Wasdroger 9 kg

Een 9 kg wasdroger is een type droger waarbij je per droogbeurt 9 kilogram wasgoed kunt drogen. De trommelinhoud van deze 9 kg wasdrogers zijn dus erg groot, wat ze ook geschikt maken voor grote ladingen zoals handdoeken of beddengoed. Hieronder vertellen we je alles over de wasdroger 9 kg, welke functies deze heeft en wat de beste wasdrogers met 9 kg van 2024 zijn.

Wasdroger 9 kg

Wat is een wasdroger met 9 kg

9 kg: de grootste droger voor consumenten

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoe groot de trommel is en hoeveel wasgoed er in past. Er zijn wasdrogers met 7, 8 of 9 kg inhoud die je kunt kopen. Je hebt ook grotere formaten zoals 10 kg of zelfs 12 kg, maar deze worden eigenlijk alleen gebruikt door hotels en andere bedrijven.

In een wasdroger met 9 kg vulgewicht past dus 9 kilogram wasgoed dat je per droogbeurt kunt drogen.

Vind jouw wasdroger voor 1 persoon

Vind een goede wasdroger voor 1 persoon door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Beste wasdrogers met 9 kg van 2024

Ben je van plan een nieuwe droger te kopen en wil je graag een formaat hebben met 9 kg trommelinhoud? We zijn voor jou op zoek gegaan en hebben verschillende wasdrogers met elkaar vergeleken om tot een lijst van de beste 9 kg wasdrogers te komen.

We hebben daarbij niet alleen gekeken naar de grootte van de droger, maar ook naar andere eigenschappen zoals de energieklasse, het geluidsniveau en speciale droogprogramma’s. Dit zijn de beste wasdrogers met 9 kg van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Is 9 kg vulgewicht voldoende voor mijn wasdroger

In de zoektocht naar een nieuwe wasdroger is het belangrijk om het juiste vulgewicht te kiezen. Je wilt natuurlijk niet alleen met een volle trommel wassen, maar ook drogen. Voor het ideale vulgewicht kijk je daarom naar de grootte van je huishouden, welk type wasgoed je gaat drogen en welke wasmachine je hebt. Onderstaande tabel geeft je een handig overzicht.

Huishouden
  • 1-2 personen
  • 3-5 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 7 kg
  • 8 kg
  • 9 kg

Zoals je ziet is een 9 kg wasdroger groot genoeg voor huishoudens waar 5 personen of meer wonen. Een 9 kg wasdroger is ook meer dan groot genoeg om grote ladingen wasgoed te drogen zoals gordijnen, een stapel handdoeken of een tweepersoons beddengoed. Voor het juiste vulgewicht van je droger kijk je niet alleen naar de samenstelling van je gezin, maar ook naar de grootte van je wasmachine. Het is natuurlijk het meest ideaal als je net gewassen wasgoed in één keer in de droger past. Daarom kun je het beste een vulgewicht voor je droger kiezen dat gelijk is aan je wasmachine. Echter, als je de droger weinig aanzet of als je veel kleding van delicate stoffen hebt dan kun je ook een droger kopen die een iets kleiner formaat heeft dan je wasautomaat.

Waar let je op het kopen van een 9 kg wasdroger

In dit artikel bespreken we natuurlijk het belangrijkste kenmerk van een wasdroger: het vulgewicht. Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe wasdroger.

Type droger

Je hebt drie verschillende soorten drogers: een warmtepompdroger, een condensdroger en een luchtafvoerdroger. Die laatste wordt bijna niet verkocht in de winkels en zul je voornamelijk tweedehands vinden. Dan gaat de keuze tussen een condensdroger of een warmtepompdroger. Het verschil tussen die twee is manier waarop gedroogd wordt, de tijd van het droogprogramma en het energieverbruik. Een warmtepompdroger droogt kleding op lage temperatuur waardoor deze energiezuinig in gebruik is, maar het droogprogramma langer duurt. Dit type droger is duurder in aanschaf. Een condensdroger maakt je wasgoed sneller droog, maar is weer minder energiezuinig door de hoge temperatuur.

Energieklasse

Op het energielabel vind je hoeveel stroom en water de wasdroger jaarlijks verbruikt. Dit loopt van energieklasse A t/m D, waarbij A het meest energiezuinig is en D het minste. De meeste condensdrogers hebben energieklasse B. Deze drogers zijn goedkoop in aanschaf, maar duurder in het energieverbruik. Wil je een energiezuinige droger hebben, dan kun je het beste kijken naar een warmtepompdroger. Een droger met warmtepomp heeft een laag energieverbruik en heeft energieklasse A of hoger. Deze droger is vaak wel duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik waardoor je bespaart op energie.

Geluidsniveau

Naast het type droger, vulgewicht en energieklasse is het geluidsniveau ook een puntje van aandacht. Zeker wanneer de wasdroger naast een slaapkamer staat, wil je niet dat deze teveel geluid maakt. Het geluidsniveau van drogers kun je opdelen in vier categorieën: extra stil (62 dB of lager), stil (63 – 64 dB), gemiddeld (65 – 66 dB) en luid (67 dB of hoger). Als je op zoek bent naar een stille wasdroger, dan moet je er eentje kiezen met een maximaal geluid van 64 decibel.

Extra functies

Naast de standaard eigenschappen, kun je ook op zoek gaan naar handige extra functies. Dit zijn functies die het gebruiksgemak verhogen zoals een stoomfunctie waardoor je minder hoeft te strijken. Of een zelfreinigende condensor zodat je minder onderhoud aan je droger hebt. Ook kun je op zoek gaan naar een wasdroger met sensoren die de vochtigheidsgraad van je wasgoed meten waardoor de droogtijd nooit langer is dan nodig en je zo aan energiebesparing doet.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een wasdroger met 9 kg

Wat is 9 kg wasgoed?

Om een beter beeld te geven hoeveel wasgoed in een 9 kg wasdroger past, geven we je een inzicht in hoeveel kleding nou eigenlijk weegt. Een outfit voor volwassenen weegt gemiddeld 1 à 1,5 kilogram. Je kunt dan per droogbeurt zo’n 7 à 8 volledige outfits drogen. Qua handdoeken is 9 kg wasgoed ongeveer 16 à 18 handdoeken. Zoals je leest dus genoeg ruimte om een flinke partij kleding te drogen.