Wasmachine reiniger

Wasmachine reiniger zorgt ervoor dat je wasmachine zo lang mogelijk mee gaat en zo goed mogelijk werkt. Het is namelijk erg belangrijk om je wasmachine frequent schoon te maken. Je kunt wasmachine reiniger in je lokale winkel of op veel plekken online bestellen

Wasmachine schoonmaken

Waarom moet je je wasmachine schoonmaken

Als je je wasmachine niet goed schoon houdt, is de kans groot dat je kalkaanslag in de wasmachine krijgt of er een nare geur uit de trommel komt. Om die reden is het van belang om met regelmaat je wasmachine schoon te maken, een keer per maand is over het algemeen voldoende. Door je wasmachine regelmatig te reinigen kun je kalkaanslag en vetluis voorkomen of verhelpen. Hieronder lees je wat kalk en vetluis precies zijn en waarom je er niet op zit te wachten.

Wat is kalkaanslag?

In ons kraanwater zit van nature calcium en magnesium. In principe kan het helemaal geen kwaad dat deze mineralen in het water zitten, maar als ze verhit worden ontstaat er wel kalkaanslag. Dit zie je onder andere gebeuren in je waterkoker, bij je douchekop, maar ook bij de verwarmingselementen van je wasmachine. Als hier kalk op gaat zitten, kan het langer duren voor het water is verwarmt, wat de prijs van jouw energierekening omhoog krikt. Op den duur kan kalk er ook voor zorgen dat de verwarmingselementen kapot gaan. Daarom is het belangrijk om kalkvorming in je wasmachine tegen te gaan.

Wat is vetluis?

Maak je geen zorgen, we hebben het niet letterlijk over luizen! Maar een fris verhaal is dit ook niet. Vetluis is een ophoping van resten wasmiddel, pluisjes, huidschilfers, huidvetten en haar. Vaak vormt dit een grijze smurrie in de rubbers van je wasmachine of in de zeeplade. Het ontstaat meestal omdat er een restje wasmiddel blijft zitten. Dan blijft daar allemaal vuil in kleven. Vetluis is een broedplaats voor bacteriën en zorgt voor een stinkende wasmachine. Op gegeven moment ruikt ook je wasgoed ernaar en en veroorzaakt het vlekken in je kleding.

De beste wasmachinereiniger

Heb je een stinkende wasmachine? Of last van kalkaanslag? Daar zit niemand op te wachten. Met een goede wasmachinereiniger ben je er gelukkig met een handomdraai vanaf. Hieronder vind je een lijst met de beste producten om je wasmachine schoon en kalkvrij te krijgen. Zo ruikt je wasmachine weer lekker, en haal je het maximale uit de levensduur.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Hoe moet je een wasmachinereiniger gebruiken

Als je last hebt van een stinkende wasmachine, is een wasmachine reiniger de oplossing voor jou. Dit product is er ervoor ontwikkeld om je wasmachine weer lekker en fris te laten ruiken. Het verwijdert al het vuil en zorgt ervoor dat je wasmachine weer tiptop werkt! Hieronder vind je onze tips bij het gebruiken van een wasmachine reiniger. Allereerst: wist je dat je dit product ook kunt gebruiken voor het schoonmaken van een vaatwasser?

Daarnaast willen we gezegd hebben, dat verschillende producten anders werken. De grote van je wasmachine speelt ook een rol. Lees daarom de gebruiksaanwijzing op de fles van jouw wasmachine reiniger van tevoren nog een keer door.

  1. Start door de trommel van jouw wasmachine leeg je halen
  2. Doe, met behulp van de bijgeleverde maatbeker, 100 gram wasmachine reiniger in het wasmiddelbakje. Voeg geen extra wasmiddel toe
  3. Spoel de maatbeker om en sluit de wasmachine
  4. Stel een wasprogramma in op 60 graden zonder voorwas
  5. Zet de machine aan en laat hem zonder onderbreking zijn werk doen. Klaar is Kees!

Hoe zorg je ervoor dat je wasmachine schoon blijft

Als je nooit meer een stinkende wasmachine wilt, hebben we ook verschillende tips om de vieze geur voorgoed uit je wasmachine te verbannen. In het teken van ‘beter voorkomen dan genezen’: onze tips voor het schoon houden van wasmachines!

  1. Gebruik minder wasmiddel. Als ons wasgoed niet zo fris ruikt, zijn we geneigd om meer wasmiddel te gebruiken. Maar dit werkt juist averechts! De resten van het wasmiddel blijven in de rubbers en het zeepbakje van de wasmachine hangen. Hierin verzamelt allerlei vuil, waardoor er vetluis ontstaat. Vaak is dat precies de reden voor een stinkende wasmachine en een nare geur aan het wasgoed.
  2. Ook als je liever geen wasmachine reiniger gebruikt, doe je er goed aan om zo nu en dan een kookwas te draaien. Dit is een wasbeurt, zonder wasgoed, op minimaal 90 graden en verwijdert ook al een hoop vuil. Doe dit een keer per maand. Je kunt eventueel ook een scheut azijn of soda toevoegen. Dat is ook heel effectief bij het voorkomen of verwijderen van kalkaanslag.
  3. Maak het zeepbakje na elke wasbeurt schoon. Hier stroomt geen water doorheen, en daardoor blijven hier standaard wasmiddelresten in hangen. Dit is opgelost door er simpelweg een doekje doorheen te halen.
  4. Laat de wasmachine drogen. Door de deur van de wasmachine open te zetten na iedere wasbeurt, geef je de trommel de kans op goed te drogen. Bacteriën zijn gek op vochtige plekken, dus een trommel waar nog water in staat is voor hun een paradijs.