Wasdroger droogt niet goed

Help mijn wasdroger droogt niet goed, dit kan een aantal oorzaken hebben namelijk: Het is belangrijk dat je de droger niet te vol doet, vul hem voor maximaal 90%. Daarnaast moet je ook het juiste droog programma kiezen, dit is afhankelijk van het type stof in de droger. Het is ook handig om de droger schoon te maken, vooral de pluisfilter en de condensor. Droogt hij nu nog steeds niet goed? Reinig dan de sensor die de luchtvochtigheid meet. 

Wasdroger zonder afvoerslang

Droger droogt niet goed; wat te doen

Het kan heel vervelend zijn als je droger zijn werk niet goed doet. Als je wasdroger niet goed droogt, kost jouw dat onnodig veel tijd, maar ook geld. Dit betekent namelijk dat je je droger nog een keer moet aanzetten, en daardoor verbruik je meer energie dan nodig is. Daarnaast kan je wasgoed gaan stinken als het te lang nat blijft. Kortom, genoeg redenen om ervoor te zorgen dat je wasdroger je wasgoed goed droog krijgt.

Om dit probleem te verhelpen, moet je allereerst weten waarom je wasdroger je kleding niet droog krijgt. Hieronder lees je de mogelijke oorzaken van van een slecht-drogende wasdroger.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Mogelijke oorzaken van een slecht-drogende wasdroger

Juiste belading en droogprogramma

Net zoals je wasmachine, heeft ook je wasdroger verschillende programma’s voor verschillende soorten was. Voor optimaal behoud van je kleding en perfect droge was, is het belangrijk om voor het juiste programma te kiezen. Verschillende materialen hebben een verschillende droogtijd. Synthetische stoffen zijn bijvoorbeeld vaak sneller droog dan katoen. Maar ook hoeveel was je in de trommel stopt is van groot belang. Wasdrogers hebben een bepaald vulgewicht, dit geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de droger past. Vaak kun je meer was in de trommel proppen dan het vulgewicht aangeeft, maar hier is de wasdroger niet op berekend. Zie het vulgewicht daarom als de maximale belading van je droger. Wat de maximale belading is, kan ook bepaald worden door het type droogprogramma. Raadpleeg de handleiding van je droger om te achterhalen hoeveel was je kan drogen bij ieder specifiek droogprogramma.

Maak de sensor schoon

De meeste drogers hebben een sensor die de vochtigheidsgraad meet. Als de sensor vies is, kan de droger minder goed inschatten of je wasgoed al volledig droog is of niet. De sensor raakt vaak vervuilt door restjes wasmiddel en wasverzachter die hieraan blijven plakken. Waar de sensor in de droger zit, verschil per model. In de handleiding van je droger kun je aflezen waar de sensor zich precies bevindt. Je maakt de sensor gemakkelijk schoon met een schone, vochtige doek. We raden het aan om de sensor maandelijks goed schoon te maken.

Filter en condensor schoonmaken

Een verstopte pluizenfilter kan een reden zijn van een slecht droogresultaat omdat de lucht geblokkeerd wordt. Maak daarom het filter regelmatig schoon voor het goed drogen van je was. Daarnaast is het ook belangrijk om de condensor van de wasdroger te controleren en schoon te maken. Als je condensor vies of verstopt is, kan de droger het vocht minder goed opnemen uit de warmte lucht.

Controleer de afvoerslang

Als je droger met een afvoerslang is aangesloten op de waterafvoer, wordt het vocht uit jouw kleding en beddengoed automatisch afgevoerd tijdens het drogen. Een droger droogt niet goed wanneer er iets mis is met deze slang, bijvoorbeeld als hij vervuild, verstopt of beschadigd is. Op den duur kunnen dit soort problemen zelfs voor een ophoping van water en een lekkage zorgen. Lekt jouw afvoerslang? Vervang deze dan zo snel mogelijk.

Controleer het verwarmingselement

Als het verwarmingselement defect is, ben je iets verder van huis. De kans dat dit gebeurt is echter klein; kijk daarom altijd eerst naar de sensor, het filter, de condensor de afvoerslang en ga na of je het juiste programma hebt ingeschakeld. Als je merkt dat je droger niet warm (genoeg) meer wordt, kijk je naar het verwarmingselement en de thermostaat van de wasdroger. Deze bevinden zich aan de achterkant van wasdrogers. Om hierbij te kunnen moet je de achterklep loskoppelen. Verschillende wasdrogers hebben hier een rode resetknop zitten – deze kun je indrukken als je denkt dat het de reden is waarom je was nat blijft. Wordt hierna je wasdroger nog niet goed warm? Dan moet je deze onderdelen vervangen of kijken naar een nieuwe wasdroger.