Stille vaatwasser

Een stille vaatwasser is niet luider dan 43dB. Dit geluidsniveau is te vergelijken met het geluid van vogels buiten of geroezemoes in de klas. 

Op deze pagina vind je de beste stille vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwassers van 2024 die op dit moment verkrijgbaar zijn. Neem snel een kijkje!

Stille vaatwasser

Het aantal decibel van een vaatwasser

Hoe stil een vaatwasser is, wordt natuurlijk bepaald door de hoeveelheid decibel die tijdens het afwassen van jouw vuile vaat geproduceerd wordt. Misschien zegt een decibel je wel helemaal niks en dat is helemaal niet vreemd. Om het voor jou iets gemakkelijker te maken, hebben we de volgende informatie op een rijtje gezet:

 1. 43 dB: of minder: stil
 2. Tussen de 44 dB en 47 dB: gemiddeld geluidsniveau
 3. 48 dB of meer: erg luid

Wat voor jou een geschikte vaatwasser is, hangt af van de plaatsing van je vaatwasser. Geluid maken is niet zo erg, maar als jij een open keuken hebt die aansluit op je woonkamer kan het erg vervelend zijn als je een vaatwasser hebt staan die luidruchtig is.

Er zijn tegenwoordig ook vaatwassers verkrijgbaar die maar een geluidsniveau van 39 db hebben, deze zijn perfect voor open keukens en woonkeukens. Een inbouw vaatwasser met en geluidsniveau van 40 db hoor je ook bijna niet. Het verschil tussen een vaatwasser met geluidsniveaus van 39 db of 40 db en een van 44 db is aanzienlijk. Je moet er namelijk rekening mee houden dat iedere extra decibel een verdubbeling van het geluid is.

Voordat wij de beste stille vaatwassers van 2024 laten zien is het handig om te weten dat er drie verschillende vaatwassers zijn, namelijk: een vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwasser. Klik op het model waar jij naar opzoek bent zodat je de beste & stilste modellen van 2024 kunt bekijken!

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2024 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste Stille vaatwasser

De beste stille vrijstaande vaatwasser van 2024

Een vrijstaande vaatwasser staat los in je keuken of bijkeuken. Opzoek naar een stille vrijstaande vaatwasser? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder staan de beste stilste vrijstaande vaatwassers van 2024 opgesomd. Al deze modellen produceren niet meer dan 43 decibel geluid. Dat is ongeveer net zo hard als het geluid van vogels bij een zonsopkomst.

Neem snel een kijkje naar de vrijstaande vaatwasser die op nummer 1 staat! Dit is niet alleen een heel stil model, maar ook scoort hij heel hoog op alle onderdelen waarop hij is beoordeeld, zoals bouwkwaliteit, gebruiksgemak, prijs-kwaliteit, etc.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

De beste stille inbouw vaatwasser van 2024

Een inbouw vaatwasser wordt netjes weggewerkt achter een keukenkast & onder het aanrecht. Hierdoor zul je niet zien dat er een vaatwasser in je keuken staat. Op deze pagina laten wij jou de beste stille inbouw vaatwassers van 2024 zien! De vaatwassers in deze lijst produceren 43 decibel of minder, dit kun je vergelijken met zacht geroezemoes in een klas, dat is erg stil dus!

De vaatwassers in deze lijst zijn niet alleen erg stil, maar scoren ook nog eens erg hoog op alle tests die er met ze zijn gedaan. Ze zijn bijvoorbeeld getest op hun was- en bouwkwaliteit, gebruiksgemak, prijs- kwaliteitsverhouding en nog veel andere onderdelen. De vaatwassers in deze lijst zijn dus niet alleen heel stil, maar ook kwalitatief erg goed!

De beste stille onderbouw vaatwasser van 2024​

Een onderbouw vaatwasser plaats je onder het aanrecht van je keuken. Voor dit type vaatwasser heb je geen frontpaneel nodig omdat hij zijn eigen voorkant heeft. Je zult dus altijd te voorkant van de vaatwasser zien. Een voordeel hier van is dat het bedieningspaneel aan de voorkant zit. Hier onder laten wij jou de beste stille onderbouw vaatwassers van 2024 zien. Dit zijn dus onderbouw vaatwassers die 43 decibel of minder aan geluid produceren.

Naast het feit dat deze vaatwassers erg stil zijn zijn ze ook getest op hun kwaliteit, het gebruik, de levensduur, de prijs en nog vele andere aspecten. De vaatwassers in deze lijst scoren erg hoor op deze onderdelen. Zo koop je dus niet alleen een hele stille vaatwasser, maar ook een kwalitatief goede!

Verschillende geluidsniveau's van een vaatwasser

Het geluidsniveau van een vaatwasser kan namelijk sterk variëren, van fluisterstil tot zeer luidruchtig. Hieronder vind je een handige tabel met de verschillende geluidsniveau’s van een vaatwasser en hoe stil ze zijn, zodat u gemakkelijk de juiste keuze kunt maken voor uw huishouden.

Geluidsniveau
 • Extra stil
 • Stil
 • Normaal
 • Luid
Aantal dB
 • <40 dB
 • 41-43 dB
 • 44-47 dB
 • 48> dB

Veelgestelde vragen over stille vaatwassers

Ook als je denkt dat je al alles weet over stille vaatwassers, is het toch goed om ook nog eens naar de veelgestelde vragen te kijken.

Is een vrijstaande vaatwasser of een inbouw vaatwasser stiller?

Het verschil in minimaal, maar het is bekend dat een vrijstaande vaatwasser iets meer geluid maakt dan een inbouw vaatwasser. Dit komt omdat bij een vrijstaande vaatwasser het geluid niet wordt gedempt door de kastjes die er omheen zitten. Daardoor hoor je minder geluid.

Kan een energiezuinige vaatwasser ook een stille vaatwasser zijn?

In dit geval hoeft het ene het andere beslist niet uit te sluiten, een stille afwasmachine kan zeker ook energiezuinig zijn. Sterker nog, het gaat vaak hand in hand. Een energiezuinige vaatwasser verbruikt namelijk minder water, waardoor je ook automatisch minder geluid hoort. Halve belading onderbouw vaatwasser

Wat is het nadeel van een stille vaatwasser?

Er is één groot nadeel van een stille vaatwasser te benoemen en dat is dat je niet kan zien wat de resterende tijd voor de afwasbeurt is. Je hoort namelijk niet of het wasprogramma al klaar is. Bij een verborgen bediening die aan de binnenkant van het apparaat zit, wordt dit al helemaal lastig.

De meeste stille vaatwassers hebben daarvoor binnenverlichting, waarbij de duur van het programma als het ware op de grond wordt geprojecteerd. Zo kan je toch zien hoe ver het programma is. Houd er wel rekening mee dat dit niet werkt als je vloerbedekking of een vloerkleed onder de vaatwasser hebt liggen.

Overige informatie

Wat kan er niet in een vaatwasser

Wat kan er niet in een vaatwasser De volgende producten kunnen niet in een vaatwasser: antiek servies, houten keukenmateriaal, gietijzeren pan, koper, kristal, goede koksmessen, thermos items, plastic wegwerpbakken, plastic wegwerpverpakking, alles met stickers of andere klevende dingen, etc.  Bekijk

Lees meer

Waarom stinkt mijn vaatwasser

Waarom stinkt mijn vaatwasser Stinkt je vaatwasser? Dit heeft meestal 2 redenen, namelijk: Je hebt de vieze vaat te lang in de vaatwasser laten staan, of de filters van de vaatwasser zijn verstop waardoor je last gaat krijgen van vieze

Lees meer

Vaatwasser voor een gezin

Vaatwasser voor gezin Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een gezin? Een vaatwasser met 12 of 13 couverts is perfect voor een gezin van ongeveer 3 of 4 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat

Lees meer

Vaatwasser schoonmaken en reinigen

Vaatwasser schoonmaken en reinigen Je kunt een vaatwasser op de volgende manier schoonmaken en reinigen: Haal als eerst de vaatwasser leeg. Haal daarna de filter uit de vaatwasser en verwijder vervolgens alle troep hier uit. Controleer de hoeveelheid reinigingszout in

Lees meer

Energiezuinige vaatwasser

Beste energiezuinige vaatwasser Vaatwassers met energielabel A zijn de zuinigste vaatwassers op de markt. Door dit energielabel weet je dat de vaatwasser bij iedere wasbeurt heel weinig water en stroom verbruikt. Jaarlijks scheelt dit dus erg veel in de portemonnee!

Lees meer

Inbouw vaatwasser

Inbouw vaatwasser Een inbouw vaatwasser wordt volledig ingebouwd in je keuken. Aan de voorkant van de vaatwasser wordt een paneel van de keukenkastjes gemonteerd zodat hij volledig op gaat in de keuken. De zij- en bovenkant van de vaatwasser zijn

Lees meer