Snelle wasdroger

Met een snelle wasdroger droog je een volle trommel wasgoed meestal binnen een uur droog. Een snelle wasdroger is vaak een warmtepompdroger met een snel droogprogramma. Er zijn ook andere verschillende wasdrogers die snel drogen, zoals een condensdroger. Deze droger is helaas niet energiezuinig in gebruik en droogt op hoge temperatuur. Daarom raden wij als beste wasdroger een warmtepompdroger aan met kort droogprogramma. In dit artikel lees je alles over deze snelle wasdrogers en lichten we de beste snelle wasdrogers van 2024 uit.

Snelle wasdroger

Wat is een snelle wasdroger

Energiezuinig, snel, zorgzaam

Een snelle wasdroger is een type droger die je wasgoed snel droogt. Dit kunnen verschillende soorten wasdrogers zijn. Een condensdroger is een voorbeeld van een van de meest snelle drogers. Een condensdroger droogt namelijk je kleding in korte tijd doordat deze gebruik maakt van een hoge temperatuur. Hierdoor wordt je wasgoed snel droog. Een condensdroger is helaas geen energiezuinige wasdroger en heeft een hoog energieverbruik. Ook is de hoge temperatuur niet altijd goed voor je kleding en heb je een grotere kans op slijtage en krimpende kleding.

Daarom gaat onze voorkeur uit naar een energiezuinige warmtepompdroger met korte programma’s om te drogen. Deze snelle programma’s kun je selecteren op het display van je wasdroger. Met zo’n kort droogprogramma van een warmtepompdroger is je wasgoed vaak binnen een uur droog, wat vergelijkbaar is met de droogtijd van een condensdroger. Een warmtepompdroger droogt op een lagere temperatuur waardoor dit niet alleen beter voor je energierekening is, maar ook voor je kleding.

Vind jouw wasdroger voor een klein gezin

Vind een goede wasdroger voor een klein gezin door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Snelle wasdroger

Beste snelle wasdrogers van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasdroger die snel droogt? Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de beste snelle drogers. We hebben hierbij niet alleen naar de gemiddelde droogtijd gekeken, maar ook naar andere eigenschappen zoals de energieklasse, het geluidsniveau, het vulgewicht en de verschillende droogprogramma’s. Ook hebben we gekeken naar de beste prijs kwaliteit verhoudingen zodat jij een goede wasdroger kunt aanschaffen. Dit zijn de beste snelle wasdrogers van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een snelle wasdroger

Elke snelle wasdroger heeft zijn voor- en nadelen, zowel condensdrogers als warmtepompdrogers. Omdat wij hier de snelle warmtepompdrogers uitlichten, bespreken we hieronder de voor- en nadelen van dit type droger.

Voordeel: Het wasgoed droogt snel

Het grootste voordeel van een snelle wasdroger is dat deze natuurlijk je wasgoed snel droogt. Dit is ideaal wanneer je nog even snel je favoriete outfit wilt drogen voor een feestje of de wasgoed wilt wegwerken voor de vakantie. Een snelle warmtepompdroger met kort droogprogramma droogt je wasgoed vaak binnen één uur.

Voordeel: Het is het meest energiezuinig

Een warmtepompdroger met snel droogprogramma is het ook het meest energiezuinig. Dit komt doordat de zuinige warmtepompdroger droogt op een lage temperatuur. Ook met een kort droogprogramma zal de temperatuur niet te hoog worden, waardoor dit een stuk beter is voor je kleding.

Voordeel: De wasdroger droogt nooit langer dan nodig

Bijna alle snelle wasdrogers die je kunt kopen hebben ook vochtigheidssensoren in de trommel. Deze sensoren meten de vochtigheid van je kleding tijdens het drogen en het programma stopt zodra je kleding droog genoeg is. Dit betekent dus dat een programma eerder afgelopen kan zijn waardoor de droogtijd nog korter is.

Nadeel: Soms is een kort droogprogramma niet genoeg om te drogen

Vanuit online ervaringen van sommige consumenten is het gebleken dat soms een kort droogprogramma van een warmtepomp droger niet lang genoeg is om je kleren te drogen. Je wasgoed komt nog vochtig uit de trommel. Dit kan komen door de lagere temperatuur in combinatie met de kortere droogtijd. Het is ook afhankelijk van het merk droger of deze wel of niet snel droogt. Loop daarom ook zeker de reviews na als je van plan bent een nieuwe warmtepompdroger te kopen.

Nadeel: De aanschafprijs is hoger

Een ander nadeel is, is dat warmtepompdrogers ook duurder zijn in aanschaf dan andere snelle wasdrogers zoals een condensdroger. Daarentegen is een warmtepompdroger wel zuiniger in gebruik waardoor je op jaarlijkse basis toch vaak energie bespaart.

Waar let je op bij het kopen van een snelle wasdroger

Ben je van plan om een nieuwe, snelle wasdroger te kopen? Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken zodat je de beste keuze maakt voor jou en jouw huishouden. We bespreken ze hieronder.

Verschillende droogprogramma's

Ten eerste is het belangrijk dat je snelle droger ook een snel droogprogramma heeft waardoor jij vlot je wasgoed droogt. Kijk daarom zeker naar de droogprogramma’s die de wasdroger heeft en of hier een kort programma tussen staat. Deze zie je vaak al gelijk op het display staan. Naast het snelle programma is het ook handig om te kijken naar andere programma’s zoals een droogprogramma speciaal voor sportkleding, beddengoed of allergieën.

Energieklasse

Naast het snelle droogprogramma is het ook fijn als je droger weinig energie verbruikt zodat de kosten laag zijn. Wanneer je gaat voor een snelle warmtepompdroger, dan is deze altijd energiezuinig in gebruik. Deze drogers hebben namelijk energieklasse A of hoger. Ga je voor een andere snelle droger zoals een condensdroger, dan is het energielabel lager. Dit type drogers hebben energieklasse B of lager en hebben daarom een hoog energieverbruik.

Vulgewicht

Een snelle droger moet ook het juiste vulgewicht hebben. Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed in de trommel past. Voor het juiste vulgewicht kijk je naar de samenstelling van je huishouden, welk wasgoed je hebt en hoe groot je wasmachine is. Een groot huishouden heeft uiteraard meer kleding om te wassen en te drogen dan iemand die alleen woont.

Geluidsniveau

Ook het geluidsniveau is een aspect waar je rekening mee moet houden in je zoektocht. Een stille wasdroger met een geluidsniveau van maximaal 64 dB is ideaal wanneer de droger naast je slaapkamer staat. Staat de droger op zolder of in de kelder dan zul je minder last hebben van het geluid en kun je kijken naar een droger met normaal geluidsniveau.

Extra opties

Tot slot is het nog belangrijk om te kijken naar extra functies. Deze functies verhogen het gebruiksgemak en zijn ontworpen om voor jou het drogen zo snel en makkelijk mogelijk te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan functies zoals een stoomfunctie of een zelfreinigende condensor. Kijk voor jezelf welke extra opties jij graag ziet in een wasdroger.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een snelle wasdroger

Wat droogt sneller condensdroger of warmtepompdroger?

Over het algemeen droogt een condensdroger sneller dan een warmtepompdroger. Dit komt doordat een condensdroger droogt op hoge temperatuur waardoor je kleding snel droog wordt. De hoge temperatuur zorgt ook voor een hoog energieverbruik en een grotere kans op slijtage waardoor een condensdroger niet altijd de beste keuze is. Tegenwoordig heb je ook warmtepompdrogers met een snel droogprogramma waarbij de droogtijd bijna vergelijkbaar is met die van een condensdroger. Bovendien bespaar je met een warmtepompdroger energie en is het beter voor je kleding.

Wat is de snelste condensdroger?

De snelste condensdroger is een droger die een volle trommel wasgoed droogt in een korte tijd. Een condensdroger is snel omdat deze gebruik maakt van een hoge temperatuur. Zo wordt je natte wasgoed al snel droog.