Beste energiezuinige vaatwasser

Vaatwassers met energielabel A zijn de zuinigste vaatwassers op de markt. Door dit energielabel weet je dat de vaatwasser bij iedere wasbeurt heel weinig water en stroom verbruikt. Jaarlijks scheelt dit dus erg veel in de portemonnee!

Wil je de beste energiezuinige vaatwasser van 2022 kopen? We hebben een groot aantal vaatwassers getest en vergeleken! Bekijk de best geteste energiezuinige inbouw, vrijstaande en onderbouw vaatwassers.

Energiezuinige vaatwasser

De beste energiezuinige vaatwasser van 2022

Veel mensen weten niet dat je tijdens het afwassen met de hand een veel groter waterverbruik hebt dan wanneer een vaatwasser het voor je doet. Zeker nieuwe vaatwassers hebben een aanzienlijk lager waterverbruik. Het voordeel van met de hand afwassen is natuurlijk wel dat je geen energie verbruikt. Gelukkig kan een energiezuinige vaatwasser hiervoor de oplossing zijn. Het jaarlijks verbruik van een zuinige vaatwasser is namelijk heel laag, waardoor jij je vieze vaat schoon krijgt zonder dat het je energierekening door het plafond schiet. Om je alvast een beetje op weg te helpen bij het vinden van een nieuwe vaatwasser, hebben we hier de beste energiezuinige vaatwassers voor je op een rijtje gezet.

Wij hebben de beste energiezuinige vaatwasser geselecteerd aan de hand van een aantal criteria. In de eerste plaats hebben we gekeken naar de bouwkwaliteit, het stroomverbruik per wasbeurt, het waterverbruik per wasbeurt, het droogresultaat en het aantal verschillende wasprogramma’s. Bijzonderheden zoals een droogtechniek voor extra droge vaat of een extra stil programma, worden extra benoemd. Voordat we jou de top 5 beste energiezuinige vaatwassers kunnen laten zien, moet u eerst een keuze maken naar het type vaatwasser waar u naar opzoek bent. Dit kunt u doen door te klikken op één van de onderstaande vaatwassers. 

Vind een nieuwe vaatwasser

Maak een keuze tussen de een van de beste vaatwassers van 2022 of doe de eenvoudige keuzehulp en vind je nieuwe vaatwasser.

Vind de perfecte vaatwasser

Alle best geteste energieuzinige vaatwassers

De beste energiezuinige vrijstaande vaatwasser van 2022

Het grootste voordeel van een vrijstaande vaatwasser is dat je geen keukenkastje hoeft op te offeren. De meeste vaatwassers worden namelijk onder je aanrechtblad geplaatst, waardoor je minder ruimte hebt om spullen op te bergen. Een vrijstaande vaatwasser kan je bijvoorbeeld ook in de bijkeuken plaatsen of ergens anders in de keuken, los van je aanrecht.

Houd er wel rekening mee dat je dan met je vuile vaat buiten de keuken moet lopen, wat niet altijd even handig is. Let ook op dat je voor een vaatwasser altijd een aansluiting voor water en stroom nodig hebt.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

De beste energiezuinige inbouw vaatwasser van 2022

Bij een inbouw vaatwasser heb je de keuze tussen een volledig geïntegreerde vaatwasser of een half geïntegreerde vaatwasser, waarbij het bedieningspaneel zichtbaar aan de buitenkant zit. Wat voor jou de beste optie is, hangt af van wat je fijner vindt, de vaatwasser kunnen bedienen vanaf de buitenkant of een vaatwasser die volledig opgaat in het design van je keuken.

In deze lijst vind je de perfecte energiezuinige vaatwasser die kan worden ingebouwd.

De beste energiezuinige onderbouw vaatwasser van 2022

Een onderbouw vaatwasser wordt onder je aanrechtblad gebouwd, waardoor je alleen nog de voorkant van het apparaat kan zien. De nieuwste machines zien er aan de buitenkant mooi uit, waardoor een vaatwasser echt een aanvulling op het interieur van je keuken kan zijn.

In onderstaande zal je de beste energiezuinige vaatwasser voor onderbouw zeker vinden!

Tips om het meeste uit je zuinige vaatwasser te halen

Wassen met halve belading

Vooral bij onderbouw en inbouw vaatwassers is het erg belangrijk dat je goed op de afmetingen let. Het apparaat moet namelijk precies onder je keukenblad passen en geen lege ruimte hebben aan de zijkant.

Bij een kleinere keuken is het aan te raden om eens naar een compacte vaatwasser of een mini vaatwasser te kijken. Hiermee kan je een kleine ruimte toch optimaal benutten.

Vervang je oude vaatwasser

Soms kan het ook beter zijn om een oude vaatwasser te vervangen voor een nieuwe model. Daarvoor moet je in één keer investeren, maar op de lange termijn zal het goedkoper zijn om een nieuwe vaatwasser aan te schaffen en te besparen op je energieverbruik en het verbruik van water.

Type vaatwasser

Kijk ook altijd welk type vaatwasser het beste bij je past. Voor kleine huishoudens is een kleine vaatwasser bijvoorbeeld veel handiger, omdat je dan minder vaak je vaatwasser halfvol draait. De meest geschikte vaatwasser voor een groter huishouden is wat ruimer, omdat daar bijvoorbeeld ook grote pannen in moeten passen.

Overige informatie

Beste inbouw vaatwasser

Beste inbouw vaatwasser Ben jij op zoek naar de beste inbouw vaatwasser? Wij hebben ze allemaal getest en met elkaar vergeleken. Hier vind je alles wat je moet weten over de beste inbouw vaatwassers van . Bekijk beste inbouw vaatwassers

Lees meer

Waar kan ik een vaatwasser kopen

Waar kan ik een vaatwasser kopen Je kunt ervoor kiezen om online of in een fysieke winkel een vaatwasser te kopen. Er zijn veel fysieke winkels waar je even langs kunt gaan om een nieuwe vaatwasser te kopen. Je kunt

Lees meer

Wat voor inbouw vaatwasser heb ik nodig

Wat voor inbouw vaatwasser heb ik nodig Als je op zoek bent naar een inbouw vaatwasser zal je al snel zien dat er veel soorten vaatwassers zijn. Je hebt volledig geïntegreerde vaatwassers, een half geïntegreerde vaatwasser en een onderbouw model.

Lees meer

Waarom start mijn vaatwasser niet

Waarom start mijn vaatwasser niet Start je vaatwasser niet? Dan heeft die meestal drie redenen, namelijk: De vaatwasser krijgt geen of te weinig stroom, de deur van de vaatwasser zit niet goed dicht of de vaatwasser heeft een probleem met

Lees meer

Hoe demonteer ik mijn inbouw vaatwasser

Hoe demonteer ik mijn inbouw vaatwasser Een inbouw vaatwasser kan je op de volgende manier demonteren: Als eerste moet je de vaatwasser loskoppelen van het stopcontact, de kraan en de afvoer. Als dit is gebeurd kun je het frontpaneel en

Lees meer

Energiezuinige vaatwassers assortiment

1567078

Bosch SMS6EDW06E

859,00
De Bosch SMS6EDW06E beschermt het vieze servies en zorgt ervoor dat jouw vieze afwas grondig schoon en droog wordt. De Bosch SMS6EDW06E heeft de reviewscore: 9.2 gekregen van ongeveer 10 eerdere kopers. Het toestel is een vrijstaande vaatwasmachine, hierdoor kun...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1626509

AEG FFB83816PM

999,00
De AEG FFB83816PM heeft erg goede functies. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
1520641

Siemens SN63EX14AN

899,00
De Siemens SN63EX14AN heeft erg sterke features. De huidige gebruikers van de vaatwasser beoordelen hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat, is dit er een die aan die eis kan voldoen. Door zijn mooie en strakke...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1560709

Bosch SBH6ZCX42E

1.199,00
De Bosch SBH6ZCX42E krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede recensies van de mensen die hem al thuis hebben staan! De Bosch SBH6ZCX42E heeft...
1649039

Miele G 7272 SC Vi

1.549,00
De Miele G 7272 SC Vi belandt op een erg hoge plek. Naast zijn prachtige uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de afwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de consumenten die hem al...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1525504

Siemens SX63HX60AE

869,00
De Siemens SX63HX60AE krijgt een hele hoge beoordeling. Deze vaatwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de mensen die hem al thuis hebben staan. Bij het bepalen van...
Gewaardeerd met 3.55 van 5
1520622

Whirlpool WSFO 3T223 P

499,00
De Whirlpool WSFO 3T223 P vaatwasmachine maakt al jouw vaat volledig schoon en droog. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De Whirlpool WSFO 3T223 P heeft gemiddeld een: 7.3 gekregen van ongeveer 3...
Gewaardeerd met 3.65 van 5
1516560

Bosch SBV4HTX24N

699,00
De Bosch SBV4HTX24N krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge . Naast alle hoge ratings van de kopers die de vaatwasser al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Gewaardeerd met 4.00 van 5
1620138

Siemens SN61HX08VE

649,00
Omdat de Siemens SN61HX08VE erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De Siemens SN61HX08VE heeft gemiddeld de score: 9.2...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1521111

Bosch SMV8ZCX07N

1.099,00
Opzoek naar een ideale vaatwasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch SMV8ZCX07N is namelijk de afwasmachine die je zoekt! Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Bosch SMV8ZCX07N heeft gemiddeld de score: 9.2...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1534408

Bosch SMV6ZAX03N

999,00
Omdat de Bosch SMV6ZAX03N erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Bosch SMV6ZAX03N is beoordeeld door 3 experts met de beoordeling: 9.7. Het apparaat is een inbouw afwasmachine, hierdoor kun je...
Gewaardeerd met 4.85 van 5
1475671

Miele G 5022 SCi BRWS

849,00
Zoek je een goede vaatwasser en weet je niet welke je moet kopen? De Miele G 5022 SCi BRWS is waarschijnlijk de juiste afwasmachine voor jou. De Miele G 5022 SCi BRWS is beoordeeld door 28 kopers die je voorgingen...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1475710

Miele G 5222 SCi CLST

1.099,00
Doordat de Miele G 5222 SCi CLST erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de afwasmachine in onze top 5! De Miele G 5222 SCi CLST is beoordeeld door 10 consumenten met de beoordeling: 9.5. Het is mogelijk...
Gewaardeerd met 4.75 van 5
1520639

Siemens SN65EX56CN

1.199,00
Opzoek naar een goede afwasmachine? Stop maar met zoeken! De Siemens SN65EX56CN is namelijk de vaatwasmachine die je zoekt! De Siemens SN65EX56CN heeft het cijfer: 9.0 ontvangen van minstens 55 kopers die je voorgingen. Het toestel past in iedere keuken...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1521108

Bosch SPV2IKX11E

649,00
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1634298

Bosch SGS2ITW04E

529,00
De Bosch SGS2ITW04E krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge beoordelingen van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de...
Gewaardeerd met 3.80 van 5
1667037

Beko DVN05320X

359,00
De Beko DVN05320X krijgt een hele hoge beoordeling. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de mensen die hem al thuis hebben staan. De Beko DVN05320X is...
Gewaardeerd met 3.35 van 5
1569454

ATAG DW8114XT

1.399,00
De ATAG DW8114XT vaatwasser maakt jouw borden en glazen volledig schoon en droog! Deze vaatwasmachine is Coolblue's Keuze! De ATAG DW8114XT is beoordeeld door 17 eerdere kopers met het cijfer: 8.9. Het is mogelijk om dit toestel in te bouwen...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1501046

Whirlpool WIO 3T141 PES

749,00
Doordat de Whirlpool WIO 3T141 PES erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasmachine in onze top 5! De Whirlpool WIO 3T141 PES is beoordeeld door 106 eerdere kopers met de reviewscore: 8.6. Het model past in...
Gewaardeerd met 4.30 van 5
1490714

Siemens SN63HX52AN

799,00
De Siemens SN63HX52AN krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge van de kopers die de vaatwasmachine al thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk op de belangrijkste...
Gewaardeerd met 4.15 van 5
1385505

Whirlpool WSFC 3M17 X

399,00
De Whirlpool WSFC 3M17 X belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die een goede kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasser van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de mensen die hem...
Gewaardeerd met 4.25 van 5
1471962

Miele G 5022 U BRWS

779,00
Zoek je een nieuwe vaatwasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Miele G 5022 U BRWS is misschien wel de juiste afwasmachine voor jou. De Miele G 5022 U BRWS is beoordeeld door 17 experts met...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1692344

Bosch SGS4HTI33E

599,00
De Bosch SGS4HTI33E heeft een hele goede score gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke eigenschappen krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede scoort hij ook...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1585578

Bosch SMS6ZCI42E

999,00
De Bosch SMS6ZCI42E belandt op een erg hoge plek. Naast zijn mooie uiterlijk die veel kwaliteit uitstraalt is ook de binnenkant van de vaatwasmachine van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de kopers die hem al thuis hebben...
Gewaardeerd met 4.90 van 5
1639663

Siemens SE63HX60CE

799,00
De Siemens SE63HX60CE krijgt een hele hoge rating. Deze afwasmachine scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede ratings van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Bij het produceren...
Gewaardeerd met 3.00 van 5
1635413

Bosch SHV2ITX22E

899,00
De Bosch SHV2ITX22E krijgt een hele hoge score. Deze vaatwasser scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede scores van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Bij het maken van...
1490724

Siemens SN63HX26TN

679,00
De Siemens SN63HX26TN heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke features krijgt de vaatwasser ook erg goede ratings van de consumenten die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede beoordelingen scoort hij...
1684247

Haier XIB 5C1S3FS

949,00
Omdat de Haier XIB 5C1S3FS erg goed is scoort op allerlei verschillende criteria staat de vaatwasser in onze top 5! De Haier XIB 5C1S3FS heeft de score: none gekregen van ongeveer none experts. De machine is een inbouw vaatwasmachine, hierdoor...
1635588

Bosch SGI2ITS33E

639,00
De Bosch SGI2ITS33E heeft een heel goed cijfer gekregen door zijn sterke features. Naast deze sterke kenmerken krijgt de afwasmachine ook erg goede beoordelingen van de kopers die hem al thuis hebben staan. Buiten al deze goede recensies scoort hij...
Gewaardeerd met 3.20 van 5
1630185

Bosch SGV4HBX40E

829,00
De Bosch SGV4HBX40E afwasmachine maakt al jouw borden en glazen helemaal schoon en droog. De Bosch SGV4HBX40E is beoordeeld door 3 consumenten die je voorgingen met de beoordeling: 8.5. Het is mogelijk om dit model in te bouwen in jouw...
Gewaardeerd met 4.25 van 5