Warmtepompdroger kopen

Een warmtepompdroger is de meest energiezuinige droger die er is. Door het koelelement in de warmtepompdroger droogt hij met een lagere temperatuur. Hierdoor is hij er energiezuinig. Daarnaast gaat door de lage droogtemperatuur je kleding ook langer mee. Lees hier alles wat je moet weten over dit type droger!

Warmtepompdroger hoofdpagina

Waarom een warmtepompdroger kopen

Doe onze snelle keuzehulp om de beste warmtepompdroger te vinden.

Je bent op zoek naar een nieuwe wasdroger en vraagt je af waarom je een warmtepompdroger moet kopen? Dat antwoord is simpel. Je bespaart er veel energie, en dus ook geld mee. Daarnaast droogt een warmtepompdroger je kleding op een lagere temperatuur. Dit betekend dat je kleding minder snel slijt. Een klein nadeel is dat een warmtepompdroger iets langer doet over het drogen van je wasgoed ten opzichte van een condensdroger.

Dit zijn natuurlijk prachtige voordelen om te kiezen voor een warmtepompdroger. Alleen zijn er nog een aantal andere punten waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepompdroger. Kies om te beginnen hieronder de juiste soort warmtepompdroger voor jouw situatie of ga meteen door naar de beste warmtepompdrogers van 2022 bekijken

Vind de beste warmtepompdroger

Vind een warmtepompdroger door onze top 10 van 2022 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

De beste Warmtepompdroger

Waarom een warmtepompdroger kopen

Als je een nieuwe wasdroger zoekt, is de warmtepompdroger the way to go. Het alternatief van de warmtepompdroger is de condensdroger. We leggen je graag de verschillen tussen deze 2 type drogers uit en laten je zien waarom je beter voor een warmtepompdroger kunt kiezen.

Het voornaamste verschil tussen deze 2 verschillende drogers is dat de warmtepompdroger een warmtepomp en een koelmiddel gebruikt, terwijl de condensdroger droogt met een verwarmingselement. Het verwarmingselement van de condensdroger verbruikt veel energie, waardoor drogen met een warmtepompdroger relatief energiezuinig is. Dat is beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Ondanks dat warmtepompdrogers over het algemeen duurder zijn in aanschaf, is dit vaak toch de goedkopere keuze vanwege het energiezuinige drogen. Warmtepomdrogers houden je energiekosten mooi laag. Met een warmtepompdroger met energieklasse A+++ kun je tot wel 888 euro besparen op je energiekosten als je het vergelijkt met een condensdroger met energieklasse B.

Omdat de twee type drogers je wasgoed op een andere manier drogen, zit er ook een verschil in de droogtemperatuur. De condensdroger droogt je wasgoed op een hogere temperatuur. Hierdoor duren de droogprogramma’s korter, maar is ook de kans groter dat je kleding slijt of krimpt door de warme lucht. Een warmtepompdroger droogt op een lagere temperatuur, en doet er daarom langer over, maar je kleding blijft wel langer mooi.

Dit zijn de voordelen van drogen met een warmtepompdroger:

  1. Het is beter voor het milieu
  2. Het houdt je energierekening laag
  3. Je wasgoed blijft langer mooi door de lage droogtemperatuur
  4. Vochtafvoer gaat via waterafvoer of opvang in reservoir

Dit zijn de nadelen van het kopen van een warmtepompdroger:

  1. Door de lage temperatuur duren de droogprogramma’s langer
  2. Relatief duur in aanschaf

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Eigenschappen warmtepompdroger

De warmtepompdroger droogt je kleding en andere wasgoed met behulp van een warmtepomp en een koelmiddel. Hierdoor is de droogtemperatuur relatief laag, waardoor het langer duurt voor je wasgoed volledig droog is. Daartegenover beschadigt je wasgoed minder snel door de lage temperatuur, waardoor het langer mee gaat.

De wijze waarop warmtepompdrogers drogen is energiezuinig in vergelijking met de condensdroger. Nieuwe warmtepompdrogers hebben vrijwel altijd een goed energielabel; tussen energieklasse A+ en A+++. Als je een zuinige warmtepompdroger wilt, kun je het beste kiezen voor een model met energieklasse A+++. Hiermee kun je tot wel 888 euro besparen op je energiekosten.

Het afvoeren van het vocht kan bij warmtepompdrogers op 2 manieren; opvang in een reservoir of afvoeren via de waterafvoer. De meeste wasdrogers van dit type bieden allebei deze mogelijkheden. Als je kiest voor opvang in reservoir wordt het vocht automatisch opgeslagen in de ingebouwde condensbak van de droger. Deze moet je na het drogen van je wasgoed legen in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar je droger komt te staan, raden we je aan om je nieuwe warmtepompdroger hierop aan te sluiten. Zo heb je geen omkijken naar het vocht van je droger.

Warmtepompdrogers vergelijken

Warmtepompdrogers zijn het meest populaire type droger van dit moment. Ze drogen energiezuinig en bieden vaak een heleboel opties om het gebruiksgemak te verbeteren. Omdat de gemiddelde warmtepompdroger zo’n 12 jaar mee gaat, wil je natuurlijk wel een apparaat kopen dat écht past bij jou en je huishouden. Om die reden vind je hieronder onze tips om alle verschillende warmtepompdrogers met elkaar te vergelijken. Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepompdroger.
Condensafvoer

De warmtepompdroger voert het vocht af via de waterafvoer of vangt het op in een ingebouwd reservoir. Het reservoir moet na het draaien van droogprogramma’s geleegd worden, bijvoorbeeld in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar jouw warmtepompdroger komt te staan, raden wij het aan om de warmtepompdroger hierop aan te sluiten. Dan hoef je het reservoir niet na iedere droogbeurt te legen.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. We raden aan een warmtepompdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Zo past altijd al je natte wasgoed in de trommel van je wasdroger. Koop je een nieuwe warmtepompdroger én wasmachine? Neem dan het onderstaande overzicht ter indicatie:

  1. een huishouden van 1 of 2 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 7 kg.
  2. een huishouden van 3 of 4 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 8 kg
  3. een huishouden van 5 personen of meer heeft een wasdroger met vulgewicht 9 kg of meer nodig.
Energieklasse

Eerder legden we uit dat de warmtepompdroger door het gebruik van de warmtepomp minder energie verbruikt tijdens het drogen dan de andere type wasdrogers. Maar dan kan er alsnog een verschil zitten in hoe energiezuinig twee verschillende warmtepompdrogers zijn. Hiervoor kijk je naar het energielabel. De meest energiezuinige modellen hebben energielabel A+++, maar energielabel A++ wordt ook al gezien als energiezuinig. Een warmtepompdroger met energieklasse A++ of A+++ is het beste voor het milieu, maar ook voor je energierekening.

Droogprogramma’s

Net zoals je wasmachine, bieden ook warmtepompdrogers meerdere programma’s voor verschillende soorten wasgoed. Zo zijn er speciale programma’s voor wol, overhemden, zijde, babykleding en handdoeken. Deze programma’s zorgen ervoor dat jouw wasgoed perfect droogt en je kleding zo lang mogelijk meegaat. Vrijwel alle nieuwe warmtepompdrogers hebben ook een eco-programma, om het energieverbruik tijdens het drogen nog verder terug te dringen, of een programma die ervoor zorgt dat je wasgoed ‘extra droog’ wordt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasdroger geeft aan hoe luid het apparaat is tijdens het draaien van droogprogramma’s. Vrijwel alle wasdrogers maken een stuk minder herrie dan de gemiddelde wasmachine, maar dan kan het geluid alsnog storend zijn. Als je een stille wasdroger wilt, moet je kijken naar een wasdroger die minder dan 65 dB (decibel) produceert. Warmtepompdrogers worden onder verdeeld in 3 categorieën als het gaat om geluidsniveau: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB en minder). De meeste warmtepompdrogers zijn stil en produceren 64 dB of minder.

Gebruiksgemak

De warmtepompdroger biedt tegenwoordig allemaal slimme functies om het drogen van je kleding, beddengoed en overige wasgoed voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Hierbij kun je denken aan opties zoals een zelfreinigende condensor (selfcleaning condensor), bediening via een app, startuitstel en een verlichte trommel. Denk je dat jij en je huishouden hier baat bij hebben? Kies dan voor een warmtepompdroger die over deze functies beschikt.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit niet vermeld staat bij een warmtepompdroger, kunnen de merken en prijzen ook een indicatie vormen. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Al deze merken hebben warmtepompdrogers in hun assortiment. De AEG T9DENS87 en AEG T9DEN87CC kwamen volgens de Consumentenbond dit jaar het beste uit de test.

De bovengenoemde merken zijn over het allegemeen wat duurder in aanschaf, daarom scoren ze minder goed in prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi. De Beko DR 8534 GXO is door de Consumentenbond gekroond tot ‘beste koop’ voor warmtepompdrogers. Dit komt omdat hij relatief goedkope, energiezuinige warmtepompdroger is.

Het assortiment wartepompdrogers

1683304

AEG T7DBNP600

599,00
De AEG T7DBNP600 belandt, met een super goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022! Deze droger krijgt van 25 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan de beoordeling: 8.9. Deze machine is een normale droger door...
Waardering 4.40 uit 5
1449935

AEG T7DBNP400

549,00
Waardering 4.45 uit 5
1637153

Beko DH8733GA01

679,00
De Beko DH8733GA01 is een hele goede warmtepompdroger. De wasdroger beschikt over energielabel A+++. Dit is de meest zuinige optie. Je beschikt over energiezuinige droger mocht je de Beko DH8733GA01 aanschaffen.   Je kunt 8 kg in de trommel kwijt in deze...
1594904

Haier HD90-A3979 I-Pro Serie...

699,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe warmtepompdroger? Deze wasdroger van haier staat misschien binnekort jou. Deze droger krijgt de score: 8.2. Dit apparaat heeft een relatief hoog vulgewicht, namelijk een vulgewicht van 9 kg. Dat maakt hem geschikt voor...
Waardering 4.10 uit 5
1497085

Siemens WT45HV00NL

789,00
Opzoek naar een nieuwe wasdroger? Deze droger van siemens staat misschien binnekort jou! Ongeveer 8 experts beoordelen de wasdroger met een 9.3. Dit toestel is een gemiddelde wasdroger door het vulgewicht van 8 kg. Daardoor kun je de wasdroger neerzetten...
Waardering 4.65 uit 5
1620518

ASKO T608HX.W

1.399,00
De ASKO T608HX.W droger is een hoogwaardig apparaat die je kleding grondig droogt! Deze droger is beoordeeld door none consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een none. De wasdroger kost 1399.0, dat is redelijk prijzig voor een...
1675861

Hoover NDPEH9A3TCBEXS-S

699,00
De Hoover NDPEH9A3TCBEXS-S is een hele goede warmtepompdroger met interessante functies. Ten minste 2 kopers die je voorgingen beoordelen deze droger met een 7.4. Deze machine valt onder de categorie: Grote drogers. Dit komt door het vulgewicht van 9 kg. Hierdoor is...
Waardering 3.70 uit 5
1637167

Beko DH9532GA01 HygieneShiel...

679,00
De Beko DH9532GA01 HygieneShield komt binnen op een uitstekende plek binnen onze top 5 beste drogers van 2022! Deze warmtepompdroger krijgt het cijfer: 8.5. Deze machine heeft een relatief groot laadvermogen, namelijk een laadvermogen van 9 kg. Dat maakt hem...
Waardering 4.10 uit 5
1705290

Whirlpool W6 D94WR BE

849,00
De Whirlpool W6 D94WR BE belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022! De warmtepompdroger krijgt van none experts de reviewscore: none. Dit model heeft een redelijk groot vulgewicht, namelijk een laadvermogen van 9 kg....
1458651

Bosch WTW85470NL

749,00
De Bosch WTW85470NL heeft veel handige eigenschappen waardoor het drogen van je natte kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past deze machine in bijna elk interieur. Deze wasdroger krijgt van 37 experts...
Waardering 4.55 uit 5
1656074

Miele TSL 783 WP EcoSpeed...

1.699,00
De Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam is een wasdroger met heel veel verschillende functies. Bij het opstellen van onze top 5 beste wasdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van none consumenten die de wasdroger al...
1656039

Miele TWR 780 WP Eco &...

2.349,00
De Miele TWR 780 WP Eco & Steam belandt, met een heel goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022. Deze wasdroger is beoordeeld door none consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een none. In...
1584753

Bosch WTU87675NL

799,00
De Bosch WTU87675NL belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022! De warmtepompdroger is beoordeeld door 285 kopers die je voorgingen met een 9.2. De droger is geschikt voor een gezin met 1 of 2...
Waardering 4.60 uit 5
1487628

Miele TSF 663 WP EcoSpeed

1.099,00
De Miele TSF 663 WP EcoSpeed staat op een buitengewoon goede plek in onze top 5 beste drogers van 2022. Ongeveer 23 experts beoordelen de wasdroger met een 9.2. De prijs van de droger is helaas een stukje duurder dan...
Waardering 4.60 uit 5
1384233

AEG T8DE84ES

679,00
De AEG T8DE84ES belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. De droger krijgt van 384 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan de reviewscore: 9.1. Deze warmtepompdroger is geschikt voor een door het...
Waardering 4.55 uit 5
1655437

Whirlpool FFT M11 8X3B BE

649,00
De Whirlpool FFT M11 8X3B BE is een voortreffelijke wasdroger met interessante eigenschappen! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 1 consumenten die je voorgingen met een 8.8. Dit model is een gemiddelde wasdroger door het vulgewicht van 8 kg. Daardoor kun je de...
Waardering 4.40 uit 5
1675662

Beko DR8535TX01

709,00
Zoekende naar een nieuwe warmtepompdroger? Deze warmtepompdroger van beko staat misschien binnekort jou! Bij het produceren van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van none consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan....
1487377

Samsung DV90T7240WH

999,00
De Samsung DV90T7240WH is een voortreffelijke warmtepompdroger met interessante features. Minstens 6 experts beoordelen de wasdroger met een 9.5. Door het relatief hoge laadvermogen van 9 kg is deze wasdroger geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen. Dit maakt hem...
Waardering 4.75 uit 5
1487409

Samsung DV90T8240SH

1.049,00
De Samsung DV90T8240SH heeft veel handige features waardoor het drogen van je kleren vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit toestel in bijna elk interieur. De warmtepompdroger krijgt van 12 kopers die...
Waardering 4.85 uit 5
1675967

AEG T9DEN98BC FiberPro

1.099,00
De AEG T9DEN98BC FiberPro staat op een super goede plek in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Ten minste 1 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan beoordelen deze warmtepompdroger met een 10.0. Voor dit model moet je...
Waardering 5.00 uit 5
1669745 1

Siemens WT7U48C1FG

829,00
De Siemens WT7U48C1FG wasdroger is een hoogwaardig model die je was volledig droogt! De warmtepompdroger is beoordeeld door none consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan met een none. De droger is geschikt voor een gezin met 1 of...
1655827

Miele TSC 223 WP

999,00
De Miele TSC 223 WP krijgt een fantastische score toegerekend. Deze droger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Miele TSC 223 WP hele goede reviews van de mensen die het toestel al in huis hebben staan. De...
1575157

Candy Rapid’O ROE H8A2...

499,00
Aan het zoeken naar een nieuwe droger? Deze wasdroger van candy staat misschien binnekort jou! Ten minste 8 kopers die je voorgingen beoordelen de warmtepompdroger met een 7.8. Dit model is een normale warmtepompdroger door het vulgewicht van 8 kg....
Waardering 3.90 uit 5
1493079

Samsung DV70TA000TE

649,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe warmtepompdroger? Deze wasdroger van samsung staat misschien binnekort bij jou thuis. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 72 mensen die de droger al thuis hebben staan met een 8.9. De Samsung DV70TA000TE is door...
Waardering 4.45 uit 5
1467121

Siemens WT8HXE70NL

1.319,00
De Siemens WT8HXE70NL staat op een fantastische plek binnen onze top 5 door zijn sterke functies! Bij het produceren van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 9 mensen die de wasdroger al...
Waardering 4.55 uit 5
1467199

Siemens WT7HXM00NL

1.049,00
De Siemens WT7HXM00NL wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je kleren perfect droogt! Bij het opstellen van onze top 5 beste wasdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van 14 experts. De Siemens WT7HXM00NL krijgt de reviewscore: 8.8....
Waardering 4.40 uit 5
1612226

Bosch WTW8756ENL

799,00
De Bosch WTW8756ENL is een warmtepompdroger met heel veel verschillende eigenschappen! Tenminste 22 consumenten die de droger al thuis hebben staan beoordelen deze wasdroger met een 9.1. Dit apparaat is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Je...
Waardering 4.55 uit 5
1705281

Whirlpool W6 D84WB BE

799,00
De Whirlpool W6 D84WB BE heeft veel handige features waardoor het drogen van je kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie droger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit toestel in bijna elk interieur. De droger krijgt van none...