Wasmachine met wifi

Een wasmachine met wifi kan op afstand bediend worden via een app en is handig voor mensen die vaak niet thuis zijn. Elk merk biedt verschillende mogelijkheden, dus het is belangrijk om te onderzoeken welke wasmachine bij je past. De voordelen van een slimme wasmachine zijn dat je wasgoed langer mooi blijft, de machine langer meegaat en het energieverbruik verminderd kan worden. Hieronder vind je de beste wasmachines met wifi van 2024!

Wasmachines met wifi kopen

Stuur je wasmachine aan op afstand met een app.

Een nieuwe wasmachine kopen is een ingewikkelde taak. Wil je een energiezuinige wasmachine, een stille wasmachine of juist een wasmachine met wifi? De keuzemogelijkheden zijn eindeloos en sluiten elkaar niet altijd uit. Bij je zoektocht naar een goede wasmachine met wifiverbinding is het belangrijk dat je erop let welke mogelijkheden er zijn. Met Samsung wasmachines kun je bijvoorbeeld weer andere dingen dan met Siemens of Bosch wasmachines. Kijk voordat je overgaat tot de aankoop dus altijd naar de specifieke functies die de slimme wasmachine heeft, zodat je zeker weet dat deze aansluiten bij jouw behoeftes op het gebied van wassen.
Daarbij kan het ook voordelig zijn om te kijken naar de andere elektronische apparaten die je thuis hebt staan. Als je al meerdere apparaten van hetzelfde merk hebt, kun je die allemaal via dezelfde app met elkaar verbinden. Dat scheelt weer ruimte op je telefoon en het is ook veel overzichtelijker. Een wasmachine en droger van hetzelfde merk kunnen via de app zelfs samenwerken en bijvoorbeeld het droogprogramma aanpassen op je wasgoed.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine met wifi

De beste Wasmachine met wifis

Beste Wasmachine met wifi van 2024

Voor de selectie van de beste wasmachines hebben we niet alleen gekeken naar de mogelijkheid om de wasmachine via wifi te bedienen, maar ook naar andere eigenschappen zoals het geluidsniveau centrifugeren, het aantal kg vulgewicht, energieklasse a en de aanwezigheid van andere technieken zoals de koolborstelloze motor.
De juiste wasmachine voor jou, sluit namelijk aan op al jouw behoeftes op het gebied van wassen. Hier vind je de beste wasmachines met wifi van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voordelen van een wasmachine met wifi

Behalve dat een wasmachine met wifi heel gemakkelijk in gebruik is, zijn er nog een aantal andere voordelen:

Je wasgoed gaat langer mee

Een slimme wasmachine bepaalt welk wasprogramma het beste is voor jouw kleding en daarbij wordt vaak ook bepaald hoeveel wasmiddel er nodig is. Op die manier voorkom je dat je wasgoed te lang of te intensief wordt gewassen, waardoor de levensduur van je kleding aanzienlijk langer wordt.

Je wasgoed gaat langer mee

De speciale wasprogramma’s zijn niet alleen goed voor je kleding, maar ook voor je wasmachine zelf. Het apparaat hoeft namelijk nooit harder te werken dan nodig is, waardoor er minder snel sprake is van slijtage. Een slimme wasmachine geeft ook zelf aan wanneer het tijd is om onderdelen te reinigen of vervangen, waardoor je de levensduur van je apparaat ook verlengd.

Je kunt besparen op je energiekosten

Sommige energieleveranciers geven nog korting op het moment dat je energie verbruikt tijdens de daluren. Dit is meestal midden op de dag of juist midden in de nacht, op momenten dat je aan het werk bent of al slaapt. Een wasmachine met wifi kun je zo instellen dat het programma begint op een bepaalde tijd, waardoor je altijd kunt profiteren van dit voordeel.

Wat is een slimme wasmachine

Technologie verandert de manier waarop we leven en huishoudelijke apparaten zijn daar geen uitzondering op. Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wasmachines is de slimme wasmachine. Maar wat is precies een slimme wasmachine en wat zijn de voordelen ervan? Bekijk dat in de onderstaande video!

Wat kun je doen met wifi op een wasmachine

Wifi lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende eis als je op zoek bent naar een wasmachine, maar zo’n slimme wasmachine heeft een aantal functies die het wasproces kunnen vergemakkelijken. Een wasmachine met wifi staat namelijk altijd in contact met je telefoon, waardoor je bijvoorbeeld altijd kunt zien hoe lang het wasprogramma nog duurt. Ook de wasmachine bedienen terwijl je niet thuis bent behoort tot de mogelijkheden.

AEG Care app

De meeste merken bieden ook de mogelijkheid om al je elektronische apparaten op elkaar aan te sluiten. Met de AEG care app kun je bijvoorbeeld je AEG wasmachine aanzetten en als het programma bijna klaar is ook alvast het juiste programma op de droger instellen.

LG Thinq app

Bijna iedere nieuwe wasmachine is tegenwoordig uitgerust met wifi. Per merk verschilt het welke extra functies de wifi wasmachines hebben. Met de LG thinq app kun je bijvoorbeeld storingen en andere problemen met je wasmachine voorkomen en oplossen.

Samsung Smart Control app

Samsung wasmachines met Smart Control hebben een zelfreinigende wasmiddellade en geven je via de app aan hoeveel wasmiddel er per wasbeurt nodig is. De Smart Check van Samsung zorgt ervoor dat je altijd wordt gewaarschuwd als het tijd is om een onderdeel van je wasmachine schoon te maken of te vervangen.

Miele@Mobile app

Bij een Miele wasmachine met wifi gebruik je nooit teveel wasmiddel dankzij de Miele@mobile app. De automatische wasmiddeldosering past de hoeveelheid wasmiddel aan op de verschillende wasprogramma’s, waardoor je nooit te veel of te weinig wasmiddel gebruikt.

Bosch Home Connect app

Bosch wasmachines met wifi gebruiken de Home Connect app, waarbij je als gebruiker altijd advies krijgt over wat het beste wasprogramma is voor jouw wasgoed. Een jeans met vlekken krijgt bijvoorbeeld een heel ander advies dan een lading ondergoed. Zelf hoef je hier niks voor te doen, de app registreert dit allemaal zelf en jij kunt de machine vanaf een afstandje aanzetten.

Is een smart wasmachine handig

Voor sommige mensen kan een wifi wasmachine een echte uitkomst zijn. Als je bijvoorbeeld niet zo vaak thuis bent, maar toch wil dat je wasgoed schoon is als je thuis komt, kan het handig zijn als je vanaf een andere locatie een wasprogramma aan kunt zetten. Ook voor iedereen die niet zo veel verstand heeft van wassen is een wasmachine met wifi heel handig.

Het apparaat stelt namelijk zelf in welk wasprogramma het beste past bij jouw wasgoed en in de meeste gevallen wordt ook de hoeveelheid wasmiddel precies afgesteld. Kleding wordt op die manier altijd schoon en slijt ook veel minder snel.