Wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set is een setje van een wasmachine en droger. Het voordeel van een wasmachine en droger set is dat het meestal een leuke combinatie korting heeft. Daarnaast passen de apparaten perfect bij elkaar op het gebied van vulgewicht, functies en uiterlijk. 

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en een nieuwe droger? Hieronder hebben wij de beste wasmachine en droger sets van 2024 voor jou opgesomd!

Wasmachine en droger set

Beste wasmachine en droger sets van 2024

Wanneer je op zoekt bent naar een nieuwe wasmachine en naar een nieuwe wasdroger dan kom je – als je slim bent – uit bij een wasmachine en droger set. Coolblue biedt namelijk veel korting wanneer je de twee losse machines in één gezamenlijke set koopt. 

Een ander voordeel, naast de korting, is dat de wasmachine droger set van hetzelfde merk is. Hierdoor passen zij sowieso bij en op elkaar. 

De wasmachine en droger sets zijn zo samengesteld dat het vulgewicht en de functionaliteiten perfect op elkaar afgestemd zijn. Zo zul je nooit een grotere wasjes draaien dan je droger aankan!

Maar welke wasmachine droger set is nu de juiste keus voor jou? Een van de belangrijkste eigenschappen om op te letten is het vulgewicht van de wasmachine en droger. Deze moet hoog genoeg zijn en passen bij jouw huishouden. Daarnaast is het energieverbruik van de set belangrijk om in de gaten te houden. 

We hebben hier de beste wasmachine en droger sets van 2024 voor je verzameld. Bekijk welke set voldoet aan jouw vereisten en vind de beste set voor jou en je gezin. 

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Goedkoopste wasmachine en droger sets van 2024

Je kiest natuurlijk voor een wasmachine en droger set omdat je op zoek bent naar een voordelige deal en dan is het fijn als je je verdiept in waar je op moet letten als je een goedkope wasmachine en droger set wil vinden. Je ziet ook direct welke aanbieding het beste is. 

Gelukkig ben je ook daarvoor aan het juiste adres, want wij hebben hier een overzicht van alle goedkope wasmachine en droger sets voor je samengesteld. Deze sets zijn allemaal van topkwaliteit, maar net even iets vriendelijker voor je portemonnee!

Waar let je op bij het kopen van een wasmachine en droger set

Bij de aanschaf van twee losse apparaten zijn er natuurlijk ook twee keer zo veel kenmerken waar je op moet letten. Om er zeker van te zijn dat jij niks over het hoofd ziet, hebben we hier alvast de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Het vulgewicht

Zoals we al eerder hebben vermeld is het bij een wasmachine en droger set voordelig dat ze een overeenkomend vulgewicht hebben. Zo kan je altijd evenveel wasgoed wassen als drogen. Maar hoe weet je welk vulgewicht je nodig hebt?

In principe is de standaardregel dat een huishouden van 1 of 2 personen ten minste 7 kilo vulgewicht nodig heeft voor zowel wassen als drogen. Bij een huishouden van 3 personen wordt dat 8 kilo en voor grotere huishoudens moet je rekening houden met 9 of 10 kg.

Daarbij is het belangrijk dat je ook goed nadenkt over wat je precies wil wassen. Heb je allergieën en was je daardoor vaak de gordijnen en je dekbed? Kies dan voor een wasmachine en droger set met het hoogste vulgewicht. Ook als je vaak sport- of kinderkleding wast kan het handig zijn om voor een groter vulgewicht te kiezen dan wordt aangeraden.

De verschillende was- en droogprogamma’s

Het is afhankelijk van je wasgoed welke programma’s jij het vaakst gebruikt en daarom is het belangrijk om na te denken over wat je precies wil wassen. Sommige wasmachine en droger sets hebben namelijk specifieke programma’s voor babykleding, beddengoed, overhemden en sportkleding, waarbij je er zeker van zijn dat je wasgoed zo goed mogelijk beschermd wordt.

Denk ook goed na over wat je vooral niet nodig hebt. Als jij nooit een wasprogramma voor fijne stoffen gebruikt, kan het voordeliger zijn om een wasmachine en droger set aan te schaffen die daar geen extra functie voor heeft.

Extra functies

Wasmachines en drogers doen al lang veel meer dan alleen wat vlekken uit je kleding halen. Zo kan je tegenwoordig bijvoorbeeld ook kiezen voor een extra stille wasmachine, een energiezuinige wasmachine en droger, automatische wasmiddeldosering, een kledingbeschermende trommel of een zelfreinigende wasmiddellade.

De bovenstaande specificaties kunnen precies zijn waar je naar op zoek bent in een wasmachine en droger set, maar als je ze niet gebruikt kan je ze het beste vermijden. Het kan namelijk best wat schelen in de prijs als je een wasmachine en droger combinatie zonder al deze extra snufjes aanschaft.

Geluidsniveau centrifugeren

Vooral wanneer je de wasmachine en droger set in de buurt van je slaapkamer of in een kleine ruimte wil neerzetten is het handig als je goed let op het geluidsniveau centrifugeren. Bij de meeste wasmachine en droger sets staat deze voor allebei de apparaten apart aangegeven.

Houd er daarbij rekening meer dat een geluidsniveau onder de 71 dB wordt gezien als extra stil en dat 72 of 73 dB ook nog als stil wordt aangemerkt. Deze wasmachine en droger set zou je kunnen gebruiken zonder dat je last hebt van het geluid. Tussen de 74 en 77 dB is het geluidsniveau normaal en als het daarboven komt moet je ervan uitgaan dat de machines luid zijn en niet op gehoorafstand geplaatst kunnen worden.

De beste wasmachine en droger set merken

Niet ieder merk leent zich om te verkopen als set. Sommige merken maken alleen goede wasmachines en sommige merken richten zich volledig om kwalitatieve wasdrogers. Toch zijn er een aantal merken waar je hele goede wasmachine en droger sets kunt kopen. 

1. Miele

Onze aanrader! Wasmachines van Miele staan bekend als de beste wasmachines en de wasdrogers worden ook goed beoordeeld. Voeg deze twee oerdegelijke en kwalitiatief hoogwaardige machines samen en je hebt een perfecte set die lang meegaat. Je kunt een levensduur verwachten van minstens 15 jaar. Bij goed onderhoud kan een wasmachine en droger set van Miele wel 25 jaar meegaan. De sets van Miele zijn verkrijgbaar vanaf 1500 euro en hebben uitschieters naar boven tot ongeveer 3500 euro. 

2. Siemens

Siemens biedt een goede kwaliteit wasmachine droger sets voor een vriendelijke prijs. De duurste set die je tegen gaat komen is 2200 euro. Het zijn prima wasmachines en drogers voor een prima prijs. De levensduur is maximaal 10 jaar. Let goed op de eigenschappen van de machines bij aankoop. Een te laag vulgewicht is bijvoorbeeld niet ideaal voor een groot gezin. 

3. Bosch

Combineer een wasmachine en wasdroger van Bosch en profiteer van een mooie korting! Bosch biedt een mooie prijs voor een goede kwaliteit en staat op derde plek in onze lijst.