Inbouw wasdroger

Een inbouw droger wordt naadloos aangesloten op de rest van het interieur in jouw washok, keuken, bijkeuken of badkamer. In tegenstelling tot een vrijstaande wasdroger, geeft een inbouw model deze ruimte een strakkere en modernere uitstraling. 

Aan het kijken naar een nieuwe inbouw wasdroger? Hieronder hebben we voor jou de beste inbouw wasdrogers van 2024 opgesomd!


Inbouw wasdroger

Hoe bouw je wasdroger in

Een wasdroger die je perfect kunt inbouwen in elke kast

Het staat al best netjes om een wasdroger onder je aanrecht te plaatsen, maar als je gaat voor een écht mooie afwerking kies je ervoor om je wasdroger in te bouwen. Hoe je dat doet? Dat leggen we je haarfijn uit. Let op: afhankelijk van het merk van je nieuwe wasdroger, kan de procedure afwijken. Controleer altijd van tevoren de gebruiksaanwijzing van je nieuwe droger.

  1. Start met het verwijderen van de oude wasdroger. Houd een emmer en/of handdoek bij de hand voor het eventuele lekken bij het loskoppelen van de slang en de waterafvoer – als je deze gebruikt voor je wasdroger.
  2. Haal de oude wasdroger van zijn plek.
  3. Monteer het keukenpaneel op de nieuwe wasdroger.
  4. Plaats de nieuwe wasdroger in de nis en sluit hem aan op de afvoer en energie.
  5. Controleer of het apparaat werkt door een programma aan te zetten en ga na of het vocht afgepompt wordt – of, in geval van een wasdroger met reservoir, door de vochtbak te checken en legen.

Vind jouw inbouw wasdroger

Vind een goede inbouw wasdroger door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Inbouw wasdroger

Beste inbouw wasdrogers van 2024

Omdat vrijstaande drogers veel vaker gemaakt worden, moet je soms flink zoeken naar een inbouw droger. Daarmee helpen wij jouw graag uit de brand! In de onderstaande lijst vind je de 5 beste modellen om in te bouwen.

Bij het maken van de volgende selectie keken we onder andere naar de energieklasse, het vulgewicht (grootte van de trommel), het type wasdroger (warmtepompdroger of condensdroger) en de beoordeling door klanten. Welke droger staat er binnenkort bij jou thuis?

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Een wasdroger kopen; waar let je op

Het kopen van een wasdroger wil je niet halsoverkop doen. Deze apparaten gaan gemiddeld 2500 wasbeurten mee, dus dan moet hij wel voldoen aan alle eisen en verwachtingen van jou en je gezin. Weet je niet zo goed waar je allemaal rekening mee moet houden? In de volgende tips lees je precies waar je op moet letten bij het kopen van een droger.

Type wasdroger

Je hebt de keuze tussen een warmtepompdroger, een condensdroger en een afvoerdroger. De afvoerdroger is de laatste tijd minder goed verkrijgbaar, dit komt vooral omdat ze erg veel energie verbruiken. De afvoerdroger is de enige die de vochtige lucht direct naar buiten pompt, via een raam of een gat in de muur. De warmtepompdroger en de condensdroger kunnen aangesloten worden op de waterafvoer of je kunt gebruikmaken van een condensreservoir. Van deze twee drogers is de warmtepompdroger het meest zuinig.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel past. Het liefst kies je voor een wasdroger met hetzelfde of meer vulgewicht dan je wasmachine. Of:

  1. Voor 1 of 2 personen, 6 of 7 kg
  2. Voor 3 of 4 personen, een vulgewicht van 8 kg
  3. Voor een huishouden van 5 personen of meer, 9 kg vulgewicht of meer.

Energieklasse

De energieklasse van een wasdroger geeft aan hoe zuinig het apparaat omgaat met energie. Energiezuinige apparaten zijn vaak in aanschaf iets duurder, maar ze zijn beter voor het milieu en de houden je energierekening laag. Hierdoor kun je met een energiezuinige wasdroger op den duur dus juist geld besparen. Een warmtepompdroger met energieklasse A+++ verbruikt de minste energie tijdens het drogen.