Stille vaatwasser

Een stille vaatwasser is niet luider dan 43dB. Dit geluidsniveau is te vergelijken met het geluid van vogels buiten of geroezemoes in de klas. 

Op deze pagina vind je de beste stille vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwassers van 2022 die op dit moment verkrijgbaar zijn. Neem snel een kijkje!

Stille vaatwasser

Het aantal decibel van een vaatwasser

Hoe stil een vaatwasser is, wordt natuurlijk bepaald door de hoeveelheid decibel die tijdens het afwassen van jouw vuile vaat geproduceerd wordt. Misschien zegt een decibel je wel helemaal niks en dat is helemaal niet vreemd. Om het voor jou iets gemakkelijker te maken, hebben we de volgende informatie op een rijtje gezet:

  1. 43 dB: of minder: erg stil
  2. Tussen de 44 dB en 47 dB: gemiddeld geluidsniveau
  3. 48 dB of meer: erg luid

Wat voor jou een geschikte vaatwasser is, hangt af van de plaatsing van je vaatwasser. Geluid maken is niet zo erg, maar als jij een open keuken hebt die aansluit op je woonkamer kan het erg vervelend zijn als je een vaatwasser hebt staan die luidruchtig is.

Er zijn tegenwoordig ook vaatwassers verkrijgbaar die maar een geluidsniveau van 39 db hebben, deze zijn perfect voor open keukens en woonkeukens. Een inbouw vaatwasser met en geluidsniveau van 40 db hoor je ook bijna niet. Het verschil tussen een vaatwasser met geluidsniveaus van 39 db of 40 db en een van 44 db is aanzienlijk. Je moet er namelijk rekening mee houden dat iedere extra decibel een verdubbeling van het geluid is.

Voordat wij de beste stille vaatwassers van 2022 laten zien is het handig om te weten dat er drie verschillende vaatwassers zijn, namelijk: een vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwasser. Klik op het model waar jij naar opzoek bent zodat je de beste & stilste modellen van 2022 kunt bekijken!

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste Stille vaatwasser

De beste stille vrijstaande vaatwasser van 2022

Een vrijstaande vaatwasser staat los in je keuken of bijkeuken. Opzoek naar een stille vrijstaande vaatwasser? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder staan de beste stilste vrijstaande vaatwassers van 2022 opgesomd. Al deze modellen produceren niet meer dan 43 decibel geluid. Dat is ongeveer net zo hard als het geluid van vogels bij een zonsopkomst.

Neem snel een kijkje naar de vrijstaande vaatwasser die op nummer 1 staat! Dit is niet alleen een heel stil model, maar ook scoort hij heel hoog op alle onderdelen waarop hij is beoordeeld, zoals bouwkwaliteit, gebruiksgemak, prijs-kwaliteit, etc.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

De beste stille inbouw vaatwasser van 2022

Een inbouw vaatwasser wordt netjes weggewerkt achter een keukenkast & onder het aanrecht. Hierdoor zul je niet zien dat er een vaatwasser in je keuken staat. Op deze pagina laten wij jou de beste stille inbouw vaatwassers van 2022 zien! De vaatwassers in deze lijst produceren 43 decibel of minder, dit kun je vergelijken met zacht geroezemoes in een klas, dat is erg stil dus!

De vaatwassers in deze lijst zijn niet alleen erg stil, maar scoren ook nog eens erg hoog op alle tests die er met ze zijn gedaan. Ze zijn bijvoorbeeld getest op hun was- en bouwkwaliteit, gebruiksgemak, prijs- kwaliteitsverhouding en nog veel andere onderdelen. De vaatwassers in deze lijst zijn dus niet alleen heel stil, maar ook kwalitatief erg goed!

De beste stille onderbouw vaatwasser van 2022

Een onderbouw vaatwasser plaats je onder het aanrecht van je keuken. Voor dit type vaatwasser heb je geen frontpaneel nodig omdat hij zijn eigen voorkant heeft. Je zult dus altijd te voorkant van de vaatwasser zien. Een voordeel hier van is dat het bedieningspaneel aan de voorkant zit. Hier onder laten wij jou de beste stille onderbouw vaatwassers van 2022 zien. Dit zijn dus onderbouw vaatwassers die 43 decibel of minder aan geluid produceren.

Naast het feit dat deze vaatwassers erg stil zijn zijn ze ook getest op hun kwaliteit, het gebruik, de levensduur, de prijs en nog vele andere aspecten. De vaatwassers in deze lijst scoren erg hoor op deze onderdelen. Zo koop je dus niet alleen een hele stille vaatwasser, maar ook een kwalitatief goede!

Veelgestelde vragen over stille vaatwassers

Ook als je denkt dat je al alles weet over stille vaatwassers, is het toch goed om ook nog eens naar de veelgestelde vragen te kijken.

Is een vrijstaande vaatwasser of een inbouw vaatwasser stiller?

Het verschil in minimaal, maar het is bekend dat een vrijstaande vaatwasser iets meer geluid maakt dan een inbouw vaatwasser. Dit komt omdat bij een vrijstaande vaatwasser het geluid niet wordt gedempt door de kastjes die er omheen zitten. Daardoor hoor je minder geluid.

Kan een energiezuinige vaatwasser ook een stille vaatwasser zijn?

In dit geval hoeft het ene het andere beslist niet uit te sluiten, een stille afwasmachine kan zeker ook energiezuinig zijn. Sterker nog, het gaat vaak hand in hand. Een energiezuinige vaatwasser verbruikt namelijk minder water, waardoor je ook automatisch minder geluid hoort. Halve belading onderbouw vaatwasser

Wat is het nadeel van een stille vaatwasser?

Er is één groot nadeel van een stille vaatwasser te benoemen en dat is dat je niet kan zien wat de resterende tijd voor de afwasbeurt is. Je hoort namelijk niet of het wasprogramma al klaar is. Bij een verborgen bediening die aan de binnenkant van het apparaat zit, wordt dit al helemaal lastig.

De meeste stille vaatwassers hebben daarvoor binnenverlichting, waarbij de duur van het programma als het ware op de grond wordt geprojecteerd. Zo kan je toch zien hoe ver het programma is. Houd er wel rekening mee dat dit niet werkt als je vloerbedekking of een vloerkleed onder de vaatwasser hebt liggen.

Overige informatie

Bosch vaatwassers

Bosch vaatwassers Vaatwassers van Bosch komen bij de Consumentenbond vaak als beste uit de test. Ze worden niet alleen geprezen om hun goede droog resultaat, maar ook de lage levensduur is een populaire eigenschap. Heb jij interesse in een Bosch

Lees meer

Waarom pompt mijn vaatwasser niet af

Waarom pompt mijn vaatwasser niet af Wanneer je vaatwasser geen water meer afpompt heeft dit meestal 3 redenen, namelijk: De filters van de wasmachine zijn verstopt. De water pomp is defect. Of de spoelbak van de vaatwasser is verstopt. Deze

Lees meer

Smalle vaatwasser

Smalle vaatwasser Een smalle vaatwasser is 45 cm breed. Dit kan erg handig zijn wanneer je over weinig ruimte beschikt. Daarnaast is een smalle vaatwasser ook perfect voor een huishouden van 1 of 2 personen. Een normale vaatwasser is 60cm

Lees meer

Wat kost een vaatwasser

Wat kost een vaatwasser De prijs van een vaatwasser loopt van €300,- euro tot wel €1700,- euro. Gemiddeld kost een vaatwasser ongeveer rond de €600,- euro, dan kun je er vanuit gaan dat je een kwalitatief goede vaatwasser hebt. Let

Lees meer

ETNA vaatwassers

ETNA vaatwassers Het merk Etna is in Nederland nog niet zo heel erg bekend, terwijl ze toch goede vaatwassers voor een redelijke prijs fabriceren. Op deze pagina hebben we alle informatie over vaatwassers van Etna voor je verzameld, zodat je

Lees meer

Inventum vaatwassers

Inventum vaatwassers Als je op zoek bent naar een zuinige vaatwasser, zal je al snel uit komen bij een model van Inventum. Dit merk staat er namelijk om bekend dat hun vaatwassers veel minder water verbruiken dan die van de

Lees meer

Stille vaatwassers assortiment

1475690

Miele G 5022 SCi CLST

929,00
De Miele G 5022 SCi CLST vaatwasser wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten...
Waardering 4.45 uit 5
1353313

AEG FUE53610ZM

699,00
Zoek je een goede afwasmachine en weet je niet welke je moet kopen? De AEG FUE53610ZM is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou! De AEG FUE53610ZM heeft de beoordeling: 8.7 mogen ontvangen van ten minste 54 eerdere kopers. Het...
Waardering 4.35 uit 5
1475710

Miele G 5222 SCi CLST

1.099,00
Doordat de Miele G 5222 SCi CLST erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Miele G 5222 SCi CLST is beoordeeld door 10 consumenten met de beoordeling: 9.5. Het is mogelijk...
Waardering 4.75 uit 5
1472018

Miele G 5022 U CLST

849,00
De Miele G 5022 U CLST afwasmachine maakt jouw vaatwerk grondig schoon en droog! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Miele G 5022 U CLST heeft gemiddeld de score: 9.1 gekregen van...
Waardering 4.55 uit 5
1647826

Beko DIN26410

399,00
Zoek je een goede vaatwasmachine en weet je niet welke je moet kopen? De Beko DIN26410 is misschien wel de juiste vaatwasser voor jou! Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Beko DIN26410...
Waardering 4.20 uit 5
1390301

AEG FSE63617P

699,00
Waardering 4.40 uit 5
1370862

Whirlpool OWFC 3C26 X

529,00
De Whirlpool OWFC 3C26 X heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings...
Waardering 4.45 uit 5
1634289

Bosch SGS2HVW72E

539,00
De Bosch SGS2HVW72E heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 3.40 uit 5
1470396

Miele G 5272 SC Vi

1.149,00
De Miele G 5272 SC Vi krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De...
Waardering 4.45 uit 5
1549020

Bosch SPS4EMW28E

729,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De Bosch SPS4EMW28E is namelijk de vaatwasser die je zoekt. De Bosch SPS4EMW28E heeft de score: 9.0 gekregen van minstens 9 mensen. Het apparaat is een vrijstaande vaatwasmachine, hierdoor kun je...
Waardering 4.50 uit 5
1570362

AEG FSE83838P ComfortLift Ai...

1.299,00
Opzoek naar een ideale vaatwasser? Stop maar met zoeken! De AEG FSE83838P ComfortLift AirDry is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De AEG FSE83838P ComfortLift AirDry heeft...
1521108

Bosch SPV2IKX11E

649,00
Waardering 4.50 uit 5
1524301

Bosch SKS62E32EU

429,00
De Bosch SKS62E32EU krijgt een hele hoge score. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De Bosch SKS62E32EU heeft...
Waardering 4.35 uit 5
1490714

Siemens SN63HX52AN

799,00
De Siemens SN63HX52AN krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de belangrijkste...
Waardering 4.15 uit 5
1472059

Miele G 5222 SCU CLST

999,00
De Miele G 5222 SCU CLST heeft erg goede eigenschappen. De huidige gebruikers van de afwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn...
Waardering 4.50 uit 5
1673822

Siemens SE23HI42TE

649,00
De Siemens SE23HI42TE afwasmachine maakt het servies volledig schoon en droog. De Siemens SE23HI42TE heeft de beoordeling: 9.7 ontvangen van tenminste 3 consumenten. De machine is een vrijstaande vaatwasser, hierdoor kun je hem overal in jouw keuken neerzetten. Dit model...
Waardering 4.85 uit 5
1538802

Siemens SK26E822EU

429,00
De Siemens SK26E822EU heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke functies krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.40 uit 5
1471962

Miele G 5022 U BRWS

779,00
Zoek je een nieuwe vaatwasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Miele G 5022 U BRWS is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou. De Miele G 5022 U BRWS is beoordeeld door 17 experts met...
Waardering 4.55 uit 5
1672303

AEG FSE7470AP Inbouw

799,00
De AEG FSE7470AP Inbouw heeft erg goede features. De huidige gebruikers van de vaatwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi toestel, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en...
1635588

Bosch SGI2ITS33E

639,00
De Bosch SGI2ITS33E heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Waardering 3.20 uit 5
1511568

ETNA VW247M

409,00
De ETNA VW247M belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de mensen die hem al thuis hebben staan,...
Waardering 3.95 uit 5
1534356

Bosch SMH6ZCX42E

1.099,00
De Bosch SMH6ZCX42E beschermt jouw vieze vaatwerk en zorgt ervoor dat al het vieze servies grondig schoon en droog wordt! De Bosch SMH6ZCX42E heeft het cijfer: none ontvangen van ongeveer none consumenten. Wil je graag jouw vaatwasmachine inbouwen in de...
1634285

Bosch SGS2HTI79E

559,00
De Bosch SGS2HTI79E belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasser van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de eerdere kopers die hem al...
Waardering 4.60 uit 5
1500978

Whirlpool WBC 3C34 P X

579,00
Zoek je een passende vaatwasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Whirlpool WBC 3C34 P X is misschien wel de juiste vaatwasmachine voor jou. De Whirlpool WBC 3C34 P X is beoordeeld door 46 eerdere kopers...
Waardering 4.45 uit 5
1490724

Siemens SN63HX26TN

679,00
De Siemens SN63HX26TN heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede beoordelingen scoort hij...
1630198

Bosch SGV4HAX48E

799,00
De Bosch SGV4HAX48E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de consumenten die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.00 uit 5
1673889

Beko BDFN26430A HygieneShiel...

469,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De Beko BDFN26430A HygieneShield is namelijk de vaatwasser die je zoekt. De Beko BDFN26430A HygieneShield is beoordeeld door 4 mensen met de beoordeling: 8.0. Het is mogelijk om dit apparaat overal...
1520641

Siemens SN63EX14AN

899,00
De Siemens SN63EX14AN heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.40 uit 5
1634038

Bosch SMU6ECS57E

969,00
De Bosch SMU6ECS57E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge ratings van de consumenten die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.70 uit 5
1475656

Miele G 5022 i CLST

849,00
Opzoek naar een geschikte afwasmachine? Stop maar met zoeken! De Miele G 5022 i CLST is namelijk de afwasmachine die je zoekt! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Miele G 5022 i...
Waardering 4.30 uit 5