Beste Miele wasmachine
Als je de beste wasmachine zoekt, ga je voor een Miele. Dit merk staat bekend om het leveren van kwalitatieve producten met een lange levensduur, en voor wasmachines is dat niet anders. Alles wat je moet weten over Miele wasautomaten, vind je op deze pagina.
De beste miele wasmachine van 2024
De beste miele wasmachine van 2024
Informatie over Miele wasmachines
Het Duitse merk Miele maakt als sinds de jaren ’60 wasmachines en staat bekend om het leveren van kwaliteit. Uit het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond over wasmachine merken, bleek dat ook dat Miele het hoogst scoort op merktevredenheid, met een 9,4! Uit dat onderzoek bleek dat iedere eigenaar van een Miele wasmachine, de volgende keer weer van plan is om een nieuwe Miele te kopen.
Dat zal echter niet snel nodig zijn omdat Miele wasmachines veel langer meegaan dan de gemiddelde wasmachine. Een wasmachine van Miele gaat namelijk gemiddeld 16,6 jaar mee! Ter vergelijking; de levensduur van de gemiddelde wasmachine is ongeveer 10 jaar.
Net zoals de meeste andere nieuwe huishoudelijke apparaten van Miele, kun je je Miele wasmachine aansluiten en bedienen via de Miele Home app. Zo kun je altijd en overal de wasmachine aanzetten – bijvoorbeeld zodat je je wasgoed direct op kan hangen als je thuis komt van werk.
Miele wasmachines kunnen beschikken over verschillende merkspecifieke kenmerken die we graag nader toelichten. Ze zorgen er stuk voor stuk voor dat je wasgoed langer mooi blijft of je minder water en energie gebruikt tijdens het wassen.
Vind jouw nieuwe wasmachine
Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.
Beste Miele wasmachines
Wil jij een nieuwe Miele wasmachine kopen? Goed keuze! Hiermee haal je automatisch een van de beste wasmachines van 2024 in huis. Miele heeft echter altijd een aantal verschillende modellen in hun assortiment. En hoe weet je nou welke de beste zijn? Daar helpen we je graag mee. In de onderstaande lijst vind je onze top 5 wasmachines van Miele.
Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar het vulgewicht, de energie efficiëntieklasse, het toerental, het aantal speciale wasprogramma’s, het geluidsniveau centrifugeren en de beoordeling door klanten. Zo weet jij zeker dat je een van de beste nieuwe Miele wasmachines kiest.
9.4/10Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos
De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos is de best geteste Miele wasmachine van september 2024!
9.3/10Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0
Als je op zoek bent naar een wasmachine die zowel zuinig als krachtig is, dan is de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 echt iets voor je. Met een energielabel A verbruikt de machine slechts ongeveer 103 kWh per jaar. Dat bespaart je niet alleen geld, maar is ook beter voor het milieu. Het apparaat is verder heel geschikt voor een gezin van 3 tot 4 personen dankzij een laadcapaciteit van 8 kg.
Naast zuinigheid blinkt deze wasmachine uit in gebruiksgemak. Zo kun je de wasmachine op afstand bedienen via Wi-Fi, wat betekent dat je gewoon een app kunt gebruiken om de was te doen. Erg handig! Ook qua wasprogramma’s biedt deze machine veel keuze, met maar liefst 14 verschillende wasprogramma's voor allerlei soorten textiel. Bovendien is de machine met een geluidsniveau van slechts 69 dB bijzonder stil tijdens het wassen.
Maar geen enkel product is perfect. Zo heeft de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 geen stoomfunctie, wat een gemis kan zijn als je kleding extra hygiënisch wilt wassen. Ook ontbreekt er trommelverlichting, wat onhandig kan zijn in een minder verlichte omgeving. Desondanks zijn de prestaties en bouwkwaliteit van topklasse, wat deze wasmachine tot een solide keuze maakt.
9.3/10Miele WSG 363 WCS PowerWash 2.0
9.1/10Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos
De Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos wasmachine springt eruit met zijn indrukwekkende functies. Met een energielabel A is het een zuinige keuze die je op lange termijn zo'n 270 euro kan besparen. Qua capaciteit is de machine ideaal voor grotere gezinnen; de trommel heeft een vulgewicht van 9 kg, genoeg voor een gezin met 5 of meer personen. Bovendien is het jaarlijks waterverbruik ook redelijk efficiënt.
Op het gebied van gebruiksgemak biedt deze Miele verschillende sterke punten. De machine is stil met een geluidsniveau van 72 dB en heeft een veelzijdigheid aan wasprogramma's, waaronder 14 verschillende opties zoals fijne was en katoen. Een speciale vermelding verdient de stoomfunctie, die je kleding minder gekreukt uit de trommel laat komen en extra hygiënische wasbeurten mogelijk maakt.
Toch heeft het apparaat ook enkele nadelen. Er ontbreekt bijvoorbeeld trommelverlichting, wat lastig kan zijn als je 's avonds wilt wassen of de wasmachine op een donkere plek staat. Daarnaast ontbreekt een Wi-Fi functie, waardoor je de wasmachine niet met je smartphone kunt besturen. Maar over het algemeen is dit een betrouwbare en efficiënte wasmachine die veel te bieden heeft.
9.1/10Miele WSD 023 WCS
Miele wasmachines, welke keuzes heb ik
Als het gaat om het kiezen van de juiste wasmachine, is Miele een van de meest betrouwbare merken op de markt. Met jarenlange ervaring en een reputatie voor kwaliteit en duurzaamheid, biedt Miele een breed scala aan wasmachines met verschillende functies en specificaties. Maar met zoveel opties om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke Miele wasmachine het beste bij jouw behoeften past. Gelukkig kan de volgende handige video jou daar bij helpen!
Miele wasmachine technologie
Miele PowerWash
Met PowerWash gaat wassen sneller en zuiniger. Met QuickPowerWash was je zelfs binnen 50 minuten je kleding (in een half-volle trommel) hygiënisch schoon. Bij deze slimme wasbehandeling sproeit de wasmachine water met wasmiddel over je was. Je bent hiermee sneller klaar en gebruikt minder water en energie. De Miele wasmachines die over deze wasprogramma’s beschikken zijn te herkennen aan de naam, hier wordt namelijk ‘PowerWash’ in genoemd.
Miele TwinDos
Met TwinDos blijft je kleding langer mooi, wasbeurt na wasbeurt. Je TwinDos wasmachine doseert zelf hoeveel wasmiddel er nodig is om je wasgoed schoon te krijgen en voegt dit automatisch toe aan de was in de trommel. De gemiddelde Nederlander gebruikt niet de juiste hoeveelheid wasmiddel tijdens het wassen, wat zorgt voor slechte wasresultaten en schadelijk kan zijn voor je kleding. Met een TwinDos wasmachine hoef je je daar niet langer zorgen om te maken. Ook TwinDos modellen zijn te herkennen aan de naam.
SoftCare trommel
De SoftCare trommel van Miele zorgt ervoor dat je kleding minder snel slijt tijdens het wassen. Door de speciaal vormgegeven trommel ontstaat een dunne laag water tussen de trommelwand en het wasgoed. Hierdoor komen ze nauwelijks met elkaar in contact en verkleint de SoftCare trommel de kans op kreukels en slijtage.
Miele CapDosing
Miele CapDosing wasmiddel- en wasverzachtercapsules bevatten de precieze hoeveelheid wasmiddel en/of wasverzachter voor verschillende soorten wasgoed. Zo gaan de mooiste en meest kwetsbare kledingstukken langer mee. Je gebruikt de CapDosign capsules in combinatie met specifieke wasprogramma’s voor het beste resultaat. Er zijn Miele CapDosing capsules voor onder andere zijde, wol en sport- en outdoorkleding.
Een Miele wasmachine kopen: waar let je op
Omdat Miele zulke goede wasmachines maakt, zou je bijna denken dat je hiermee altijd goed zit. Echter kan er nog een flink verschil zitten tussen twee verschillende wasmachines van Miele. Hoe goed een merk ook is, er zijn altijd meer specificaties waar je naar moet kijken bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Waar je allemaal op moet letten, verklappen we in de volgende tips.
Type wasmachines
Bij wasmachines heb je de keuze tussen voorlader en bovenlader modellen. Voorlader wasmachines worden veruit het meest gekozen en geproduceerd. Voorladers hebben de deur naar de trommel aan de voorzijde zitten, waardoor je bovenop de ruimte hebt voor bijvoorbeeld een droger. Bovenlader wasmachines zijn iets zeldzamer. Zij hebben de deur aan de bovenkant zitten, zodat je minder hoeft te bukken bij het doen van de was. Hoewel Miele voornamelijk voorlader modellen verkoopt, hebben ze ook enkele bovenlader wasmachines.
Vulgewicht
Het vulgewicht is een van de belangrijkste kenmerken van een wasmachine. Dit bepaalt namelijk hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Het is belangrijk dat je voor een wasmachine kiest met de juiste hoeveelheid vulgewicht voor jouw huishouden. Als de trommel te klein is, moet je onnodig vaak wassen. En met een te grote trommel zul je moeten wassen met een halve belading. In beide situaties verbruik je meer water en energie dan nodig is. Miele produceert wasmachines met een vulgewicht tussen de 6 kg en 9 kg, de meeste hebben vulgewicht 8 kg. Als je niet weet hoeveel vulgewicht je nodig hebt, kun je de volgende aanbevelingen als indicatie nemen:
- Vulgewicht 6 kg of 7 kg voor een huishouden van 1 of 2 personen
- Vulgewicht 8 kg voor een huishouden van 3 of 4 personen
- Vulgewicht 9 kg of meer voor een huishouden van 5 of meer
Energieklasse
De energieklasse staat ook wel bekend als energielabel of energie efficiëntieklasse en geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een wasmachine. Energiezuinige wasmachines hebben energieklasse A, B of C en zijn over het algemeen iets duurder in aankoop. Daartegenover staat wel dat deze modellen beter zijn voor het milieu en ze je energierekening laag houden. Op die manier kun je dus juist geld besparen door voor een wasmachine te kiezen met energieklasse A, B of C. Het overgrote deel van de Miele wasautomaten hebben energieklasse A, slechts enkele hebben energieklasse B of C, en lager wordt het niet.
Toerental
Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel maakt per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe hoger de centrifugesnelheid, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt. Voor een zo droog mogelijke was kies je voor een centrifugesnelheid van 1600 rpm (rounds per minute). Verschillende Miele modellen halen de snelheid van 1600 toeren tijdens het centrifugeren, echter zijn er meer modellen met een max toerental van 1400 rpm en enkele modellen die niet harder gaan dan 1200 toeren. Zowel 1600 als 1400 toeren worden gezien als een hoog toerental.
Type motor
Er zijn verschillende type motoren voor wasmachines. Apparaten met een koolborstelloze motor opereren over het algemeen een stuk stiller, zuiniger en duurzamer dan wasmachines die aangedreven worden door een koolborstel motor. De meeste wasmachine modellen van Miele maken gebruik van een koolborstelloze motor, slechts enkele modellen hebben nog een koolborstel aandrijving.
Wasprogramma's
Afhankelijk van de samenstelling van je huishouden, je kledingstijl en hobbies, heb je wellicht behoefte aan speciale wasprogramma’s. Niet ieder apparaat biedt precies dezelfde functies, daarom is het goed om te kijken naar details als deze. Er zijn speciale wasprogramma’s voor onder andere sportkleding, babykleding, jeans, wol, zijde of in verband met een allergie.
Geluidsniveau
Het geluidsniveau geeft een indicatie van hoeveel geluid de wasmachine maakt wanneer hij op z’n luidst is – tijdens het centrifugeren. Wasmachines worden onderverdeeld in 4 categorieën: luid (78 dB of meer), normaal (74 dB tot 77 dB), stil (72 dB of 73 dB) en extra stil: (71 dB of minder). Het gros van de Miele wasmachine modellen vallen onder geluidsniveau extra stil, en enkele onder normaal of stil.