Wasmachine op houten vloer

Een wasmachine op een houten vloer plaatsen brengt een aantal risico’s met zich mee. Je wasmachine trilt en produceert meer lawaai, kan uit balans raken en kan zelfs aan de wandel gaan. Doordat een houten vloer mee veert op de trillingen van je wasmachine is er de kans dat de vloer beschadigd kan raken. Er kan scheurvorming optreden, maar dit gebeurt vaak alleen bij oude en slechte vloeren. Hoe je een wasmachine veilig op een houten vloer moet plaatsen lees je hieronder.

Wasmachine op houten vloer

Kun je een wasmachine op houten vloer plaatsen

Het is mogelijk om een wasmachine te plaatsen op een houten vloer, maar er zitten wel risico’s aan vast. De wasmachine kan meer geluid veroorzaken, meer trillen, uit balans raken en zelfs aan de wandel gaan. Je moet daarom bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen zodat de wasmachine veilig op een houten vloer kan staan. Welke voorzorg

Hoe je veilig een wasmachine op houten vloer plaatst, lees je hieronder.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Problemen bij het plaatsen van een wasmachine op een houten vloer

Het is mogelijk dat er verschillende problemen ontstaan bij het plaatsen van een wasmachine op een houten vloer. Een houten vloer veert mee met de trillingen van je wasmachine waardoor het een onstabiele ondergrond is. Met een nieuwe houten vloer is de kans op problemen minder, maar nog steeds aanwezig. Bij slechte houten vloeren bestaat de kans op scheurvorming in de vloer. De problemen waar je mee te maken krijgt is dat je wasmachine meer lawaai maakt tijdens het centrifugeren door de vloer en dat je wasmachine niet op zijn plek blijft staan. Ook kan er onbalans ontstaan waardoor je kleding niet meer goed gewassen wordt.

Wat zijn de oplossingen

Je kunt nog steeds een wasmachine op een houten vloer plaatsen, echter moet je dan een paar maatregelen nemen zodat er geen problemen ontstaan.

De wasmachine in een hoek plaatsen

De makkelijkste oplossing is om je wasmachine in een hoek te plaatsen. Het apparaat staat dan nog steeds op een houten vloer, maar heeft wel meer stabiliteit doordat hij tegen twee muren aan staat. De wasmachine zal dan minder snel uit balans raken of aan de wandel gaan.

Je houten vloer verstevigen

Een andere oplossing is het verstevigen van je houten vloer zodat het een meer stabiele vloer wordt. Door het verstevigen is de kans op scheurvorming kleiner. Je verstevigt een vloer door de vloerbalken te verhogen of door een multiplex plaat te plaatsen onder de wasmachine. Deze plaat moet minimaal 4 cm dik zijn.

Een vlakke ondergrond creëren

Het is ook mogelijk om een vlakke ondergrond te maken waardoor de wasmachine stabiel staat. Een stabiele ondergrond zorgt ervoor dat er minder trillingen ontstaan en dat je wasmachine minder lawaai maakt. Je kunt dan een houten plaat of betonnen plaat van 60 bij 60 centimeter en minimaal 3 centimeter dikte plaatsen onder de wasmachine. Zo staat je wasmachine waterpas waardoor de kans op beschadigingen kleiner wordt.

Veelgestelde vragen bij het plaatsen van een wasmachine op een houten vloer

Kan een wasmachine op een houten vloer?

Een wasmachine kun je op een houten vloer plaatsen, maar er zitten wel risico’s aan vast. Zo kan de wasmachine uit balans raken, meer trillen en geluid maken en zelfs aan de wandel gaan. Bij een oude, slechte houten vloer is er ook kans op scheurvorming. Daarom moet je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen zodat je veilig je wasmachine op je houten vloer kunt plaatsen.

Wat leg je onder wasmachine?

Als je een houten vloer hebt dan kun je een betonnen plaat of houten plaat onder je wasmachine plaatsen waardoor de wasmachine minder trillingen en geluid maakt. Ook voorkomt dit schade aan je houten vloer.

Kun je een wasmachine op laminaat zetten?

Het is niet aan te raden om een wasmachine op laminaat te plaatsen. Het laminaat veert en trilt mee waardoor je wasmachine veel meer trilt en geluid produceert. Dit gaat ook ten koste van je laminaten vloer omdat er op den duur beschadigingen kunnen optreden.