Inbouw vaatwasser

Een inbouw vaatwasser wordt volledig ingebouwd in je keuken. Aan de voorkant van de vaatwasser wordt een paneel van de keukenkastjes gemonteerd zodat hij volledig op gaat in de keuken. De zij- en bovenkant van de vaatwasser zijn niet afgewerkt omdat hij in je keuken komt te staan. Op deze pagina kan je lezen hoe je een inbouw vaatwasser kiest die bij je past en geven we antwoord op de vragen die het vaakst gesteld worden.

Vaatwasser hoofdpagina

Een nieuwe inbouw vaatwasser kopen

Een nieuwe inbouw vaatwasser kopen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. In deze sectie vind je alle vaatwassers per soort, zodat je gemakkelijker kunt vergelijken.

Inbouw vaatwasser voor een klein huishouden

Een klein huishouden of huishoudens die vaak een halve belading draaien, hebben genoeg aan een kleine vaatwasser.

Energiezuinige inbouw vaatwasser

Met een buitengewoon zuinige vaatwasser kun je besparen op energie, maar ook op waterverbruik. Aan het einde van het jaar kan dat aanzienlijk schelen op je eindafrekening!

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste Inbouw vaatwasser

Inbouw vaatwasser kopen: waar let je op

Om de inbouw vaatwasser van je dromen te kunnen vinden moet je op een aantal kenmerken goed letten. Zo weet je namelijk zeker dat je nieuwe aankoop niet teleur zal stellen.

Type inbouw vaatwasser

Je hebt hierbij de keuze tussen een volledig geïntegreerde vaatwasser die helemaal één wordt met je keukenkastjes of een half geïntegreerd model waarbij je het bedieningspaneel aan de buitenkant zit.

Voor de meest strakke look kies je voor een vaatwasser waarbij het bedieningspaneel niet te zien is.

Plek bedieningspaneel

Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de binnenzijde, waardoor je alleen iets aan de instellingen kunt veranderen als je de deur open doet. Dit kan vervelend zijn als je niet weet of het wasprogramma al klaar is.

Een vaatwasser met het bedieningspaneel aan de buitenkant is gemakkelijker te bedienen, maar gaat niet volledig op in het design van je keuken.

De indeling van je vaatwasser

Als je vaak grotere voorwerpen afwast, kan het handig zijn om voor een inbouw vaatwasser met een verstelbare bovenkorf te kiezen. Je kan de vaatwasser volledig aanpassen aan de soort vaat die erin zit, waardoor je altijd alles kwijt kunt.

Energieklasse

Schone vaat is belangrijk, maar je wil natuurlijk niet te veel geld, water en energie verspillen. De meeste inbouw vaatwassers hebben energieklasse e tot en met energieklasse c, wat redelijk zuinig is.

Geluidsniveau

Zeker in een open keuken is het erg belangrijk dat je goed kijkt naar het geluidsniveau van een vaatwasser. Alles onder de 43 db wordt gezien als stil en vaatwassers met een geluidsniveau tussen 44-47 db worden gezien als normaal. Als je vaatwasser volledig geïntegreerd is, wordt het geluid voor een deel gedempt door de behuizing.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Veelgestelde vragen over inbouw vaatwassers

Je kan pas een goede beslissing over je nieuwe vaatwasser maken als je echt alles weet en daarom hebben we hier de antwoorden op de veelgestelde vragen over inbouw vaatwassers voor je verzameld.

Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser staat alleen onder je aanrecht, maar de voorkant van het apparaat wordt niet bedekt. Je kan dus altijd zien dat er een vaatwasser in je keuken staat. Bij een inbouw vaatwasser heb je twee opties, waarbij het bedieningspaneel zichtbaar is en de rest wordt bedekt met een frontpaneel of waarbij de volledige voorkant van de inbouw vaatwasser wordt verborgen door een frontpaneel. Het verschil zit hem dus in de zichtbaarheid.

Gaat een ingebouwde vaatwasser minder lang mee dan een vrijstaande vaatwasser?

Het is niet bewezen dat een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser langer meegaat dan een vrijstaande vaatwasser. Wat wel bekend is, is dat een volledig integreerbare vaatwasser vaak iets duurder is dan een vrijstaand model. Je zou ook kunnen beargumenteren dat een geïntegreerde vaatwasser beter beschermd wordt tegen stoten door de keukenkastjes er omheen, maar de gemiddelde levensduur van iedere vaatwasser is ongeveer 11,5 jaar, ongeacht het type.

Zijn alle inbouw vaatwassers 60 cm breed?

Nee. Er zijn verschillende soorten inbouw vaatwassers met andere afmetingen. Als een vaatwasser van 60 cm breed niet in je keuken past, kan je voor een smallere vaatwasser kiezen. Dat is ook een goed idee als je in een vaatwasser van 60 cm breed vaak een halve belading draait. Houd er wel rekening mee dat het aantal couverts in een vaatwasser van 60 cm veel hoger ligt en dat je dus veel meer kunt laten afwassen.

Overige informatie

Wat is een vrijstaande vaatwasser

Wat is een vrijstaande vaatwasser Een vrijstaande vaatwasser is een machine die los staat in de keuken. De buitenkant van dit model is afgewerkt en heeft meestal een witte of zilvere kleur. Het voordeel van vrijstaande vaatwassers is dat deze

Lees meer

Hoe demonteer ik mijn inbouw vaatwasser

Hoe demonteer ik mijn inbouw vaatwasser Een inbouw vaatwasser kan je op de volgende manier demonteren: Als eerste moet je de vaatwasser loskoppelen van het stopcontact, de kraan en de afvoer. Als dit is gebeurd kun je het frontpaneel en

Lees meer

Vaatwasser zout

Vaatwasser zout Wat is vaatwasser zout? Behalve een blokje en eventueel glansspoelmiddel heb je voor een vaatwasser ook zout nodig. Dit zit in een reservoir en moet je regelmatig nakijken en eventueel bijvullen. Vaatwasser zout is zout wat extra gezuiverd

Lees meer

Beste vaatwasser merk

Beste vaatwasser merk Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser zal je erachter komen dat je veel keuzes hebt als het op merken aankomt. Om het voor jou wat overzichtelijker te maken geven we je op deze pagina

Lees meer

Beste onderbouw vaatwasser

Beste onderbouw vaatwasser Een onderbouw vaatwasser bouw je in onder het aanrecht van jouw keuken. In tegenstelling tot een inbouw vaatwasser, heeft een onderbouw vaatwasser geen front paneel. Hierdoor kun je je vaatwasser bedienen wanneer de deur dicht zit. Lees

Lees meer

Goedkope vaatwasser

Goedkope vaatwasser Vaatwassers onder de €550,- euro worden bestempeld als een “goedkope vaatwasser”. Merken als: Inventum, Indesit, Ikea, Beko, Etna, Whirlpool en Zanussi verkopen over het algemeen goedkopere vaatwassers. Opzoek naar een vaatwasser voor een klein budget? We hebben een

Lees meer

Inbouw vaatwassers assortiment

1563961

Whirlpool WIC 3C33 PE

639,00
De Whirlpool WIC 3C33 PE heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de afwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie...
Waardering 4.50 uit 5
1525504

Siemens SN63HX60AE

799,00
De Siemens SN63HX60AE krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge ratings van de mensen die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.30 uit 5
1692344

Bosch SGS4HTI33E

599,00
De Bosch SGS4HTI33E heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke eigenschappen krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.40 uit 5
1520622

Whirlpool WSFO 3T223 P

499,00
De Whirlpool WSFO 3T223 P vaatwasmachine maakt al jouw vaat volledig schoon en droog. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Whirlpool WSFO 3T223 P heeft gemiddeld een: 7.3 gekregen van ongeveer 3...
Waardering 3.65 uit 5
1381698

AEG FFB63700PM

729,00
De AEG FFB63700PM krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de kopers die hem al thuis hebben staan! Coolblue raadt deze vaatwasser...
Waardering 4.50 uit 5
1538802

Siemens SK26E822EU

429,00
De Siemens SK26E822EU heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke functies krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.40 uit 5
1567867

Siemens SX65ZX49CE

999,00
De Siemens SX65ZX49CE heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi model, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.70 uit 5
1381243

AEG FFB52600ZW

526,00
De AEG FFB52600ZW heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke functies krijgt de vaatwasmachine ook erg goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Waardering 4.45 uit 5
1710382

Beko DIN28433 AquaIntense

729,00
Opzoek naar een ideale afwasmachine? Stop maar met zoeken! De Beko DIN28433 AquaIntense is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt! Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Beko DIN28433 AquaIntense heeft gemiddeld de...
1470339

Miele G 5072 SC Vi

949,00
De Miele G 5072 SC Vi heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasmachine ook erg goede recensies van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze...
Waardering 4.55 uit 5
1409240

AEG FSB53607Z

699,00
De AEG FSB53607Z heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke kenmerken krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.10 uit 5
1560709

Bosch SBH6ZCX42E

1.199,00
De Bosch SBH6ZCX42E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de mensen die hem al thuis hebben staan! De Bosch SBH6ZCX42E heeft...
1370451

AEG FFB53600ZM

569,00
De AEG FFB53600ZM krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge beoordelingen van de consumenten die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.50 uit 5
1390271

AEG FSB52907Z

599,00
De AEG FSB52907Z heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede scores van de mensen die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
Waardering 4.40 uit 5
1673822

Siemens SE23HI42TE

649,00
De Siemens SE23HI42TE afwasmachine maakt het servies volledig schoon en droog. De Siemens SE23HI42TE heeft de beoordeling: 9.7 ontvangen van tenminste 3 consumenten. De machine is een vrijstaande vaatwasser, hierdoor kun je hem overal in jouw keuken neerzetten. Dit model...
Waardering 4.85 uit 5
1472018

Miele G 5022 U CLST

849,00
De Miele G 5022 U CLST afwasmachine maakt jouw vaatwerk grondig schoon en droog! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Miele G 5022 U CLST heeft gemiddeld de score: 9.1 gekregen van...
Waardering 4.55 uit 5
1570362

AEG FSE83838P ComfortLift Ai...

1.299,00
Opzoek naar een ideale vaatwasser? Stop maar met zoeken! De AEG FSE83838P ComfortLift AirDry is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De AEG FSE83838P ComfortLift AirDry heeft...
1610523

ATAG DW7114SXB

1.099,00
Opzoek naar een perfecte afwasmachine? Stop maar met zoeken! De ATAG DW7114SXB is namelijk de afwasmachine die je zoekt. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De ATAG DW7114SXB heeft gemiddeld een: 8.9 gekregen...
Waardering 4.45 uit 5
1472052

Miele G 5022 SCU CLST

879,00
Omdat de Miele G 5022 SCU CLST erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Miele G 5022 SCU CLST is beoordeeld door 18 consumenten met het cijfer: 9.3. Het model is...
Waardering 4.65 uit 5
1635566

Bosch SGV2ITX22E

625,00
De Bosch SGV2ITX22E afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
1524320

Bosch SBV4HAX40N

849,00
De Bosch SBV4HAX40N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge van de mensen die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de belangrijkste...
Waardering 4.40 uit 5
1658244

ETNA VW549M

599,00
De ETNA VW549M heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke functies krijgt de vaatwasser ook erg goede recensies van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede ratings scoort hij...
1635127

Siemens SL63HX36TE

799,00
Zoek je een goede afwasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Siemens SL63HX36TE is waarschijnlijk de juiste afwasmachine voor jou. De Siemens SL63HX36TE heeft de beoordeling: 9.4 ontvangen van ten minste 2 kopers die je voorgingen. Het...
Waardering 4.70 uit 5
1630174

Bosch SGV4HCX48E

899,00
De Bosch SGV4HCX48E belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de kopers die hem al thuis hebben staan,...
Waardering 4.60 uit 5
1390273

AEG FSB52617Z

649,00
De AEG FSB52617Z beschermt alle vieze afwas en zorgt ervoor dat jouw vieze vaatwerk grondig schoon en droog wordt. Het is niet gek dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat, hij is namelijk door Coolblue als beste getest. Over...
Waardering 4.30 uit 5
1511568

ETNA VW247M

409,00
De ETNA VW247M belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de mensen die hem al thuis hebben staan,...
Waardering 3.95 uit 5
1634313

Bosch SGS2ITW11E

499,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De Bosch SGS2ITW11E is namelijk de vaatwasser die je zoekt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SGS2ITW11E heeft gemiddeld een: 9.6 ontvangen...
Waardering 4.80 uit 5
1387385

AEG FFB53900ZW

579,00
Opzoek naar een perfecte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De AEG FFB53900ZW is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt. De AEG FFB53900ZW heeft het cijfer: 9.1 gekregen van tenminste 25 consumenten. Het is mogelijk om deze machine overal neer te...
Waardering 4.55 uit 5
1521115

AEG FSE62417P

799,00
Waardering 4.60 uit 5
1526441

ETNA VW844HM

599,00
De ETNA VW844HM vaatwasmachine maakt al het vieze vaatwerk volledig schoon en droog. De ETNA VW844HM heeft de score: 8.3 gekregen van minstens 25 mensen. Het toestel is een inbouw vaatwasser. Dit zijn de maten van de afwasmachine: Nishoogte: 87,5...
Waardering 4.15 uit 5