Stille vaatwasser

Een stille vaatwasser is niet luider dan 43dB. Dit geluidsniveau is te vergelijken met het geluid van vogels buiten of geroezemoes in de klas. 

Op deze pagina vind je de beste stille vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwassers van 2022 die op dit moment verkrijgbaar zijn. Neem snel een kijkje!

Stille vaatwasser

Het aantal decibel van een vaatwasser

Hoe stil een vaatwasser is, wordt natuurlijk bepaald door de hoeveelheid decibel die tijdens het afwassen van jouw vuile vaat geproduceerd wordt. Misschien zegt een decibel je wel helemaal niks en dat is helemaal niet vreemd. Om het voor jou iets gemakkelijker te maken, hebben we de volgende informatie op een rijtje gezet:

  1. 43 dB: of minder: erg stil
  2. Tussen de 44 dB en 47 dB: gemiddeld geluidsniveau
  3. 48 dB of meer: erg luid

Wat voor jou een geschikte vaatwasser is, hangt af van de plaatsing van je vaatwasser. Geluid maken is niet zo erg, maar als jij een open keuken hebt die aansluit op je woonkamer kan het erg vervelend zijn als je een vaatwasser hebt staan die luidruchtig is.

Er zijn tegenwoordig ook vaatwassers verkrijgbaar die maar een geluidsniveau van 39 db hebben, deze zijn perfect voor open keukens en woonkeukens. Een inbouw vaatwasser met en geluidsniveau van 40 db hoor je ook bijna niet. Het verschil tussen een vaatwasser met geluidsniveaus van 39 db of 40 db en een van 44 db is aanzienlijk. Je moet er namelijk rekening mee houden dat iedere extra decibel een verdubbeling van het geluid is.

Voordat wij de beste stille vaatwassers van 2022 laten zien is het handig om te weten dat er drie verschillende vaatwassers zijn, namelijk: een vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwasser. Klik op het model waar jij naar opzoek bent zodat je de beste & stilste modellen van 2022 kunt bekijken!

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste Stille vaatwasser

De beste stille vrijstaande vaatwasser van 2022

Een vrijstaande vaatwasser staat los in je keuken of bijkeuken. Opzoek naar een stille vrijstaande vaatwasser? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder staan de beste stilste vrijstaande vaatwassers van 2022 opgesomd. Al deze modellen produceren niet meer dan 43 decibel geluid. Dat is ongeveer net zo hard als het geluid van vogels bij een zonsopkomst.

Neem snel een kijkje naar de vrijstaande vaatwasser die op nummer 1 staat! Dit is niet alleen een heel stil model, maar ook scoort hij heel hoog op alle onderdelen waarop hij is beoordeeld, zoals bouwkwaliteit, gebruiksgemak, prijs-kwaliteit, etc.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

De beste stille inbouw vaatwasser van 2022

Een inbouw vaatwasser wordt netjes weggewerkt achter een keukenkast & onder het aanrecht. Hierdoor zul je niet zien dat er een vaatwasser in je keuken staat. Op deze pagina laten wij jou de beste stille inbouw vaatwassers van 2022 zien! De vaatwassers in deze lijst produceren 43 decibel of minder, dit kun je vergelijken met zacht geroezemoes in een klas, dat is erg stil dus!

De vaatwassers in deze lijst zijn niet alleen erg stil, maar scoren ook nog eens erg hoog op alle tests die er met ze zijn gedaan. Ze zijn bijvoorbeeld getest op hun was- en bouwkwaliteit, gebruiksgemak, prijs- kwaliteitsverhouding en nog veel andere onderdelen. De vaatwassers in deze lijst zijn dus niet alleen heel stil, maar ook kwalitatief erg goed!

De beste stille onderbouw vaatwasser van 2022​

Een onderbouw vaatwasser plaats je onder het aanrecht van je keuken. Voor dit type vaatwasser heb je geen frontpaneel nodig omdat hij zijn eigen voorkant heeft. Je zult dus altijd te voorkant van de vaatwasser zien. Een voordeel hier van is dat het bedieningspaneel aan de voorkant zit. Hier onder laten wij jou de beste stille onderbouw vaatwassers van 2022 zien. Dit zijn dus onderbouw vaatwassers die 43 decibel of minder aan geluid produceren.

Naast het feit dat deze vaatwassers erg stil zijn zijn ze ook getest op hun kwaliteit, het gebruik, de levensduur, de prijs en nog vele andere aspecten. De vaatwassers in deze lijst scoren erg hoor op deze onderdelen. Zo koop je dus niet alleen een hele stille vaatwasser, maar ook een kwalitatief goede!

Veelgestelde vragen over stille vaatwassers

Ook als je denkt dat je al alles weet over stille vaatwassers, is het toch goed om ook nog eens naar de veelgestelde vragen te kijken.

Is een vrijstaande vaatwasser of een inbouw vaatwasser stiller?

Het verschil in minimaal, maar het is bekend dat een vrijstaande vaatwasser iets meer geluid maakt dan een inbouw vaatwasser. Dit komt omdat bij een vrijstaande vaatwasser het geluid niet wordt gedempt door de kastjes die er omheen zitten. Daardoor hoor je minder geluid.

Kan een energiezuinige vaatwasser ook een stille vaatwasser zijn?

In dit geval hoeft het ene het andere beslist niet uit te sluiten, een stille afwasmachine kan zeker ook energiezuinig zijn. Sterker nog, het gaat vaak hand in hand. Een energiezuinige vaatwasser verbruikt namelijk minder water, waardoor je ook automatisch minder geluid hoort. Halve belading onderbouw vaatwasser

Wat is het nadeel van een stille vaatwasser?

Er is één groot nadeel van een stille vaatwasser te benoemen en dat is dat je niet kan zien wat de resterende tijd voor de afwasbeurt is. Je hoort namelijk niet of het wasprogramma al klaar is. Bij een verborgen bediening die aan de binnenkant van het apparaat zit, wordt dit al helemaal lastig.

De meeste stille vaatwassers hebben daarvoor binnenverlichting, waarbij de duur van het programma als het ware op de grond wordt geprojecteerd. Zo kan je toch zien hoe ver het programma is. Houd er wel rekening mee dat dit niet werkt als je vloerbedekking of een vloerkleed onder de vaatwasser hebt liggen.

Overige informatie

Beko vaatwassers

Beko vaatwassers Beko vaatwassers worden door de consumentenbond regelmatig uitgeroepen als beste vaatwasser. Een Beko afwasmachine is dus een goede aanschaf voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar apparaat voor een schappelijke prijs. Alleen nog niet iedereen is

Lees meer

Wie kan mijn vaatwasser repareren

Wie kan mijn vaatwasser repareren Ben je opzoek naar een persoon die jouw vaatwasser kan repareren? Ga dan opzoek naar een witgoedmonteur. Deze kun je vinden door op Google deze zoekopdracht in te vullen. De meeste witgoedmonteurs kunnen erg snel

Lees meer

Vaatwasser voor een klein gezin

Vaatwasser voor een klein gezin Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een klein gezin? Een vaatwasser tussen de 6 en 10 couverts is perfect voor een gezin van minder dan 4 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 6 tot 10 setjes

Lees meer

Hoe demonteer ik mijn inbouw vaatwasser

Hoe demonteer ik mijn inbouw vaatwasser Een inbouw vaatwasser kan je op de volgende manier demonteren: Als eerste moet je de vaatwasser loskoppelen van het stopcontact, de kraan en de afvoer. Als dit is gebeurd kun je het frontpaneel en

Lees meer

ETNA vaatwassers

ETNA vaatwassers Het merk Etna is in Nederland nog niet zo heel erg bekend, terwijl ze toch goede vaatwassers voor een redelijke prijs fabriceren. Op deze pagina hebben we alle informatie over vaatwassers van Etna voor je verzameld, zodat je

Lees meer

Wat kan er niet in een vaatwasser

Wat kan er niet in een vaatwasser De volgende producten kunnen niet in een vaatwasser: antiek servies, houten keukenmateriaal, gietijzeren pan, koper, kristal, goede koksmessen, thermos items, plastic wegwerpbakken, plastic wegwerpverpakking, alles met stickers of andere klevende dingen, etc.  Bekijk

Lees meer

Stille vaatwassers assortiment

1407834

Whirlpool WFC 3C26 P

479,00
De Whirlpool WFC 3C26 P belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem...
Waardering 4.40 uit 5
1647824

Beko DIN28426

449,00
Waardering 4.30 uit 5
1626407

Beko DFN05311X

369,00
De Beko DFN05311X afwasmachine maakt jouw afwas volledig schoon en droog! De Beko DFN05311X heeft het cijfer: 8.7 gekregen van ongeveer 8 consumenten die je voorgingen. Het is mogelijk om dit model overal neer te zetten in jouw keuken, dit...
Waardering 4.30 uit 5
1549608

Bosch SKS62E38EU

499,00
Omdat de Bosch SKS62E38EU erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Bosch SKS62E38EU heeft de score: 8.7 mogen ontvangen van minstens 7 kopers die je voorgingen. Wil je graag de vaatwasmachine...
Waardering 4.35 uit 5
1463330

Siemens SN636X00JE

639,00
De Siemens SN636X00JE vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.45 uit 5
1534388

Bosch SBV6ZAX03N

1.049,00
De Bosch SBV6ZAX03N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de consumenten die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.30 uit 5
1673889

Beko BDFN26430A HygieneShiel...

469,00
Waardering 4.00 uit 5
1470331

Miele G 5072 Vi

999,00
De Miele G 5072 Vi krijgt een hele hoge score. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan! De Miele...
Waardering 4.20 uit 5
1539326

ATAG DW7113XA

999,00
De ATAG DW7113XA heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede beoordelingen van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.35 uit 5
1565801

ETNA VWV242WIT

549,00
De ETNA VWV242WIT heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasmachine ook erg goede van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook nog...
Waardering 4.30 uit 5
1524320

Bosch SBV4HAX40N

849,00
De Bosch SBV4HAX40N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge van de mensen die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de belangrijkste...
Waardering 4.40 uit 5
1656132

Siemens SR23EW28KE

659,00
De Siemens SR23EW28KE beschermt al de vaat en zorgt ervoor dat alle borden en glazen grondig schoon en droog wordt! Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Siemens SR23EW28KE heeft gemiddeld de score:...
1534408

Bosch SMV6ZAX03N

999,00
Omdat de Bosch SMV6ZAX03N erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Bosch SMV6ZAX03N is beoordeeld door 3 experts met de beoordeling: 9.7. Het apparaat is een inbouw afwasmachine, hierdoor kun je...
Waardering 4.85 uit 5
1526441

ETNA VW844HM

599,00
De ETNA VW844HM vaatwasmachine maakt al het vieze vaatwerk volledig schoon en droog. De ETNA VW844HM heeft de score: 8.3 gekregen van minstens 25 mensen. Het toestel is een inbouw vaatwasser. Dit zijn de maten van de afwasmachine: Nishoogte: 87,5...
Waardering 4.15 uit 5
1538802

Siemens SK26E822EU

429,00
De Siemens SK26E822EU heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke functies krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.40 uit 5
1672908

Beko BDFN26520XQ

489,00
Omdat de Beko BDFN26520XQ erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Beko BDFN26520XQ heeft gemiddeld de reviewscore: none...
1541651

ATAG DW7114XB

1.049,00
De ATAG DW7114XB belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de mensen die hem al thuis...
Waardering 4.50 uit 5
1630198

Bosch SGV4HAX48E

799,00
De Bosch SGV4HAX48E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de consumenten die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.00 uit 5
1524263

Siemens SK26E222EU

429,00
De Siemens SK26E222EU beschermt al het servies en zorgt ervoor dat jouw afwas grondig schoon en droog wordt. De Siemens SK26E222EU is beoordeeld door 19 kopers die je voorgingen met de beoordeling: 8.7. Het model is een vrijstaande vaatwasser, hierdoor...
Waardering 4.35 uit 5
1521769

Siemens SX95EX56CE

1.199,00
De Siemens SX95EX56CE heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke kenmerken. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasser ook erg goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede beoordelingen scoort hij...
Waardering 5.00 uit 5
1563961

Whirlpool WIC 3C33 PE

639,00
De Whirlpool WIC 3C33 PE heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de afwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie...
Waardering 4.50 uit 5
1650678

Miele G 7472 SC Vi AutoDos

1.699,00
Zoek je een passende afwasmachine en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Miele G 7472 SC Vi AutoDos is waarschijnlijk de juiste afwasmachine voor jou. De Miele G 7472 SC Vi AutoDos is beoordeeld door 4 mensen...
Waardering 4.45 uit 5
1710382

Beko DIN28433 AquaIntense

729,00
Opzoek naar een ideale afwasmachine? Stop maar met zoeken! De Beko DIN28433 AquaIntense is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt! Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Beko DIN28433 AquaIntense heeft gemiddeld de...
1635599

Bosch SRV2IKX10E

699,00
De Bosch SRV2IKX10E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge beoordelingen van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
1520639

Siemens SN65EX56CN

1.199,00
Opzoek naar een goede afwasmachine? Stop maar met zoeken! De Siemens SN65EX56CN is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt! De Siemens SN65EX56CN heeft het cijfer: 9.0 ontvangen van minstens 55 kopers die je voorgingen. Het toestel past in iedere keuken...
Waardering 4.50 uit 5
1626274

Beko DFN05311W

329,00
De Beko DFN05311W afwasmachine maakt al het vieze vaatwerk grondig schoon en droog. De Beko DFN05311W is beoordeeld door 11 mensen met het cijfer: 8.2. Wil je graag jouw vaatwasmachine overal kunnen neerzetten in jou keuken? Dat kan met dit...
Waardering 4.10 uit 5
1690427

Beko DIN26410

369,00
Waardering 4.20 uit 5
1516560

Bosch SBV4HTX24N

699,00
De Bosch SBV4HTX24N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge . Naast alle hoge ratings van de kopers die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.00 uit 5
1647828

Beko DIN24215

389,00
Waardering 4.40 uit 5
1682985

AEG FSB53907Z

649,00
Waardering 4.45 uit 5