Beste wasmachine

Wil jij de beste wasmachine van 2022 kopen? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt! Van tips waar je op moeten letten, tot een kant-en-klare lijst met de beste wasmachines van het moment.
Hero wasmachine mobiel

Beste wasmachine van 2022

Met de ruime keuze aan wasmachines op het moment, kan het lastig zijn om in te schatten welke wasmachine de beste is. Dit wordt namelijk bepaald door een boel verschillende aspecten, zoals het vulgewicht, de energieklasse, het toerental, het geluidsniveau, gebruiksvriendelijkheid en de verschillende wasprogramma’s. Daarnaast speelt ook de bouwkwaliteit van een wasmachine een grote rol.

Dit zegt iets over de levensduur en stevigheid van de wasmachine, maar ook over verschillende extra specificaties, zoals een koolborstelloze motor, trommelreiniging, en een trommel, kuip en deurscharnier van RVS. Ga jij voor een nieuwe wasmachine van kwaliteit? Dit is de top 10 van beste wasmachines van 2022 met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Beste wasmachine kopen: waar let je op

Wil jij een nieuwe wasmachine kopen en ben je op zoek naar de beste koop? Niemand anders weet beter dat jij wat jij welke wasmachine je nodig hebt. Alleen ontwikkelen nieuwe wasmachines zich zó snel, en hoef je slechts eens per 10 jaar een nieuwe te kopen. Om die reden weet je misschien niet zo goed waar je rekening mee moet houden als je een wasmachine koopt. We hebben onze tips voor het vinden van de ‘Beste Koop’ wasmachine op een rij gezet.

Type, formaat en vulgewicht
Praktische zaken eerst! Om te beginnen moet je uitzoeken of de wasmachine die je op het oog hebt wel praktisch bruikbaar is in jouw huishouden. Daarvoor is het belangrijk om te bepalen…:
  • of je gaat voor een voorlader of bovenlader, dit bepaalt aan welke zijde de deur naar de trommel zich bevindt;
  • hoe groot de wasmachine mag zijn. Je hebt ongetwijfeld al een plek voor ogen waar de nieuwe wasmachine komt te staan. Meet deze zorgvuldig op om er zeker van te zijn dat je een passende wasmachine koopt;
  • hoeveel vulgewicht je nodig hebt. De grootte van de trommel bepaalt hoeveel kilo wasgoed er in een volle trommel gaat, en dus ook hoeveel je tegelijkertijd kunt wassen. Een vulgewicht van 6 kg of 7 kg is geschikt voor max 2 personen, 8 kg voor 3 of 4 personen, en 9 kg of meer voor gezinnen van 5 of meer.
Energieklasse
Een groot voordeel van het kopen van een van de beste wasmachines, is het feit dat ze over het algemeen een betere energieklasse hebben. Een energiezuinige wasmachine verbruikt per wasbeurt een stuk minder elektriciteit – wat goed is voor het milieu, maar ook je energierekening laag houdt. Voorheen stond energieklasse bekend als energielabel. Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine, kun je het beste gaan voor een wasmachine met energieklasse A. Een zuinige wasmachine kost vaak iets meer in de aanschaf, maar op termijn bespaar je er juist geld mee.
Waskwaliteit
De voornaamste taak van de beste wasmachine is om jouw kleding en ander wasgoed goed schoon te maken. Alle wasmachines worden beoordeeld om hun waskwaliteit, dat wordt gedaan aan de hand van onder andere de volgende specificaties: het wasresultaat A, automatische wasmiddeldosering, een beladingssensor, een stoomfunctie, extra spoelfunctie, een kledingbeschermende trommel, een zelfreinigende wasmiddellade en trommelreiniging. De waskwaliteit wordt onderverdeeld tussen basisklasse, middenklasse en topklasse. De meeste wasmachines hebben een waskwaliteit van middenklasse. Als je de beste wasmachine wilt, kun je je het beste oriënteren op wasmachines met een waskwaliteit van topklasse.
Geluidsniveau
Als je graag een stille wasmachine wilt, kijk je naar het geluidsniveau. Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid de wasmachine produceert tijdens het centrifugeren. 78 dB of meer wordt gezien als luid, 74 dB tot 77 dB wordt gezien als normaal, 72 dB en 73 dB als stil en 71 dB en minder als extra stil. Als jouw wasmachine vlakbij leefruimtes komt te staan – zoals je woonkamer of kantoor – raden we je aan voor een (extra) stille wasmachine te gaan. Hetzelfde advies geldt voor iedereen die van plan in ‘s nachts te wassen.
Toerental
Het liefst wil je natuurlijk dat je wasgoed zo droog mogelijk uit de trommel komt. Hiervoor kijk je naar het toerental van de wasmachine. Dit geeft aan hoeveel rondes te trommel maximaal kan maken tijdens het centrifugeren. Voor de meeste wasmachine ligt dit rond de 1400 toeren per minuut, maar als je je wasgoed zo droog mogelijk wilt, kun je het beste kijken naar wasmachines die 1600 toeren per minuut maken. Houd er wel rekening mee dat dit geldt voor reguliere katoen wasprogramma’s – bij wasprogramma’s voor fijner wasgoed zal de wasmachine minder hard centrifugeren en wordt je wasgoed dus ook minder droog.
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit van een wasmachine is een indicatie van de levensduur een stevigheid van een wasmachine. De bouwkwaliteit van wasmachines wordt bepaald aan de hand van onder andere de volgende specificaties: koolborstelloze motor, waterbeveiliging, een RVS trommel, kuip en deurscharnier, een balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een behuizing van metaal met emaille. Nieuwe wasmachines worden onderverdeeld tussen de basisklasse, middenklasse en topklasse. De meeste wasmachines hebben een bouwkwaliteit van middenklasse, maar als jij gaat voor de beste wasmachine, kun je beter kiezen voor een exemplaar met een topklasse bouwkwaliteit. Niet alle merken en leveranciers zijn even open over de bouwkwaliteit van hun wasmachines. Mocht de bouwkwaliteit niet gecommuniceerd zijn, kunnen de prijs en het merk van de wasmachine een indicatie zijn. Dure wasmachines van grote merken zijn niet per se van goede kwaliteit, maar het kan wel een indicatie zijn dat het apparaat is gemaakt met goede materialen.
Gebruiksgemak
Als je de beste wasmachine wilt, wil je wellicht dat hij extra functies bevat die het makkelijker maken om te wassen en ervoor zorgen dat deze goede wasmachine langer mee gaat. Wat gebruiksgemak en gebruiksvriendelijkheid aangaat, bieden nieuwe wasmachines steeds meer high tech functies en opties. Denk hierbij aan: startuitstel, een kledingbeschermende trommel, tussentijds was toevoegen, een beladingssensor, bediening via app, automatische wasmiddeldosering, stoomfunctie, een zelfreinigende wasmiddellade en trommelverlichting. Maar bedenk je vooral ook welke verschillende programma’s je nodig hebt.

Beste wasmachine merken

Als je op zoek bent naar de beste wasmachine, zal het je opvallen dat er verschillende grote merken zijn die wasmachines verkopen. Een nieuwe wasmachine kopen van een bepaald merk kan extra verleiding zijn omdat je misschien al ervaringen hebt ermee, of omdat het merk goed bekend staat. A-merken staan vaak bekend om hun gebruik van de nieuwste technologie en goede kwaliteit. Hierdoor hebben A-merken vaak een langere levensduur dan goedkopere wasmachines – maar dat wil niet per se zeggen dat alle wasmachines uit een lagere prijsklasse slecht zijn.

Houdt vooral de consumentenbond in de gaten om op de hoogte te blijven van de kwaliteit van de goedkopere merken. Wil jij weten welke merken de beste wasmachines bieden? We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

Assortiment beste wasmachines

1449586

AEG L6FBK74W

479,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Stop maar met zoeken! Dan is de AEG L6FBK74W de wasmachine die je zoekt. De AEG L6FBK74W is beoordeeld door 73 consumenten die je voorgingen met de score: 9.0 Doordat de AEG L6FBK74W beschikt...
1597190

Siemens WM16XME1FG

829,00
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1497319

Haier HW100-B14636N

749,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Stop maar met zoeken! De Haier HW100-B14636N is namelijk de wasmachine die je zoekt. De wasmachine is beoordeeld door 64 consumenten met de score: 9.4. De waskwaliteit van de Haier HW100-B14636N is middenklasse. Met...
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1525278

Bosch WAU28S01NL i-DOS

649,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Bosch WAU28S01NL i-DOS is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De Bosch WAU28S01NL i-DOS is beoordeeld door 30 kopers die je voorgingen met het...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1364871

Miele WSG 663 WCS TwinDos

1.299,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Miele WSG 663 WCS TwinDos is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1661315

Beko WTV77111BW01

399,00
De Beko WTV77111BW01 wasmachine wast je kleding volledig schoon. De wasmachine heeft de beoordeling: none ontvangen van minstens none consumenten die je voorgingen. De waskwaliteit van deze wasmachine is basisklasse. De Beko WTV77111BW01 heeft een laag vulgewicht. Hierdoor is het...
1368500

Miele WDB 030 WCS W1 Classic

799,00
De Miele WDB 030 WCS W1 Classic wasmachine wast je kleding volledig schoon. De machine is beoordeeld door 877 mensen met het cijfer: 9.1 Doordat de machine een klein vulgewicht heeft is het een kleine wasmachine. De machine heeft een...
1664930

Siemens WM6HXK76NL intellige...

1.169,00
De Siemens WM6HXK76NL intelligentDosing beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De machine is beoordeeld door none consumenten die je voorgingen met de reviewscore: none. De waskwaliteit van deze wasmachine is topklasse. Met energie label B...
1643655

Beko WTV8745XDOSW1 AutoDose

549,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Stop maar met zoeken! De Beko WTV8745XDOSW1 AutoDose is namelijk de wasmachine die je zoekt. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De was machine heeft gemiddeld genomen...
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1608461

Haier HW100-B14979 I-Pro Ser...

799,00
De Haier HW100-B14979 I-Pro Series 7 wasmachine wast je kleding grondig schoon. De machine heeft de reviewscore: 8.7 mogen ontvangen van ongeveer 3 kopers die je voorgingen. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De Haier HW100-B14979 I-Pro Series 7...
Gewaardeerd met 4.35 van 5
1450062

Zanussi ZWFN8260

409,00
De Zanussi ZWFN8260 wasmachine wast je kleding volledig schoon. De machine is beoordeeld door 70 mensen met het cijfer: 9.0 Doordat de machine beschikt over energie besparende functies bespaar je jaarlijks zo'n 100 euro. De machine wast wasgoed voor een...
1512444

LG LC1R7N2 TurboWash 59

1.119,00
De LG LC1R7N2 TurboWash 59 beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon wordt. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De was machine heeft gemiddeld genomen de score: 8.6 ontvangen van...
Gewaardeerd met 4.30 van 5
1470410

Siemens WM14UR70NL

626,00
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1453843

Siemens WM14N075NL

479,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Siemens WM14N075NL is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De was machine...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1400627

Haier HW80-B16636

599,00
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1487902

Samsung WW90TA049AE EcoBubbl...

579,00
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine wast je vuile was grondig schoon. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De wasmachine heeft gemiddeld gezien een: 9.1 ontvangen van tenminste 67 kopers die de wasmachine voor...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1487852

Samsung WW90T636ALH Autodose

799,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Samsung WW90T636ALH Autodose is namelijk de wasmachine die je zoekt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De machine heeft gemiddeld...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1530270

Zanussi ZWFN8240

549,00
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1516648

ASKO W2086C.W/2

999,00
De ASKO W2086C.W/2 beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon wordt. De ASKO W2086C.W/2 is beoordeeld door 3 mensen met de reviewscore: 9.2. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. Met energie klasse B is de wasmachine...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1618152

AEG L8FB786CBS ÖKOMix

899,00
De AEG L8FB786CBS ÖKOMix beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De AEG L8FB786CBS ÖKOMix is beoordeeld door 17 consumenten die je voorgingen met de beoordeling: 8.7. De waskwaliteit van deze wasmachine is topklasse. De wasmachine...
Gewaardeerd met 4.35 van 5
1611446

Siemens WM14US50NL intellige...

749,00
De Siemens WM14US50NL intelligentDosing wasmachine wast je kleding volledig schoon. De machine is beoordeeld door none experts met het cijfer: none Doordat de machine beschikt over energie besparende functies bespaar je jaarlijks zo'n 150 euro. De machine heeft een vulgewicht...
1669887 1

Siemens WG44G2M5NL

988,99
Op zoek naar een goede wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens WG44G2M5NL is namelijk de wasmachine die je zoekt. Het apparaat heeft het cijfer: none mogen ontvangen van tenminste none kopers die je voorgingen. De waskwaliteit van...
1540371

Siemens WM14UU00NL

649,00
De Siemens WM14UU00NL machine wast je vuile was grondig schoon. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens WM14UU00NL heeft gemiddeld genomen de score: 9.2 ontvangen van ten minste 13 consumenten. De waskwaliteit...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1566990

Zanussi ZWFN844TW

499,00
De Zanussi ZWFN844TW beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De wasmachine is beoordeeld door none mensen met de beoordeling: none De wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kg en is geschikt voor een gezin met...
1617697

AEG L6TBN6400

699,00
De AEG L6TBN6400 beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon wordt. Het apparaat heeft de score: 9.3 gekregen van tenminste 5 mensen. De wasmachine gaat aan de bovenkant open. Daardoor is het een bovenlader de wasmachine....
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1645204

Hoover HWP 68AMBC/1-S

449,00
Op zoek naar een geschikte wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Hoover HWP 68AMBC/1-S is namelijk de wasmachine die je zoekt. De machine is beoordeeld door 2 mensen met het cijfer: 8.6. De waskwaliteit van deze wasmachine is...
Gewaardeerd met 4.30 van 5
1476587

AEG L6FB9ECO ProSense

505,00
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1540273

Siemens WM14N275NL

649,00
De Siemens WM14N275NL wasmachine wast je kleding helemaal schoon. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De was machine heeft gemiddeld gezien de reviewscore: 9.1 mogen ontvangen van ongeveer 75 eerdere kopers. De waskwaliteit...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1558520

Haier HW90-B14979 I-Pro Seri...

529,00
De Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 wasmachine wast je kleding perfect schoon. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De was machine heeft gemiddeld gezien de beoordeling: 9.4 mogen ontvangen van tenminste 46 eerdere...
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1558445

Haier HW80-B16636N

649,00
De Haier HW80-B16636N beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon wordt. De wasmachine is beoordeeld door 130 experts met de reviewscore: 9.3. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De Haier HW80-B16636N heeft energielabel A. Energie...
Gewaardeerd met 4.65 van 5