Wasmachine 9kg

Wasmachines met een vulgewicht van 9 kg komen het meeste voor. 9 kg wasmachines hebben namelijk een trommel die groot genoeg is om al het wasgoed van een groot gezin te wassen. Meer weten over wasmachines met 9 kg vulgewicht?

Wasmachines met 9kg vulgewicht

Wasmachines met 9 kg vulgewicht zijn erg populair. Deze voorlader modellen zijn geschikt voor huishoudens met 5 personen en meer. Wasmachines met 8 kg moeten zij waarschijnlijk te vaak per week aanzetten.

De hoeveelheid vulgewicht is een belangrijk punt om op te letten, maar zo is er natuurlijk nog meer. Welke punten dat zijn, zie je hieronder.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasmachine 9kgs

Beste wasmachine met 9 kilo vulgewicht

Wasmachines gaan gemiddeld zo’n 10 jaar mee. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Kijk daarvoor naar de eerder genoemde punten, maar vergeet ook niet te kijken naar de:

Wasprogramma’s, het type motor (koolborstel, koolborstelloze motor of drive motor) en de beoordeling door klanten. Hieronder zie je de beste wasmachines met 9 kg vulgewicht van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Is 9 kg vulgewicht voldoende voor mijn wasmachine

Het is ontzettend belangrijk om de juiste grootte van de trommel te kiezen bij het kopen van een wasmachine. Een wasmachine met een te klein vulgewicht zorgt er namelijk voor dat je de wasmachine vaker moet aanzetten, wat resulteert in een verhoogd energieverbruik. Aan de andere kant zal een wasmachine met een te groot vulgewicht onnodig water en energie verspillen omdat de trommel niet volledig gevuld wordt. 

Om er zeker van te zijn dat je de juiste wasmachine kiest die aansluit bij de grootte van je huishouden, is het raadzaam om het optimale vulgewicht te bepalen met behulp van onze handige tabel. Tip: het is handig om een hoger vulgewicht te overwegen wanneer er mensen in je huishouden zitten die veel sporten, waardoor je wekelijks meer wasgoed moet wassen.

Huishouden
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3-4 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 6 of 7 kg
  • 7 kg
  • 8 á 9 kg
  • 9 kg of meer

Waar let je op het kopen van een 9kg wasmachine

Energieklasse

Een energiezuinige wasmachine kost in aankoop vaak wat meer, maar in gebruik besparen ze je juist geld. Een energiezuinige wasmachine heeft energieklasse A, B of C. De meeste wasmachines met 9 kg vulgewicht hebben energielabel A of energielabel C en zijn daarom erg zuinig – wat goed is voor je portemonnee en het milieu.

Toerental

Als je wilt dat je wasgoed zo droog mogelijk uit de wasmachine komt, kies je voor een model dat 1600 toeren per minuut kan draaien. Er zijn veel 9 kg wasmachines met 1600 toeren, maar 1400 toeren per minuut komt vaker voor. Zowel 1600 als 1400 toeren worden gezien als een hoog toerental.

Geluidsniveau centrifugeren

Als je het belangrijk vindt dat je wasmachine niet te veel lawaai maakt, kijk je hiervoor naar ‘geluidsniveau centrifugeren’, dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid de wasmachine maakt tijdens het centrifugeren. Een stille wasmachine produceert niet meer dan 73 dB. Als je een extra stille wasmachine wilt, kies je voor geluidsniveau 71 dB of minder. De meeste 9 kg wasmachines produceren 71 dB of minder.