Wasdroger 9 kg
Een 9 kg wasdroger is een type droger waarbij je per droogbeurt 9 kilogram wasgoed kunt drogen. De trommelinhoud van deze 9 kg wasdrogers zijn dus erg groot, wat ze ook geschikt maken voor grote ladingen zoals handdoeken of beddengoed. Hieronder vertellen we je alles over de wasdroger 9 kg, welke functies deze heeft en wat de beste wasdrogers met 9 kg van 2023 zijn.
De beste wasdroger 9 kg van 2023
De beste wasdroger 9 kg van 2023
Wat is een wasdroger met 9 kg
9 kg: de grootste droger voor consumenten
Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoe groot de trommel is en hoeveel wasgoed er in past. Er zijn wasdrogers met 7, 8 of 9 kg inhoud die je kunt kopen. Je hebt ook grotere formaten zoals 10 kg of zelfs 12 kg, maar deze worden eigenlijk alleen gebruikt door hotels en andere bedrijven.
In een wasdroger met 9 kg vulgewicht past dus 9 kilogram wasgoed dat je per droogbeurt kunt drogen.
Vind jouw wasdroger voor 1 persoon
Vind een goede wasdroger voor 1 persoon door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.
Beste wasdrogers met 9 kg van 2023
We hebben daarbij niet alleen gekeken naar de grootte van de droger, maar ook naar andere eigenschappen zoals de energieklasse, het geluidsniveau en speciale droogprogramma’s. Dit zijn de beste wasdrogers met 9 kg van 2023.
9.6/10LG RH90V9AV3N
De LG RH90V9AV3N is de best geteste wasdroger met 9 kg van november 2023!
De LG RH90V9AV3N wasdroger is niet alleen praktisch, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. De Auto Cleaning Condenser spoelt automatisch schoon, wat betekent dat je minder onderhoud hebt en de droger altijd energiezuinig werkt. Met de ThinQ technologie kun je extra droogprogramma's downloaden en de wasdroger op afstand bedienen via de app. Dit maakt het doen van de was nog gemakkelijker. Bovendien zorgt de trommelverlichting ervoor dat je precies kunt zien of je alles uit de trommel hebt gehaald, zodat er geen sokken achterblijven.
Ondanks de vele voordelen, heeft de LG RH90V9AV3N wasdroger ook een nadeel. Met een maximale droogtijd van 212 minuten droogt het apparaat minder snel dan een gemiddelde warmtepompdroger met een vulgewicht van 9 kilogram. Echter, met een geluidsniveau van slechts 62 decibel is de droger extra stil. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die thuiswerken of voor tijdens het slapen. Al met al is de LG RH90V9AV3N wasdroger een veelzijdig en gebruiksvriendelijk apparaat dat een uitstekende keuze is voor elk huishouden.
9.2/10Miele TSH 783 WP EcoSpeed
Een andere handige functie van deze droger is de DryCare40 functie. Als je een was draait op 40 graden Celsius en je wilt je wasgoed niet sorteren, dan is deze functie de perfecte oplossing. Het droogprogramma droogt extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is. Dit maakt het droogproces nog gemakkelijker en efficiënter.
Er zijn echter ook een paar nadelen aan deze droger. Hoewel je was langer mooi blijft dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren en je tot 1.545,- op je energiekosten over de levensduur kan besparen dankzij de energieklasse A+++, heeft de droger geen SteamFinish om de kreukels in je wasgoed te verminderen. Ondanks dit kleine minpunt, is de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger vanwege de topklasse bouwkwaliteit een duurzame investering die gemiddeld langer meegaat dan andere drogers.
9.1/10Samsung DV90T5240AW
De Samsung DV90T5240AW is een topkeuze als je op zoek bent naar een energiezuinige warmtepompdroger. Met een energielabel A+++ en een scala aan droogprogramma's is het apparaat zowel vriendelijk voor je portemonnee als veelzijdig. Het display is erg gebruiksvriendelijk; je selecteert eenvoudig het juiste programma en stelt de droogtijd af. Bijzonder is de kledingbeschermende trommel die zorgt dat je kleding in goede staat blijft. En met de Wi-Fi functie kun je de droger zelfs op afstand bedienen via een app op je smartphone.
Daarnaast is de droger uitermate geschikt voor grotere huishoudens dankzij een vulgewicht van 9 kg. Dat betekent dat je veel wasgoed in één keer kunt drogen, ideaal voor gezinnen. Wil je een kleine lading drogen? Geen probleem, er is ook een programma speciaal voor kleine ladingen. Ook op het gebied van geluid presteert deze droger goed; met een geluidsniveau van slechts 63 dB kun je de droger bijna overal plaatsen zonder overlast.
Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele kanttekeningen. De droger heeft een basisklasse bouwkwaliteit, wat inhoudt dat je misschien sneller onderhoud nodig hebt. Ook ontbreekt een stoomfunctie en een zelfreinigende condensor, wat betekent dat je zelf wat vaker de handen uit de mouwen moet steken voor het onderhoud. Maar als je deze minpunten voor lief neemt, is het een uitstekende, energiezuinige keuze.
9/10Samsung DV90T6240LH
Gebruikers geven aan dat de droger, ondanks dat het langer duurt om te drogen dan een condensdroger, uitstekende droogresultaten levert. De trommel is met een capaciteit van 9 kg ruim genoeg voor gezinnen van vijf personen of meer. Bovendien is de machine met een geluidsniveau van 63 dB vrij stil, dus geen zorgen als je hem in de buurt van je woon- of slaapkamer wilt plaatsen.
Toch zijn er een paar minpunten. De machine heeft een basisklasse bouwkwaliteit en vereist meer onderhoud dan modellen met een zelfreinigende condensor. Hoewel het apparaat een antikreuk-programma heeft, ontbreekt een stoomfunctie, wat zou kunnen helpen om kreuken en vouwen nog verder te verminderen. Al met al biedt deze droger veel waar voor je geld als je op zoek bent naar een energiezuinige en ruime optie.
8.9/10Samsung DV90TA240AE
De Samsung DV90TA240AE wasdroger is ook ontworpen met het oog op comfort en gemak. Met een geluidsniveau van slechts 63 decibel, droogt dit apparaat relatief stil. Dit maakt het ideaal voor plaatsing naast je slaap- of studeerkamer. Daarnaast zorgt de meegeleverde condensafvoerslang ervoor dat het water direct wordt afgevoerd, waardoor je geen last hebt van overtollig water.
Wat betreft energie-efficiëntie, deze wasdroger is een uitstekende keuze. Dankzij het energielabel van A+++, bespaar je tot wel 1.545,- op je energiekosten over de levensduur van het apparaat. Het enige kleine nadeel is dat de maximale droogtijd van ruim 3,5 uur iets langer is dan bij een gemiddelde warmtepompdroger met een vergelijkbaar vulgewicht. Maar gezien de vele voordelen, is dit een klein offer voor een uitstekende, energiezuinige wasdroger.
Wasdroger keuzehulp
Is 9 kg vulgewicht voldoende voor mijn wasdroger
In de zoektocht naar een nieuwe wasdroger is het belangrijk om het juiste vulgewicht te kiezen. Je wilt natuurlijk niet alleen met een volle trommel wassen, maar ook drogen. Voor het ideale vulgewicht kijk je daarom naar de grootte van je huishouden, welk type wasgoed je gaat drogen en welke wasmachine je hebt. Onderstaande tabel geeft je een handig overzicht.
- 1-2 personen
- 3-5 personen
- 5+ personen
- 7 kg
- 8 kg
- 9 kg
Zoals je ziet is een 9 kg wasdroger groot genoeg voor huishoudens waar 5 personen of meer wonen. Een 9 kg wasdroger is ook meer dan groot genoeg om grote ladingen wasgoed te drogen zoals gordijnen, een stapel handdoeken of een tweepersoons beddengoed. Voor het juiste vulgewicht van je droger kijk je niet alleen naar de samenstelling van je gezin, maar ook naar de grootte van je wasmachine. Het is natuurlijk het meest ideaal als je net gewassen wasgoed in één keer in de droger past. Daarom kun je het beste een vulgewicht voor je droger kiezen dat gelijk is aan je wasmachine. Echter, als je de droger weinig aanzet of als je veel kleding van delicate stoffen hebt dan kun je ook een droger kopen die een iets kleiner formaat heeft dan je wasautomaat.
Waar let je op het kopen van een 9 kg wasdroger
Type droger
Je hebt drie verschillende soorten drogers: een warmtepompdroger, een condensdroger en een luchtafvoerdroger. Die laatste wordt bijna niet verkocht in de winkels en zul je voornamelijk tweedehands vinden. Dan gaat de keuze tussen een condensdroger of een warmtepompdroger. Het verschil tussen die twee is manier waarop gedroogd wordt, de tijd van het droogprogramma en het energieverbruik. Een warmtepompdroger droogt kleding op lage temperatuur waardoor deze energiezuinig in gebruik is, maar het droogprogramma langer duurt. Dit type droger is duurder in aanschaf. Een condensdroger maakt je wasgoed sneller droog, maar is weer minder energiezuinig door de hoge temperatuur.
Energieklasse
Op het energielabel vind je hoeveel stroom en water de wasdroger jaarlijks verbruikt. Dit loopt van energieklasse A t/m D, waarbij A het meest energiezuinig is en D het minste. De meeste condensdrogers hebben energieklasse B. Deze drogers zijn goedkoop in aanschaf, maar duurder in het energieverbruik. Wil je een energiezuinige droger hebben, dan kun je het beste kijken naar een warmtepompdroger. Een droger met warmtepomp heeft een laag energieverbruik en heeft energieklasse A of hoger. Deze droger is vaak wel duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik waardoor je bespaart op energie.
Geluidsniveau
Naast het type droger, vulgewicht en energieklasse is het geluidsniveau ook een puntje van aandacht. Zeker wanneer de wasdroger naast een slaapkamer staat, wil je niet dat deze teveel geluid maakt. Het geluidsniveau van drogers kun je opdelen in vier categorieën: extra stil (62 dB of lager), stil (63 – 64 dB), gemiddeld (65 – 66 dB) en luid (67 dB of hoger). Als je op zoek bent naar een stille wasdroger, dan moet je er eentje kiezen met een maximaal geluid van 64 decibel.
Extra functies
Naast de standaard eigenschappen, kun je ook op zoek gaan naar handige extra functies. Dit zijn functies die het gebruiksgemak verhogen zoals een stoomfunctie waardoor je minder hoeft te strijken. Of een zelfreinigende condensor zodat je minder onderhoud aan je droger hebt. Ook kun je op zoek gaan naar een wasdroger met sensoren die de vochtigheidsgraad van je wasgoed meten waardoor de droogtijd nooit langer is dan nodig en je zo aan energiebesparing doet.