Miele wasmachine en droger set

Miele, er is geen betere. Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine en droger set, en waarde hecht aan kwaliteit en een lange levensduur, ben je hier aan het juiste adres! Je leest hier alles wat je moet weten over de wasmachine droger sets van Miele – en vindt hier ook de beste wasmachine en droger sets van 2024!

Dit zijn de beste Miele wasmachine en droger sets van 2024

Het vinden van een passende wasmachine droger set is niet makkelijk. Het aanbod wordt steeds groter en er zijn ongelofelijk veel specificaties waar je op moet letten. Hoe weet je nou wat een goede wasmachine wasdroger set is? Wij helpen je graag uit de brand! Dit zijn de beste wasmachine en droger sets van 2024.
  1. Wasmachine en wasdroger set van Miele – best geteste wasmachine en droger sets
  2. Een wasmachine en droger set is meestal goedkoper dan een losse wasmachine en droger
  3. Goede set beoordelen? Let op vulgewicht, energieklasse, geluidsniveau en functies & programma’s

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Over het merk Miele

Miele is een Duits merk dat huishoudelijke apparaten produceert en over de hele wereld verkoopt. Het merk staat bekend om het leveren van de beste kwaliteit! Met een wasmachine en droger van Miele wordt jouw wasgoed perfect schoon en droog door het gebruik van de beste en nieuwste technologieën. Uit diverse onderzoeken waarin wasmachines en drogers met elkaar worden vergeleken, komen de apparaten van Miele het beste uit de test. Zo scoort Miele bijvoorbeeld ook een 9,4 voor merktevredenheid volgend het onderzoek van de Consumentenbond. Daarmee staat Miele op nummer #1!
Daarnaast hebben de wasmachines en drogers van Miele gemiddeld ook een langere levensduur dan die van andere merken. Een Miele set, is relatief gezien een duurdere wasmachine droger set, maar je krijgt er wel wat voor terug. Door de onvergelijkbare kwaliteit en levensduur, is een Miele wasmachine en droger set absoluut de investering waard.

De unieke eigenschappen van een Miele wasmachine en droger set

Miele wasmachines en drogers beschikken over verschillende technieken die het wassen en drogen voor jou zo makkelijk, snel en efficiënt mogelijk maken. Maar wat houden al deze technieken in? Hieronder leggen we ze stuk voor stuk aan je uit.

Miele wasmachine - PowerWash

Als een Miele wasmachine beschikt over Miele PowerWash, is de wasmachine in staat je wasgoed schoon te krijgen met minder energieverbruik en in een kortere tijd. Met het QuickPowerWash programma heb je binnen 49 minuten een halfvolle trommel schone was. Hierdoor kun je je wasgoed sneller weer gebruiken, en bespaar je water en energie.

Miele wasmachine - SingleWash

Miele SingleWash is voor het sneller wassen voor enkele kledingstukken. In slechts 39 minuten was je een paar stukken wasgoed schoon, bijvoorbeeld de outfit die je morgen weer aan wil. Dit wasprogramma verbruikt minder water en energie dan andere wasprogramma’s.

Miele wasmachine - TwinDos

Als je een Miele TwinDos wasmachine hebt, beschikt deze over een ingebouwde sensor die de hoeveelheid wasgoed meet en hoe vies het is. De slimme wasmachine bepaalt aan de hand daarvan hoeveel wasmiddel er nodig is en voegt dit automatisch toe. Hierdoor wordt je wasgoed grondig schoon en gaat het langer mee.

Miele wasdroger - FragranceDos

Om je wasgoed zo lang mogelijk fris te laten ruiken, gebruik je Miele FragranceDos. De geur van je wasmiddel gaat meestal verloren wanneer je het droogt in de wasdroger. Miele FragranceDos zorgt voor extra lang fris ruikend wasgoed. FragranceDos is zowel te gebruiken bij een Miele warmtepompdroger als een condensdroger.

Miele wasdroger - PerfectDry

Met Miele PerfectDry droog je je wasgoed extra nauwkeurig. Ingebouwde sensoren meten hoe vochtig het wasgoed in de trommel is, en stelt de droogtemperatuur- en duur daarop af. Zo wordt je wasgoed nooit langer gedroogd dan nodig, waardoor je energie bespaart en je wasgoed langer mooi blijft.

Waarom kiezen voor een wasmachine en droger set van Miele

Als je kijkt naar kwaliteit en levensduur, staat Miele op nummer #1! Op het gebied van merktevredenheid scoort Miele het beste voor zowel wasmachines als drogers, en hun apparaten gaan ook het langste mee.

Maar waarom een wasmachine droger set? Als je een wasmachine en droger set koopt, zijn deze twee apparaten perfect op elkaar afgestemd. Qua uiterlijk, functies, kwaliteit, vulgewicht, programma’s en andere specificaties zijn beide apparaten op één lijn. Je natte wasgoed wordt net zo zorgvuldig gedroogd als het zojuist in gewassen, en het wassen en drogen wordt zo nóg makkelijker voor jou.

Een bijkomend voordeel is dat een complete set vaak goedkoper is dan de aanschaf van twee losse apparaten. Aparte apparaten zijn vaak duurder dan een wasmachine en droger set die je in aan aanbieding koopt. Daarnaast blijft het aanbod aan wasmachine droger sets groeien en groeien, waardoor er voor ieder type huishouden de ideale wasmachine droger set bestaat.

Waar let je op bij het kopen van een Miele wasmachine en droger set

Een wasmachine droger set beschikt over ongelofelijk veel specificaties, wat het lastig kan maken om de meest geschikte wasmachine en droger set te vinden voor jouw huishouden. Iedereen heeft namelijk behoefte aan iets anders; denk aan vulgewicht, energieklasse, wasprogramma’s, gebruiksgemak enzovoorts. Weet je niet zo goed waar je allemaal aan moet denken bij het vinden van een nieuwe wasmachine en droger set? Hieronder lees je precies waar je allemaal rekening mee moet houden.

Vulgewicht

Het vulgewicht is een van de belangrijkste kenmerken van een wasmachine en droger set. Dit bepaalt namelijk hoeveel wasgoed er tegelijkertijd in de trommel past. De juiste wasmachine en droger set heeft niet te veel en niet te weinig vulgewicht. Dit zijn onze aanbevelingen:

  1. Voor een klein huishouden van 1 of 2 personen, een wasmachine en droger set met 6 of 7 kg vulgewicht
  2. Voor een gezin van 3 of 4 personen, een wasmachine en droger set met ruimte voor 8 kg wasgoed
  3. Voor huishoudens van 5 personen of meer, minimaal 9 kg vulgewicht

Geluidsniveau

Dit geeft aan hoeveel herrie de wasmachine maakt wanneer hij op zijn luidst is, tijdens het centrifugeren. Drogers zijn over het algemeen vele malen stiller dan wasmachines. Het maximale geluids niveau, aangeduid in decibel (dB), wordt onderverdeelt in 4 categorieën: geluidsniveau luid (78 dB of meer), geluidsniveau normaal (74 – 77 dB), geluidsniveau stil (72 – 73 dB) en geluidsniveau extra stil (71 dB of minder).

Komt jouw wasmachine en droger set in een open keuken of naast een slaapkamer te staan? Kies dan voor een stille wasmachine en droger set. Een extra stille set kun je ook gerust aanzetten wanneer je slaapt.

Energieklasse

Om energie te besparen, kies je voor een energiezuinige Miele wasmachine en droger set. Energiezuinige wasmachine en droger sets zijn over het algemeen wat duurder in aanschaf, maar omdat ze een stuk zuiniger wassen ben je hiermee meestal alsnog goedkoper uit. Je bespaart namelijk flink op je energierekening! Vooral aangezien Miele wasmachine en droger sets erg lang meegaan. Een energiezuinige wasmachine heeft minimaal energieklasse B en een energiezuinige wasdroger heeft minimaal energieklasse A++.

Was- en droogprogramma's

Niet alle wasmachine en droger sets beschikken over dezelfde programma’s. De meeste wasmachine en droger sets bieden een standaard aantal aan programma’s aan, maar daarbuiten zijn er nog veel meer specifieke programma’s, zoals voor allergieën, beddengoed, sportkleding, gordijnen, overhemden en babykleding. Als je niet van strijken houdt, is een anti-kreuk fase ook heel handig.

Gebruiksgemak

Sommige wasmachine en droger sets nemen meer werk uit handen dan andere. Denk maar aan funcies en specificaties zoals een zelfreinigende wasmiddellade, kledingbeschermende trommel, automatisch wasmiddel toevoegen, startuitstel of bediening via een app op je smartphone of tablet. De perfecte wasmachine en droger set beschikt over alle functies waar jij denkt baat bij te hebben.

Bouw- en waskwaliteit

Hoe weet je wat een goede wasmachine en droger set is? Je kunt de set beoordelen op de bouw- en waskwaliteit. Deze geven aan hoe robust en duurzaam een apparaat is, en hoe schoon hij je wasgoed krijgt.

  1. Je kunt de bouwkwaliteit beoordelen aan de hand van de volgende specificaties: en koolborstelloze motor, 3 soorten waterbeveiliging, RVS trommel, kuip en deurscharnier, een balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een behuizing van metaal met emaille. Sets met een bouwkwaliteit van topklasse beschikken over minimaal 70% van de bovenstaande specificaties.
  2. Je kunt de waskwaliteit van een wasmachine beoordelen aan de hand van de volgende specificaties: automatische wasmiddeldosering, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, een extra spoelfunctie, en wasmiddel gelijkmatig verspreiden. Bij 70% of meer van deze specificaties heeft de wasmachine een topklasse waskwaliteit en wordt je wasgoed grondig schoon.

Miele wasmachine en droger stapelen

Je kunt je wasmachine en droger stapelen. Hierdoor nemen deze apparaten minder ruimte in beslag. Normaal moet je altijd goed opletten of je wasmachine wel groot genoeg is om je droger er bovenop te plaatsen. Bij een wasmachine en droger set kun je er echter vanuit gaan dat deze op elkaar passen.
Zet altijd je wasdroger op je wasmachine, en niet andersom! Wasmachines zijn erg zwaar, en het gewicht kan je droger beschadigen.