw vaatwassers

Wordt geïnstalleerd onder het keukenblad. Bekijk hier de top 5 beste smalle onderbouw vaatwassers van 2024

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2024 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste smalle vaatwassers

De beste smalle vrijstaande vaatwasser van 2024

Als je geen plek hebt om een smalle vaatwasser in te bouwen, kan je ook altijd nog voor een vrijstaande vaatwasser kiezen. Deze kan je overal neerzetten, zo lang er maar een aansluiting voor water en elektriciteit is.

Zo vul je gemakkelijk die kleine ruimte in je bijkeuken op, zonder dat je daarvoor ook een keukenkastje hoeft op te offeren. In deze lijst vind je de beste smalle vrijstaande vaatwasser van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

De beste smalle inbouw vaatwasser van 2024​

Een inbouw vaatwasser is een vaatwasser die je in de keuken (of een andere kast) kunt laten inbouwen. De vaatwasser wordt netjes weggewerkt achter de kastjes, zo kun je de vaatwasser perfect laten opgaan in jouw interieur.

Een smal model vaatwasser kan net zo gemakkelijk worden ingebouwd als ieder ander type vaatwasser.

De beste onderbouw vaatwasser van 2024

Een onderbouw vaatwasser van 45 cm breed staat onder je aanrechtblad. De gehele voorkant van het apparaat is zichtbaar en heeft dus niet hetzelfde design als je keukenkastjes.
Je ziet altijd duidelijk dat er een vaatwasser in je keuken staat. Helaas zijn er geen smalle onderbouw vaatwassers op de markt. Het beste alternatief hier van is een smalle inbouw vaatwasser.

Het verschil tussen een normale en smalle vaatwasser

Bij het kiezen van een nieuwe vaatwasser, is de grootte van de machine een belangrijke overweging. In de onderstaande tabel worden de gemiddelde afmetingen van normale en smalle vaatwassers vergeleken, zodat je een beter beeld krijgt van welke optie het beste bij jou past.

Dimensie
 • Lengte
 • Breedte
 • Diepte
Smal
 • 90cm
 • 45cm
 • 60cm
Normaal
 • 90cm
 • 60cm
 • 60cm

Veelgestelde vragen over smalle vaatwassers

Om je echt goed op je aankoop van een smalle vaatwasser voor te bereiden, moet je er zeker van zijn dat je echt alles weet, daarom hebben we hier een aantal veelgestelde vragen voor je verzameld.

Krijg ik met een smalle vaatwasser wel mijn vaat schoon?

Voor de kwaliteit van je schone vaat maakt het niet uit of je een vaatwasser van 45 cm breed of 60 cm breed hebt. Met een smalle vaatwasser kun je net zo veel. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de soort vaatwasser die je koopt. Let altijd op de manier waarop je afwas gedroogd wordt, met een zeolith droogsysteem krijg je een extra droge vaat, in vergelijking met een condensdroogsysteem.

Is een smalle vaatwasser alleen geschikt voor kleine huishoudens?

Nee. Het is meer afhankelijk van de hoeveelheid afwas die je hebt. Als je bijvoorbeeld altijd je pannen met de hand afwast, kan je ook met een gezin van vier personen genoeg hebben aan een vaatwasser van 45 cm breed, zo voorkom je dat je te vaak een halve belading draait. Een vaatwasser met een verstelbare bovenkorf kan ook heel handig zijn, omdat je dan meer ruimte kunt maken om grotere dingen af te wassen.

Zijn smalle vaatwassers er in alle soorten?

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een energiezuinige vaatwasser of een stille vaatwasser, er is ook altijd een smaller model van beschikbaar. Smalle vaatwassers beschikken over precies dezelfde kwaliteiten als de bredere modellen. Een zuinige vaatwasser van 45 cm breed heeft energielabel c, energielabel d of energielabel e. Let er ook altijd op of de vaatwasser een eco programma heeft. Stille vaatwassers kunnen ook smal zijn. Als je voor een volledig geïntegreerd model gaat, wordt het geluid vaak ook nog gedempt door de keukenkastjes aan de zijkanten.

Houd bij het zoeken naar een geluidsniveau stil rekening met de volgende getallen:

 1. c geluidsniveau: minder dan 40 dB – heel erg stil
 2. d geluidsniveau: tussen de 43 en 40 dB- stil
 3. e geluidsniveau: tussen de 44 en 47 dB- normaal
 4. f geluidsniveau: 47 dB of hoger- luid.

Een luide vaatwasser kan beter niet in een open keuken geplaatst worden, omdat deze het geluid van een gesprek kan overstemmen.

Overige informatie

Goedkope vaatwasser

Goedkope vaatwasser Vaatwassers onder de €550,- euro worden bestempeld als een “goedkope vaatwasser”. Merken als: Inventum, Indesit, Ikea, Beko, Etna, Whirlpool en Zanussi verkopen over het algemeen goedkopere vaatwassers. Opzoek naar een vaatwasser voor een klein budget? We hebben een

Lees meer

Vaatwasser voor een klein gezin

Vaatwasser voor een klein gezin Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een klein gezin? Een vaatwasser tussen de 6 en 11 couverts is perfect voor een huishouden met 1 of 2 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 6 tot

Lees meer

ATAG vaatwassers

ATAG vaatwassers ATAG is een van origine Nederlands merk dat een goede reputatie heeft op het gebied van inbouw keukenapparatuur. Wanneer je voor een vaatwasser van ATAG kiest, weet je dus dat je kwaliteit in huis haalt. Op deze pagina

Lees meer

Vaatwasser schoonmaken en reinigen

Vaatwasser schoonmaken en reinigen Je kunt een vaatwasser op de volgende manier schoonmaken en reinigen: Haal als eerst de vaatwasser leeg. Haal daarna de filter uit de vaatwasser en verwijder vervolgens alle troep hier uit. Controleer de hoeveelheid reinigingszout in

Lees meer

Wat is een vaatwasser

Wat is een vaatwasser Een vaatwasser is een machine die ervoor zorgt dat handmatig afwassen niet langer nodig is, dat weet iedereen. Alleen niet iedereen is op de hoogte van de verschillende soorten vaatwassers die er zijn en welke voor-

Lees meer