Warmtepompdroger kopen

Nieuwe droger nodig? Dan is een warmtepompdroger de beste keuze! Dit zijn namelijk de meest energiezuinige wasdrogers die er zijn. In aanschaf zijn warmtepompdrogers vaak wat duurder, maar omdat ze aanzienlijk minder energie verbruiken dan de condensdroger, ben je alsnog goedkoper uit met een warmtepompdroger. Lees hier alles wat je moet weten over dit type droger!

Hero wasmachine mobiel

Waarom een warmtepompdroger kopen

Doe onze snelle keuzehulp om de beste warmtepompdroger te vinden.

Je bent op zoek naar een nieuwe wasdroger en vraagt je af waarom je een warmtepompdroger moet kopen? Dat antwoord is simpel. Je bespaart er veel energie, en dus ook geld mee. Daarnaast droogt een warmtepompdroger je kleding op een lagere temperatuur. Dit betekend dat je kleding minder snel slijt. Een klein nadeel is dat een warmtepompdroger iets langer doet over het drogen van je wasgoed ten opzichte van een condensdroger.

Dit zijn natuurlijk prachtige voordelen om te kiezen voor een warmtepompdroger. Alleen zijn er nog een aantal andere punten waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepompdroger. Kies om te beginnen hieronder de juiste soort warmtepompdroger voor jouw situatie of ga meteen door naar de beste warmtepompdrogers van 2021 bekijken

Vind de beste warmtepompdroger

Vind een warmtepompdroger door onze top 10 van 2021 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

De beste Warmtepompdroger

Waarom een warmtepompdroger kopen

Als je een nieuwe wasdroger zoekt, is de warmtepompdroger the way to go. Het alternatief van de warmtepompdroger is de condensdroger. We leggen je graag de verschillen tussen deze 2 type drogers uit en laten je zien waarom je beter voor een warmtepompdroger kunt kiezen.

Het voornaamste verschil tussen deze 2 verschillende drogers is dat de warmtepompdroger een warmtepomp en een koelmiddel gebruikt, terwijl de condensdroger droogt met een verwarmingselement. Het verwarmingselement van de condensdroger verbruikt veel energie, waardoor drogen met een warmtepompdroger relatief energiezuinig is. Dat is beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Ondanks dat warmtepompdrogers over het algemeen duurder zijn in aanschaf, is dit vaak toch de goedkopere keuze vanwege het energiezuinige drogen. Warmtepomdrogers houden je energiekosten mooi laag. Met een warmtepompdroger met energieklasse A+++ kun je tot wel 888 euro besparen op je energiekosten als je het vergelijkt met een condensdroger met energieklasse B.

Omdat de twee type drogers je wasgoed op een andere manier drogen, zit er ook een verschil in de droogtemperatuur. De condensdroger droogt je wasgoed op een hogere temperatuur. Hierdoor duren de droogprogramma’s korter, maar is ook de kans groter dat je kleding slijt of krimpt door de warme lucht. Een warmtepompdroger droogt op een lagere temperatuur, en doet er daarom langer over, maar je kleding blijft wel langer mooi.

Dit zijn de voordelen van drogen met een warmtepompdroger:

  1. Het is beter voor het milieu
  2. Het houdt je energierekening laag
  3. Je wasgoed blijft langer mooi door de lage droogtemperatuur
  4. Vochtafvoer gaat via waterafvoer of opvang in reservoir

Dit zijn de nadelen van het kopen van een warmtepompdroger:

  1. Door de lage temperatuur duren de droogprogramma’s langer
  2. Relatief duur in aanschaf

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Eigenschappen warmtepompdroger

De warmtepompdroger droogt je kleding en andere wasgoed met behulp van een warmtepomp en een koelmiddel. Hierdoor is de droogtemperatuur relatief laag, waardoor het langer duurt voor je wasgoed volledig droog is. Daartegenover beschadigt je wasgoed minder snel door de lage temperatuur, waardoor het langer mee gaat.

De wijze waarop warmtepompdrogers drogen is energiezuinig in vergelijking met de condensdroger. Nieuwe warmtepompdrogers hebben vrijwel altijd een goed energielabel; tussen energieklasse A+ en A+++. Als je een zuinige warmtepompdroger wilt, kun je het beste kiezen voor een model met energieklasse A+++. Hiermee kun je tot wel 888 euro besparen op je energiekosten.

Het afvoeren van het vocht kan bij warmtepompdrogers op 2 manieren; opvang in een reservoir of afvoeren via de waterafvoer. De meeste wasdrogers van dit type bieden allebei deze mogelijkheden. Als je kiest voor opvang in reservoir wordt het vocht automatisch opgeslagen in de ingebouwde condensbak van de droger. Deze moet je na het drogen van je wasgoed legen in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar je droger komt te staan, raden we je aan om je nieuwe warmtepompdroger hierop aan te sluiten. Zo heb je geen omkijken naar het vocht van je droger.

Warmtepompdrogers vergelijken

Warmtepompdrogers zijn het meest populaire type droger van dit moment. Ze drogen energiezuinig en bieden vaak een heleboel opties om het gebruiksgemak te verbeteren. Omdat de gemiddelde warmtepompdroger zo’n 12 jaar mee gaat, wil je natuurlijk wel een apparaat kopen dat écht past bij jou en je huishouden. Om die reden vind je hieronder onze tips om alle verschillende warmtepompdrogers met elkaar te vergelijken. Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepompdroger.
Condensafvoer

De warmtepompdroger voert het vocht af via de waterafvoer of vangt het op in een ingebouwd reservoir. Het reservoir moet na het draaien van droogprogramma’s geleegd worden, bijvoorbeeld in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar jouw warmtepompdroger komt te staan, raden wij het aan om de warmtepompdroger hierop aan te sluiten. Dan hoef je het reservoir niet na iedere droogbeurt te legen.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. We raden aan een warmtepompdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Zo past altijd al je natte wasgoed in de trommel van je wasdroger. Koop je een nieuwe warmtepompdroger én wasmachine? Neem dan het onderstaande overzicht ter indicatie:

  1. een huishouden van 1 of 2 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 7 kg.
  2. een huishouden van 3 of 4 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 8 kg
  3. een huishouden van 5 personen of meer heeft een wasdroger met vulgewicht 9 kg of meer nodig.
Energieklasse

Eerder legden we uit dat de warmtepompdroger door het gebruik van de warmtepomp minder energie verbruikt tijdens het drogen dan de andere type wasdrogers. Maar dan kan er alsnog een verschil zitten in hoe energiezuinig twee verschillende warmtepompdrogers zijn. Hiervoor kijk je naar het energielabel. De meest energiezuinige modellen hebben energielabel A+++, maar energielabel A++ wordt ook al gezien als energiezuinig. Een warmtepompdroger met energieklasse A++ of A+++ is het beste voor het milieu, maar ook voor je energierekening.

Droogprogramma’s

Net zoals je wasmachine, bieden ook warmtepompdrogers meerdere programma’s voor verschillende soorten wasgoed. Zo zijn er speciale programma’s voor wol, overhemden, zijde, babykleding en handdoeken. Deze programma’s zorgen ervoor dat jouw wasgoed perfect droogt en je kleding zo lang mogelijk meegaat. Vrijwel alle nieuwe warmtepompdrogers hebben ook een eco-programma, om het energieverbruik tijdens het drogen nog verder terug te dringen, of een programma die ervoor zorgt dat je wasgoed ‘extra droog’ wordt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasdroger geeft aan hoe luid het apparaat is tijdens het draaien van droogprogramma’s. Vrijwel alle wasdrogers maken een stuk minder herrie dan de gemiddelde wasmachine, maar dan kan het geluid alsnog storend zijn. Als je een stille wasdroger wilt, moet je kijken naar een wasdroger die minder dan 65 dB (decibel) produceert. Warmtepompdrogers worden onder verdeeld in 3 categorieën als het gaat om geluidsniveau: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB en minder). De meeste warmtepompdrogers zijn stil en produceren 64 dB of minder.

Gebruiksgemak

De warmtepompdroger biedt tegenwoordig allemaal slimme functies om het drogen van je kleding, beddengoed en overige wasgoed voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Hierbij kun je denken aan opties zoals een zelfreinigende condensor (selfcleaning condensor), bediening via een app, startuitstel en een verlichte trommel. Denk je dat jij en je huishouden hier baat bij hebben? Kies dan voor een warmtepompdroger die over deze functies beschikt.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit niet vermeld staat bij een warmtepompdroger, kunnen de merken en prijzen ook een indicatie vormen. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Al deze merken hebben warmtepompdrogers in hun assortiment. De AEG T9DENS87 en AEG T9DEN87CC kwamen volgens de Consumentenbond dit jaar het beste uit de test.

De bovengenoemde merken zijn over het allegemeen wat duurder in aanschaf, daarom scoren ze minder goed in prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi. De Beko DR 8534 GXO is door de Consumentenbond gekroond tot ‘beste koop’ voor warmtepompdrogers. Dit komt omdat hij relatief goedkope, energiezuinige warmtepompdroger is.

Het assortiment wartepompdrogers

1637146

Beko DH7533RXW

599,00
De Beko DH7533RXW warmtepompdroger is een hoogwaardig model die je kleding grondig droogt! Bij het bepalen van onze top 5 beste wasdrogers van 2021 hebben wij gekeken naar de cijfers van 2 consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan....
Gewaardeerd met 3.65 van 5
1551302

Samsung DV80T6220LX/S2

899,00
De Samsung DV80T6220LX/S2 komt binnen op een voortreffelijke plek in onze top 5 door zijn sterke functies. De warmtepompdroger krijgt van 11 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan de reviewscore: 9.4. Dit apparaat heeft een gemiddeld laadvermogen, namelijk...
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1645355

AEG T8DBE86W

799,00
De AEG T8DBE86W warmtepompdroger is een hoogwaardig model die je natte kleding volledig droogt! Minstens 226 kopers die je voorgingen beoordelen de droger met een 9.0. Dit apparaat is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Je kunt...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1487933

AEG T7DBGO SensiDry

549,00
De AEG T7DBGO SensiDry heeft veel handige eigenschappen waardoor het drogen van je natte wasgoed vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie warmtepompdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit toestel in bijna elk interieur. Deze droger krijgt de reviewscore:...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1392240

Miele TSB 143 WP

899,00
De Miele TSB 143 WP krijgt een hele goede score toegerekend. Deze warmtepompdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Miele TSB 143 WP voortreffelijke reviews van de mensen die het model al thuis hebben staan! Bij het...
Gewaardeerd met 4.45 van 5
1647986

Hoover H8A3TCBEXS-S

599,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe warmtepompdroger? Stop maar met zoeken! Deze wasdroger van hoover is dé wasdroger die je zoekt! De warmtepompdroger krijgt de score: none. Door het gemiddelde laadvermogen van 8 kg is deze droger geschikt voor...
1584753

Bosch WTU87675NL

899,00
De Bosch WTU87675NL belandt, met een fantastisch cijfer in onze top 5 beste drogers van 2021. Deze wasdroger krijgt de beoordeling: 9.2. Dit model is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Je kunt de droger gebruiken in...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1593876

AEG T9DE98SC FiberPro

1.099,00
Deze warmtepompdroger van AEG beschermt tijdens het drogen je natte was zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende droger van hoogwaardige kwaliteit! Deze wasdroger krijgt de beoordeling: 8.8. Met een prijs van 1099.0 kunnen we zeggen dat de...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1384233

AEG T8DE84ES

679,00
De AEG T8DE84ES belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2021. De droger krijgt van 384 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan de reviewscore: 9.1. Deze warmtepompdroger is geschikt voor een door het...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1645370

AEG T7DB84PK

599,00
De AEG T7DB84PK belandt, met een heel goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2021! Ten minste 64 mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan beoordelen de wasdroger met een 8.8. Deze machine is een gemiddelde wasdroger...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1487398

Samsung DV90T8240SE

1.099,00
De warmtepompdroger van samsung is een super goede wasdroger. Deze wasdroger krijgt de reviewscore: 9.0. Helaas is de warmtepompdroger een stukje duurder dan andere modellen. Voor deze wasdroger betaal je namelijk: 1099.0. Deze droger is geschikt voor een door het...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1392276

Miele TSD 443 WP EcoSpeed

949,00
De Miele TSD 443 WP EcoSpeed is een geweldige wasdroger met interessante features! De wasdroger krijgt van 48 eerdere kopers het cijfer: 9.1. Dit model is een normale droger door het vulgewicht van 8 kg. Daardoor kun je de droger neerzetten in...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1485408

Samsung DV80T5220TT

749,00
De Samsung DV80T5220TT heeft veel handige eigenschappen waardoor het drogen van je natte was vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie warmtepompdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past deze machine in bijna elk interieur. Deze wasdroger is beoordeeld door 28...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1553774

LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning

799,00
Aan het zoeken naar een goede wasdroger en heb je geen idee welke je moet kopen? Deze warmtepompdroger van LG is waarschijnlijk de perfecte warmtepompdroger voor jou! Bij het produceren van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2021 hebben wij...
Gewaardeerd met 3.90 van 5
1409420

LG RC80V9AV4Q

799,00
Deze warmtepompdroger van LG beschermt tijdens het drogen je natte kleding zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende droger van hoogwaardige kwaliteit! Tenminste 60 eerdere kopers beoordelen deze droger met een 9.3. De LG RC80V9AV4Q is door Coolblue...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1645356

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

649,00
De AEG T8DEP84ES AbsoluteCare belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste drogers van 2021! De wasdroger is beoordeeld door 20 consumenten die de droger al thuis hebben staan met een 8.8. De warmtepompdroger is geschikt voor een...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1590813

Zanussi ZDHN772CW

619,00
Deze wasdroger van zanussi beschermt tijdens het drogen je kleding zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende wasdroger van hoogwaardige kwaliteit! De warmtepompdroger krijgt de score: none. Dit apparaat valt onder de categorie: Kleine warmtepompdrogers. Dit komt door...
1532000

Siemens WT8HXM50NL

849,00
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1487409

Samsung DV90T8240SH

1.049,00
Zoekende naar een passende droger en heb je geen idee welke je moet kopen? Deze droger van samsung is misschien wel de perfecte droger voor jou. Ten minste 12 experts beoordelen deze droger met een 9.7. Het nadeel van deze...
Gewaardeerd met 4.85 van 5
1380043

Miele TDB 220 WP Eco

829,00
Zoek je een passende droger en weet je niet welke je moet kiezen? De Miele TDB 220 WP Eco is misschien wel de juiste droger voor jou. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers....
1655985

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

1.099,00
De Miele TSC 563 WP EcoSpeed komt binnen op een buitengewoon goede plek in onze top 5 beste drogers van 2021! De wasdroger krijgt de reviewscore: none. Met een prijs van 1099.0 kunnen we zeggen dat de wasdroger redelijk duur...
1518490

Samsung DV80TA220AE

749,00
De Samsung DV80TA220AE is een hele goede wasdroger met interessante eigenschappen. Deze wasdroger is beoordeeld door 114 eerdere kopers met een 9.4. Door het gemiddelde laadvermogen van 8 kg is deze wasdroger geschikt voor een . Drogers kunnen stil (64dB of lager),...
Gewaardeerd met 4.70 van 5
1456238

ASKO T408HD.W

1.099,00
De ASKO T408HD.W is een hele goede wasdroger met interessante functies. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 1 mensen die de droger al thuis hebben staan met een 9.0. De prijs van de warmtepompdroger is helaas een stukje duurder dan de prijs van...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1391324

LG RC90V9AV3Q

899,00
Zoek je een passende wasdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze warmtepompdroger van LG is waarschijnlijk de ideale warmtepompdroger voor bij jou thuis! Minstens 28 consumenten die je voorgingen beoordelen de wasdroger met een 9.5. Deze...
Gewaardeerd met 4.75 van 5
1611292

Bosch WTXH8E70NL

1.259,00
Gewaardeerd met 2.40 van 5
1467219

Bosch WTXH8M70NL

999,00
De wasdroger van bosch is een hele goede droger! De droger krijgt de score: 9.2. Deze droger heeft een vulgewicht van 9 kg en is geschikt voor een . Een warmtepompdroger kan het volgende geluidsniveau hebben: stil (64dB of lager),...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1456214

ASKO T208H.W

949,00
Gewaardeerd met 4.25 van 5
1649036

Whirlpool FFT M22 9X3BX BE

699,00
De Whirlpool FFT M22 9X3BX BE is een droger met een legio aan verschillende features! Deze droger krijgt van none consumenten die je voorgingen de beoordeling: none. Deze warmtepompdroger is geschikt voor een door het vulgewicht van 9 kg. Het...