Smalle vaatwasser

Een smalle vaatwasser is 45 cm breed. Dit kan erg handig zijn wanneer je over weinig ruimte beschikt. Daarnaast is een smalle vaatwasser ook perfect voor een huishouden van 1 of 2 personen. Een normale vaatwasser is 60cm breed, dat is dus een verschil van 15 cm. 

Opzoek naar een smalle vaatwasser? Hieronder hebben we voor jou de beste smalle vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwassers van 2022 voor jou opgesomd

Smalle vaatwasser

Beste smalle vaatwasser

Als je op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser, is het goed om je eens te oriënteren op de modellen die als beste smalle vaatwasser uit de test zijn gekomen. In deze selectie vind je de modellen die als beste beoordeeld zijn op een aantal verschillende eigenschappen, zoals het energieverbruik, geluidsniveau, het aantal verschillende vaatwasprogramma’s, de reinigingskwaliteit en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding.Een normale vaatwasser is 60 cm breed. Dit is omdat de meest keukens ook kastjes van 60 cm breed hebben, dus een vaatwasser kan gemakkelijk worden ingebouwd. Een smalle vaatwasser is daarentegen maar 45 cm breed, waardoor deze gemakkelijker in kleinere ruimtes kan worden geplaatst. Daarbij is een smalle vaatwasser niet alleen geschikt voor kleine keukens, maar ook voor kleine huishoudens.

Bij een grote vaatwasser moet een klein huishouden namelijk vaak de vuile vaat met een halve belading wassen, wat zonde is. Houd er bij een smalle afwasmachine wel altijd rekening mee dat je minder grote spullen in kwijt kunt. Grote pannen, potten of bijvoorbeeld een airfryer kan je niet altijd in een kleine vaatwasser kwijt. De inhoud van een vaatwasser wordt altijd aangegeven in het aantal couverts. Smalle vaatwassers kunnen over het algemeen 10 couverts kwijt, wat gelijk staat aan een bord, bestekset en glas van 10 personen. Voordat wij jou de top 5 beste smalle vaatwassers kunnen laten zien, moet je eerst een keuze maken tussen het type vaatwasser waar jij naar opzoek bent. Er zijn drie categorieën waar jij tussen kunt kiezen. Door te klikken op de categorie waar jij naar opzoek bent zullen wij jou de top 5 laten zien!

Smalle inbouw vaatwassers

Wordt geïnstalleerd achter een keukenkastje en onder het keukenblad. Bekijk hier de top 5 beste smalle inbouw vaatwassers van 2022

Smalle onderbouw vaatwassers

Wordt geïnstalleerd onder het keukenblad. Bekijk hier de top 5 beste smalle onderbouw vaatwassers van 2022

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste smalle vaatwassers

De beste smalle vrijstaande vaatwasser van 2022

Als je geen plek hebt om een smalle vaatwasser in te bouwen, kan je ook altijd nog voor een vrijstaande vaatwasser kiezen. Deze kan je overal neerzetten, zo lang er maar een aansluiting voor water en elektriciteit is.

Zo vul je gemakkelijk die kleine ruimte in je bijkeuken op, zonder dat je daarvoor ook een keukenkastje hoeft op te offeren. In deze lijst vind je de beste smalle vrijstaande vaatwasser van 2022.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

De beste smalle inbouw vaatwasser van 2022

Een inbouw vaatwasser is een vaatwasser die je in de keuken (of een andere kast) kunt laten inbouwen. De vaatwasser wordt netjes weggewerkt achter de kastjes, zo kun je de vaatwasser perfect laten opgaan in jouw interieur.

Een smal model vaatwasser kan net zo gemakkelijk worden ingebouwd als ieder ander type vaatwasser.

De beste onderbouw vaatwasser van 2022

Een onderbouw vaatwasser van 45 cm breed staat onder je aanrechtblad. De gehele voorkant van het apparaat is zichtbaar en heeft dus niet hetzelfde design als je keukenkastjes.
Je ziet altijd duidelijk dat er een vaatwasser in je keuken staat. Helaas zijn er geen smalle onderbouw vaatwassers op de markt. Het beste alternatief hier van is een smalle inbouw vaatwasser.

Veelgestelde vragen over smalle vaatwassers

Om je echt goed op je aankoop van een smalle vaatwasser voor te bereiden, moet je er zeker van zijn dat je echt alles weet, daarom hebben we hier een aantal veelgestelde vragen voor je verzameld.

Krijg ik met een smalle vaatwasser wel mijn vaat schoon?

Voor de kwaliteit van je schone vaat maakt het niet uit of je een vaatwasser van 45 cm breed of 60 cm breed hebt. Met een smalle vaatwasser kun je net zo veel. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de soort vaatwasser die je koopt. Let altijd op de manier waarop je afwas gedroogd wordt, met een zeolith droogsysteem krijg je een extra droge vaat, in vergelijking met een condensdroogsysteem.

Is een smalle vaatwasser alleen geschikt voor kleine huishoudens?

Nee. Het is meer afhankelijk van de hoeveelheid afwas die je hebt. Als je bijvoorbeeld altijd je pannen met de hand afwast, kan je ook met een gezin van vier personen genoeg hebben aan een vaatwasser van 45 cm breed, zo voorkom je dat je te vaak een halve belading draait. Een vaatwasser met een verstelbare bovenkorf kan ook heel handig zijn, omdat je dan meer ruimte kunt maken om grotere dingen af te wassen.

Zijn smalle vaatwassers er in alle soorten?

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een energiezuinige vaatwasser of een stille vaatwasser, er is ook altijd een smaller model van beschikbaar. Smalle vaatwassers beschikken over precies dezelfde kwaliteiten als de bredere modellen. Een zuinige vaatwasser van 45 cm breed heeft energielabel c, energielabel d of energielabel e. Let er ook altijd op of de vaatwasser een eco programma heeft. Stille vaatwassers kunnen ook smal zijn. Als je voor een volledig geïntegreerd model gaat, wordt het geluid vaak ook nog gedempt door de keukenkastjes aan de zijkanten.

Houd bij het zoeken naar een geluidsniveau stil rekening met de volgende getallen:

  1. c geluidsniveau: minder dan 40 dB – heel erg stil
  2. d geluidsniveau: tussen de 43 en 40 dB- stil
  3. e geluidsniveau: tussen de 44 en 47 dB- normaal
  4. f geluidsniveau: 47 dB of hoger- luid.

Een luide vaatwasser kan beter niet in een open keuken geplaatst worden, omdat deze het geluid van een gesprek kan overstemmen.

Overige informatie

Wat is een vaatwasser

Wat is een vaatwasser Een vaatwasser is een machine die ervoor zorgt dat handmatig afwassen niet langer nodig is, dat weet iedereen. Alleen niet iedereen is op de hoogte van de verschillende soorten vaatwassers die er zijn en welke voor-

Lees meer

Siemens vaatwassers

Siemens vaatwassers Vaatwassers van het merk Siemens staan erom bekend dat ze veel extra gemak leveren. De apparaten zorgen niet alleen voor een perfect schone vaat, maar je kan vaak ook rekenen op extra functies als home connect, een programma

Lees meer

Wat is een inbouw vaatwasser

Wat is een inbouw vaatwasser Een inbouw vaatwasser is een apparaat die wordt ingebouwd in je keuken. Deze vaatwasser gebruikt een paneel van de keukenkastjes zodat de vaatwasser één geheel vormt met de keuken. De zij- en bovenkant van een

Lees meer

Vaatwasser voor een klein gezin

Vaatwasser voor een klein gezin Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een klein gezin? Een vaatwasser tussen de 6 en 10 couverts is perfect voor een gezin van minder dan 4 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 6 tot 10 setjes

Lees meer

Vaatwasser schoonmaken en reinigen

Vaatwasser schoonmaken en reinigen Je kunt een vaatwasser op de volgende manier schoonmaken en reinigen: Haal als eerst de vaatwasser leeg. Haal daarna de filter uit de vaatwasser en verwijder vervolgens alle troep hier uit. Controleer de hoeveelheid reinigingszout in

Lees meer

Beko vaatwassers

Beko vaatwassers Beko vaatwassers worden door de consumentenbond regelmatig uitgeroepen als beste vaatwasser. Een Beko afwasmachine is dus een goede aanschaf voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar apparaat voor een schappelijke prijs. Alleen nog niet iedereen is

Lees meer

Smalle vaatwassers assortiment

1511559

ETNA VW249M

409,00
De ETNA VW249M heeft erg sterke functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi model, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Gewaardeerd met 4.00 van 5
1635627

Bosch SRI4HKS53E

889,00
De Bosch SRI4HKS53E krijgt een hele hoge score. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan! De Bosch SRI4HKS53E heeft...
1630185

Bosch SGV4HBX40E

829,00
De Bosch SGV4HBX40E afwasmachine maakt al jouw borden en glazen helemaal schoon en droog. De Bosch SGV4HBX40E is beoordeeld door 3 consumenten die je voorgingen met de beoordeling: 8.5. Het is mogelijk om dit model in te bouwen in jouw...
Gewaardeerd met 4.25 van 5
1630198

Bosch SGV4HAX48E

799,00
De Bosch SGV4HAX48E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de consumenten die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Gewaardeerd met 4.00 van 5
1390301

AEG FSE63617P

899,00
Omdat de AEG FSE63617P erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! Dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat is niet gek. Volgens Coolblue komt hij als beste uit de test. De...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1682985

AEG FSB53907Z

649,00
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1672303

AEG FSE7470AP Inbouw

799,00
De AEG FSE7470AP Inbouw heeft erg goede features. De huidige gebruikers van de vaatwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi toestel, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en...
1526441

ETNA VW844HM

599,00
De ETNA VW844HM vaatwasmachine maakt al het vieze vaatwerk volledig schoon en droog. De ETNA VW844HM heeft de score: 8.3 gekregen van minstens 25 mensen. Het toestel is een inbouw vaatwasser. Dit zijn de maten van de afwasmachine: Nishoogte: 87,5...
Gewaardeerd met 4.15 van 5
1470331

Miele G 5072 Vi

999,00
De Miele G 5072 Vi krijgt een hele hoge score. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De Miele...
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1649039

Miele G 7272 SC Vi

1.549,00
De Miele G 7272 SC Vi belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1626509

AEG FFB83816PM

999,00
De AEG FFB83816PM heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
1474475

Miele G 5640 SC BRWS

1.049,00
De Miele G 5640 SC BRWS vaatwasser wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1634038

Bosch SMU6ECS57E

969,00
De Bosch SMU6ECS57E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge ratings van de consumenten die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1565840

ETNA VWV240RVS

699,00
De ETNA VWV240RVS heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke functies krijgt de afwasmachine ook erg goede ratings van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort...
Gewaardeerd met 4.30 van 5
1597212

Whirlpool WUC 3C33 F X

579,00
De Whirlpool WUC 3C33 F X krijgt een hele hoge rating. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan! Bij...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1521756

Siemens SN65ZX49CE

999,00
De Siemens SN65ZX49CE heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede beoordelingen van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1647824

Beko DIN28426

449,00
Gewaardeerd met 4.30 van 5
1583268

Bosch SBV6ZCX00E

865,30
De Bosch SBV6ZCX00E beschermt jouw vieze borden en glazen en zorgt ervoor dat jouw afwas grondig schoon en droog wordt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SBV6ZCX00E heeft gemiddeld de score:...
1381243

AEG FFB52600ZW

526,00
De AEG FFB52600ZW heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke functies krijgt de vaatwasmachine ook erg goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1521816

Siemens SN95EX56CE

1.219,00
Zoek je een passende afwasmachine en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Siemens SN95EX56CE is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou! De Siemens SN95EX56CE heeft het cijfer: none mogen ontvangen van ongeveer none mensen. Het toestel...
1569452

ATAG DW8114XB

1.199,00
De ATAG DW8114XB krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge ratings van de eerdere kopers die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1567222

Bosch SMS2HTW72E

599,00
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1650643

Miele G 7222 SCi CLST

1.449,00
De Miele G 7222 SCi CLST krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge ratings van de mensen die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort...
Gewaardeerd met 4.80 van 5
1634313

Bosch SGS2ITW11E

499,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De Bosch SGS2ITW11E is namelijk de vaatwasser die je zoekt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SGS2ITW11E heeft gemiddeld een: 9.6 ontvangen...
Gewaardeerd met 4.80 van 5
1626274

Beko DFN05311W

329,00
De Beko DFN05311W afwasmachine maakt al het vieze vaatwerk grondig schoon en droog. De Beko DFN05311W is beoordeeld door 11 mensen met het cijfer: 8.2. Wil je graag jouw vaatwasmachine overal kunnen neerzetten in jou keuken? Dat kan met dit...
Gewaardeerd met 4.10 van 5
1607832

Miele G 7110 SC BRWS AutoDos

1.099,00
De Miele G 7110 SC BRWS AutoDos krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan!...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1537423

Bosch SMS6ZCW08E

979,00
Zoek je een nieuwe vaatwasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Bosch SMS6ZCW08E is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou! Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch...
Gewaardeerd met 5.00 van 5
1520642

Siemens SR65ZX23ME

1.039,00
Doordat de Siemens SR65ZX23ME erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! De Siemens SR65ZX23ME is beoordeeld door 2 consumenten die je voorgingen met het cijfer: 9.6. Het is mogelijk om dit toestel...
Gewaardeerd met 4.80 van 5
1520622

Whirlpool WSFO 3T223 P

499,00
De Whirlpool WSFO 3T223 P vaatwasmachine maakt al jouw vaat volledig schoon en droog. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Whirlpool WSFO 3T223 P heeft gemiddeld een: 7.3 gekregen van ongeveer 3...
Gewaardeerd met 3.65 van 5
1667037

Beko DVN05320X

359,00
De Beko DVN05320X krijgt een hele hoge beoordeling. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de mensen die hem al thuis hebben staan. De Beko DVN05320X is...
Gewaardeerd met 3.35 van 5