Warmtepompdroger kopen

Een warmtepompdroger is de meest energiezuinige droger die er is. Door het koelelement in de warmtepompdroger droogt hij met een lagere temperatuur. Hierdoor is hij er energiezuinig. Daarnaast gaat door de lage droogtemperatuur je kleding ook langer mee. Lees hier alles wat je moet weten over dit type droger!

Warmtepompdroger hoofdpagina

Waarom een warmtepompdroger kopen

Doe onze snelle keuzehulp om de beste warmtepompdroger te vinden.

Je bent op zoek naar een nieuwe wasdroger en vraagt je af waarom je een warmtepompdroger moet kopen? Dat antwoord is simpel. Je bespaart er veel energie, en dus ook geld mee. Daarnaast droogt een warmtepompdroger je kleding op een lagere temperatuur. Dit betekend dat je kleding minder snel slijt. Een klein nadeel is dat een warmtepompdroger iets langer doet over het drogen van je wasgoed ten opzichte van een condensdroger.

Dit zijn natuurlijk prachtige voordelen om te kiezen voor een warmtepompdroger. Alleen zijn er nog een aantal andere punten waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepompdroger. Kies om te beginnen hieronder de juiste soort warmtepompdroger voor jouw situatie of ga meteen door naar de beste warmtepompdrogers van 2022 bekijken

Vind de beste warmtepompdroger

Vind een warmtepompdroger door onze top 10 van 2022 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

De beste Warmtepompdroger

Waarom een warmtepompdroger kopen

Als je een nieuwe wasdroger zoekt, is de warmtepompdroger the way to go. Het alternatief van de warmtepompdroger is de condensdroger. We leggen je graag de verschillen tussen deze 2 type drogers uit en laten je zien waarom je beter voor een warmtepompdroger kunt kiezen.

Het voornaamste verschil tussen deze 2 verschillende drogers is dat de warmtepompdroger een warmtepomp en een koelmiddel gebruikt, terwijl de condensdroger droogt met een verwarmingselement. Het verwarmingselement van de condensdroger verbruikt veel energie, waardoor drogen met een warmtepompdroger relatief energiezuinig is. Dat is beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Ondanks dat warmtepompdrogers over het algemeen duurder zijn in aanschaf, is dit vaak toch de goedkopere keuze vanwege het energiezuinige drogen. Warmtepomdrogers houden je energiekosten mooi laag. Met een warmtepompdroger met energieklasse A+++ kun je tot wel 888 euro besparen op je energiekosten als je het vergelijkt met een condensdroger met energieklasse B.

Omdat de twee type drogers je wasgoed op een andere manier drogen, zit er ook een verschil in de droogtemperatuur. De condensdroger droogt je wasgoed op een hogere temperatuur. Hierdoor duren de droogprogramma’s korter, maar is ook de kans groter dat je kleding slijt of krimpt door de warme lucht. Een warmtepompdroger droogt op een lagere temperatuur, en doet er daarom langer over, maar je kleding blijft wel langer mooi.

Dit zijn de voordelen van drogen met een warmtepompdroger:

  1. Het is beter voor het milieu
  2. Het houdt je energierekening laag
  3. Je wasgoed blijft langer mooi door de lage droogtemperatuur
  4. Vochtafvoer gaat via waterafvoer of opvang in reservoir

Dit zijn de nadelen van het kopen van een warmtepompdroger:

  1. Door de lage temperatuur duren de droogprogramma’s langer
  2. Relatief duur in aanschaf

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Eigenschappen warmtepompdroger

De warmtepompdroger droogt je kleding en andere wasgoed met behulp van een warmtepomp en een koelmiddel. Hierdoor is de droogtemperatuur relatief laag, waardoor het langer duurt voor je wasgoed volledig droog is. Daartegenover beschadigt je wasgoed minder snel door de lage temperatuur, waardoor het langer mee gaat.

De wijze waarop warmtepompdrogers drogen is energiezuinig in vergelijking met de condensdroger. Nieuwe warmtepompdrogers hebben vrijwel altijd een goed energielabel; tussen energieklasse A+ en A+++. Als je een zuinige warmtepompdroger wilt, kun je het beste kiezen voor een model met energieklasse A+++. Hiermee kun je tot wel 888 euro besparen op je energiekosten.

Het afvoeren van het vocht kan bij warmtepompdrogers op 2 manieren; opvang in een reservoir of afvoeren via de waterafvoer. De meeste wasdrogers van dit type bieden allebei deze mogelijkheden. Als je kiest voor opvang in reservoir wordt het vocht automatisch opgeslagen in de ingebouwde condensbak van de droger. Deze moet je na het drogen van je wasgoed legen in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar je droger komt te staan, raden we je aan om je nieuwe warmtepompdroger hierop aan te sluiten. Zo heb je geen omkijken naar het vocht van je droger.

Warmtepompdrogers vergelijken

Warmtepompdrogers zijn het meest populaire type droger van dit moment. Ze drogen energiezuinig en bieden vaak een heleboel opties om het gebruiksgemak te verbeteren. Omdat de gemiddelde warmtepompdroger zo’n 12 jaar mee gaat, wil je natuurlijk wel een apparaat kopen dat écht past bij jou en je huishouden. Om die reden vind je hieronder onze tips om alle verschillende warmtepompdrogers met elkaar te vergelijken. Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepompdroger.
Condensafvoer

De warmtepompdroger voert het vocht af via de waterafvoer of vangt het op in een ingebouwd reservoir. Het reservoir moet na het draaien van droogprogramma’s geleegd worden, bijvoorbeeld in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar jouw warmtepompdroger komt te staan, raden wij het aan om de warmtepompdroger hierop aan te sluiten. Dan hoef je het reservoir niet na iedere droogbeurt te legen.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. We raden aan een warmtepompdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Zo past altijd al je natte wasgoed in de trommel van je wasdroger. Koop je een nieuwe warmtepompdroger én wasmachine? Neem dan het onderstaande overzicht ter indicatie:

  1. een huishouden van 1 of 2 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 7 kg.
  2. een huishouden van 3 of 4 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 8 kg
  3. een huishouden van 5 personen of meer heeft een wasdroger met vulgewicht 9 kg of meer nodig.
Energieklasse

Eerder legden we uit dat de warmtepompdroger door het gebruik van de warmtepomp minder energie verbruikt tijdens het drogen dan de andere type wasdrogers. Maar dan kan er alsnog een verschil zitten in hoe energiezuinig twee verschillende warmtepompdrogers zijn. Hiervoor kijk je naar het energielabel. De meest energiezuinige modellen hebben energielabel A+++, maar energielabel A++ wordt ook al gezien als energiezuinig. Een warmtepompdroger met energieklasse A++ of A+++ is het beste voor het milieu, maar ook voor je energierekening.

Droogprogramma’s

Net zoals je wasmachine, bieden ook warmtepompdrogers meerdere programma’s voor verschillende soorten wasgoed. Zo zijn er speciale programma’s voor wol, overhemden, zijde, babykleding en handdoeken. Deze programma’s zorgen ervoor dat jouw wasgoed perfect droogt en je kleding zo lang mogelijk meegaat. Vrijwel alle nieuwe warmtepompdrogers hebben ook een eco-programma, om het energieverbruik tijdens het drogen nog verder terug te dringen, of een programma die ervoor zorgt dat je wasgoed ‘extra droog’ wordt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasdroger geeft aan hoe luid het apparaat is tijdens het draaien van droogprogramma’s. Vrijwel alle wasdrogers maken een stuk minder herrie dan de gemiddelde wasmachine, maar dan kan het geluid alsnog storend zijn. Als je een stille wasdroger wilt, moet je kijken naar een wasdroger die minder dan 65 dB (decibel) produceert. Warmtepompdrogers worden onder verdeeld in 3 categorieën als het gaat om geluidsniveau: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB en minder). De meeste warmtepompdrogers zijn stil en produceren 64 dB of minder.

Gebruiksgemak

De warmtepompdroger biedt tegenwoordig allemaal slimme functies om het drogen van je kleding, beddengoed en overige wasgoed voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Hierbij kun je denken aan opties zoals een zelfreinigende condensor (selfcleaning condensor), bediening via een app, startuitstel en een verlichte trommel. Denk je dat jij en je huishouden hier baat bij hebben? Kies dan voor een warmtepompdroger die over deze functies beschikt.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit niet vermeld staat bij een warmtepompdroger, kunnen de merken en prijzen ook een indicatie vormen. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Al deze merken hebben warmtepompdrogers in hun assortiment. De AEG T9DENS87 en AEG T9DEN87CC kwamen volgens de Consumentenbond dit jaar het beste uit de test.

De bovengenoemde merken zijn over het allegemeen wat duurder in aanschaf, daarom scoren ze minder goed in prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi. De Beko DR 8534 GXO is door de Consumentenbond gekroond tot ‘beste koop’ voor warmtepompdrogers. Dit komt omdat hij relatief goedkope, energiezuinige warmtepompdroger is.

Het assortiment wartepompdrogers

1487377

Samsung DV90T7240WH

999,00
De Samsung DV90T7240WH is een voortreffelijke warmtepompdroger met interessante features. Minstens 6 experts beoordelen de wasdroger met een 9.5. Door het relatief hoge laadvermogen van 9 kg is deze wasdroger geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen. Dit maakt hem...
Gewaardeerd met 4.75 van 5
1384233

AEG T8DE84ES

679,00
De AEG T8DE84ES belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. De droger krijgt van 384 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan de reviewscore: 9.1. Deze warmtepompdroger is geschikt voor een door het...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1467219

Bosch WTXH8M70NL

999,00
De Bosch WTXH8M70NL komt binnen op een uitstekende plek binnen onze top 5 door zijn sterke eigenschappen. Deze droger krijgt het cijfer: 9.2. Deze wasdroger heeft een laadvermogen van 9 kg en is geschikt voor een gezin met 3 of...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1667582 1

Beko DR8533TX01 RapiDry

549,00
De Beko DR8533TX01 RapiDry wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je kleding helemaal droogt. Deze warmtepompdroger krijgt van none kopers die je voorgingen de score: none. De wasdroger heeft een laadvermogen van 8 kg en is geschikt voor een gezin...
1612218

Bosch WTR88T40NL

749,00
De Bosch WTR88T40NL staat op een voortreffelijke plek binnen onze top 5 door zijn sterke eigenschappen! Bij het opzetten van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van 5 eerdere kopers. De droger krijgt...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1633930

LG RH80V3AV0N

599,00
Deze droger van LG beschermt tijdens het drogen je kleren zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende droger van hoogwaardige kwaliteit! De wasdroger is beoordeeld door 3 experts met een 8.8. De warmtepompdroger is geschikt voor een gezin...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1645370

AEG T7DB84PK

599,00
De AEG T7DB84PK staat op een hele goede plek binnen onze top 5 beste drogers van 2022. Bij het bepalen van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van 81 kopers die je voorgingen....
Gewaardeerd met 4.35 van 5
1392276

Miele TSD 443 WP EcoSpeed

949,00
De Miele TSD 443 WP EcoSpeed droger is een hoogwaardig model die je was volledig droogt. De droger is beoordeeld door 55 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan met een 9.1. Deze machine heeft een gemiddeld vulgewicht, namelijk...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1612226

Bosch WTW8756ENL

799,00
De Bosch WTW8756ENL is een warmtepompdroger met heel veel verschillende eigenschappen! Tenminste 22 consumenten die de droger al thuis hebben staan beoordelen deze wasdroger met een 9.1. Dit apparaat is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Je...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1584753

Bosch WTU87675NL

799,00
De Bosch WTU87675NL belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022! De warmtepompdroger is beoordeeld door 285 kopers die je voorgingen met een 9.2. De droger is geschikt voor een gezin met 1 of 2...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1467121

Siemens WT8HXE70NL

1.319,00
De Siemens WT8HXE70NL staat op een fantastische plek binnen onze top 5 door zijn sterke functies! Bij het produceren van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 9 mensen die de wasdroger al...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1705290

Whirlpool W6 D94WR BE

849,00
De Whirlpool W6 D94WR BE belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022! De warmtepompdroger krijgt van none experts de reviewscore: none. Dit model heeft een redelijk groot vulgewicht, namelijk een laadvermogen van 9 kg....
1676965

Beko DF7332TX0

469,00
De Beko DF7332TX0 is een warmtepompdroger met een legio aan verschillende features. Bij het opstellen van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van none consumenten die je voorgingen. De Beko DF7332TX0 krijgt een:...
1645357

AEG T7DBTRIPLE SensiDry

699,00
De AEG T7DBTRIPLE SensiDry is een buitengewoon goede warmtepompdroger met interessante eigenschappen! Deze wasdroger krijgt de score: 8.8. De warmtepompdroger is geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen door het laadvermogen van 8 kg. Wasdrogers kunnen stil (64dB of lager),...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1593876

AEG T9DE98SC FiberPro

999,00
De AEG T9DE98SC FiberPro warmtepompdroger is een hoogwaardig model die je kleding helemaal droogt! De wasdroger krijgt de score: 8.8. Helaas is de wasdroger een stukje duurder dan andere modellen. Voor deze droger betaal je namelijk: 1099.0. Dit toestel valt...
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1553774

LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning

749,00
De LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning is een buitengewoon goede droger met interessante features. De wasdroger krijgt van 10 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan de beoordeling: 8.8. Dit model is een tamelijk grote droger door het laadvermogen van 9 kg....
Gewaardeerd met 4.40 van 5
1620518

ASKO T608HX.W

1.399,00
De ASKO T608HX.W droger is een hoogwaardig apparaat die je kleding grondig droogt! Deze droger is beoordeeld door none consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een none. De wasdroger kost 1399.0, dat is redelijk prijzig voor een...
1637183

Beko DR8534GX0 RapiDry

599,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe wasdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze wasdroger van beko is waarschijnlijk de ideale droger voor bij jou thuis. Deze wasdroger is beoordeeld door 5 eerdere kopers met een...
Gewaardeerd met 3.85 van 5
1500054

Siemens WT43HV00NL

719,00
De Siemens WT43HV00NL komt binnen op een fantastische plek binnen onze top 5 beste wasdrogers van 2022! Bij het produceren van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van 6 experts. De was droger...
Gewaardeerd met 4.25 van 5
1500212

Bosch WTH85V00NL

649,00
De Bosch WTH85V00NL is een hele goede wasdroger met interessante features! De wasdroger krijgt het cijfer: 9.3. Deze machine heeft een normaal vulgewicht, namelijk een laadvermogen van 8 kg. Dat maakt hem geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen. s...
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1395007

Miele TWR 860 WP

1.999,00
De Miele TWR 860 WP is een droger met heel veel verschillende features. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 9 consumenten die je voorgingen met een 9.7. Helaas is de wasdroger een stukje duurder dan andere modellen. Voor deze warmtepompdroger betaal...
Gewaardeerd met 4.85 van 5
1409420

LG RC80V9AV4Q

749,00
Gewaardeerd met 4.65 van 5
1656017

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

1.479,00
De Miele TSH 783 WP EcoSpeed staat op een uitstekende plek in onze top 5 beste wasdrogers van 2022! De droger is beoordeeld door 4 experts met een 9.2. Het nadeel van deze wasdroger is dat dit model redelijk prijzig...
Gewaardeerd met 4.60 van 5
1567020

Siemens WT45W475NL

699,00
De Siemens WT45W475NL heeft veel handige functies waardoor het drogen van je kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie warmtepompdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past deze machine in bijna elk interieur. Minstens 56 mensen die de warmtepompdroger al...
Gewaardeerd met 4.55 van 5
1456238

ASKO T408HD.W

1.099,00
Zoekende naar een nieuwe warmtepompdroger en heb je geen idee welke je moet kopen? Deze warmtepompdroger van asko is waarschijnlijk de perfecte warmtepompdroger voor jou. Bij het opstellen van onze top 5 beste wasdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar...
Gewaardeerd met 4.50 van 5
1467176

Siemens WT8HXM75NL

999,00
De Siemens WT8HXM75NL belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022! Bij het maken van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van 9 experts. De droger krijgt de...
Gewaardeerd met 4.85 van 5
1656039

Miele TWR 780 WP Eco &...

2.349,00
De Miele TWR 780 WP Eco & Steam belandt, met een heel goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022. Deze wasdroger is beoordeeld door none consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een none. In...
1380043

Miele TDB 220 WP Eco

829,00
Zoek je een passende droger en weet je niet welke je moet kiezen? De Miele TDB 220 WP Eco is misschien wel de juiste droger voor jou. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers....
1637167

Beko DH9532GA01

679,99
De Beko DH9532GA01 krijgt een fantastische score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Beko DH9532GA01 geweldige reviews van de mensen die het toestel al thuis hebben staan! De wasdroger krijgt het cijfer: 8.4. Deze...
Gewaardeerd met 4.20 van 5
1663125

Hoover NDPEH8A2TCBEXS-S

529,00
De Hoover NDPEH8A2TCBEXS-S heeft veel handige functies waardoor het drogen van je kleren vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie droger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit apparaat in bijna elk interieur. De wasdroger krijgt van 3 mensen die...
Gewaardeerd met 3.85 van 5