Kleine warmtepompdroger

Ben je op zoek naar een kleine wasdroger? Hier ben je aan het juiste adres! We vertellen je hier alles wat je moet weten over warmtepompdrogers met maximaal 7 kg vulgewicht, perfect voor een klein huishouden of een kleine ruimte.
Kleine wasdroger

Waarom een kleine wasdroger

Onder een kleine wasdroger verstaan we een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg of minder. Dit houdt in dat de droger klein van stuk is, wat verschillende voordelen met zich mee kan nemen. Dit zijn de voordelen van een kleine wasdroger:

  1. Altijd drogen met een volle trommel: drogers waar 7 kg wasgoed in past, zijn perfect voor huishoudens met één of twee personen. Wasdrogers met een groter vulgewicht, zullen moeilijker vol te krijgen zijn.
  2. Energiezuinig drogen: als je de droger aanzet, wil je het liefst het maximale vulgewicht volledig benutten. Zo haal je namelijk het maximale uit het energieverbruik van de droogprogramma’s. Dit is goed voor het milieu en het houdt je energiekosten laag.
  3. Een kleine droger past makkelijker in een kleine ruimte: door voor een kleine droger te kiezen, neemt je nieuwe wasdroger minder plek in beslag. Je kun je gemakkelijk op je wasmachine zetten, of ernaast als dat je voorkeur heeft.

Vind jouw kleine wasdroger

Vind een goede kleine wasdroger door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Kleine warmtepompdroger

Beste kleine warmtepompdroger van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste kleine warmtepompdrogers van 2024. Deze warmtepompdrogers zijn door experts getest op onder andere energiezuinigheid, droogresultaat, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding.

Door deze factoren mee te wegen, hebben we een lijst samengesteld van de vijf beste kleine warmtepompdrogers die momenteel verkrijgbaar zijn. Zo kun je gemakkelijk een weloverwogen keuze maken en genieten van een droger die perfect past bij jouw wensen en behoeften.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Het vulgewicht van je kleine warmtepompdroger kiezen

Het kiezen van het juiste vulgewicht voor je warmtepompdroger is essentieel voor optimale droogprestaties. Afhankelijk van je huishouden en hoeveelheid was dat je iedere week hebt, wordt een vulgewicht van 6 tot 9 kg of meer aanbevolen. Raadpleeg de tabel hieronder om het vulgewicht te kiezen wat bij jouw huishouden past!

Huishouden
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3-4 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 6 of 7 kg
  • 7 kg
  • 8 á 9 kg
  • 9 kg of meer

Waarom een warmtepompdroger

Er zijn verschillende soorten wasdrogers. De warmtepompdroger is het meest populair en wordt het vaakst verkocht in Nederland. Als je al weet dat je een kleine wasdroger wilt, maar nog niet weet wat voor soort wasdroger bij jouw huishouden past, zit je hier goed. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn tussen warmtepompdrogers, condensdrogers en luchtafvoerdrogers.

Energieverbruik en energieklasse

Van alle soorten wasdrogers, droogt de warmtepompdroger het meest zuinig. Dit komt omdat hij gebruikmaakt van een warmtepomp en een koelmiddel om je wasgoed te drogen en daarbij een relatief lage temperatuur gebruikt. De warmtepompdroger heeft in de meeste gevallen energieklasse A++ of A+++, wat beschouwd wordt als energiezuinig. Conventionele drogers, zoals de condensdroger en de luchtafvoerdroger, gebruiken een elektrisch verwarmingselement. Beide type drogers gebruiken hierdoor meer stroom dan een warmtepompdroger. De afvoerdroger is het minst zuinig met energie. De meeste condensdrogers hebben energieklasse B en zijn daarom ook niet energiezuinig. Als je goed zoekt, kan je een energiezuinige condensdroger tegenkomen, maar je zult meer warmtepomp wasdrogers vinden met energielabel A++ of A+++.

Kosten voor aanschaf

In aanschaf zijn warmtepompdrogers duurder dan de andere soorten drogers. Daartegenover staat wel dat de meeste wasdrogers met een warmtepomp een hogere bouwkwaliteit hebben. Hierdoor hebben ze een langere levensduur en hoef je minder snel een nieuwe te kopen. Daarnaast zijn warmtepompdrogers, door het betere energielabel, een stuk zuiniger. Hierdoor bespaar je jaarlijks op je energiekosten, en ben je uiteindelijk goedkoper uit met een zuinige warmtepompdroger dan met een gewone condensdroger.

Droogtijd en slijtage

Omdat warmtepompdrogers drogen met een lagere temperatuur dan de andere soorten drogen, duurt het langer voordat je wasgoed gedroogd is. Echter is het wel beter voor je wasgoed om het op een lagere temperatuur te drogen. Hierdoor vermindert slijtage wanneer je een warmtepompdroger gebruikt.

Condensafvoer

Bij de afvoerdroger kan het vocht enkel op één manier afgevoerd worden. De vochtige lucht wordt met behulp van een afvoerslang naar buiten geleidt. Hiervoor heb je een gat in de muur of een raam nodig in de ruimte waar de droger komt te staan.

Bij zowel de condensdroger als bij de warmtepompdroger kan het condens op twee manieren worden afgevoerd. Je kunt de droger aansluiten op de waterafvoer met behulp van een afvoerslang of je kunt gebruikmaken van het ingebouwde reservoir in de droger. Hierin wordt het vocht dat uit je wasgoed wordt gehaald opgeslagen. Je dient het reservoir na iedere droogbeurt te legen. Hierom kiezen de meesten voor condensaf via waterafvoer.

Onderhoud condensor

Zowel condensdrogers als warmtepompdrogers maken gebruik van een condensor. Bij de meeste condensdrogers zul je de condensor handmatig schoon moeten maken. Veel warmtepompdrogers beschikken echter over een zelfreinigende condensor, waardoor je dit niet hoeft te doen.

Gebruiksgemak en droogprogramma's

De meeste warmtepompdrogers beschikken ook over een zelfreinigende condensor, een anti-vibratie functie, resttijd indicatie, een kledingbeschermende trommel van roestvrij staal, automatisch uitschakelen, uitgestelde start, kinderbeveiliging en verschillende droogprogramma’s zoals een anti-allergie programma, extra droog een droogprogramma’s speciale voor handdoeken, delicate stoffen, sportkleding en wol. Er zijn echter ook condensdrogers die deze opties en functies bieden. Wil je er zeker van zijn dat jouw nieuwe wasdroger beschikt over deze extra’s? Controleer dit dan voor de zekerheid.

7 kg wasgoed warmtepompdroger kopen

Voor een klein huishouden, is een droger met een vulgewicht van 7 kg perfect! Zorg er daarom voor dat – als je een huishouden van een of twee personen hebt – je wasdroger beschikt over een trommel met een maximale belasting van 7 kg. Hieronder vind je de beste wasdrogers waar deze hoeveelheid wasgoed in past. Bij het maken van deze selectie keken we onder andere naar de energieklasse, de bouwkwaliteit, het geluidsniveau en de beoordeling door klanten. Staat jouw ideale droogkast er niet tussen? Neem contact op met ons of je leverancier voor persoonlijk advies.