Snelle wasdroger
Met een snelle wasdroger droog je een volle trommel wasgoed meestal binnen een uur droog. Een snelle wasdroger is vaak een warmtepompdroger met een snel droogprogramma. Er zijn ook andere verschillende wasdrogers die snel drogen, zoals een condensdroger. Deze droger is helaas niet energiezuinig in gebruik en droogt op hoge temperatuur. Daarom raden wij als beste wasdroger een warmtepompdroger aan met kort droogprogramma. In dit artikel lees je alles over deze snelle wasdrogers en lichten we de beste snelle wasdrogers van 2023 uit.
De beste snelle wasdroger van 2023
De beste snelle wasdroger van 2023
Wat is een snelle wasdroger
Een snelle wasdroger is een type droger die je wasgoed snel droogt. Dit kunnen verschillende soorten wasdrogers zijn. Een condensdroger is een voorbeeld van een van de meest snelle drogers. Een condensdroger droogt namelijk je kleding in korte tijd doordat deze gebruik maakt van een hoge temperatuur. Hierdoor wordt je wasgoed snel droog. Een condensdroger is helaas geen energiezuinige wasdroger en heeft een hoog energieverbruik. Ook is de hoge temperatuur niet altijd goed voor je kleding en heb je een grotere kans op slijtage en krimpende kleding.
Daarom gaat onze voorkeur uit naar een energiezuinige warmtepompdroger met korte programma’s om te drogen. Deze snelle programma’s kun je selecteren op het display van je wasdroger. Met zo’n kort droogprogramma van een warmtepompdroger is je wasgoed vaak binnen een uur droog, wat vergelijkbaar is met de droogtijd van een condensdroger. Een warmtepompdroger droogt op een lagere temperatuur waardoor dit niet alleen beter voor je energierekening is, maar ook voor je kleding.
Vind jouw wasdroger voor een klein gezin
Vind een goede wasdroger voor een klein gezin door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.
Beste snelle wasdrogers van 2023
Ben je op zoek naar een nieuwe wasdroger die snel droogt? Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de beste snelle drogers. We hebben hierbij niet alleen naar de gemiddelde droogtijd gekeken, maar ook naar andere eigenschappen zoals de energieklasse, het geluidsniveau, het vulgewicht en de verschillende droogprogramma’s. Ook hebben we gekeken naar de beste prijs kwaliteit verhoudingen zodat jij een goede wasdroger kunt aanschaffen. Dit zijn de beste snelle wasdrogers van 2023.
9.2/10Bosch WTU87675NL
De Bosch WTU87675NL is de best geteste snelle wasdroger van november 2023!
De Bosch wtu87675nl is een warmtepompdroger die uitblinkt in efficiëntie en veelzijdigheid. Met maar liefst 14 verschillende programma's kun je altijd wel een geschikt programma vinden voor jouw type wasgoed, van handdoeken tot overhemden en sportkleding. Energiezuinigheid is een groot pluspunt; de droger behoort tot energieklasse A+++, wat betekent dat je op de lange termijn flink kunt besparen. De droger heeft bovendien een kledingbeschermende trommel die slijtage aan kleding minimaliseert.
Gebruikers zijn zeer te spreken over het apparaat. Het snelle droogresultaat en de opties voor zowel korte als lange programma's vallen in goede aarde. Vooral het geluidsniveau is een sterk punt; met 64 decibel is de machine relatief stil en dus ook geschikt voor plaatsing in woonruimtes. Ook de levensduur wordt gewaardeerd, mede dankzij de topklasse bouwkwaliteit en de zelfreinigende condensor die ervoor zorgt dat de droger minder onderhoud nodig heeft.
Toch is het niet allemaal perfect; het grootste minpunt is het ontbreken van een Wi-Fi-functie, waardoor je de droger niet op afstand via je smartphone kunt bedienen. Maar als dat geen probleem voor je is, biedt deze Bosch wasdroger een uitstekende combinatie van efficiëntie, gebruiksgemak en duurzaamheid.
9.2/10Samsung DV80TA220AE
De Samsung DV80TA220AE wasdroger is een topkeuze als je veel waarde hecht aan energiezuinigheid en gebruiksgemak. Met een energielabel van A+++ en het gebruik van een warmtepompsysteem is dit een van de meest efficiënte apparaten op de markt. Daarnaast heeft de wasdroger een breed scala aan droogprogramma's, waaronder specifieke opties voor handdoeken, lingerie, en beddengoed. Dit zorgt ervoor dat je wasgoed niet alleen droog, maar ook in topconditie blijft.
Maar deze wasdroger schittert niet alleen op het gebied van energiezuinigheid en programma's. Hij heeft ook een behoorlijk vulgewicht van 8 kg, ideaal voor een gezin met twee kinderen. Bovendien is hij met een geluidsniveau van 63 dB relatief stil. Je kunt de droger dus gerust 's nachts laten draaien zonder je zorgen te maken over geluidsoverlast. Daarnaast heeft de machine een handig anti-kreukprogramma, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het strijken van je kleding.
Toch zijn er ook een paar minpuntjes. Zo heeft de machine een basisklasse bouwkwaliteit, wat betekent dat hij mogelijk sneller slijt dan modellen met een hogere bouwkwaliteit. Daarnaast ontbreekt het aan moderne snufjes zoals Wi-Fi-connectiviteit en een stoomfunctie. Ook heeft de wasdroger geen zelfreinigende condensor, wat betekent dat je deze zelf regelmatig moet schoonmaken. Maar als je kunt leven met deze kleine tekortkomingen, dan is de Samsung DV80TA220AE zeker een wasdroger die je in overweging zou moeten nemen.
9.2/10Siemens WT7U4600NL SelfCleaning
De wasdroger is ook ontworpen met topklasse bouwkwaliteit, wat betekent dat je kunt verwachten dat deze jarenlang meegaat. Een ander groot voordeel is het maximale geluidsniveau van 64 decibel, waardoor je geen last hebt van lawaai. Je kunt de droger daarom gerust vlak bij je slaapkamer of thuiswerkplek zetten. Bovendien is er een meegeleverde condensafvoerslang om het apparaat op de waterafvoer aan te sluiten, waardoor je de condensbak niet hoeft te legen.
Er zijn echter ook een paar nadelen om rekening mee te houden. Hoewel de SelfCleaning Condenser ervoor zorgt dat de wasdroger energiezuinig blijft, en je tot € 1.545,- op je energiekosten over de levensduur kunt besparen dankzij energieklasse A+++, heeft deze droger geen smartFinish stoomfunctie om de kreukels in je wasgoed te verminderen. Daarnaast is de maximale droogtijd van 148 minuten sneller dan een gemiddelde warmtepompdroger met 8 kilogram vulgewicht, maar dit kan voor sommigen nog steeds te lang zijn.
9.2/10Beko KC720301BX1
Deze wasdroger van Beko is uitgerust met een automatische droogtegraadsensor. Zodra de juiste droogtegraad bereikt is, stopt het programma automatisch. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf een droogtijd te kiezen, door de timer in te stellen op 10, 30 of 60 minuten. Dit geeft je meer vrijheid bij het instellen van de droger. Het vocht uit je wasgoed wordt opgevangen in het condensreservoir, dat zich onderin de machine bevindt.
De Beko KC720301BX1 heeft enkele opmerkelijke voordelen. Met een maximale droogtijd van 121 minuten valt hij in de snelheidsklasse 'snel', waardoor je relatief snel droogt. De bouwkwaliteit middenklasse zorgt ervoor dat de wasdroger langer meegaat dan een basisklasse droger. Bovendien is de wasdroger dankzij het kinderslot veiliger voor kinderen. Het enige nadeel is dat je het condensreservoir handmatig moet legen en dat je de droger niet op de waterafvoer kunt aansluiten.
9/10AEG T6DBC482 ProSense
Deze wasdroger van AEG heeft een vulgewicht van 8 kilo, wat genoeg is voor zowel normale als grotere wasladingen. Je hebt de keuze uit 14 verschillende programma's, waaronder speciale opties voor beddengoed, sportkleding en jeans. Het vocht uit je wasgoed wordt opgevangen in het condensreservoir. Als je geen zin hebt om dit telkens te legen, kun je er een condensafvoerslang bij kopen. Zo wordt het vocht automatisch weggespoeld via de waterafvoer.
Er zijn een paar dingen die je in overweging moet nemen bij deze wasdroger. Ten eerste, de ProSense beladingssensor maakt het mogelijk om een kleine was sneller te drogen. Daarnaast heeft de wasdroger een maximale droogtijd van 139 minuten, wat betekent dat je relatief snel droogt. Met een bouwkwaliteit van middenklasse gaat de wasdroger langer mee dan een basisklasse droger. Hoewel de energieklasse B minder bespaart over de levensduur dan een A+++ warmtepompdroger, is het nog steeds een energiezuinige keuze. Het enige nadeel is dat de afvoerslang niet standaard wordt meegeleverd, dus je moet deze apart aanschaffen als je het condenswater direct wilt afvoeren.
Wasdroger keuzehulp
Voor- en nadelen van een snelle wasdroger
Voordeel: Het wasgoed droogt snel
Het grootste voordeel van een snelle wasdroger is dat deze natuurlijk je wasgoed snel droogt. Dit is ideaal wanneer je nog even snel je favoriete outfit wilt drogen voor een feestje of de wasgoed wilt wegwerken voor de vakantie. Een snelle warmtepompdroger met kort droogprogramma droogt je wasgoed vaak binnen één uur.
Voordeel: Het is het meest energiezuinig
Een warmtepompdroger met snel droogprogramma is het ook het meest energiezuinig. Dit komt doordat de zuinige warmtepompdroger droogt op een lage temperatuur. Ook met een kort droogprogramma zal de temperatuur niet te hoog worden, waardoor dit een stuk beter is voor je kleding.
Voordeel: De wasdroger droogt nooit langer dan nodig
Bijna alle snelle wasdrogers die je kunt kopen hebben ook vochtigheidssensoren in de trommel. Deze sensoren meten de vochtigheid van je kleding tijdens het drogen en het programma stopt zodra je kleding droog genoeg is. Dit betekent dus dat een programma eerder afgelopen kan zijn waardoor de droogtijd nog korter is.
Nadeel: Soms is een kort droogprogramma niet genoeg om te drogen
Vanuit online ervaringen van sommige consumenten is het gebleken dat soms een kort droogprogramma van een warmtepomp droger niet lang genoeg is om je kleren te drogen. Je wasgoed komt nog vochtig uit de trommel. Dit kan komen door de lagere temperatuur in combinatie met de kortere droogtijd. Het is ook afhankelijk van het merk droger of deze wel of niet snel droogt. Loop daarom ook zeker de reviews na als je van plan bent een nieuwe warmtepompdroger te kopen.
Nadeel: De aanschafprijs is hoger
Een ander nadeel is, is dat warmtepompdrogers ook duurder zijn in aanschaf dan andere snelle wasdrogers zoals een condensdroger. Daarentegen is een warmtepompdroger wel zuiniger in gebruik waardoor je op jaarlijkse basis toch vaak energie bespaart.
Waar let je op bij het kopen van een snelle wasdroger
Verschillende droogprogramma's
Ten eerste is het belangrijk dat je snelle droger ook een snel droogprogramma heeft waardoor jij vlot je wasgoed droogt. Kijk daarom zeker naar de droogprogramma’s die de wasdroger heeft en of hier een kort programma tussen staat. Deze zie je vaak al gelijk op het display staan. Naast het snelle programma is het ook handig om te kijken naar andere programma’s zoals een droogprogramma speciaal voor sportkleding, beddengoed of allergieën.
Energieklasse
Naast het snelle droogprogramma is het ook fijn als je droger weinig energie verbruikt zodat de kosten laag zijn. Wanneer je gaat voor een snelle warmtepompdroger, dan is deze altijd energiezuinig in gebruik. Deze drogers hebben namelijk energieklasse A of hoger. Ga je voor een andere snelle droger zoals een condensdroger, dan is het energielabel lager. Dit type drogers hebben energieklasse B of lager en hebben daarom een hoog energieverbruik.
Vulgewicht
Een snelle droger moet ook het juiste vulgewicht hebben. Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed in de trommel past. Voor het juiste vulgewicht kijk je naar de samenstelling van je huishouden, welk wasgoed je hebt en hoe groot je wasmachine is. Een groot huishouden heeft uiteraard meer kleding om te wassen en te drogen dan iemand die alleen woont.
Geluidsniveau
Ook het geluidsniveau is een aspect waar je rekening mee moet houden in je zoektocht. Een stille wasdroger met een geluidsniveau van maximaal 64 dB is ideaal wanneer de droger naast je slaapkamer staat. Staat de droger op zolder of in de kelder dan zul je minder last hebben van het geluid en kun je kijken naar een droger met normaal geluidsniveau.