Wasdroger 1 persoon

Als je een nieuwe wasdroger wilt kopen, is het vulgewicht een van de belangrijkste specificaties om in te gaten te houden. Een wasdroger met 6 of 7 kg vulgewicht is perfect voor een eenpersoons-huishouden

Ben je opzoek naar een wasdroger voor 1 persoon? Wij hebben hieronder voor jou de beste wasdrogers voor 1 persoon van 2024 voor jou opgesomd. Doe er je voordeel mee!

Wasdroger 1 persoon

Wanneer is een wasdroger geschikt voor 1 persoon

Tip: als je zowel een nieuwe wasmachine en droger nodig hebt, kun je ook kijken naar een was-droogcombinatie.

Er zijn natuurlijk verschillende specificaties waar je naar moet kijken om na te gaan of een wasdroger bij je past. Maar een van de belangrijkste kenmerken van een wasdroger is het vulgewicht. Het vulgewicht van een wasdroger geeft namelijk aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Dit wordt ook wel de capaciteit van de droger genoemd. Voor een klein huishouden met 1 of 2 personen, loop je al gauw het risico dat de droger te groot is. Het is belangrijk dat het vulgewicht van je droger in verhouding staat met de grootte van je huishouden, om het wassen en drogen zo zuinig en gemakkelijk mogelijk te houden. Met een te grote wasdroger loop je namelijk het risico dat je je wasgoed op moet sparen om de trommel vol te krijgen – wat erg vervelend kan zijn. Het is uiteraard ook nog een optie om met een half-lege trommel je droger aan te zetten, maar dan gebruikt de wasdroger meer energie dan nodig is. Dat is niet erg milieuvriendelijk en ook niet goed voor je energiekosten.

Maar hoeveel vulgewicht heb je dan precies nodig? Dat is een goede vraag! We raden het sowieso altijd aan om voor een wasdroger te gaan die minimaal net zoveel vulgewicht heeft als je wasmachine. Zo past altijd al je natte wasgoed in de droger. Koop je tegelijkertijd een nieuwe wasmachine en droger? Dan hebben wij de volgende aanbevelingen.

 • Voor een huishouden van 1 of 2 personen raden we een kleine droger aan die beschikt over een vulgewicht van 6 kg of 7 kg. Een wasdroger met 6 kg zal moeilijk zijn om te vinden, maar 7 kg komt redelijk vaak voor.
 • Voor een huishouden van 3 of 4 personen raden we drogers aan met 8 kg vulgewicht. De meeste wasdrogers hebben 8 kg vulgewicht.
 • Voor een huishouden met 5 of meer personen raden we minimaal 9 kg aan.

Vind jouw wasdroger voor 1 persoon

Vind een goede wasdroger voor 1 persoon door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasdroger 1 persoon

Beste wasdrogers voor 1 persoon in 2024

De meeste wasdrogers hebben een vulgewicht van 8 kg, daarom kan het soms lastig zijn om een goede wasdroger te vinden die klein genoeg is voor jou alleen. Om die reden hebben we een lijst samengesteld met de beste drogers waar 7 kg wasgoed in past. 

Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar de energieklasse, het geluidsniveau, opties voor gebruiksgemak, de verwachtte levensduur en de beoordeling door klanten van een tal aan 7 kg wasdrogers. Dit zijn de beste wasdrogers voor één persoon van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Vulgewicht kiezen voor éénpersoons wasdroger

Als je op zoek bent naar een wasdroger voor een éénpersoonshuishouden, is het kiezen van de juiste vulcapaciteit essentieel. Een wasdroger met een te grote capaciteit kan onnodig energie verspillen en een te kleine capaciteit kan ervoor zorgen dat je de was in meerdere ladingen moet drogen, wat tijd en energie kost. 

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste vulcapaciteit hebben we een handige tabel samengesteld waarin je het vulgewicht afgezet tegen het huishouden kunt bekijken. Raadpleeg deze tabel om er zeker van te zijn dat je de juiste wasdroger kiest.

Huishouden
 • 1 persoon
 • 2 personen
 • 3-4 personen
 • 5+ personen
Vulgewicht
 • 6 of 7 kg
 • 7 kg
 • 8 á 9 kg
 • 9 kg of meer

Wasdroger 7 kg kopen; waar let je op

Zoals we eerder uitlegden, het vulgewicht van een nieuwe wasdroger is heel belangrijk, maar er spelen nog meer zaken een rol. Als je niet zo goed weet waar je allemaal naar moet kijken bij het kopen van een nieuwe droger, ben je hier aan het juiste adres. In de volgende tips zie je precies waar je rekening mee moet houden.

Type wasdrogers

Er zijn 3 verschillende type drogers; de (lucht)afvoerdroger, de condensdroger en de warmtepompdroger. Van deze drogers heeft de afvoerdroger het hoogste energieverbruik, en de warmtepompdroger is het meest energiezuinig. Warmtepompdrogers zijn over het algemeen duurder in aanschaf, maar onthoud wel dat ze je energiekosten een stuk lager houden. Op die manier ben je uiteindelijk toch voordeliger uit met een warmtepompdroger.

Condensafvoer

Wasdrogers kunnen op verschillende manieren het water afvoeren. De afvoerdroger leidt het water met een afvoerslang naar buiten, via een raam of een gat in de muur. Bij zowel de condensdroger als de warmtepompdroger heb je de keuze tussen een reservoir waarin het water opgevangen wordt (een condensbak die je een paar keer per week moet legen) of een afvoerslang die aangesloten wordt op de waterafvoer.

Energieklasse

De warmtepompdroger droogt het meest zuinig, maar dan kan er alsnog een verschil zitten in het energieverbruik van 2 verschillende warmtepompdrogers. Om te achterhalen welke droger het laagste energieverbruik heeft, kijk je naar het energielabel. Dit vertelt je hoe energiezuinig de wasdroger is. Drogers vallen altijd tussen energieklasse A+++ en energieklasse B. De meest energiezuinige wasdroger is een warmtepompdroger met energieklasse A+++, ook al wordt energielabel A++ ook al als energiezuinig beschouwd.

Gebruiksgemak

De wasmachine en wasdroger bevatten tegenwoordig steeds meer opties en functies om het wassen en drogen zo snel en makkelijk mogelijk te maken. Bij opties voor gebruiksgemak kun je denken aan bijvoorbeeld een zelfreinigende condensor, startuitstel en bediening via een app. Denk jij hier baat bij te hebben? Kies dan voor een wasdroger die over deze opties beschikt.

Droogprogramma's

Net zoals je wasmachine verschillende wasprogramma’s heeft, bieden ook wasdrogers allerlei programma’s voor verschillende soorten wasgoed. Zo zijn er speciale droogprogramma’s voor wol, overhemden, zijde, babykleding en handdoeken. Deze programma’s zorgen ervoor dat jouw wasgoed perfect droogt en langer meegaat. Vrijwel alle moderne wasdrogers hebben een eco-programma, om extra energiezuinig te drogen.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur van het apparaat. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit niet vermeld staat bij een wasdroger, kunnen het merk en de prijs ook een indicatie zijn voor de bouwkwaliteit. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Deze merken hebben allemaal kleine wasdrogers met 7 kg vulgewicht in hun assortiment. Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung scoren volgens de Consumentenbond minder goed als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding, omdat ze in aanschaf wat duurder zijn. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi. Zanussi produceert ook 7 kg wasdrogers