Inbouw vaatwasser

Een inbouw vaatwasser wordt volledig ingebouwd in je keuken. Aan de voorkant van de vaatwasser wordt een paneel van de keukenkastjes gemonteerd zodat hij volledig op gaat in de keuken. De zij- en bovenkant van de vaatwasser zijn niet afgewerkt omdat hij in je keuken komt te staan. Op deze pagina kan je lezen hoe je een inbouw vaatwasser kiest die bij je past en geven we antwoord op de vragen die het vaakst gesteld worden.

Vaatwasser hoofdpagina

Een nieuwe inbouw vaatwasser kopen

Een nieuwe inbouw vaatwasser kopen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. In deze sectie vind je alle vaatwassers per soort, zodat je gemakkelijker kunt vergelijken.

Inbouw vaatwasser voor een klein huishouden

Een klein huishouden of huishoudens die vaak een halve belading draaien, hebben genoeg aan een kleine vaatwasser.

Energiezuinige inbouw vaatwasser

Met een buitengewoon zuinige vaatwasser kun je besparen op energie, maar ook op waterverbruik. Aan het einde van het jaar kan dat aanzienlijk schelen op je eindafrekening!

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2023 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste Inbouw vaatwasser

Inbouw vaatwasser kopen: waar let je op

Om de inbouw vaatwasser van je dromen te kunnen vinden moet je op een aantal kenmerken goed letten. Zo weet je namelijk zeker dat je nieuwe aankoop niet teleur zal stellen.

Type inbouw vaatwasser

Je hebt hierbij de keuze tussen een volledig geïntegreerde vaatwasser die helemaal één wordt met je keukenkastjes of een half geïntegreerd model waarbij je het bedieningspaneel aan de buitenkant zit.

Voor de meest strakke look kies je voor een vaatwasser waarbij het bedieningspaneel niet te zien is.

Plek bedieningspaneel

Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de binnenzijde, waardoor je alleen iets aan de instellingen kunt veranderen als je de deur open doet. Dit kan vervelend zijn als je niet weet of het wasprogramma al klaar is.

Een vaatwasser met het bedieningspaneel aan de buitenkant is gemakkelijker te bedienen, maar gaat niet volledig op in het design van je keuken.

De indeling van je vaatwasser

Als je vaak grotere voorwerpen afwast, kan het handig zijn om voor een inbouw vaatwasser met een verstelbare bovenkorf te kiezen. Je kan de vaatwasser volledig aanpassen aan de soort vaat die erin zit, waardoor je altijd alles kwijt kunt.

Energieklasse

Schone vaat is belangrijk, maar je wil natuurlijk niet te veel geld, water en energie verspillen. De meeste inbouw vaatwassers hebben energieklasse e tot en met energieklasse c, wat redelijk zuinig is.

Geluidsniveau

Zeker in een open keuken is het erg belangrijk dat je goed kijkt naar het geluidsniveau van een vaatwasser. Alles onder de 43 db wordt gezien als stil en vaatwassers met een geluidsniveau tussen 44-47 db worden gezien als normaal. Als je vaatwasser volledig geïntegreerd is, wordt het geluid voor een deel gedempt door de behuizing.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Veelgestelde vragen over inbouw vaatwassers

Je kan pas een goede beslissing over je nieuwe vaatwasser maken als je echt alles weet en daarom hebben we hier de antwoorden op de veelgestelde vragen over inbouw vaatwassers voor je verzameld.

Wat is het verschil tussen een inbouw vaatwasser en een onderbouw vaatwasser?

Een onderbouw vaatwasser staat alleen onder je aanrecht, maar de voorkant van het apparaat wordt niet bedekt. Je kan dus altijd zien dat er een vaatwasser in je keuken staat. Bij een inbouw vaatwasser heb je twee opties, waarbij het bedieningspaneel zichtbaar is en de rest wordt bedekt met een frontpaneel of waarbij de volledige voorkant van de inbouw vaatwasser wordt verborgen door een frontpaneel. Het verschil zit hem dus in de zichtbaarheid.

Gaat een ingebouwde vaatwasser minder lang mee dan een vrijstaande vaatwasser?

Het is niet bewezen dat een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser langer meegaat dan een vrijstaande vaatwasser. Wat wel bekend is, is dat een volledig integreerbare vaatwasser vaak iets duurder is dan een vrijstaand model. Je zou ook kunnen beargumenteren dat een geïntegreerde vaatwasser beter beschermd wordt tegen stoten door de keukenkastjes er omheen, maar de gemiddelde levensduur van iedere vaatwasser is ongeveer 11,5 jaar, ongeacht het type.

Zijn alle inbouw vaatwassers 60 cm breed?

Nee. Er zijn verschillende soorten inbouw vaatwassers met andere afmetingen. Als een vaatwasser van 60 cm breed niet in je keuken past, kan je voor een smallere vaatwasser kiezen. Dat is ook een goed idee als je in een vaatwasser van 60 cm breed vaak een halve belading draait. Houd er wel rekening mee dat het aantal couverts in een vaatwasser van 60 cm veel hoger ligt en dat je dus veel meer kunt laten afwassen.

Overige informatie

Waar kan ik mijn oude vaatwasser inleveren

Waar kan ik mijn oude vaatwasser inleveren Op de volgende plekken kun je jouw oude vaatwasser inleveren: Bij de winkel waar je een nieuwe vaatwasser koopt, bij een inzamelpunt voor huishoudelijke apparaten of bij de milieustraat van de gemeente waar

Lees meer

Energieverbruik vaatwasser

Energieverbruik vaatwasser Gemiddeld verbruikt een vaatwasser met energielabel A per wasbeurt 1 kWh elektriciteit. Vaatwassers met energieklasse C of D verbruiken tussen de 1,4 & 1,5 kWh per wasbeurt.  Opzoek naar een nieuwe vaatwasser? Dan wil je natuurlijk wel dat

Lees meer

Miele vaatwassers

Miele vaatwassers Miele vaatwassers staan erom bekend dat ze van goede kwaliteit zijn en een hele lange levensduur hebben. Als jij op zoek bent naar een goede investering, is het dus verstandig om eens naar het aanbod vaatwassers van Miele

Lees meer

Stille vaatwasser

Stille vaatwasser Een stille vaatwasser is niet luider dan 43dB. Dit geluidsniveau is te vergelijken met het geluid van vogels buiten of geroezemoes in de klas.  Op deze pagina vind je de beste stille vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwassers van

Lees meer

Geschiedenis van de vaatwasser

Geschiedenis van de vaatwasser Je kan je nu misschien bijna geen leven meer zonder voorstellen, maar natuurlijk is de vaatwasser ooit uitgevonden. Als jij graag wil weten hoe dit wonderlijke apparaat is uitgevonden, kan je op deze pagina alles vinden

Lees meer

Waar kan ik een vaatwasser kopen

Waar kan ik een vaatwasser kopen Je kunt ervoor kiezen om online of in een fysieke winkel een vaatwasser te kopen. Er zijn veel fysieke winkels waar je even langs kunt gaan om een nieuwe vaatwasser te kopen. Je kunt

Lees meer

Inbouw vaatwassers assortiment

1626413

Beko DVN05320W

349,00
De Beko DVN05320W beschermt al de vaat en zorgt ervoor dat al jouw borden en glazen grondig schoon en droog wordt. De Beko DVN05320W heeft de reviewscore: 8.4 ontvangen van tenminste 6 mensen. Het model is een vrijstaande vaatwasmachine. De...
Waardering 4.20 uit 5
1549020

Bosch SPS4EMW28E

729,00
Opzoek naar een geschikte vaatwasser? Stop maar met zoeken! De Bosch SPS4EMW28E is namelijk de vaatwasser die je zoekt. De Bosch SPS4EMW28E heeft de score: 9.0 gekregen van minstens 9 mensen. Het apparaat is een vrijstaande vaatwasmachine, hierdoor kun je...
Waardering 4.50 uit 5
1569454

ATAG DW8114XT

1.399,00
De ATAG DW8114XT vaatwasser maakt jouw borden en glazen volledig schoon en droog! Deze vaatwasmachine is Coolblue's Keuze! De ATAG DW8114XT is beoordeeld door 17 eerdere kopers met het cijfer: 8.9. Het is mogelijk om dit toestel in te bouwen...
Waardering 4.45 uit 5
1630166

Bosch SHV4HCX48E

1.239,00
De Bosch SHV4HCX48E krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede beoordelingen van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Bij het opzetten van...
Waardering 3.90 uit 5
1524263

Siemens SK26E222EU

429,00
De Siemens SK26E222EU beschermt al het servies en zorgt ervoor dat jouw afwas grondig schoon en droog wordt. De Siemens SK26E222EU is beoordeeld door 19 kopers die je voorgingen met de beoordeling: 8.7. Het model is een vrijstaande vaatwasser, hierdoor...
Waardering 4.35 uit 5
1650643

Miele G 7222 SCi CLST

1.449,00
De Miele G 7222 SCi CLST krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge ratings van de mensen die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort...
Waardering 4.80 uit 5
1474475

Miele G 5640 SC BRWS

1.049,00
De Miele G 5640 SC BRWS vaatwasser wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten...
Waardering 4.45 uit 5
1647826

Beko DIN26410

399,00
Zoek je een goede vaatwasmachine en weet je niet welke je moet kopen? De Beko DIN26410 is misschien wel de juiste vaatwasser voor jou! Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Beko DIN26410...
Waardering 4.20 uit 5
1474174

Miele G 5022 BRWS

699,00
Omdat de Miele G 5022 BRWS erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Miele G 5022 BRWS heeft de reviewscore: 8.9 ontvangen van ten minste 13 mensen. Wil je graag de...
Waardering 4.45 uit 5
1542855

Siemens SN25ZI00CE

879,00
Omdat de Siemens SN25ZI00CE erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Siemens SN25ZI00CE is beoordeeld door 7 eerdere kopers met de reviewscore: 9.5. Het apparaat is een vrijstaande vaatwasmachine. Dit toestel...
Waardering 4.75 uit 5
1511568

ETNA VW247M

409,00
De ETNA VW247M belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de mensen die hem al thuis hebben staan,...
Waardering 3.95 uit 5
1508763

Siemens SR25ZW11ME

879,00
De Siemens SR25ZW11ME beschermt de vieze vaat en zorgt ervoor dat al jouw vieze servies grondig schoon en droog wordt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Siemens SR25ZW11ME heeft gemiddeld de score:...
Waardering 4.75 uit 5
1630138

Bosch SHH4HCX48E

899,00
De Bosch SHH4HCX48E krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de kopers die hem al thuis hebben staan! Bij het bepalen van...
1390301

AEG FSE63617P

899,00
Omdat de AEG FSE63617P erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! Dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat is niet gek. Volgens Coolblue komt hij als beste uit de test. De...
Waardering 4.40 uit 5
1675534

Miele G 7222 SCU CLST

1.399,00
De Miele G 7222 SCU CLST krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge ratings van de eerdere kopers die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij...
Waardering 4.45 uit 5
1588028

Siemens SX65EX56CN

1.149,00
De Siemens SX65EX56CN afwasmachine maakt alle borden en glazen volledig schoon en droog! Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SX65EX56CN heeft gemiddeld een: 8.7 mogen ontvangen van ongeveer 13 kopers die...
Waardering 4.35 uit 5
1521113

Bosch SMV4HAX40N

779,00
De Bosch SMV4HAX40N afwasmachine maakt het vieze servies perfect schoon en droog! Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Bosch SMV4HAX40N heeft gemiddeld een: 8.7 gekregen van ongeveer 56 consumenten die de vaatwasser...
Waardering 4.35 uit 5
1474202

Miele G 5022 SC CLST

849,00
Omdat de Miele G 5022 SC CLST erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Miele G 5022 SC...
Waardering 4.45 uit 5
1639654

Siemens SL63HX60CE

799,00
De Siemens SL63HX60CE belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al thuis...
1635413

Bosch SHV2ITX22E

899,00
De Bosch SHV2ITX22E krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Bij het maken van...
1409252 1

AEG FSB53907Z

899,00
De AEG FSB53907Z krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge score. Naast alle hoge scores van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.45 uit 5
1521816

Siemens SN95EX56CE

1.219,00
Zoek je een passende afwasmachine en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Siemens SN95EX56CE is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou! De Siemens SN95EX56CE heeft het cijfer: none mogen ontvangen van ongeveer none mensen. Het toestel...
1520641

Siemens SN63EX14AN

899,00
De Siemens SN63EX14AN heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Waardering 4.40 uit 5
1585578

Bosch SMS6ZCI42E

999,00
De Bosch SMS6ZCI42E belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die veel kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de kopers die hem al thuis hebben...
Waardering 4.90 uit 5
1450497

Inventum VVW7040++

529,00
De Inventum VVW7040++ krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de mensen die hem al thuis hebben staan. De Inventum VVW7040++ is...
Waardering 4.30 uit 5
1570549

AEG FSE73727P AirDry

899,00
Omdat de AEG FSE73727P AirDry erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Het is niet gek dat deze vaatwasmachine in onze top 5 staat, hij is namelijk door Coolblue als beste getest....
Waardering 4.15 uit 5
1500978

Whirlpool WBC 3C34 P X

579,00
Zoek je een passende vaatwasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Whirlpool WBC 3C34 P X is misschien wel de juiste vaatwasmachine voor jou. De Whirlpool WBC 3C34 P X is beoordeeld door 46 eerdere kopers...
Waardering 4.45 uit 5
1639637

Siemens SL73HX60CE

999,00
Zoek je een goede afwasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Siemens SL73HX60CE is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou. De Siemens SL73HX60CE heeft het cijfer: none gekregen van minstens none kopers die je voorgingen....
1634228

Bosch SGI4HCS48E

699,00
De Bosch SGI4HCS48E afwasmachine wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De afwasmachine scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten opzichte van zijn...
Waardering 4.85 uit 5
1623315

Siemens SN27YI01CE

1.099,00
De Siemens SN27YI01CE krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge beoordelingen van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Waardering 4.00 uit 5