Grote wasmachine

Een wasmachine met een vulgewicht van 9 kg of meer is geschikt voor huishoudens van 5 of meer personen, of voor huishoudens met veel wasgoed door bijvoorbeeld sport. Let op! Een grotere wasmachine heeft meer ruimte nodig, ze zijn gemiddeld 15 cm dieper. Op deze pagina vind je hoe je kan bepalen of je er een nodig hebt en vind je de beste grote wasmachines van 2024!

Grote wasmachine goed

Wat is een grote wasmachine

Een grote wasmachine heeft een vulgewicht van meer dan 9 kg.

Voor een groot huishouden heb je een grote wasmachine nodig, zodat je zeker weet dat je al het wasgoed in de trommel kwijt kunt. De grootte van een wasmachine wordt aangegeven aan de hand van het vulgewicht. Wil je weten welk vulgewicht je nodig hebt? Controleer dan onderstaande informatie:

 • Een huishouden van 1 persoon: 6 kg.
 • Een huishouden van 2 personen: 7 kg
 • Een huishouden van 3 tot 4 personen: 8 kg
 • Een huishouden van 5 personen of meer: 9 kg of hoger
Toch is de samenstelling van je huishouden niet altijd bepalend voor het vulgewicht dat je nodig hebt. Houd ook rekening met het soort wasgoed dat je hebt. Als je bijvoorbeeld vaak beddengoed of gordijnen wil wassen, heb je een grote wasmachine nodig. Ook huishoudens die grote hoeveelheden wasgoed hebben, bijvoorbeeld omdat er veel gesport wordt, kunnen baat hebben bij een grotere wasmachine.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Grote wasmachine

Beste grote wasmachine van 2024

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine met een grote trommel, zijn er een aantal dingen waar je extra rekening mee moet houden. In de eerste plaats heb je voor een grotere wasmachine ook iets meer ruimte nodig. Houd er rekening mee dat het apparaat tussen de 60 en 70 centimeter diep kan zijn. Heb je weinig ruimte? Overweeg dan eens een was- droogcombinatie. Wat betreft de locatie van de wasmachine moet je ook rekening houden met het geluidsniveau.
Grote trommels maken namelijk vaak iets meer geluid. Kijk voor je aankoop dus altijd naar het geluidsniveau centrifugeren. Als dit lager is dan 73 dB, is het een stille wasmachine die je gemakkelijk naast een slaapkamer kunt plaatsen. Een energiezuinige wasmachine met een koolborstelloze motor is extra stil. Hier vind je de beste wasmachine met een grote trommel van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Het vulgewicht van je grote wasmachine kiezen

Het kiezen van de juiste wasmachine voor je huishouden is belangrijk om ervoor te zorgen dat je wasgoed optimaal wordt gereinigd. Als je een groot huishouden hebt of veel wasgoed te wassen hebt, kan het kiezen van een grote wasmachine de juiste keuze zijn. Een grote wasmachine heeft meestal een vulgewicht van 9 kg of meer en biedt voldoende ruimte om grote hoeveelheden wasgoed in één keer te wassen.

Het voordeel van een grote wasmachine is dat je minder vaak hoeft te wassen, wat tijd en energie bespaart. Het is dus belangrijk om het vulgewicht aan te passen aan de hoeveelheid wasgoed die je hebt. Raadpleeg de onderstaande tabel voor een overzicht van de aanbevolen vulgewichten voor huishoudens van verschillende grootte.

Huishouden
 • 1 persoon
 • 2 personen
 • 3-4 personen
 • 5+ personen
Vulgewicht
 • 6 of 7 kg
 • 7 kg
 • 8 kg
 • 9 kg of meer

Heb ik een grote wasmachine nodig

Je bepaalt of je een grote wasmachine nodig hebt aan de hand van de grootte van je huishouden en het soort wasgoed dat je hebt.Het gewicht van je wasgoed kun je heel gemakkelijk achterhalen door een keer een lading te wegen. Je kunt daar dan het beste nog 2 kilo wasgoed bij optellen, zo voorkom je dat je je wasgoed in de trommel moet proppen.
Daarbij moet je je bedenken dat je wil vermijden dat je een halflege trommel wasgoed draait. Ga dus alleen voor een wasmachine met een grote trommel als je zeker weet dat je die bij iedere wasbeurt kunt vullen. Ook als je een zuinige wasmachine hebt verspil je te veel water en energie. Je kunt dan beter voor een kleinere wasmachine kiezen.

Veelgestelde vragen over grote wasmachines

Voordat je kunt kiezen welk type wasmachine het beste bij jou past, is het goed om eens te kijken naar de veelgestelde vragen.

Wat is de grootste wasmachine?

Een wasmachine met 10 kg vulgewicht is over het algemeen de grootste wasmachine die voor particulieren beschikbaar is. Een 10 kilo wasmachine is geschikt voor huishoudens die echt veel was hebben. Met een trommel met deze inhoud zou je een aantal dekbedden tegelijk kunnen wassen.

Houd er rekening mee dat een wasmachine met een vulgewicht van 10 kg niet de juiste keuze is als je ook wel eens kleine wasjes draait. Het is niet zuinig om een grote wasmachine maar voor een deel te vullen, je verspilt op die manier te veel water en energie.

Hoeveel vulgewicht heeft een grote wasmachine?

In de loop van de jaren is het vulgewicht van een wasmachine steeds groter geworden. Nog niet zo lang geleden waren de meest gangbare vulgewichten die van 5 en 6 kg, terwijl de meeste mensen nu een wasmachine met een vulgewicht van 7 of 8 kg hebben. Echt grote wasmachines hebben een vulgewicht van 9 kg of groter.