Inbouw vaatwasser

Een inbouw vaatwasser wordt volledig ingebouwd in je keuken. Aan de voorkant van de vaatwasser wordt een paneel van de keukenkastjes gemonteerd zodat hij volledig op gaat in de keuken. De zij- en bovenkant van de vaatwasser zijn niet afgewerkt omdat hij in je keuken komt te staan. Op deze pagina kan je lezen hoe je een inbouw vaatwasser kiest die bij je past en geven we antwoord op de vragen die het vaakst gesteld worden.

Vaatwasser hoofdpagina

Een nieuwe inbouw vaatwasser kopen

Een nieuwe inbouw vaatwasser kopen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. In deze sectie vind je alle vaatwassers per soort, zodat je gemakkelijker kunt vergelijken.

Inbouw vaatwasser voor een klein huishouden

Een klein huishouden of huishoudens die vaak een halve belading draaien, hebben genoeg aan een kleine vaatwasser.

Energiezuinige inbouw vaatwasser

Met een buitengewoon zuinige vaatwasser kun je besparen op energie, maar ook op waterverbruik. Aan het einde van het jaar kan dat aanzienlijk schelen op je eindafrekening!

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste Inbouw vaatwasser

Inbouw vaatwasser kopen: waar let je op

Om de inbouw vaatwasser van je dromen te kunnen vinden moet je op een aantal kenmerken goed letten. Zo weet je namelijk zeker dat je nieuwe aankoop niet teleur zal stellen.

Type inbouw vaatwasser

Je hebt hierbij de keuze tussen een volledig geïntegreerde vaatwasser die helemaal één wordt met je keukenkastjes of een half geïntegreerd model waarbij je het bedieningspaneel aan de buitenkant zit.

Voor de meest strakke look kies je voor een vaatwasser waarbij het bedieningspaneel niet te zien is.

Plek bedieningspaneel

Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de binnenzijde, waardoor je alleen iets aan de instellingen kunt veranderen als je de deur open doet. Dit kan vervelend zijn als je niet weet of het wasprogramma al klaar is.

Een vaatwasser met het bedieningspaneel aan de buitenkant is gemakkelijker te bedienen, maar gaat niet volledig op in het design van je keuken.

De indeling van je vaatwasser

Als je vaak grotere voorwerpen afwast, kan het handig zijn om voor een inbouw vaatwasser met een verstelbare bovenkorf te kiezen. Je kan de vaatwasser volledig aanpassen aan de soort vaat die erin zit, waardoor je altijd alles kwijt kunt.

Energieklasse

Schone vaat is belangrijk, maar je wil natuurlijk niet te veel geld, water en energie verspillen. De meeste inbouw vaatwassers hebben energieklasse e tot en met energieklasse c, wat redelijk zuinig is.

Geluidsniveau

Zeker in een open keuken is het erg belangrijk dat je goed kijkt naar het geluidsniveau van een vaatwasser. Alles onder de 43 db wordt gezien als stil en vaatwassers met een geluidsniveau tussen 44-47 db worden gezien als normaal. Als je vaatwasser volledig geïntegreerd is, wordt het geluid voor een deel gedempt door de behuizing.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Veelgestelde vragen over inbouw vaatwassers

Je kan pas een goede beslissing over je nieuwe vaatwasser maken als je echt alles weet en daarom hebben we hier de antwoorden op de veelgestelde vragen over inbouw vaatwassers voor je verzameld.

Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser staat alleen onder je aanrecht, maar de voorkant van het apparaat wordt niet bedekt. Je kan dus altijd zien dat er een vaatwasser in je keuken staat. Bij een inbouw vaatwasser heb je twee opties, waarbij het bedieningspaneel zichtbaar is en de rest wordt bedekt met een frontpaneel of waarbij de volledige voorkant van de inbouw vaatwasser wordt verborgen door een frontpaneel. Het verschil zit hem dus in de zichtbaarheid.

Gaat een ingebouwde vaatwasser minder lang mee dan een vrijstaande vaatwasser?

Het is niet bewezen dat een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser langer meegaat dan een vrijstaande vaatwasser. Wat wel bekend is, is dat een volledig integreerbare vaatwasser vaak iets duurder is dan een vrijstaand model. Je zou ook kunnen beargumenteren dat een geïntegreerde vaatwasser beter beschermd wordt tegen stoten door de keukenkastjes er omheen, maar de gemiddelde levensduur van iedere vaatwasser is ongeveer 11,5 jaar, ongeacht het type.

Zijn alle inbouw vaatwassers 60 cm breed?

Nee. Er zijn verschillende soorten inbouw vaatwassers met andere afmetingen. Als een vaatwasser van 60 cm breed niet in je keuken past, kan je voor een smallere vaatwasser kiezen. Dat is ook een goed idee als je in een vaatwasser van 60 cm breed vaak een halve belading draait. Houd er wel rekening mee dat het aantal couverts in een vaatwasser van 60 cm veel hoger ligt en dat je dus veel meer kunt laten afwassen.

Overige informatie

Beko vaatwassers

Beko vaatwassers Beko vaatwassers worden door de consumentenbond regelmatig uitgeroepen als beste vaatwasser. Een Beko afwasmachine is dus een goede aanschaf voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar apparaat voor een schappelijke prijs. Alleen nog niet iedereen is

Lees meer

Beste vaatwasser

Beste vaatwasser Het vinden van een goede vaatwasser kan nog best lastig zijn. Het aanbod is namelijk enorm en er zijn geen twee vaatwassers gelijk. Daarom laten we hier zien wat de beste vaatwassers van  zijn, en vertellen we waar

Lees meer

Wat is een vaatwasser

Wat is een vaatwasser Een vaatwasser is een machine die ervoor zorgt dat handmatig afwassen niet langer nodig is, dat weet iedereen. Alleen niet iedereen is op de hoogte van de verschillende soorten vaatwassers die er zijn en welke voor-

Lees meer

AEG vaatwassers

AEG vaatwassers Ben je op zoek naar een stille vaatwasser? Dan is het verstandig om de AEG vaatwassers eens te bekijken. Dit merk staat er namelijk om bekend dat zij vaatwassers maken die uitzonderlijk stil zijn, waardoor ze gemakkelijk in

Lees meer

Beste inbouw vaatwasser

Beste inbouw vaatwasser Ben jij op zoek naar de beste inbouw vaatwasser? Wij hebben ze allemaal getest en met elkaar vergeleken. Hier vind je alles wat je moet weten over de beste inbouw vaatwassers van . Bekijk beste inbouw vaatwassers

Lees meer

Inbouw vaatwassers assortiment

1370868

Whirlpool WBC 3C26 X

449,00
De Whirlpool WBC 3C26 X afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte...
Waardering 4.40 uit 5
1673889

Beko BDFN26430A HygieneShiel...

469,00
Waardering 4.00 uit 5
1569454

ATAG DW8114XT

1.399,00
De ATAG DW8114XT vaatwasser maakt jouw borden en glazen volledig schoon en droog! Deze vaatwasmachine is Coolblue's Keuze! De ATAG DW8114XT is beoordeeld door 17 eerdere kopers met het cijfer: 8.9. Het is mogelijk om dit toestel in te bouwen...
Waardering 4.45 uit 5
1607832

Miele G 7110 SC BRWS AutoDos

1.099,00
De Miele G 7110 SC BRWS AutoDos krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan!...
Waardering 4.60 uit 5
1634289

Bosch SGS2HVW72E

539,00
De Bosch SGS2HVW72E heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 3.40 uit 5
1518867

Siemens SR55ZS11ME

999,00
De Siemens SR55ZS11ME vaatwasser wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.00 uit 5
1537423

Bosch SMS6ZCW08E

979,00
Zoek je een nieuwe vaatwasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Bosch SMS6ZCW08E is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou! Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch...
Waardering 5.00 uit 5
1539326

ATAG DW7113XA

999,00
De ATAG DW7113XA heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke functies. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede beoordelingen van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Waardering 4.35 uit 5
1570362

AEG FSE83838P ComfortLift Ai...

1.299,00
Opzoek naar een ideale vaatwasser? Stop maar met zoeken! De AEG FSE83838P ComfortLift AirDry is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De AEG FSE83838P ComfortLift AirDry heeft...
1569452

ATAG DW8114XB

1.199,00
De ATAG DW8114XB krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge ratings van de eerdere kopers die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op...
Waardering 4.45 uit 5
1585578

Bosch SMS6ZCI42E

999,00
De Bosch SMS6ZCI42E belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die veel kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de kopers die hem al thuis hebben...
Waardering 4.90 uit 5
1474202

Miele G 5022 SC CLST

849,00
Omdat de Miele G 5022 SC CLST erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Miele G 5022 SC...
Waardering 4.45 uit 5
1653838

Beko BDFN26430X

449,00
De Beko BDFN26430X heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de afwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi toestel, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.55 uit 5
1549020

Bosch SPS4EMW28E

729,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De Bosch SPS4EMW28E is namelijk de vaatwasser die je zoekt. De Bosch SPS4EMW28E heeft de score: 9.0 gekregen van minstens 9 mensen. Het apparaat is een vrijstaande vaatwasmachine, hierdoor kun je...
Waardering 4.50 uit 5
1563961

Whirlpool WIC 3C33 PE

639,00
De Whirlpool WIC 3C33 PE heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de afwasmachine beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie...
Waardering 4.50 uit 5
1655503

Beko BDFN26430W

429,00
De Beko BDFN26430W vaatwasmachine maakt alle borden en glazen volledig schoon en droog. De Beko BDFN26430W heeft de reviewscore: 9.1 mogen ontvangen van minstens 6 mensen. Het is mogelijk om dit apparaat overal neer te zetten in jouw keuken, dit...
Waardering 4.55 uit 5
1634357

Siemens SE43HS41TE

668,99
Opzoek naar een ideale afwasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens SE43HS41TE is namelijk de vaatwasser die je zoekt! De Siemens SE43HS41TE heeft de beoordeling: none gekregen van ongeveer none mensen. Het apparaat kun je in iedere keuken...
1470446

Miele G 5077 SC Vi XXL

1.099,00
De Miele G 5077 SC Vi XXL vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De vaatwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed...
Waardering 4.40 uit 5
1370451

AEG FFB53600ZM

569,00
De AEG FFB53600ZM krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge beoordelingen van de consumenten die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.50 uit 5
1353313

AEG FUE53610ZM

699,00
Zoek je een goede afwasmachine en weet je niet welke je moet kopen? De AEG FUE53610ZM is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou! De AEG FUE53610ZM heeft de beoordeling: 8.7 mogen ontvangen van ten minste 54 eerdere kopers. Het...
Waardering 4.35 uit 5
1647824

Beko DIN28426

449,00
De Beko DIN28426 beschermt jouw vieze vaat en zorgt ervoor dat al jouw vaatwerk grondig schoon en droog wordt! Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Beko DIN28426 heeft gemiddeld een: 8.6 ontvangen...
Waardering 4.00 uit 5
1630208

Bosch SGV4HTX31E

689,00
De Bosch SGV4HTX31E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge beoordelingen van de consumenten die de afwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.55 uit 5
1596754

Siemens SN23EI14CE

799,00
Omdat de Siemens SN23EI14CE erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Siemens SN23EI14CE heeft gemiddeld de score: 9.4...
Waardering 4.70 uit 5
1634192

Bosch SGU2HVS20E

699,00
De Bosch SGU2HVS20E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge beoordelingen van de mensen die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.25 uit 5
1635101

Siemens SE63HX42VE

772,99
Omdat de Siemens SE63HX42VE erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Siemens SE63HX42VE heeft de score: none mogen ontvangen van ongeveer none kopers die je voorgingen. Wil je graag de vaatwasmachine...
1521107

Bosch SMV6ZCX42N

999,00
De Bosch SMV6ZCX42N vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.70 uit 5
1537379

Bosch SMS8YCI01E

1.199,00
De Bosch SMS8YCI01E krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan. De Bosch SMS8YCI01E is...
1624159

Bosch SMV25AX00E

599,00
De Bosch SMV25AX00E vaatwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 5.00 uit 5
1650678

Miele G 7472 SC Vi AutoDos

1.699,00
Zoek je een passende afwasmachine en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Miele G 7472 SC Vi AutoDos is waarschijnlijk de juiste afwasmachine voor jou. De Miele G 7472 SC Vi AutoDos is beoordeeld door 4 mensen...
Waardering 4.45 uit 5
1639896

Siemens SE23IW08TE

499,00
De Siemens SE23IW08TE heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi model, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.40 uit 5