Afmetingen wasdroger

De standaard afmetingen van een wasdroger zijn 60 centimeter breed en 85 centimeter hoog, met een diepte tussen de 57,5 en 68 centimeter. Er zijn echter ook compactere modellen beschikbaar die geschikt zijn voor kleinere ruimtes. Het is belangrijk om de afmetingen van de wasdroger te kennen en te zorgen voor voldoende ruimte voor ventilatie en om de droger te kunnen openen en sluiten. 

Wasdroger afmetingen

Afmetingen van een wasdroger

De afmetingen van een wasdroger zijn erg belangrijk, een paar centimeter kan namelijk een groot verschil maken. Als je je droger bovenop een wasmachine wil plaatsen, moet je natuurlijk wel op zoek naar een model dat ook echt boven de wasmachine past. Is je wasdroger groter? Dan kan je hem niet op de wasmachine plaatsen. Gelukkig zit er niet veel variatie in de standaard afmetingen van een wasdroger.

Het maakt voor de maten niet veel uit wat voor soort droger je hebt, een condensdroger heeft dezelfde afmetingen als een warmtepompdroger, een afvoerdroger en een droger met een koolborstelloze motor. Alle apparaten zijn ontworpen om in dezelfde ruimtes te passen, waardoor de grootte over het algemeen overeenkomt. Er wordt ook rekening gehouden met de maten van wasmachines, zodat het gemakkelijker is om ze op of naast elkaar te plaatsen.

Dimensie
  • Hoogte
  • Breedte
  • Diepte
Afmetingen
  • 85 cm
  • 60 cm
  • 57,5 tot 68 cm

Hoogte wasdroger

Bijna alle wasdrogers hebben een hoogte van 85 centimeter, waardoor je gemakkelijk ruimte bespaart door het apparaat weg te werken onder een aanrecht of tussen kastjes. Voordat je een droger in een nis plaatst, is het belangrijk dat je de hoogte van de ruimte goed opmeet, zodat je zeker weet dat de droger echt past. De meeste drogers zijn uitgerust met verstelbare pootjes aan de onderkant, waardoor je er altijd voor kunt zorgen dat het apparaat weer een paar centimeter hoger staat.

Breedte wasdroger

De meeste drogers hebben een standaard breedte van 60 centimeter. Wil je je wasmachine en droger naast elkaar zetten? Let dan bij het kopen van een nieuwe wasdroger altijd op de draairichting van het deurtje, zo voorkom je dat beide deurtjes naar het midden openen en ze tegen elkaar aan komen. Heb je genoeg ruimte om je wasmachine en droger naast elkaar te plaatsen? Zorg er dan voor dat ze altijd op een stevige ondergrond staan. Zo voorkom je dat de trillingen van het drogen niet goed worden opgevangen, waardoor de onderdelen aan de binnenkant veel sneller slijten.

Diepte wasdroger

De diepte varieert van alle afmetingen het meeste, deze kan namelijk van 57,5 tot 68 cm zijn. Als je je droger op de wasmachine wil plaatsen, is het belangrijk dat de droger niet te ver uitsteekt. Nadat de wasmachine waterpas staat, komt de droger er namelijk altijd bovenop. Een wasdroger die te ver uitsteekt, past niet op het universeel tussenstuk en zal daardoor niet stabiel staan. Wanneer het verschil tussen de 5 en 10 centimeter is, hoef je je hierover geen zorgen te maken.

Bij een wasdroger wordt de diepte voornamelijk bepaald door het vulgewicht. Hoe groter het vulgewicht van je droger, hoe dieper de machine zal zijn. Je bepaalt het vulgewicht aan de hand van de grootte van je huishouden, hoe meer wasgoed je hebt, hoe meer vulgewicht je nodig hebt.

De diepte van een droger wordt altijd aangegeven inclusief alles wat uitsteekt. Als de deur van de droger bol is en uitsteekt, wordt dit meegerekend bij de diepte. Hetzelfde geldt voor knoppen en schermen.

Houd er rekening mee dat je aan de achterkant van de droger altijd ruimte over moet houden voor alle aansluitingen. Zet je droger ook altijd op een schone plaats, zo voorkom je dat er stof en andere viezigheid tussen de aansluitingen gaat zitten.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...