Levensduur wasdroogcombinatie

De gemiddelde levensduur van een was droogcombinatie ligt tussen de 5 en 20 jaar. Dit komt omdat een was droogcombinatie meer wordt belast omdat je er mee wast & droogt. Daardoor heeft hij een aanzienlijk kortere levensduur dan een losse wasmachine en droger. Modellen van merken die wat meer kennis hebben, zoals Bosch en AEG, hebben een langere levensduur dan was droogcombinaties van merken die nog niet zo lang was droogcombinaties maken. Ook is de levensduur afhankelijk van hoe vaak je de wasdroogcombinatie gebruikt voor wassen en drogen.
Levensduur van een wasdroogcombinatie

Hoe lang gaat een wasdroogcombinatie mee

Hoe beter de bouwkwaliteit is, hoe langer het apparaat mee gaat. 

Hoe lang je was droogcombinatie mee gaat, is afhankelijk van meerdere factoren. In de eerste plaats is het merk van de was droogcombinatie erg belangrijk. Hier onder vind je welke merken al veel ervaring hebben met het maken van was droogcombinaties en welke merken pas net bezig zijn. Duurdere was droogcombinaties zijn nu eenmaal gebouwd van stevigere materialen, waardoor ze minder snel slijten. Ook de frequentie waarmee je de was droogcombinatie gebruikt is van invloed op de levensduur. Hoe vaker je het apparaat gebruikt, hoe sneller alle onderdelen zullen slijten. Het kan dus best lonen om niet altijd al je wasgoed ook te drogen. Bij mooi weer kun je je wasgoed ook wel eens buiten hangen.
Een andere belangrijke factor met betrekking tot de levensduur van je was droogcombinatie is het bouwjaar. Toen de eerste was droogcombinatie op de markt kwam, was de gemiddelde levensduur veel lager dan nu. Fabrikanten hebben steeds meer kennis over hoe wassen en drogen met hetzelfde apparaat kan, waardoor de kwaliteit van het apparaat steeds beter is. Tot slot moet je de wasdroog combinatie ook goed onderhouden. Omdat je wasgoed zowel wordt gewassen als gedroogd, moet je meer onderdelen schoonmaken dan wanneer je een aparte wasmachine en een droger los hebt. Houd rekening met de pluizenfilter, de condensor en eventuele zeepresten.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Welke wasdroogcombinatie merken hebben de beste levensduur

De levensduur van een wasdroogcombinatie kan variëren per merk. Het is helaas een feit dat duurdere wasdroogcombinaties over het algemeen een langere levensduur hebben dan modellen met een lagere prijs. Als je van plan bent om een nieuwe wasdroogcombinatie aan te schaffen, is het raadzaam om te kijken naar merken die bekend staan ​​om hun duurzaamheid. Hieronder vind je een lijst van merken die bekend staan om hun langere levensduur:
Merk
  • Miele
  • Bosch
  • Siemens
  • AEG
  • Haier
  • Beko
  • Samsung
  • Whirlpool
  • Hoover
  • LG
Levensduur
  • 16
  • 14
  • 12
  • 11
  • 11
  • 10
  • 9
  • 9
  • 8
  • 8
Beurten
  • 5000
  • 4400
  • 3750
  • 3500
  • 3500
  • 3100
  • 2800
  • 2800
  • 2500
  • 2500

Houd er rekening mee dat deze cijfers gebaseerd zijn op een gemiddeld aantal was- en droogbeurten van drie per week bij gebruik van een wasdroogcombinatie. Als je minder vaak wast en droogt, kan het zijn dat de wasdroogcombinatie nog langer meegaat dan de aangegeven tijd. Het tegenovergestelde geldt ook, als je vaker wast en droogt, kan de levensduur van je wasdroogcombinatie korter zijn.

Je kunt zelf de exacte levensduur van je wasdroogcombinatie berekenen door het totale aantal was- en droogbeurten te delen door het aantal keer dat je per week droogt. Vervolgens deel je dit getal door het aantal weken in een jaar (52).

Kan ik beter een was droogcombinatie of een losse wasmachine en losse wasdroger kopen

Een was droogcombinatie gebruik je natuurlijk vaker dan wanneer je een aparte wasmachine een wasdroger apart koopt. Natuurlijk heeft dit gevolgen voor de levensduur van het apparaat. Als je een losse wasmachine met een levensduur van 12 jaar koopt en een losse wasdroger met een vergelijkbare levensduur, heb je daar waarschijnlijk langer plezier van dan van een was droogcombinatie met een levensduur van 10 jaar.

Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat een was droogcombinatie een aantal voordelen heeft boven een losse wasmachine en een losse droger. Zo is een was droogcombinatie bijvoorbeeld veel voordeliger dan twee losse apparaten. Als je die dus wat eerder moet vervangen, is dat uiteindelijk nog voordeliger of even voordelig.

Vergeet ook niet dat een was droogcombinatie veel minder ruimte nodig heeft dan twee losse apparaten. In sommige huishoudens kan dat echt een wereld van verschil maken, omdat zij gewoon geen ruimte hebben om een wasmachine en droger neer te zetten.

Welke wasdroogcombinatie merken hebben de beste levensduur

Het is lastig om te bepalen wat de gemiddelde levensduur van een was droogcombinatie is, omdat het sterk afhangt van hoe vaak je het apparaat gebruikt voor wassen en drogen. De eerste was droogcombinatie is in 1972 op de markt gebracht door Bosch, AEG is daarentegen de eerste fabrikant die een was droogcombinatie met warmtepomp op de markt heeft gebracht.
Als je op zoek bent naar een merk met een lange levensduur, is het verstandig om te zoeken naar een merk dat al veel ervaring heeft met het ontwikkelen van was droogcombinaties. Sommige fabrikanten zijn namelijk nog zo kort bezig, dat zij nog geen voorspelling van de gemiddelde levensduur kunnen geven.

Hoe verleng je de levensduur van een wasdroogcombinatie

Wil je de levensduur van je was droogcombinatie verlengen? Dat kan! We hebben hier een aantal tips voor je verzameld waarmee je de optimale levensduur van je was droogcombinatie kunt bereiken.

Zorg ervoor dat je was droogcombinatie waterpas staat

Net als bij een gewone wasdroger en wasmachine moet je er ook bij een was droogcombinatie voor zorgen dat het apparaat altijd waterpas staat. Zo voorkom je dat hij tijdens het centrifugeren te veel heen en weer beweegt, waardoor de binnenkant sneller slijt. Het geluidsniveau centrifugeren gaat ook aanzienlijk omlaag als je ervoor zorgt dat je was droogcombinatie goed waterpas staat.

Investeer in een was droogcombinatie

Het is het overwegen waard om in een iets duurdere was droogcombinatie te investeren, omdat deze nu eenmaal wat vaker een langere levensduur hebben. De meerprijs die je betaalt haal je er meestal weer uit doordat het apparaat langer mee gaat en niet vervangen hoeft te worden.

Houd je altijd aan het maximale vulgewicht

Je was droogcombinatie helemaal vol proppen met je natte wasgoed is nooit een goed idee. In de eerste plaats zal het je wasgoed niet goed laten drogen en het is slecht voor het apparaat. Met een té volle trommel moet het apparaat namelijk zo hard werken, dat de onderdelen sneller slijten.

Maak je was droogcombinatie goed schoon

Bij een was droogcombinatie kan je wassen en drogen in hetzelfde apparaat en daarom moet je hem iets vaker schoonmaken dan een losse wasmachine en droger. Voor de droger moet je de pluizenfilters schoonmaken en de condensor stofvrij maken. Wat betreft de wasmachine moet je regelmatig de trommel van binnen schoonmaken. Draai af en toe een wasprogramma zonder wasgoed op een hoge temperatuur om zeepresten te verwijderen.