Beste Wisberg wasmachine

Wisberg wasmachines zijn ideaal als je op zoek bent naar betaalbare maar toch energiezuinige wasmachine. Alle Wisberg wasmachines beschikken over energieklasse A, wat het meest energiezuinig is. Daarnaast zorgen extra’s zoals het snelwasprogramma en de stoomfunctie voor meer gebruiksgemak en een betere waskwaliteit. Meer weten? Ontdek hier wat de beste Wisberg wasmachine van 2024 is!
Wisberg Wasmachine

Over het merk Wisberg

Wisberg is in 2024 opgericht door het succesvolle en populaire e-commercebedrijf Coolblue. Wisberg bracht direct bij de lancering koelkasten, vriezers, wasmachines en wasdrogers op de markt, allemaal ontworpen met oog op kwaliteit, energie-efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Ondanks dat het assortiment van Wisberg vanzelfsprekend nog maar beperkt is, zijn hun producten zeer veelbelovend. Coolblue kent huishoudelijke apparaten en wat Nederlanders van ze verwachten als geen ander, en hebben deze kennis overduidelijk in de Wisberg apparaten verwerkt.

Dat zie je bijvoorbeeld terug in de specificaties van de nieuwe Wisberg wasmachines, zoals de resttijdindicator, stoomfunctie, een zelfreinigende wasmiddellade, een volwaardig snelwasprogramma en de mogelijkheid om tussentijds vergeten wasgoed aan een draaiend programma toe te voegen. En dat allemaal met een mooi prijskaartje!

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Dit zijn de beste Wisberg wasmachines van 2024

Zoals eerder genoemd, is het assortiment van Wisberg nog niet heel groot. Maar je hebt wel al meerdere wasmachines om uit te kiezen. En welke Wisberg wasmachine is dan de beste?
Wij hebben ze uitgebreid met elkaar vergeleken op basis van onder andere de waskwaliteit, het vulgewicht, het water- en energieverbruik en de wasprogramma’s. Dit zijn de beste Wisberg wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

De unieke eigenschappen van een Wisberg wasmachine

Coolblue heeft haar Wisberg wasmachines uitgerust met specifieke eigenschappen waarmee deze modellen zich onderscheiden met de wasmachines van andere merken. Hieronder lichten we er een aantal toe.

Type wasmachines

Bij wasmachines heb je de keuze tussen voorlader en bovenlader modellen. Voorlader wasmachines worden veruit het meest gekozen en geproduceerd. Voorladers hebben de deur naar de trommel aan de voorzijde zitten, waardoor je bovenop de ruimte hebt voor bijvoorbeeld een droger. Bovenlader wasmachines zijn iets zeldzamer. Zij hebben de deur aan de bovenkant zitten, zodat je minder hoeft te bukken bij het doen van de was. Hoewel Miele voornamelijk voorlader modellen verkoopt, hebben ze ook enkele bovenlader wasmachines.

Tussentijds was toevoegen

We vergeten allemaal wel eens een kledingstuk in de trommel te stoppen voor we op start hebben gedrukt… Maar met deze optie is dat niet langer een probleem! Je pauzeert het programma eenvoudig, waardoor je de deur kan openen en het vergeten wasgoed alsnog kan toevoegen. Op deze manier wordt toch ál je wasgoed gewassen, en wordt ook alles nog steeds even schoon.

Stoomfunctie

Alle Wisberg wasmachines zijn uitgerust met een stoomfunctie, wat bijvoorbeeld ideaal is voor het hygiënisch wassen van babykleding, maar ook als je last hebt van allergieën. De Wisberg wasmachine gebruikt stoom namelijk om bijna alle allergenen uit je wasgoed te verwijderen, denk hierbij aan dierenharen, pollen en huisstofmijt. Ten slotte kan de stoomfunctie ook helpen bij het versoepelen van textiel, waardoor strijken een stuk sneller en makkelijker zal zijn.

Volwaardig snelwasprogramma

Als je een druk leven lijdt, is dit ideale optie voor jou. Met het snelwasprogramma kun je namelijk een kleinere hoeveelheid wasgoed binnen een zeer korte tijd schoon wassen, zonder in te leveren op de waskwaliteit. Je wast een halve trommel aan wasgoed al binnen 30 minuten schoon! Daarnaast bieden Wisberg wasmachines ook de mogelijkheid om wasgoed snel op te frissen; bijvoorbeeld als je favoriete trui nog niet vies is, maar je wel van de kreukels en geurtjes af wil.

Voor- en nadelen van een Wisberg wasmachine

Voor je de knoop doorhakt voor een specifieke wasmachine, is het altijd goed om je allereerst te verdiepen in alle voor- en nadelen ervan. Om jou verder op weg te helpen, hebben we ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

  1. Zeer energiezuinig: Wisberg wasmachines hebben stuk voor stuk energieklasse A – zo zuinig als maar kan!
  2. Betaalbaar: Met verschillende modellen tussen de € 550 en € 750 biedt Wisberg geavanceerde wasmachines voor een goede prijs.
  3. Gebruiksgemak: Door gemakkelijke bediening en extra’s als resttijdindicator, trommelverlichting en zelfreinigende wasmiddellade.
  4. Vele wasprogramma’s: De verscheidenheid aan programma’s maakt de machines veelzijdig en zorgvuldig met je wasgoed

Nadelen

  1. Beperkt aanbod: Merken die langer bestaan hebben vaak een groter assortiment om uit te kiezen.
  2. Weinig reviews: Doordat Wisberg nog niet lang bestaat zijn er weinig recensies over hun wasmachines, waardoor je niet zeker bent van de kwaliteit.

Waar let je op bij het kopen van een Wisberg wasmachine

Een wasmachine is niet zomaar een aankoop. Ze kosten honderden euro’s en het idee is dat je ze jarenlang meerdere keren per week gebruikt. Daarom is het erg belangrijk een wasmachine te kopen die aansluit op jouw wensen en behoeften. Om in kaart te brengen welke dat precies zijn, hebben we hieronder opgesomd waar je allemaal rekening mee moeten houden bij het kopen van een nieuwe wasmachine.

Vulgewicht

Het vulgewicht, ook bekend als de capaciteit, van een wasmachine bepaalt hoeveel kg wasgoed je per wasbeurt kunt wassen. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is grotendeels afhankelijk van de grootte van je huishouden. Een huishouden van 1 of 2 personen, heeft waarschijnlijk genoeg aan 6 of 7 kg vulgewicht. Maar een gezin van 5 zal meer baat hebben bij een capaciteit van 10 kg of meer. Wisberg heeft wasmachines met een vulgewicht van 8 kg en 9 kg.

Energieklasse

De energieklasse is erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De energieklasse bepaalt namelijk hoeveel energie de wasmachine verbruikt per wasbeurt, en het verschil tussen een zuinige en een niet-zuinige wasmachine kun je sterk merken in de hoogte van je energierekening.

Vaak zijn energiezuinige wasmachines in aanschaf duurder, maar zijn ze die investering altijd waard vanwege de besparing op je energierekening. Iedere Wisberg wasmachine heeft energieklasse A, wat het meest energiezuinig is. Daarom zijn dit absoluut modellen die wij aanraden.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasmachine kan van groot belang zijn, afhankelijk van wanneer je wilt wassen en waar je je wasmachine neer wilt zetten. Als je je wasmachine in een open ruimte plaatst of graag ’s nachts wast, raden we aan om voor een stille wasmachine te gaan. Deze produceren niet meer dan 72 decibel (dB) tijdens het centrifugeren (dan is de wasmachine op zijn luidst). Wisberg wasmachines vallen in deze categorie. Wees je er wel van bewust dat er ook wasmachines zijn die ‘extra stil’ wassen. Deze produceren niet meer dan 70 dB aan geluid.

Toerental

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoe snel deze centrifugeert. En hoe sneller hij centrifugeert, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. De meeste wasmachines hebben een toerental van 1400 toeren per minuut, en dat geldt ook voor de wasmachines van Wisberg. Er zijn tegenwoordig echter ook steeds meer wasmachines die met wel 1600 toeren per minuut kunnen centrifugeren, waardoor het wasgoed dus nog droger wordt. Hierdoor hoeft het vervolgens minder lang in de wasdroger of aan de waslijn.

Wasprogramma’s

Wasmachines zijn altijd uitgerust met verschillende programma’s die ingesteld zijn voor specifieke soorten wasjes. Maar het verschilt per wasmachine welke programma’s je erbij krijgt. Het is belangrijk om voor een wasmachine te kiezen met de programma’s die jij nodig hebt. Bij de machines van Wisberg kun je rekenen op programma’s voor onder andere katoen, synthetisch, wol, allergieën, beddengoed, gordijnen, overhemden, babykleding, sportkleding en vlekken. En daarbovenop bieden ze extra wasvoorkeuren voor bijvoorbeeld delicate stoffen, een gevoelige huid, of als je extra snel wilt wassen, de kans op slijtage wilt verminderen of nog zuiniger wilt omgaan met water en energie.

Veelgestelde vragen over Wisberg wasmachines

Is Wisberg een goed merk voor wasmachines?

Wisberg wasmachines zijn nog niet lang op de markt, en daarom kunnen we er nog niet veel recensies over vinden. Wij verwachten echter dat het moederbedrijf van Wisberg, Coolblue, haar klantvriendelijkheid, oog voor kwaliteit en expertise op het gebied van huishoudelijke apparaten heeft ingezet om een zo goed mogelijke wasmachine op de markt te brengen.

Van werk bedrijf is Wisberg?

Het merk Wisberg is het eigen merk van e-commerce bedrijf Coolblue.