Afvoerdroger

Bij een afvoerdroger, ook wel een luchtafvoerdroger genoemd, voert de vochtige lucht via een slang naar buiten af en heeft daarvoor een opening naar buiten nodig, zoals een open raam of deur. Hedendaags worden er geen afvoerdrogers meer geproduceerd en verkocht. Om jou verder te helpen met jouw zoektocht naar een nieuwe droger hebben wij hieronder de beste wasdrogers van 2024 opgesomd! Neem snel een kijkje.

Afvoerdroger

Wat is een afvoerdroger

Bij een afvoerdroger zit altijd een ingebouwd hitte element dat de trommel van binnen opwarmt. Je wasgoed wordt dan zo heet, dat al het water uit de stoffen in warme lucht verandert. De afvoermethode werkt iets anders dan bij een condensdroger of een warmtepompdroger. De warme lucht wordt afgevoerd via een buis en komt meteen buiten terecht, je hebt dus geen waterafvoer nodig, wat een bijzonder voordeel is.
Een lading drogen gaat in een afvoerdroger veel sneller dan bij andere drogers. Hierdoor hoef je niet lang te wachten op het einde van de cyclus. Deze manier van drogen zorgt ook voor een laag vulgewicht in kg, geluidsniveau dat hoger is dan normaal en een hoog energieverbruik.

Vind jouw wasdroger

Vind een goede wasdroger door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste wasdroger

Een afvoerdroger is een wasdroger die de vochtige lucht via een slang naar de buitenlucht afvoert. Een afvoerdroger is totaal niet energiezuinig. Om deze reden worden deze wasdrogers niet meer geproduceerd en verkocht. Om jou toch verder te helpen met jouw zoektocht naar een nieuwe wasdrogers, hebben wij hieronder de beste wasdrogers van 2024 opgesomd!

Deze wasdrogers zijn getest op de bouwkwaliteit, levensduur, gebruiksgemak, prijs-kwaliteitsverhouding en nog veel meer! Neem snel een kijkje naar de wasdroger die op de eerste plek staat.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Voordelen van een afvoerdroger

Een afvoerdroger gebruikt een hoge temperatuur om je wasgoed te drogen en daardoor wordt je wasgoed in een afvoerdroger sneller droog. Daar staat wel tegenover dat de afvoerdroger van alle verschillende wasdrogers het minst zuinig is. Met een afvoerdroger kun je aanzienlijk veel tijd besparen.

Ruimte wordt minder belast

Daarbij is een voordeel van een afvoerdroger dat de ruimte waarin het apparaat staat veel minder wordt belast. Er komt namelijk veel minder warme lucht vrij, waardoor de ruimte minder snel zal gaan schimmelen. Bij een condensdroger en warmtepompdroger blijft de hete lucht in de machine hangen en er ontsnapt altijd wat hitte door het deurtje van de droger.

Geen waterreservoir

Bij een condensdroger en een warmtepompdroger komt het vocht in een reservoir terecht en dit moet je regelmatig legen. Als je dit niet doet, wordt je wasgoed minder goed droog. Als je het condens rechtstreeks naar buiten laat afvoeren, is het voordeel dat je geen waterreservoir hoeft te legen. Je hebt ook geen waterafvoer nodig om een afvoerdroger aan te kunnen sluiten. Je kunt het apparaat dus op iedere gewenste plek plaatsen, zo lang er maar een mogelijkheid is om de slang naar buiten te leggen.

Lage prijs

Tot slot is de afvoerdroger ook het goedkoopste type droogautomaat dat beschikbaar is en dat is natuurlijk een groot voordeel. Voor een prijs onder de €350 kun je al een afvoerdroger met energieklasse C, verschillende droogprogramma’s en 7 kg vulgewicht vinden. Er is altijd wel een afvoerdroger die aan jouw eisen voldoet.

Is een afvoerdroger de juiste keuze voor mij

Een afvoerdroger is voor jou de juiste keuze wanneer je een klein budget hebt, een ruimte hebt waar de droger past en wanneer je het belangrijk vindt dat je wasgoed snel droog is. 

De aanschaf van het apparaat is namelijk vrij laag en het droogtempo ligt hoger dan bij andere modellen. Wanneer je het belangrijk vindt dat een droger milieuvriendelijk is, dan is de afvoerdroger waarschijnlijk niet de goede optie voor jou.

Waar let je op bij het kopen van een afvoerdroger

Een afvoerdroger is een droger die de vochtige lucht via een slang afvoert. In de inleiding hebben we aangegeven dat dit via een raam of een deur kan, maar eigenlijk moet je hiervoor een gat in de muur maken en daar een speciaal rooster in plaatsen. Voor de meeste woningen moet je dus eigenlijk een verregaande aanpassing aan je woning doen om een afvoerdroger te kunnen installeren. Wanneer je op zoek gaat naar een afvoerdroger, is het dus handig om na te denken over de plek waar je hem wil neerzetten. Je hebt altijd een plek nodig waar de slang naar buiten kan.

Geluidsniveau

Houd er ook rekening mee dat een afvoerdroger nooit een laag geluidsniveau heeft. De droger kan dus niet gemakkelijk in een ruimte naast je slaapkamer staan. Ook het afvoerdroger vulgewicht is vaak iets lager dan bij andere modellen. De trommel kan niet te vol, anders kan de vochtige lucht niet goed weglopen.

Klein assortiment

Zodra je op zoek gaat naar en nieuwe wasdroger, zul je zien dat niet alle merken meer een afvoerdroger in hun assortiment hebben. Zij richten zich namelijk meer op duurzaamheid, waardoor ze voornamelijk warmtepompdrogers aanbieden. Je nieuwe afvoerdroger vind je alleen bij merken met een heel breed assortiment.