Smalle vaatwasser

Een smalle vaatwasser is 45 cm breed. Dit kan erg handig zijn wanneer je over weinig ruimte beschikt. Daarnaast is een smalle vaatwasser ook perfect voor een huishouden van 1 of 2 personen. Een normale vaatwasser is 60cm breed, dat is dus een verschil van 15 cm. 

Opzoek naar een smalle vaatwasser? Hieronder hebben we voor jou de beste smalle vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwassers van 2022 voor jou opgesomd

Smalle vaatwasser

Beste smalle vaatwasser

Als je op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser, is het goed om je eens te oriënteren op de modellen die als beste smalle vaatwasser uit de test zijn gekomen. In deze selectie vind je de modellen die als beste beoordeeld zijn op een aantal verschillende eigenschappen, zoals het energieverbruik, geluidsniveau, het aantal verschillende vaatwasprogramma’s, de reinigingskwaliteit en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding.Een normale vaatwasser is 60 cm breed. Dit is omdat de meest keukens ook kastjes van 60 cm breed hebben, dus een vaatwasser kan gemakkelijk worden ingebouwd. Een smalle vaatwasser is daarentegen maar 45 cm breed, waardoor deze gemakkelijker in kleinere ruimtes kan worden geplaatst. Daarbij is een smalle vaatwasser niet alleen geschikt voor kleine keukens, maar ook voor kleine huishoudens.

Bij een grote vaatwasser moet een klein huishouden namelijk vaak de vuile vaat met een halve belading wassen, wat zonde is. Houd er bij een smalle afwasmachine wel altijd rekening mee dat je minder grote spullen in kwijt kunt. Grote pannen, potten of bijvoorbeeld een airfryer kan je niet altijd in een kleine vaatwasser kwijt. De inhoud van een vaatwasser wordt altijd aangegeven in het aantal couverts. Smalle vaatwassers kunnen over het algemeen 10 couverts kwijt, wat gelijk staat aan een bord, bestekset en glas van 10 personen. Voordat wij jou de top 5 beste smalle vaatwassers kunnen laten zien, moet je eerst een keuze maken tussen het type vaatwasser waar jij naar opzoek bent. Er zijn drie categorieën waar jij tussen kunt kiezen. Door te klikken op de categorie waar jij naar opzoek bent zullen wij jou de top 5 laten zien!

Smalle inbouw vaatwassers

Wordt geïnstalleerd achter een keukenkastje en onder het keukenblad. Bekijk hier de top 5 beste smalle inbouw vaatwassers van 2022

Smalle onderbouw vaatwassers

Wordt geïnstalleerd onder het keukenblad. Bekijk hier de top 5 beste smalle onderbouw vaatwassers van 2022

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste smalle vaatwassers

De beste smalle vrijstaande vaatwasser van 2022

Als je geen plek hebt om een smalle vaatwasser in te bouwen, kan je ook altijd nog voor een vrijstaande vaatwasser kiezen. Deze kan je overal neerzetten, zo lang er maar een aansluiting voor water en elektriciteit is.

Zo vul je gemakkelijk die kleine ruimte in je bijkeuken op, zonder dat je daarvoor ook een keukenkastje hoeft op te offeren. In deze lijst vind je de beste smalle vrijstaande vaatwasser van 2022.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

De beste smalle inbouw vaatwasser van 2022

Een inbouw vaatwasser is een vaatwasser die je in de keuken (of een andere kast) kunt laten inbouwen. De vaatwasser wordt netjes weggewerkt achter de kastjes, zo kun je de vaatwasser perfect laten opgaan in jouw interieur.

Een smal model vaatwasser kan net zo gemakkelijk worden ingebouwd als ieder ander type vaatwasser.

De beste onderbouw vaatwasser van 2022

Een onderbouw vaatwasser van 45 cm breed staat onder je aanrechtblad. De gehele voorkant van het apparaat is zichtbaar en heeft dus niet hetzelfde design als je keukenkastjes.
Je ziet altijd duidelijk dat er een vaatwasser in je keuken staat. Helaas zijn er geen smalle onderbouw vaatwassers op de markt. Het beste alternatief hier van is een smalle inbouw vaatwasser.

Veelgestelde vragen over smalle vaatwassers

Om je echt goed op je aankoop van een smalle vaatwasser voor te bereiden, moet je er zeker van zijn dat je echt alles weet, daarom hebben we hier een aantal veelgestelde vragen voor je verzameld.

Krijg ik met een smalle vaatwasser wel mijn vaat schoon?

Voor de kwaliteit van je schone vaat maakt het niet uit of je een vaatwasser van 45 cm breed of 60 cm breed hebt. Met een smalle vaatwasser kun je net zo veel. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de soort vaatwasser die je koopt. Let altijd op de manier waarop je afwas gedroogd wordt, met een zeolith droogsysteem krijg je een extra droge vaat, in vergelijking met een condensdroogsysteem.

Is een smalle vaatwasser alleen geschikt voor kleine huishoudens?

Nee. Het is meer afhankelijk van de hoeveelheid afwas die je hebt. Als je bijvoorbeeld altijd je pannen met de hand afwast, kan je ook met een gezin van vier personen genoeg hebben aan een vaatwasser van 45 cm breed, zo voorkom je dat je te vaak een halve belading draait. Een vaatwasser met een verstelbare bovenkorf kan ook heel handig zijn, omdat je dan meer ruimte kunt maken om grotere dingen af te wassen.

Zijn smalle vaatwassers er in alle soorten?

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een energiezuinige vaatwasser of een stille vaatwasser, er is ook altijd een smaller model van beschikbaar. Smalle vaatwassers beschikken over precies dezelfde kwaliteiten als de bredere modellen. Een zuinige vaatwasser van 45 cm breed heeft energielabel c, energielabel d of energielabel e. Let er ook altijd op of de vaatwasser een eco programma heeft. Stille vaatwassers kunnen ook smal zijn. Als je voor een volledig geïntegreerd model gaat, wordt het geluid vaak ook nog gedempt door de keukenkastjes aan de zijkanten.

Houd bij het zoeken naar een geluidsniveau stil rekening met de volgende getallen:

  1. c geluidsniveau: minder dan 40 dB – heel erg stil
  2. d geluidsniveau: tussen de 43 en 40 dB- stil
  3. e geluidsniveau: tussen de 44 en 47 dB- normaal
  4. f geluidsniveau: 47 dB of hoger- luid.

Een luide vaatwasser kan beter niet in een open keuken geplaatst worden, omdat deze het geluid van een gesprek kan overstemmen.

Overige informatie

Wat kost een vaatwasser

Wat kost een vaatwasser De prijs van een vaatwasser loopt van €300,- euro tot wel €1700,- euro. Gemiddeld kost een vaatwasser ongeveer rond de €600,- euro, dan kun je er vanuit gaan dat je een kwalitatief goede vaatwasser hebt. Let

Lees meer

Goedkope vaatwasser

Goedkope vaatwasser Vaatwassers onder de €550,- euro worden bestempeld als een “goedkope vaatwasser”. Merken als: Inventum, Indesit, Ikea, Beko, Etna, Whirlpool en Zanussi verkopen over het algemeen goedkopere vaatwassers. Opzoek naar een vaatwasser voor een klein budget? We hebben een

Lees meer

Wat kost een inbouw vaatwasser

Wat kost een inbouw vaatwasser De prijs van inbouw vaatwassers loopt van 300 tot wel 1700 euro. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Gemiddeld kost een inbouw vaatwasser ongeveer rond de 600 á 700 euro. Voor

Lees meer

Stille vaatwasser

Stille vaatwasser Een stille vaatwasser is niet luider dan 43dB. Dit geluidsniveau is te vergelijken met het geluid van vogels buiten of geroezemoes in de klas.  Op deze pagina vind je de beste stille vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwassers van

Lees meer

Energieverbruik vaatwasser

Energieverbruik vaatwasser Gemiddeld verbruikt een vaatwasser met energielabel A per wasbeurt 1 kWh elektriciteit. Vaatwassers met energieklasse C of D verbruiken tussen de 1,4 & 1,5 kWh per wasbeurt.  Opzoek naar een nieuwe vaatwasser? Dan wil je natuurlijk wel dat

Lees meer

Hoe kan je een vaatwasser aansluiten

Hoe kan je een vaatwasser aansluiten Een vaatwasser kun je op de volgende manier aansluiten: Controleer eerst of je de vaatwasser kunt aansluiten op een wasmachine kraan en de sifon van de gootsteen/ een losse afvoerbuis. Controleer daarna of de

Lees meer

Smalle vaatwassers assortiment

1688476

Beko BDFN26430XC

539,00
Doordat de Beko BDFN26430XC erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Beko BDFN26430XC heeft het cijfer: 8.0 mogen ontvangen van ten minste 1 experts. Wil je graag de vaatwasmachine overal kunnen...
Waardering 4.00 uit 5
1626413

Beko DVN05320W

349,00
De Beko DVN05320W beschermt al de vaat en zorgt ervoor dat al jouw borden en glazen grondig schoon en droog wordt. De Beko DVN05320W heeft de reviewscore: 8.4 ontvangen van tenminste 6 mensen. Het model is een vrijstaande vaatwasmachine. De...
Waardering 4.20 uit 5
1649041

Miele G 7277 SC Vi XXL

1.549,00
De Miele G 7277 SC Vi XXL krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan!...
Waardering 5.00 uit 5
1381243

AEG FFB52600ZW

526,00
De AEG FFB52600ZW heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke functies krijgt de vaatwasmachine ook erg goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Waardering 4.45 uit 5
1521114

Bosch SBV8ZCX07N

1.179,00
De Bosch SBV8ZCX07N heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasmachine ook erg goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede beoordelingen scoort hij...
Waardering 4.45 uit 5
1626509

AEG FFB83816PM

999,00
De AEG FFB83816PM heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
1597212

Whirlpool WUC 3C33 F X

579,00
De Whirlpool WUC 3C33 F X krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan! Bij...
Waardering 4.40 uit 5
1663779

Siemens SL63HX60AE

849,00
De Siemens SL63HX60AE belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al thuis hebben staan,...
Waardering 4.40 uit 5
1602734

Bosch SMV2ITX48N

599,00
De Bosch SMV2ITX48N beschermt al jouw vieze vaat en zorgt ervoor dat de borden en glazen grondig schoon en droog wordt! De Bosch SMV2ITX48N heeft de beoordeling: 8.7 mogen ontvangen van ten minste 56 experts. Het toestel is een inbouw...
Waardering 4.35 uit 5
1560709

Bosch SBH6ZCX42E

1.199,00
De Bosch SBH6ZCX42E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de mensen die hem al thuis hebben staan! De Bosch SBH6ZCX42E heeft...
1520642

Siemens SR65ZX23ME

1.039,00
Doordat de Siemens SR65ZX23ME erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! De Siemens SR65ZX23ME is beoordeeld door 2 consumenten die je voorgingen met het cijfer: 9.6. Het is mogelijk om dit toestel...
Waardering 4.80 uit 5
1471962

Miele G 5022 U BRWS

779,00
Zoek je een nieuwe vaatwasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Miele G 5022 U BRWS is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou. De Miele G 5022 U BRWS is beoordeeld door 17 experts met...
Waardering 4.55 uit 5
1567867

Siemens SX65ZX49CE

999,00
De Siemens SX65ZX49CE heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi model, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.70 uit 5
1493564

Bosch SMV4HTX24N

629,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch SMV4HTX24N is namelijk de afwasmachine die je zoekt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SMV4HTX24N heeft gemiddeld de reviewscore: 8.6...
Waardering 4.30 uit 5
1409240

AEG FSB53607Z

699,00
De AEG FSB53607Z heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.10 uit 5
1534408

Bosch SMV6ZAX03N

999,00
Omdat de Bosch SMV6ZAX03N erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Bosch SMV6ZAX03N is beoordeeld door 3 experts met de beoordeling: 9.7. Het apparaat is een inbouw afwasmachine, hierdoor kun je...
Waardering 4.85 uit 5
1692344

Bosch SGS4HTI33E

599,00
De Bosch SGS4HTI33E heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke eigenschappen krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.40 uit 5
1646157

Miele G 7161 SC Vi AutoDos

1.449,00
De Miele G 7161 SC Vi AutoDos krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan!...
1583268

Bosch SBV6ZCX00E

865,30
De Bosch SBV6ZCX00E beschermt jouw vieze borden en glazen en zorgt ervoor dat jouw afwas grondig schoon en droog wordt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SBV6ZCX00E heeft gemiddeld de score:...
1667037

Beko DVN05320X

359,00
De Beko DVN05320X krijgt een hele hoge beoordeling. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de mensen die hem al thuis hebben staan. De Beko DVN05320X is...
Waardering 3.35 uit 5
1524478

Siemens SN57YS01CE

1.249,00
Omdat de Siemens SN57YS01CE erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! De Siemens SN57YS01CE is beoordeeld door 1 experts met de beoordeling: 8.0. Wil je graag de vaatwasser inbouwen in jou keuken?...
Waardering 4.00 uit 5
1521756

Siemens SN65ZX49CE

999,00
De Siemens SN65ZX49CE heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
Waardering 4.65 uit 5
1635566

Bosch SGV2ITX22E

625,00
De Bosch SGV2ITX22E afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
1521109

Bosch SBV6ZCX42N

1.049,00
De Bosch SBV6ZCX42N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge van de eerdere kopers die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.85 uit 5
1390273

AEG FSB52617Z

649,00
De AEG FSB52617Z beschermt alle vieze afwas en zorgt ervoor dat jouw vieze vaatwerk grondig schoon en droog wordt. Het is niet gek dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat, hij is namelijk door Coolblue als beste getest. Over...
Waardering 4.30 uit 5
1387385

AEG FFB53900ZW

579,00
Opzoek naar een perfecte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De AEG FFB53900ZW is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt. De AEG FFB53900ZW heeft het cijfer: 9.1 gekregen van tenminste 25 consumenten. Het is mogelijk om deze machine overal neer te...
Waardering 4.55 uit 5
1634136

Siemens SE63HX36TE

628,00
De Siemens SE63HX36TE belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die veel kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de kopers die hem al thuis hebben...
1521111

Bosch SMV8ZCX07N

1.099,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch SMV8ZCX07N is namelijk de afwasmachine die je zoekt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SMV8ZCX07N heeft gemiddeld de score: 9.2...
Waardering 4.60 uit 5
1682985

AEG FSB53907Z

649,00
Waardering 4.45 uit 5
1650643

Miele G 7222 SCi CLST

1.449,00
De Miele G 7222 SCi CLST krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge ratings van de mensen die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort...
Waardering 4.80 uit 5