Bosch I-Dos wasmachine

I-Dos is een intelligent doseersysteem dat wasmiddel en wasverzachter automatisch doseert aan de hand van sensoren. Hierdoor gebruik je altijd de optimale hoeveelheid wasmiddel, wat een perfect schone was oplevert! Klinkt interessant, toch? Ontdek hier wat de beste Bosch I-Dos wasmachine van 2024 is!

Bosch wasmachine

Wat is een Bosch I-Dos wasmachine?

Perfect gedoseerd, moeiteloos schoon

I-Dos is een intelligent doseersysteem dat voor iedere wasbeurt precies afmeet wat de optimale hoeveelheid wasmiddel is. Een Bosch I-Dos wasmachine gebruikt ingebouwde sensoren om om te meten hoe vol de trommel zit, welke stoffen er gewassen moeten worden en hoe vies het wasgoed precies is. Op basis van die informatie berekent deze slimme wasmachine wat de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter is, en voegt dit automatisch toe tijdens het wassen. Als we handmatig doseren zijn we geneigd meer wasmiddel en wasverzachter te gebruiken dan nodig is. En dat is niet alleen zonde, maar het zorgt er voor voor dat er zeepresten aan je ‘schone’ was en in de wasmachine blijven hangen, wat juist niet erg hygiënisch is.

Met een automatisch doseersysteem hoef je je daar niet langer zorgen om te maken! Het enige wat jij moet doen, is ervoor zorgen dat de wasmachine altijd over voldoende wasmiddel en wasverzachter beschikt. I-Dos doet de rest! Een bijkomend voordeel van deze automatische dosering, is dat het ook nog eens energiezuinig is! Doordat je de optimale hoeveelheid wasmiddel gebruikt, hoeft de wasmachine niet extra te spoelen om van eventuele zeepresten af te komen. Zo kun je dus energie, water en wasmiddel besparen, wat goed is voor het milieu en je portemonnee!

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Bosch I-Dos wasmachine

De beste Bosch I-Dos wasmachines

Beste Bosch I-Dos wasmachines van 2024

Sensoren wegen de hoeveelheid wasgoed, textielsoort(en) en hoe vies het wasgoed is, en de wasmachine voegt vervolgens de juiste hoeveelheid wasmiddel toe, voor een perfect schone was. Maar welke moet je kopen? We hebben alle nieuwe Bosch wasmachines met I-Dos uitgebreid met elkaar vergeleken op onder andere vulgewicht, geluidsniveau, gebruiksgemak, energieverbruik, toerental en meer. Hieronder hebben we de beste Bosch wasmachines van I-Dos van 2024 voor je op een rij gezet!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat kunnen Bosch I-Dos wasmachines nog meer

Steeds meer Bosch wasmachines beschikken over automatische wasmiddeldosering, omdat dit werk uit jouw handen neemt en het zorgt voor een schoner wasresultaat. Vaak beschikken deze wasmachines over meer functies en technieken om het wasproces te verbeteren; op gebied van energiegebruik, gebruiksgemak, efficiëntie en veel meer! Een aantal andere interessante technieken waar een Bosch wasmachine over kan beschikken, hebben we hieronder op een rijtje gezet. Let wel op: Niet iedere I-Dos wasmachine beschikt daadwerkelijk over al deze functies.

 1. Bosch SpeedPerfect: Dit is wel een functie waar iedere nieuwe wasmachine van Bosch over beschikt, hiermee was een halfvolle trommel aan wasgoed binnen mum van tijd schoon!
 2. HygienePlus of AllergyPlus: Deze Bosch wasmachines zijn ideaal voor mensen met allergieën of een gevoelige huid! Dit programma rekent namelijk af met bijna alle allergenen en bacteriën.
 3. Bosch anti-vlekkensysteem: De Bosch wasmachine past de temperatuur, trommelbeweging en inweektijd aan om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen.
 4. Bosch Iron Assist: Deze functie versoepelt en verwijdert kreukels uit wasgoed zoals overhemden zodat jij aanzienlijk minder tijd kwijt bent aan strijken en sommige kledingstukken zelfs helemaal niet meer gestreken hoeven te worden.

Hoe werkt de Bosch HygienePlus functie

Voor het automatisch doseren van wasmiddel, moet je ervoor zorgen dat de wasmachine over voldoende wasmiddel en wasverzachter beschikt. Deze vul je bij via de wasmiddellade. Als deze vol zitten, kun je hier ongeveer 20 wasbeurten mee doen. Hiervoor is het belangrijk dat je een specifiek wasmiddel gebruikt, vanwege de specifieke concentratie van het wasmiddel. Wil je een keertje een ander soort wasmiddel gebruiken of je favoriete wasverzachter? Dan kun je deze apart toevoegen via de wasmiddellade.

Wanneer je het auto programma met I-Dos aanzet, zullen ingebouwde sensoren wegen wat de hoeveelheid wasgoed is, welke textielsoort(en) je wilt wassen en hoe vies het is. De wasmachine stelt hier de juiste hoeveelheid water en wasmiddel op af voor een perfect schoon wasresultaat. Meer weten? Bekijk de onderstaande video voor meer informatie!

Hoe gebruik je Bosch I-Dos?

 1. Sorteer je wasgoed en stop het in de trommel.
 2. Controleer op de wasmachine nog over voldoende wasmiddel en wasverzachter beschikt (de wasmachine geeft een melding als deze bijgevuld moeten worden).
 3. Selecteer het wasprogramma naar keuze en kies voor I-Dos voor het automatisch doseren van wasmiddel.
 4. Kies eventueel extra instellingen zoals het toerental en druk op start.
 5. Het auto programma scant de inhoud van de trommel en berekent hoeveel wasmiddel er nodig is en voegt dit automatisch toe.
 6. Zodra het wasprogramma is voltooid, haal je de schone kleding uit de trommel en laat je deze drogen.

Voor- en nadelen van een Bosch I-Dos wasmachine

Een wasmachine is niet zomaar een aankoop. Over het algemeen zijn het duurdere apparaten waarvan je verwacht langere tijd te kunnen profiteren. Om die reden helpen we je maar al te graag de juiste wasmachine te vinden, en delen we graag met je welke voor- en nadelen we hebben kunnen ontdekken aan Bosch wasmachines met I-Dos.

Voordelen i-Dos wasmachine

 1. Gebruiksgemak: Je hoeft nooit meer zelf te berekenen hoeveel wasmiddel je nodig hebt voor een wasbeurt. Wasmiddel op? Dan geeft de wasmachine je een melding.
 2. Perfect wasresultaat: Door het gebruik van sensoren en exact gedoseerd wasmiddel wordt je wasgoed perfect schoon.
 3. Goed voor het milieu: Je bespaart spoelwater, energie en wasmiddel door dit automatisch doseersysteem.
 4. Goedkoper in gebruik: Je gebruikt niet meer water, energie en wasmiddel dan nodig voor een perfect wasresultaat.

Nadelen i-Dos wasmachine

 1. Soort wasmiddel: Als je gebruik wilt maken van I-Dos, zit je vast aan bepaalde wasmiddelen en wasverzachters. Je kunt je eigen producten gebruiken maar die moet je wel weer zelf doseren.
 2. De prijs: Ondanks dat Bosch I-Dos wasmachines niet de duurste zijn, kun je absoluut goedkopere wasmachines vinden met vergelijkbare functies. Deze hebben echter niet zo’n perfect wasresultaat.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Bosch I-Dos wasmachine

Wat is I-Dos van Bosch?

I-Dos is een intelligent doseersysteem dat de hoeveelheid wasgoed meet hierop de hoeveelheid wasmiddel en spoelbeurten aanpast. Hierdoor bespaart I-Dos water, energie en wasmiddel, wat goed is voor het milieu en je portemonnee!

Hoe werkt I-Dos van Bosch?

Sensoren wegen de hoeveelheid wasgoed in de trommel en meten de textielsoort(en) en hoe vies het wasgoed is. Op basis van die info berekent de wasmachines hoeveel wasmiddel er nodig is voor een perfect schoon wasresultaat.