Inbouw vaatwasser

Een inbouw vaatwasser wordt volledig ingebouwd in je keuken. Aan de voorkant van de vaatwasser wordt een paneel van de keukenkastjes gemonteerd zodat hij volledig op gaat in de keuken. De zij- en bovenkant van de vaatwasser zijn niet afgewerkt omdat hij in je keuken komt te staan. Op deze pagina kan je lezen hoe je een inbouw vaatwasser kiest die bij je past en geven we antwoord op de vragen die het vaakst gesteld worden.

Vaatwasser hoofdpagina

Een nieuwe inbouw vaatwasser kopen

Een nieuwe inbouw vaatwasser kopen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. In deze sectie vind je alle vaatwassers per soort, zodat je gemakkelijker kunt vergelijken.

Inbouw vaatwasser voor een klein huishouden

Een klein huishouden of huishoudens die vaak een halve belading draaien, hebben genoeg aan een kleine vaatwasser.

Energiezuinige inbouw vaatwasser

Met een buitengewoon zuinige vaatwasser kun je besparen op energie, maar ook op waterverbruik. Aan het einde van het jaar kan dat aanzienlijk schelen op je eindafrekening!

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2024 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste Inbouw vaatwasser

Inbouw vaatwasser kopen: waar let je op

Om de inbouw vaatwasser van je dromen te kunnen vinden moet je op een aantal kenmerken goed letten. Zo weet je namelijk zeker dat je nieuwe aankoop niet teleur zal stellen.

Type inbouw vaatwasser

Je hebt hierbij de keuze tussen een volledig geïntegreerde vaatwasser die helemaal één wordt met je keukenkastjes of een half geïntegreerd model waarbij je het bedieningspaneel aan de buitenkant zit.

Voor de meest strakke look kies je voor een vaatwasser waarbij het bedieningspaneel niet te zien is.

Plek bedieningspaneel

Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de binnenzijde, waardoor je alleen iets aan de instellingen kunt veranderen als je de deur open doet. Dit kan vervelend zijn als je niet weet of het wasprogramma al klaar is.

Een vaatwasser met het bedieningspaneel aan de buitenkant is gemakkelijker te bedienen, maar gaat niet volledig op in het design van je keuken.

De indeling van je vaatwasser

Als je vaak grotere voorwerpen afwast, kan het handig zijn om voor een inbouw vaatwasser met een verstelbare bovenkorf te kiezen. Je kan de vaatwasser volledig aanpassen aan de soort vaat die erin zit, waardoor je altijd alles kwijt kunt.

Energieklasse

Schone vaat is belangrijk, maar je wil natuurlijk niet te veel geld, water en energie verspillen. De meeste inbouw vaatwassers hebben energieklasse e tot en met energieklasse c, wat redelijk zuinig is.

Geluidsniveau

Zeker in een open keuken is het erg belangrijk dat je goed kijkt naar het geluidsniveau van een vaatwasser. Alles onder de 43 db wordt gezien als stil en vaatwassers met een geluidsniveau tussen 44-47 db worden gezien als normaal. Als je vaatwasser volledig geïntegreerd is, wordt het geluid voor een deel gedempt door de behuizing.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en vrijstaande vaatwasser

Als je op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser, is het belangrijk om te weten welk type vaatwasser het beste past bij jouw keuken en huishouden. In het volgende YouTube-filmpje wordt daarom het verschil uitgelegd tussen een inbouw vaatwasser en een vrijstaande vaatwasser. Zo wordt er onder andere ingegaan op de voor- en nadelen van elk type vaatwasser en waar je rekening mee moet houden bij het maken van een keuze. Zoals de naam al doet vermoeden, is een inbouw vaatwasser ingebouwd in de keuken, terwijl een vrijstaande vaatwasser losstaat. Door meer te weten te komen over het verschil tussen deze twee typen vaatwassers, kun je een weloverwogen keuze maken bij het aanschaffen van een nieuwe vaatwasser.

Veelgestelde vragen over inbouw vaatwassers

Je kan pas een goede beslissing over je nieuwe vaatwasser maken als je echt alles weet en daarom hebben we hier de antwoorden op de veelgestelde vragen over inbouw vaatwassers voor je verzameld.

Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser staat alleen onder je aanrecht, maar de voorkant van het apparaat wordt niet bedekt. Je kan dus altijd zien dat er een vaatwasser in je keuken staat. Bij een inbouw vaatwasser heb je twee opties, waarbij het bedieningspaneel zichtbaar is en de rest wordt bedekt met een frontpaneel of waarbij de volledige voorkant van de inbouw vaatwasser wordt verborgen door een frontpaneel. Het verschil zit hem dus in de zichtbaarheid.

Gaat een ingebouwde vaatwasser minder lang mee dan een vrijstaande vaatwasser?

Het is niet bewezen dat een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser langer meegaat dan een vrijstaande vaatwasser. Wat wel bekend is, is dat een volledig integreerbare vaatwasser vaak iets duurder is dan een vrijstaand model. Je zou ook kunnen beargumenteren dat een geïntegreerde vaatwasser beter beschermd wordt tegen stoten door de keukenkastjes er omheen, maar de gemiddelde levensduur van iedere vaatwasser is ongeveer 11,5 jaar, ongeacht het type.

Zijn alle inbouw vaatwassers 60 cm breed?

Nee. Er zijn verschillende soorten inbouw vaatwassers met andere afmetingen. Als een vaatwasser van 60 cm breed niet in je keuken past, kan je voor een smallere vaatwasser kiezen. Dat is ook een goed idee als je in een vaatwasser van 60 cm breed vaak een halve belading draait. Houd er wel rekening mee dat het aantal couverts in een vaatwasser van 60 cm veel hoger ligt en dat je dus veel meer kunt laten afwassen.

Overige informatie

Vaatwasser voor een klein gezin

Vaatwasser voor een klein gezin Wat maakt een vaatwasser geschikt voor een klein gezin? Een vaatwasser tussen de 6 en 11 couverts is perfect voor een huishouden met 1 of 2 personen. Een couvert is een setje bestek voor 1 persoon, dat betekent dat er dus 6 tot

Lees meer

Hoe kan je een vaatwasser aansluiten

Hoe kan je een vaatwasser aansluiten Een vaatwasser kun je op de volgende manier aansluiten: Controleer of je de vaatwasser kunt aansluiten op de wasmachinekraan en sifon van de gootsteen/afvoerbuis. Controleer of de bijgeleverde slangen lang genoeg zijn. Sluit de

Lees meer

Inbouw vaatwasser

Inbouw vaatwasser Een inbouw vaatwasser wordt volledig ingebouwd in je keuken. Aan de voorkant van de vaatwasser wordt een paneel van de keukenkastjes gemonteerd zodat hij volledig op gaat in de keuken. De zij- en bovenkant van de vaatwasser zijn

Lees meer

Beste vaatwasser merk

Beste vaatwasser merk Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser zal je erachter komen dat je veel keuzes hebt als het op merken aankomt. Om het voor jou wat overzichtelijker te maken geven we je op deze pagina

Lees meer

Hoe zet ik mijn vaatwasser aan

Hoe zet ik mijn vaatwasser aan Een vaatwasser zet je op de volgende manier aan: Controleer of de stekker van de vaatwasser in het stopcontact zit.Druk op de aan/uit knop, herkenbaar aan het icoontje ⏻. Bij een inbouw vaatwasser kun

Lees meer

Wat kost een vaatwasser

Wat kost een vaatwasser De prijs van een vaatwasser loopt van €300,- euro tot wel €1700,- euro. Gemiddeld kost een vaatwasser ongeveer rond de €600,- euro, dan kun je er vanuit gaan dat je een kwalitatief goede vaatwasser hebt. Let

Lees meer