Inbouw wasdroger
Een inbouw droger wordt naadloos aangesloten op de rest van het interieur in jouw washok, keuken, bijkeuken of badkamer. In tegenstelling tot een vrijstaande wasdroger, geeft een inbouw model deze ruimte een strakkere en modernere uitstraling.
Aan het kijken naar een nieuwe inbouw wasdroger? Hieronder hebben we voor jou de beste inbouw wasdrogers van 2023 opgesomd!
Hoe bouw je wasdroger in
Een wasdroger die je perfect kunt inbouwen in elke kast
Het staat al best netjes om een wasdroger onder je aanrecht te plaatsen, maar als je gaat voor een écht mooie afwerking kies je ervoor om je wasdroger in te bouwen. Hoe je dat doet? Dat leggen we je haarfijn uit. Let op: afhankelijk van het merk van je nieuwe wasdroger, kan de procedure afwijken. Controleer altijd van tevoren de gebruiksaanwijzing van je nieuwe droger.
- Start met het verwijderen van de oude wasdroger. Houd een emmer en/of handdoek bij de hand voor het eventuele lekken bij het loskoppelen van de slang en de waterafvoer – als je deze gebruikt voor je wasdroger.
- Haal de oude wasdroger van zijn plek.
- Monteer het keukenpaneel op de nieuwe wasdroger.
- Plaats de nieuwe wasdroger in de nis en sluit hem aan op de afvoer en energie.
- Controleer of het apparaat werkt door een programma aan te zetten en ga na of het vocht afgepompt wordt – of, in geval van een wasdroger met reservoir, door de vochtbak te checken en legen.
Vind jouw inbouw wasdroger
Vind een goede inbouw wasdroger door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.
Beste inbouw wasdrogers van 2023
Omdat vrijstaande drogers veel vaker gemaakt worden, moet je soms flink zoeken naar een inbouw droger. Daarmee helpen wij jouw graag uit de brand! In de onderstaande lijst vind je de 5 beste modellen om in te bouwen.
8.8/10Whirlpool FFT M10 72 BE
De Whirlpool FFT M10 72 BE is de best geteste inbouw wasdroger van november 2023!
Een andere opvallende functie van deze wasdroger is de SoftMove droogtechnologie. Deze technologie stemt de bewegingen van de trommel af op het soort wasgoed, wat bijdraagt aan een betere zorg voor je kleding. Daarnaast houdt de FreshCare+ functie je kleding tot 6 uur na het drogen fris door je kleding zachtjes rond te draaien. Dit is een geweldige functie voor diegenen die niet altijd in staat zijn om hun wasgoed direct na het drogen uit de machine te halen.
Ondanks al deze voordelen is er een klein nadeel aan de Whirlpool FFT M10 72 BE wasdroger. De condensor is niet volledig zelfreinigend, wat betekent dat er enig onderhoud nodig is om de machine in topconditie te houden. Desondanks biedt deze wasdroger een uitstekende balans tussen prestaties, energie-efficiëntie en zorg voor je kleding.
8.8/10Siemens WT43H200NL
Een bijzonder kenmerk van deze wasdroger is het iSensoric systeem. Dit systeem gebruikt warmte- en vochtigheidssensoren om ervoor te zorgen dat je wasgoed niet krimpt tijdens het drogen. Bovendien past het de droogtijd aan op basis van de grootte van de lading, zodat je nooit langer droogt dan nodig is. En als je snel een kleine lading wasgoed wilt drogen, is er het Extra Snel 40' programma, waarmee je in slechts 40 minuten droogt.
Ondanks zijn vele voordelen, zijn er ook een paar nadelen om te overwegen. Hoewel de wasdroger een topklasse bouwkwaliteit heeft en dus een lange levensduur heeft, is de droogcapaciteit beperkt tot 7 kilogram. Dit betekent dat het niet ideaal is voor grotere gezinnen. Bovendien beschikt de wasdroger niet over een zelfreinigende condensor, wat betekent dat je deze handmatig moet schoonmaken. Maar ondanks deze kleine nadelen, biedt de Siemens WT43H200NL wasdroger een geweldige balans tussen prestaties, efficiëntie en gebruiksgemak.
Wasdroger keuzehulp
Een wasdroger kopen; waar let je op
Het kopen van een wasdroger wil je niet halsoverkop doen. Deze apparaten gaan gemiddeld 2500 wasbeurten mee, dus dan moet hij wel voldoen aan alle eisen en verwachtingen van jou en je gezin. Weet je niet zo goed waar je allemaal rekening mee moet houden? In de volgende tips lees je precies waar je op moet letten bij het kopen van een droger.
Type wasdroger
Je hebt de keuze tussen een warmtepompdroger, een condensdroger en een afvoerdroger. De afvoerdroger is de laatste tijd minder goed verkrijgbaar, dit komt vooral omdat ze erg veel energie verbruiken. De afvoerdroger is de enige die de vochtige lucht direct naar buiten pompt, via een raam of een gat in de muur. De warmtepompdroger en de condensdroger kunnen aangesloten worden op de waterafvoer of je kunt gebruikmaken van een condensreservoir. Van deze twee drogers is de warmtepompdroger het meest zuinig.
Vulgewicht
Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel past. Het liefst kies je voor een wasdroger met hetzelfde of meer vulgewicht dan je wasmachine. Of:
- Voor 1 of 2 personen, 6 of 7 kg.
- Voor 3 of 4 personen, een vulgewicht van 8 kg.
- Voor een huishouden van 5 personen of meer, 9 kg vulgewicht of meer.
Energieklasse
De energieklasse van een wasdroger geeft aan hoe zuinig het apparaat omgaat met energie. Energiezuinige apparaten zijn vaak in aanschaf iets duurder, maar ze zijn beter voor het milieu en de houden je energierekening laag. Hierdoor kun je met een energiezuinige wasdroger op den duur dus juist geld besparen. Een warmtepompdroger met energieklasse A+++ verbruikt de minste energie tijdens het drogen.