Oude wasmachine laten ophalen

Op de volgende manieren kun jij je oude wasmachine laten ophalen: Bij het aanschaffen van een nieuwe wasmachine bieden veel winkels de mogelijkheid aan om de oude wasmachine op te halen. Daarnaast zijn er verscheidene bedrijfjes die tegen betaling ook de service aanbieden om oud witgoed op te halen, deze zijn te vinden door even op Google te zoeken. 

Wasmachine vervoeren verhuizen laten ophalen

Oude wasmachine verkopen

Soms ben je toe aan een nieuwe wasmachine of ander witgoed apparaat, terwijl je oude misschien nog wel een paar jaar mee kan. Als dit het geval is, kun je proberen je oude apparaat te verkopen. Bijvoorbeeld via het advertentiebord van jouw lokale supermarkt of gewoon via Marktplaats.

Zo maak je iemand anders blij, en verdien je er ook nog wat aan. Het kan een gedoetje zijn, maar in veel gevallen is het toch het geld waard.

Ophalen of leveren? Voor welk bedrag? En wanneer maken we de wissel? Je regelt het zoals jij wilt!

Als je denkt dat je wasmachine nog een tweede leven verdient, maar je het niet ziet zitten om hem te verkopen, kun je hem ook naar een kringloopwinkel brengen. Veel kringloopwinkels bieden ook een ophaalservice voor grotere apparaten zoals wasmachines en ander witgoed.

Wasmachine laten ophalen door verkoper

Veel winkels bieden aan om je oude wasmachine op te halen als ze je nieuwe wasmachine komen leveren – onafhankelijk van de staat waarin het apparaat zich verkeerd – en nog gratis ook! Hierbij is het wel de eis dat beide apparaten dezelfde grootte hebben en onder dezelfde productcategorie vallen. Je kunt bij sommige (grote) winkels ook oude apparaten inleveren, zonder dat je iets hoeft te kopen. Of je nou van plan bent een nieuw product te kopen of niet, wij raden je aan om vooraf uit te zoeken wat de voorwaarden zijn van de winkel die jij voor ogen hebt. Zo ben je goed voorbereid wanneer ze je spullen komen ophalen of je je apparaten gaat inleveren.

Webshops en winkels doen dit bij veel witgoed. Je kunt er bijvoorbeeld ook terecht met je oude koelkast, droger of vaatwasser. Deze elektrische apparaten moeten na een aantal jaar vervangen worden, maar zijn dan nog niet klaar voor de vuilnisbelt. Ze zitten vol met waardevolle grondstoffen, zoals aluminium en koper, die opnieuw worden gebruikt. Een goede manier om van jouw afdankertjes af te komen, en tegelijkertijd het milieu een handje te helpen!

Inleveren bij de gemeente

Als je je oude witgoed inlevert bij de gemeente, halen zij het apparaat uit elkaar, om met de waardevolle en herbruikbare materialen weer iets nieuws te maken. Door te recyclen voorkom je onnodig afval en een schaarste van grondstoffen. Er zijn verschillende manieren om je oude wasmachine in te leveren bij de gemeente – ongeacht de staat:

  • Je kunt je oude apparaat inleveren bij een gemeentelijke verzamelplaats of milieustraat;
  • of je kunt een afspraak maken met je gemeente. Dan komen ze gratis je oude wasmachine ophalen.

Zowel het inleveren van witgoed bij de milieustraat als het laten ophalen van een oud apparaat, is gratis.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Oude wasmachine inleveren voor geld

Als je in Nederland je oude wasmachine wilt inleveren voor geld, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Hier zijn een paar opties:

Inruilen bij aankoop nieuwe

Sommige winkels bieden een inruilkorting als je een nieuwe wasmachine koopt en je oude inlevert. Vraag bij de winkel waar je je nieuwe wasmachine koopt naar de mogelijkheden.

Aanbieden aan recyclingbedrijven

Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in het recyclen van oude elektronica en betalen je een kleine vergoeding voor je oude wasmachine. Je kunt online zoeken naar dergelijke bedrijven in jouw regio.

Oude apparaten service

Sommige gemeenten of afvalverwerkingbedrijven bieden een service aan waarbij ze je oude elektrische apparaten ophalen tegen een kleine vergoeding. Informeer bij je lokale gemeente naar de mogelijkheden.

Naar de kringloop

Sommige kringloopwinkels accepteren ook elektrische apparaten, hoewel de vergoeding meestal laag is of zelfs niks. Maar als je doel is om het apparaat op een verantwoorde manier kwijt te raken, is dit een goede optie.

Zorg er altijd voor dat je de wasmachine schoon en in zo goed mogelijke staat aanbiedt. Dit vergroot de kans dat je er een goede prijs voor krijgt.