Siemens wasmachine en droger set

Siemens; betaalbaar en betrouwbaar. Ben jij op zoek naar de beste wasmachine en droger set van Siemens? Hier ben je aan het juiste adres. Lees hier alles wat je moet weten over de wasmachine en droger sets van Siemens – inclusief de beste wasmachine en droger set van 2024!
Wasmachine en droger set

Dit zijn de beste Siemens wasmachine en droger sets van 2024

Wasmachines en wasdrogers worden steeds vaker in sets aangeboden. Dat is fijn, want daarvoor heb je meer keuze. Maar het maakt het ook lastiger om een goede wasmachine wasdroger set te vinden. Wij helpen je door de bomen het bos weer te zien. Dit zijn de best geteste wasmachine droger sets van Siemens van 2024!
 1. Siemens wasmachine en droger sets – Nieuwste technologieën voor een goede prijs
 2. Steeds meer wasmachine en droger sets, dus een passende wasmachine en droger set voor iedereen!
 3. Waar let je op? Vulgewicht, energieklasse, geluidsniveau en extra functies & programma’s

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Over het merk Siemens

Siemens is een Duits bedrijf dat een enorm scala aan elektronische producten maakt en verkoopt. Je kan het zo gek niet bedenken, of Siemens maakt het; van telefoons en televisies tot wasmachines en koelkasten. Wat witgoed betreft, is Siemens tevens een van de grootste en meest betrouwbare merken van het moment, dat komt omdat ze voortdurend op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun producten te verbeteren. En dat voor een relatief voordelige prijs!
Interessant feitje: Bosch en Siemens hebben dezelfde fabrikant. Daarom lijken veel producten van deze merken enigszins op elkaar. Er zitten soms maar enkele verschillen tussen een Bosch wasmachine en een Siemens wasmachine.

De unieke eigenschappen van een Siemens wasmachine en droger set

Een nieuwe Siemens wasmachine en droger set beschikt tegenwoordig vaak over meerdere merkspecifieke functies en technologieën. Deze zijn erop ontworpen om het wassen en drogen zo makkelijk, snel en efficiënt mogelijk te maken. Siemens is continu hun merkspecifieke functies aan het verbeteren, dus loop ze niet mis! Benieuwd welke merkspecifieke functies Siemens allemaal heeft? We leggen ze hieronder stuk voor stuk aan je uit.

Siemens wasmachine - VarioSpeed

Siemens VarioSpeed biedt je een wasprogramma dat tot 60% sneller is dan het reguliere wasprogramma! Zo kun jij je kleding sneller weer aan of nog snel ophangen voordat je de deur uit moet.

Siemens wasmachine - IntelligentDosing

Ingebouwde sensoren meten de hoeveelheid wasgoed en hoe vies het is. Aan de hand van die informatie berekent de slimme wasmachine hoeveel wasmiddel er nodig is om het schoon te krijgen, en voegt dit zelf toe.

Siemens wasmachine - PowerSpeed

Heb je haast? Met Siemens PowerSpeeds was je een halfvolle trommel aan wasgoed binnen een uur schoon. Dit snelle wasprogramma is ideaal als je haast hebt of je favoriete outfit snel weer aan wil.

Siemens wasmachine - iSensoric

Met Siemens iSensoric bespaar je water en energie, terwijl je wasgoed nog steeds grondig schoon wordt gemaakt. Ingebouwde sensors meten de hoeveelheid wasgoed en hoe vies het is, en de wasmachine past het wasprogramma daarop aan.

Siemens wasmachine en droger - Home Connect

Je kunt een wasmachine en droger set die compatibel is met de Home Connect app verbinden aan elkaar en aan de mobiele app op je smartphone of tablet. Hierdoor zijn beide apparaten perfect op elkaar afgestemd en kun je je wasmachine en droger bedienen waar en wanneer je maar wilt.

Siemens wasdroger - Selfcleaning condensor

Een Siemens condensdroger of warmtepompdroger met een Selfcleaning condensor beschikt over een zelfreinigende condensor. Deze spoelt automatisch het condens water weg aan het einde van het droogprogramma, zodat je hem niet handmatig hoeft te doen.

Siemens wasdroger - AutoDry

Een AutoDry droger van Siemens beschikt over ingebouwde sensoren die meten wat de ideale droogtemperatuur en droogtijd is om je natte wasgoed perfect droog te krijgen, zonder dat het onnodig lang wordt blootgesteld aan hitte. Dit vermindert slijtage aan je wasgoed, en bespaart je energie.

Waarom kiezen voor een wasmachine en droger set van Siemens

Siemens is een groot merk dat ons en decennia lang voorziet van betrouwbare en kwalitatieve wasmachines en drogers. Uit verschillende onderzoeken naar de tevredenheid over wasmachines en drogers, komt Siemens daarom ook keer na keer als een van de beste uit de test.

Maar waarom zou je een wasmachine en droger set kopen, en niet gewoon twee losse apparaten? Daar hebben we verschillende redenen voor.

 1. Door te kiezen voor een complete set, weet je zeker dat de twee apparaten perfect op elkaar afgestemd zijn. Qua uiterlijk, programma’s, technieken, vulgewicht, noem maar op. Een wasmachine droger set wast en droogt 100& op een lijn.
 2. Wasmachine en droger sets zijn in aanschaf vaak goedkoper dan de aanschaf van een losse wasmachine en droger. Dat komt omdat je wasmachine en droger set koopt in een aanbieding. Als je de apparaten los koopt, vind je nooit zo’n mooie aanbieding.

Waar let je op bij het kopen van een Siemens wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set beschikt over ongelofelijk veel eigenschappen en functies. Doordat er zo veel verschillende eigenschappen zijn, weet je wellicht niet zo goed waar je precies op moet letten. Je koopt immers niet iedere weer een nieuwe wasmachine en droger set. Hieronder lees je precies welke eigenschappen van belang zijn. Hopelijk helpt dit jou de perfecte wasmachine droger set te vinden!

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine droger set geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Wij raden aan de volgende aanbevelingen aan te houden:

 1. Een 6 of 7 kg vulgewicht wasmachine droger set voor een huishouden van 1 of 2 personen
 2. Een wasmachine droger set met ruimte voor 8 kg wasgoed voor een klein gezin
 3. En ruimte voor 9 kg wasgoed of meer bij een huishouden van 5 personen of meer

Geluidsniveau centrifugeren

Wil je graag een stille set? Hiervoor kijk je naar het maximale geluids niveau van de wasmachine. Een stille wasmachine maakt niet meer dan 73 decibel (dB) tijdens het centrifugeren. Wasmachines maken over het algemeen namelijk veel meer herrie dan drogers, daarom kijken we hiervoor specifiek naar de wasmachine. Het maximale geluids niveau van een wasmachine wordt onderverdeeld in 4 categorieën:

 1. Geluidsniveau luid (78 dB of meer)
 2. Geluidsniveau normaal (74 – 77 dB)
 3. Geluidsniveau stil (72 – 73 dB)
 4. En geluidsniveau extra stil (71 dB of minder)

Energieklasse

Als je energie wilt besparen, kies je voor een energiezuinige wasmachine en droger set. Hierbij heeft de wasmachine minimaal energieklasse B en de wasdroger minimaal energieklasse A++. Een energiezuinige wasmachine en droger set is over het algemeen een duurdere wasmachine en droger set. Maar dat is enkel in aanschaf. In gebruik zijn energiezuinige wasmachine en drogers sets namelijk zo zuinig dat je hier uiteindelijk toch goedkoper mee uit bent. Daarom is zuinig wassen dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Was- en droogprogramma's

Niet iedere wasmachine en droger set biedt dezelfde programma’s. Veel sets bieden dezelfde algemene wasprogramma’s en droogprogramma’s aan, maar daarbuiten zijn er nog veel meer specifieke programma’s waar je misschien wel baat bij hebt, zoals voor beddengoed, delicate stoffen, sportkleding, babykleding of bijvoorbeeld een anti kreuk fase waardoor je minder hoeft te strijken. De ideale wasmachine droger set beschikt over de programma’s die jij denkt nodig te hebben.

Gebruiksgemak

De ene wasmachine en droger set is luxer dan de ander. Tegenwoordig beschikken steeds meer wasmachine en droger sets over technologieën en functies die zowel wassen als drogen makkelijker en sneller maken. Denk hierbij aan een zelfreinigende wasmiddellade, kledingbeschermende trommel, anti kreuk fase, automatische wasmiddeldosering en bediening via een app. Goedkope wasmachine droger sets beschikken vaak over minder van de bovenstaande specificaties. Het is aan jou om de juiste wasmachine droger set binnen jouw budget te vinden.

Bouw- en waskwaliteit

Je kunt ook een set beoordelen op de was- en bouwkwaliteit. De bouwkwaliteit zegt iets over de duurzaamheid en levensduur, terwijl de waskwaliteit meer gaat over het wasresultaat.

 1. Je kunt de bouw kwaliteit beoordelen aan de hand van de volgende specificaties: een koolborstelloze motor, 3 soorten waterbeveiliging, RVS trommel, kuip en deurscharnier, een balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een behuizing van metaal met emaille. Sets met een bouw kwaliteit van topklasse beschikken over minimaal 70% van deze specificaties.
 2. De waskwaliteit wordt bepaald aan de hand van de volgende specificaties: automatische wasmiddeldosering, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, een extra spoelfunctie, en wasmiddel gelijkmatig verspreiden. Bij 70% of meer van deze specificaties heeft de wasmachine een topklasse waskwaliteit en wordt je was grondig schoon.

Siemens wasmachine en droger stapelen

Meestal moet je bij het stapelen van een wasmachine en droger allereerst de grootte van het bovenblad van de wasmachine beoordelen. Deze moet namelijk groot genoeg zijn om de wasdroger op te plaatsen. Bij een wasmachine en droger set, kun je er echter vanuit gaan dat het bovenblad van de wasmachine groot genoeg is. Wasmachine en droger sets zijn namelijk voor elkaar gemaakt en perfect op elkaar afgestemd.
Wees je er wel van bewust dat de wasdroger altijd op de wasmachine geplaatst moet worden, en niet andersom. Ook is het erg belangrijk dat de wasmachine beoordelen waterpas staat. Anders kunnen beide apparaten van hun plek komen tijdens het centrifugeren.