Bosch HygienePlus wasmachine

De Bosch HygienePlus wasmachine wast langer, gebruikt een hoge temperatuur en voegt een extra spoelbeurt toe zodat jij geen last hebt van allergieën voor bijvoorbeeld pollen of dierenharen. Ook in geval van huidirritatie, is deze wasmachine ideaal! Lees hier alles wat je moet weten over het AllergyPlus programma en ontdek wat de beste Bosch HygienePlus wasmachine van 2024 is.

Bosch wasmachine

Wat is een Bosch HygienePlus wasmachine

Allergie-proof wassen met Bosch

Bosch HygienePlus wasmachines, voorheen bekend als Bosch AllergyPlus, zijn hoogwaardige apparaten, speciaal ontworpen voor mensen met een gevoelige huid of allergieën voor bijvoorbeeld dierenharen, pollen, wasmiddel en huisstofmijt. De Bosch HygienePlus rekent af met zulke allergenen door langer te wassen dan normaal, en een hogere temperatuur te gebruiken. Daarnaast wordt aan het einde van het wasprogramma een extra spoelbeurt toegevoegd, om er zeker van te zijn dat je geen last zal hebben van jeuk of irritatie.

Tegenwoordig beschikken alle nieuwe Bosch wasmachines over het AllergyPlus programma, waardoor jij ruime keuze hebt uit wasmachines die huidirritatie en allergie uit de weg gaan.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Bosch HygienePlus wasmachine

De beste Bosch HygienePlus wasmachines

Beste Bosch HygienePlus wasmachines van 2024

Een Bosch HygienePlus wasmachine wast langer en gebruikt een relatief hoge temperatuur om zoveel mogelijk allergenen te verwijderen en huidirritatie te voorkomen. Maar wat is de beste Bosch wasmachine met HygienePlus? Op basis van onder andere reviews, gebruiksgemak, wasprestaties en energieklasse hebben we hieronder de beste Bosch HygienePlus wasmachines van 2024 voor je op een rij gezet!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat doet een Bosch AllergyPlus wasmachine nog meer

Deze Bosch wasmachine verwijdert allergenen zodat jij zonder zorgen en met het grootst mogelijk comfort de was kan doen. Maar deze wasmachines beschikken vaak over nog veel meer (merkspecifieke) functies en opties die het wassen voor jou zo makkelijk, efficiënt, zuinig en snel mogelijk maken. Hieronder nemen we een aantal van deze functies met je door.

 1. Bosch SpeedPerfect: Heb je haast? Druk op de Bosch SpeedPerfect knop om de duur van ieder programma aanzienlijk te verkorten. Je was is tot wel 65% sneller schoon met hetzelfde wasresultaat!
 2. Bosch anti-vlekkensysteem: Hiermee verwijder je de meest hardnekkige en veelvoorkomende vlekken met gemak; wijn, vet, gras, bloed… De Bosch wasmachine past hier de temperatuur, trommelbeweging en inweektijd op aan.
 3. Bosch i-Dos: Met de automatische wasmiddeldosering van Bosch gebruik de altijd de perfecte hoeveelheid wasmiddel, waardoor je wasgoed perfect schoon wordt en zo lang mogelijk mee gaat.
 4. Bosch Iron Assist: Deze functie versoepelt en verwijdert kreukels uit wasgoed zoals overhemden zodat jij aanzienlijk minder tijd kwijt bent aan strijken en sommige kledingstukken zelfs helemaal niet meer gestreken hoeven te worden.

Hoe werkt de Bosch HygienePlus functie

De HygienePlus functie, ook wel AllergyPlus genoemd, wast enkele minuten op een hoge temperatuur om en zeker van te zijn dat zoveel mogelijk bacteriën, allergenen, wasmiddel en wasverzachter uit het wasgoed verwijderd worden. Ook zal dit wasprogramma extra spoelen om huidirritatie te voorkomen en allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen, zodat jij geen last zal hebben van je allergieën. In de onderstaande video lees je precies hoe je gebruikmaakt van het AllergyPlus programma.

Hoe gebruik je Bosch HygienePlus: Stap voor stap

 1. Plaats je wasgoed in de trommel.
 2. Selecteer het AllergyPlus programma.
 3. Voeg wasmiddel en wasverzachter toe in de daarvoor bestemde lades.
 4. Start het wasprogramma en wacht tot het eindsignaal klinkt.
 5. Haal je fris gewassen kleding uit de machine.

Voor- en nadelen van een Bosch HygienePlus wasmachine

Net zoals vrijwel alle producten, heeft de Bosch HygienePlus wasmachine zowel voor- als nadelen. Hieronder nemen we deze stuk voor stuk met je door, zodat jij zo goed mogelijk kunt bepalen of dit type wasmachine de juiste keuze is voor jouw huishouden.

Voordelen HygienePlus wasmachine

 1. Verwijdert allergenen: Het AllergyPlus programma houdt rekening met een allergie en voorkomt huidirritaties.
 2. Energiezuinig: De meeste modellen hebben energieklasse A, wat goed is voor het milieu en je energierekening.
 3. Stil wassen: De meeste HygienePlus wasmachines maken maximaal 72 decibel (dB) tijdens het centrifugeren.
 4. Gebruiksgemak: Veel modellen hebben functies zoals automatisch uitschakelen, een kledingbeschermende trommel, startuitstel, kinderbeveiliging en veel meer.
 5. Vele programma’s: De Bosch wasmachine beschikt over onder andere een speciaal wasprogramma voor overhemden, zijde, vlekken, delicate stoffen en meer.

Nadelen QuickDrive wasmachine

 1. Wij konden slechts één nadeel ontdekken aan deze wasmachine, namelijk de prijs. Een Bosch HygienePlus wasmachine kan iets duurder zijn dat modellen van sommige andere merken. Ze kosten tussen de €550 en €1300 gemiddeld.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Bosch HygienePlus wasmachine

Wat is HygienePlus van Bosch?

HygienePlus is een innovatieve functie van Bosch die een uitzonderlijk schoon wasresultaat garandeert. Door een combinatie van hogere temperaturen, een langere wastijd en een extra spoelbeurt, zorgt het voor een hygiënische reiniging door het verwijderen van bacteriën en allergenen uit je kleding.

Hoe werkt HygienePlus van Bosch?

Het HygienePlus-programma van Bosch wast langer, op een hoge temperatuur en voegt een extra spoelbeurt toe. Zelf hoef je niks te doen om deze uitzonderlijke wasresultaten te behalen. Dit resulteert in een diepe reiniging die bacteriën en allergenen effectief verwijdert, wat ideaal is voor mensen met allergieën of gevoelige huid.