Wasmachine en droger set aanbiedingen

Als je een nieuwe wasmachine en droger nodig hebt, kun je voor een wasmachine en droger set kiezen. Hierbij zijn de wasmachine en droger perfect op elkaar afgestemd, en bespaar je geld omdat een set goedkoper is dan twee aparte apparaten. Vind hier de beste wasmachine en droger sets van 2024!
Wasmachine en droger set

Beste wasmachine en droger set aanbiedingen van 2024

Het vinden van de juiste wasmachine droger set kan nog best lastig zijn. Op zoek naar de beste sets van 2024? Wij hebben de best geteste wasmachine en droger sets voor je op een rijtje gezet. Hier vind je de ideale wasmachine droger set voor jouw huishouden.
  1. Een wasmachine en droger set: twee apparaten perfect op elkaar afgestemd.
  2. Een wasmachine en droger set is meestal goedkoper dan twee losse apparaten.
  3. Waar moet je op letten? Vulgewicht, energieklasse, geluidsniveau en extra functies & programma’s.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Wat is een wasmachine en droger set

en wasmachine droger set bestaat uit een wasmachine en een droger, vaak uit dezelfde serie, die perfect op elkaar afgestemd zijn. Qua uiterlijk, functies, kwaliteit, vulgewicht en vaak nog meer zitten de wasmachine en droger 100% op een lijn. Zo wordt de natte wasgoed net zo grondig en zorgvuldig gedroogd als het zojuist gewassen is.

Een bijkomend voordeel van het kopen van een set, is dat dit vaak goedkoper is dan de aanschaf van een losse wasmachine en droger. En het assortiment aan wasmachine en droger sets blijft groeien, hierdoor vind je altijd een passende wasmachine en droger set voor de beste prijs-kwaliteit verhouding!

Wassen en drogen met één apparaat: de was- droogcombinatie

Als je graag thuis wilt kunnen wassen én drogen, maar niet zoveel plek hebt, kun je ook kiezen voor een was-droogcombinatie. Met dit ene apparaat kun je zowel wassen als drogen, waardoor je ruimte bespaart, maar ook geld. Een was-droogcombinatie is namelijk goedkoper dan de meeste wasmachine en droger sets.

Een set is meestal goedkoper dan 2 losse apparaten

Als je een nieuwe wasmachine en droger nodig hebt, kun je het beste een wasmachine droger set kiezen. Vaak ben je voor wasmachine en droger sets minder geld kwijt dan wanneer je twee losse apparaten aanschaft. Dit gaat op voor de meeste wasmachines en drogers, onafhankelijk van het merk, de energieklasse, het vulgewicht, het geluidsniveau of andere specificaties.
Het enige nadeel is dat je bij een wasmachine droger set minder keuze hebt. Niet iedere wasmachine of droger, is ook verkrijgbaar in een set. Maar het aanbod in wasmachine droger sets wordt wel steeds groter! Hierdoor kun je wat specifieker zijn in je wensen, bijvoorbeeld een stille set, of een energiezuinige wasmachine droger set.

Waar let je op bij het kopen van een wasmachine en droger set

Het vinden van een geschikte wasmachine is al best lastig. Ze hebben namelijk ongelofelijk veel specificaties, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. En bij een wasmachine droger sets is dat 2 x zo erg, want een set beschikt over nog veel meer specificaties! Omdat wij weten hoe lastig het kan zijn om een goede wasmachine droger set te vinden, hebben we voor je op een rijtje gezet waar je allemaal rekening mee moet houden. Dit zijn de belangrijkste punten bij het vinden van de beste wasmachine en droger set.

Vulgewicht

Het vulgewicht is een van de belangrijkste eigenschappen van een wasmachine en droger set. Het vulgewicht geeft namelijk aan hoeveel kilo wasgoed je tegelijkertijd kunt wassen of drogen. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de huishouden. Heb je een huishouden van 1 of 2 personen? Dan is een kleiner vulgewicht van 6 of 7 kg over het algemeen voldoende. Voor een kleiner gezin van 3 of 4 personen, raden we een wasmachine droger set met 8 kg vulgewicht aan. Een groot gezin vereist een hoger vulgewicht. Als je een huishouden van 5 personen of meer hebt, raden we daarom een wasmachine en droger set met 9 kg vulgewicht of meer aan.

Maximale geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasmachine en droger set geeft aan hoeveel geluid de wasmachine produceert wanneer deze op zijn luidst is. Dit is tijdens het centrifugeren. Een wasdroger is over het algemeen vele malen stiller dan een wasmachine.

Het maximale geluidsniveau van een wasmachine en droger set wordt onderverdeeld in 4 categorieën op basis van het aantal decibel (dB): geluidsniveau luid (78 dB of meer), geluidsniveau normaal (74 – 77 dB), geluidsniveau stil (72 – 73 dB) en geluidsniveau extra stil (71 dB of minder). Als je wilt wassen wanneer je slaapt, in een open keuken, of in de ruimte naast je slaapkamer of kantoor, raden we een stille of extra stille wasmachine en droger set aan.

Energieklasse

De hoogte van de energieklasse bepaalt hoe energiezuinig de wasmachine en droger set is. Als je een energiezuinige wasmachine en droger set wilt, moet je kiezen voor een set waarvan de wasmachine minimaal energieklasse B heeft, en de wasdroger een warmtepompdroger is met minimaal energieklasse A++.

Energiezuinige wasmachine en droger sets zijn in aanschaf vaak duurder dan een minder zuinige set. Echter, omdat goedkope wasmachine en droger sets zoveel energie verbruiken, ben je hier uiteindelijk meer geld aan kwijt. Tevens heeft een duurdere wasmachine en droger set vaak een langere levensduur, waardoor je meer uit je geld haalt dan bij goedkope wasmachine droger sets. Een energiezuinige en wellicht ook duurdere wasmachine en droger set is daarom absoluut de moeite waard.

Was- en droogprogramma's

Niet iedere wasmachine en droger set biedt dezelfde programma’s. Veel sets bieden een standaard aantal aan programma’s aan, maar daarbuiten zijn er nog veel meer specifieke programma’s waar je misschien wel baat bij hebt, zoals voor allergieën, beddengoed, sportkleding, gordijnen, overhemden en babykleding. Steeds meer apparaten hebben ook een stoomfunctie of anti-kreuk fase aan het einde van het programma om het strijkwerk te verminderen.

Gebruiksgemak

Sommige wasmachine en droger sets ontlasten jou meer dan andere. Dit doen ze aan de hand van technologieën en functies die het wassen en drogen efficiënter, sneller, duurzamer of makkelijker maken voor jou. Denk hierbij aan een zelfreinigende wasmiddellade, een koolborstelloze motor, kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering, bediening via een app op je smartphone of tablet en startuitstel. De perfecte wasmachine beschikt over de functies waar jij baat bij denkt te hebben.

Bouw- en waskwaliteit

Om er zeker van te zijn dat je een goede wasmachine en droger set te pakken hebt, kun je natuurlijk kijken naar onze lijst met de beste wasmachine en droger sets van 2024, maar je kunt ook kijken naar de bouw- en waskwaliteit.

  1. De bouwkwaliteit zegt iets over de duurzaamheid en levensduur van de wasmachine of wasdroger. Je kunt de bouwkwaliteit beoordelen aan de hand van een aantal specificaties, zoals de aanwezigheid van een koolborstelloze motor, 3 soorten waterbeveiliging, RVS trommel, kuip en deurscharnier, een balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een behuizing van metaal met emaille. Sets met een bouw kwaliteit van topklasse beschikken over minimaal 70% van de bovenstaande specificaties.
  2. De waskwaliteit geeft aan hoe schoon het wasgoed in de wasmachine wordt, en wordt bepaald aan de hand van de volgende specificaties: automatische wasmiddeldosering, zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, een extra spoelfunctie, en wasmiddel gelijkmatig verspreiden. Bij 70% of meer van deze specificaties heeft de wasmachine een topklasse waskwaliteit en wordt je wasgoed grondig schoon.