8.9/10

Beko WTV87112BC1

Overzichtelijk

Beko WTV87112BC1

Overzicht

Beko WTV87112BC1

De Beko WTV87112BC1 is een populaire wasmachine met een sterke reputatie. Een van de meest indrukwekkende functies is het StainExpert programma, dat helpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken. Met een ruime keuze aan 15 wasprogramma's en speciale programma's voor bijvoorbeeld wollen truien, biedt deze wasmachine veelzijdigheid. Gebruikers prijzen vooral de eenvoud en stille werking, wat het een favoriet maakt voor huishoudens.

Op het gebied van efficiëntie scoort deze wasmachine goed. De machine heeft een energielabel C, wat het relatief zuinig maakt. Het jaarlijkse energieverbruik bedraagt 128 kWh, en hij verbruikt 8200 liter water, wat in euro's neerkomt op respectievelijk 51,20 en 11,48. Bovendien is de wasmachine met een vulgewicht van 8 kg perfect voor een huishouden van 3 tot 4 personen.

Toch is de machine niet zonder nadelen. Ondanks de koolborstelloze prosmart motor, valt de bouwkwaliteit in de basisklasse, wat betekent dat onderhoud een punt van aandacht is. Daarnaast ontbreken moderne functies zoals Wi-Fi en trommelverlichting. Als je dus op zoek bent naar slimme bediening vanaf je smartphone, of een machine die je in een donkere ruimte kunt plaatsen, moet je misschien verder zoeken.

Alternatieven

Review

Beko WTV87112BC1

Review

Beko WTV87112BC1

Eigenschappen

Energieklasse

C
Slechter dan 73%

Vulgewicht

8 kg
Voor een klein gezin

Geluidsniveau

72 dB
Stille wasmachine

Toerental

1400 rpm
Normaal

Waskwaliteit

Basisklasse
Weinig wasfuncties

Bouwkwaliteit

Middenklasse
Normale levensduur

We hebben de Beko WTV87112BC1 vergeleken met andere verkrijgbare wasmachines. Iedere eigenschap is vergeleken en beoordeeld ten opzichte van het gemiddelde van alle andere apparaten.

 class=

Wat vinden anderen van de Beko WTV87112BC1 wasmachine?

De Beko WTV87112BC1 wordt beoordeeld met een 9. Lees hieronder hoe anderen het gebruik van de Beko wasmachine ervaren aan de hand van enkele reviews.

“Wasmachine voldoet aan verwachting. lekker ruim trommel ook. is best nog wel stil voor wasmachine in z’n prijsklasse.”

Afkomstig van: Coolblue

“Het product bevalt me omwille van de eenvoud geen tierlantijnen die erop hangen die niet nodig zijn. En laat de eenvoud van zo een machine nu pas echt de schoonheid zijn.”

Afkomstig van: Coolblue

“Goede wasmachine,het wast stil je hoort het bijna niet. En simpel in gebruik. Ik ben er blij mee.”

Afkomstig van: Coolblue

Voordelen van de Beko WTV87112BC1

Dit zijn de voordelen van de Beko WTV87112BC1.

Relatief zuinige wasmachine (energielabel C)

Met energielabel C is de Beko wasmachine een relatief zuinige wasmachine. Per jaar verbruikt de wasmachine 128 kWh aan energie, wat 51,20 euro kost. Daarnaast verbruikt de wasmachine 8200 l aan water, wat 11,48 euro kost. Over de gehele levensduur bespaar je 165 euro aan energie.

Geschikt voor 3 à 4 personen (8 kg vulgewicht)

De Beko WTV87112BC1 heeft een maximaal vulgewicht van 8 kg wasgoed. Hierdoor is de wasmachine geschikt voor een huishouden van 3 à 4 personen. Woon je samen met 3 huisgenoten of heb je een gezin met 2 kinderen? Dan is de grootte van deze trommel geschikt voor jouw huishouden. Zo kun je zowel grote als kleine ladingen doen.

Stille wasmachine (72 dB)

Met een maximaal geluidsniveau van 72 decibel is de Beko wasmachine een stille wasmachine. Hierdoor kun je de wasmachine plaatsen waar je maar wilt zonder geluidsoverlast te ervaren. Gebruik de wasmachine gerust terwijl je slaapt of aan het werk bent.

Heeft een duidelijk display

Vanwege het duidelijke display op de wasmachine is het erg gemakkelijk om alle informatie over de verschillende wasprogramma’s, resterende tijd en extra functies af te lezen. Zo heb je altijd een duidelijk overzicht over het draaiende programma.

 class=

Nadelen van de Beko WTV87112BC1

Dit zijn de nadelen van de Beko WTV87112BC1.

Slechts basisklasse bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een wasmachine heeft alles te maken met de levensduur en kwaliteit van de machine. De bouwkwaliteit van de Beko WTV87112BC1 behoort tot de basisklasse. Dit betekent dat de wasmachine minder lang meegaat dan een wasmachine die tot de topklasse bouwkwaliteit behoort. Zo beschikt de Beko WTV87112BC1 wel over een koolborstelloze prosmart motor, maar bijvoorbeeld niet over een zelfreinigende wasmiddellade. Hierdoor blijft onderhoud nodig.

Heeft geen Wi-Fi

De ontbrekende Wi-Fi functie van de Beko WTV87112BC1 betekent dat het niet mogelijk is om de wasmachine op afstand te besturen vanaf je smartphone of tablet. Ook heb je hierdoor geen overzicht van de programma’s en functies op je smartphone.

Heeft geen trommelverlichting

Een ander nadeel van de Beko WTV87112BC1 is de ontbrekende trommelverlichting. Hierdoor is het niet verstandig om de wasmachine in een donkere ruimte te plaatsen. Ook kan het hierdoor voorkomen dat je een kledingstuk of voorwerp in de trommel over het hoofd ziet.

Beschikt niet over een stoomfunctie

De Beko WTV87112BC1 beschikt niet over een stoomfunctie. Een stoomfunctie zorgt ervoor dat het wasgoed licht wordt gestoomd, waardoor kreuken en vouwen, maar ook nare geurtjes uit het wasgoed verdwijnen. Met een stoomfunctie heb je dus uiteindelijk minder strijkwerk.

Conclusie

Hieronder hebben wij de voor- en nadelen van de Beko wasmachine nog een keert voor je op een rijtje gezet om de review mee af te sluiten.

VoordelenNadelen
Relatief zuinige wasmachine (energielabel C)Slechts basisklasse bouwkwaliteit
Geschikt voor 3 à 4 personen (8 kg vulgewicht)Heeft geen Wi-Fi
Stille wasmachine (72 dB)Heeft geen trommelverlichting
 Heeft een duidelijk displayBeschikt niet over een stoomfunctie