Beste Whirlpool wasmachine

Whirlpool heeft een breed assortiment aan wasmachines, waardoor ze voor ieder huishouden een passende wasmachine hebben. Ben jij op zoek naar een nieuwe Whirlpool wasmachine? Hier lees je alles wat je moet weten en verklappen we wat de beste Whirlpool wasmachines van 2024 zijn.

Whirlpool wasmachine tekst

Informatie over Whirlpool wasmachines

Whirlpool is een Amerikaans bedrijf dat elektronische, huishoudelijke producten maakt. Whirlpool onderscheidt zich vooral door middel van haar ‘6th Sense technologie’, dat hun apparaten – zoals wasmachines – intelligent en intuïtief maken. 6th Sense leert van jouw behoeften, zodat wassen en droger gemakkelijker en sneller verloopt voor de gebruiker.

Alle Whirlpool wasmachines worden aangedreven door een koolborstelloze motor, wat betekent dat ze stiller, energiezuiniger en duurzamer wassen dan wasmachines met een koolborstel motor. Daarnaast hebben de meeste nieuwe Whirlpool wasmachine modellen Direct Drive, wat deze apparaten extra stil, duurzaam en energiezuinig maken.

Jaarlijks onderzoekt de Consumentenbond hoe gebruikers van alle verschillende wasmachines denken over hun apparaat. Hier komt een gemiddelde beoordeling uit per merk. Gebruikers van Whirlpool wasmachines beoordelen deze apparaten gemiddeld gezien met een 8. Dat is een mooie score, maar daarbij moet wel gezegd worden dat er veel kanttekeningen waren over mankementen bij Whirlpool wasmachines. Alsnog hebben ze een gemiddelde levensduur van 10,9 jaar!

Hieronder lees je alles wat je moet weten over de wasmachines van Whirlpool.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste Whirlpool wasmachines

Als je op zoek bent naar een nieuwe Whirlpool wasmachine, ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande lijst vind je de beste Whirlpool wasmachines van 2024. Bij het samenstellen van deze lijst hebben we alle Whirlpool wasmachines van dit moment met elkaar vergeleken.

Hierbij hebben we onder andere gekeken naar het vulgewicht, de energieklasse, het geluidsniveau, toerental en de verschillende wasprogramma’s. Welke Whirlpool wasmachine kies jij?

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Whirlpool wasmachine technologie

Whirlpool 6th Sense technologie

Alle wasmachines van Whirlpool beschikken over 6th Sense technologie. Dit is een zeer zuinige functie, die ervoor zorgt dat je kleding langer mee gaat. De Whirlpool wasmachine wast jouw kleding uitzonderlijk voorzichtig zodat het zo lang mogelijk mooie blijft, wat heel fijn is voor delicate stoffen. Je wasgoed wordt keurig schoon en komt zonder beschadigingen uit de trommel.

Whirlpool FreshCare+

FreshCare+ zorgt er met behulp van stoom en zachte trommelbewegingen voor dat je wasgoed heerlijk schoon wordt, en het verwijdert alle ongewenste geurtjes – zelfs als je even vergeet de wasmachine uit te laden. Het blijft urenlang fris, na de afloop van het wasprogramma. Op die manier kun je de wasmachine op ieder gewenst moment aanzetten. 

Whirlpool SoftMove

Het Whirlpool SoftMove systeem geeft door middel van aangepaste trommelbewegingen een uitzonderlijke waskwaliteit. Het wasgoed wordt beter over de trommel verdeeld waardoor de kleur en vorm van de kleding beter behouden blijft. 

Whirlpool wasmachine kopen: waar let je op

Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen, kan het merk een reden zijn waarom je voor een specifiek product kiest. Bijvoorbeeld omdat je oude wasmachine een Whirlpool was en dat uitstekend beviel, of gewoon goede verhalen hebt gehoord. Het merk kan een indicatie zijn waarom een bepaalde wasmachine de juiste keuze is voor jou en jouw huishouden. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer elementen die meespelen bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Waar je allemaal op moet letten, zie je in de onderstaande tips.

Type wasmachines

Bij wasmachines heb je de keuze tussen een voorlader en een bovenlader. Je bent waarschijnlijk het meest bekend met de voorlader modellen. Deze hebben de deur aan de voorkant van de wasmachine zitten, zodat er bovenop de wasmachine ruimte is voor bijvoorbeeld een droger. Bovenlader wasmachines hebben de deur aan de bovenzijde zitten. Hierdoor kun je een stuk makkelijker bij de trommel, je hoeft namelijk minder te bukken. Voor je je zinnen zet op een wasmachine van Whirlpool, is het goed om te weten dat Whirlpool enkel voorlader wasmachines produceert. De meeste mensen geven de voorkeur aan een voorlader, maar mocht jij toch liever een bovenlader willen, moet je misschien toch andere merken overwegen.

Vulgewicht

Het vulgewicht is een van de belangrijke aspecten van een wasmachine. Dit bepaalt namelijk hoeveel wasgoed er in de trommel past. Heb je een wasmachine met te weinig vulgewicht? Dan moet je vaker wassen dan anders nodig zou zijn. Heb je te veel vulgewicht? Dan moet je onnodig lang wasgoed opsparen om tóch je trommel vol te krijgen. Beide situaties kosten je onnodig veel water en energie. Daarom is het belangrijk om voor een wasmachine te kiezen met de hoeveelheid vulgewicht die aansluit op de grootte van je huishouden.

Als je met 1 of 2 personen bent, raden we je aan een wasmachine aan te schaffen met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Als je met 3 of 4 personen bent, raden we 8 kg aan. Telt jouw gezin 5 personen of meer? Dan kun je het beste kijken naar wasmachines met 9 kg of 10 kg vulgewicht. Whirlpool biedt wasmachines van 7 kg t/m 10 kg.

Energieklasse

De energieklasse, ook wel bekend als energielabel, geeft aan hoe zuinig een apparaat omgaat met energie. Energiezuinige wasmachines zijn in aankoop vaak iets duurder, maar in gebruik kunnen ze je juist geld besparen. Naast dat ze goed zijn voor het milieu, houden ze je energierekening namelijk mooi laag. Energiezuinige wasmachines hebben energielabel A, B of C. Er zijn wasmachines van Whirlpool met energieklasse C, maar energielabel D en E komen vaker voor.

Toerental

Het toerental geeft aan hoeveel rondes de trommel van een wasmachine maakt per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt. Voor een zo droog mogelijke was, heb je een wasmachine nodig die 1600 toeren per minuut maakt. Whirlpool biedt verschillende wasmachines met 1600 toeren. 1400 toeren komt echter vaker voor en is ook erg gebruikelijk. Zowel 1600 rpm als 1400 rpm (rounds per minute) worden gezien als een hoog toerental. Enkele Whirlpool wasmachines hebben een max toerental van 1200 toeren.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau geeft een indicatie van hoeveel geluid een wasmachine produceert, in decibel (dB), wanneer de wasmachine op z’n luidst is – tijdens het centrifugeren. 78 dB of luider, wordt gezien als ‘luid. 74 dB tot 77 dB wordt gezien als ‘normaal. 72 dB en 73 db als ‘stil’ en 71 dB of zachter wordt gezien als ‘extra stil’. De meeste Whirlpool wasmachines vallen onder de categorie ‘luid’, maar ze hebben ook verschillende modellen die stil of extra stil zijn.