Warmtepompdroger kopen

Een warmtepompdroger is de meest energiezuinige droger die er is. Door het koelelement in de warmtepompdroger droogt hij met een lagere temperatuur. Hierdoor is hij er energiezuinig. Daarnaast gaat door de lage droogtemperatuur je kleding ook langer mee. Lees hier alles wat je moet weten over dit type droger!

Warmtepompdroger hoofdpagina

Waarom een warmtepompdroger kopen

Doe onze snelle keuzehulp om de beste warmtepompdroger te vinden.

Je bent op zoek naar een nieuwe wasdroger en vraagt je af waarom je een warmtepompdroger moet kopen? Dat antwoord is simpel. Je bespaart er veel energie, en dus ook geld mee. Daarnaast droogt een warmtepompdroger je kleding op een lagere temperatuur. Dit betekend dat je kleding minder snel slijt. Een klein nadeel is dat een warmtepompdroger iets langer doet over het drogen van je wasgoed ten opzichte van een condensdroger.

Dit zijn natuurlijk prachtige voordelen om te kiezen voor een warmtepompdroger. Alleen zijn er nog een aantal andere punten waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepompdroger. Kies om te beginnen hieronder de juiste soort warmtepompdroger voor jouw situatie of ga meteen door naar de beste warmtepompdrogers van 2022 bekijken

Vind de beste warmtepompdroger

Vind een warmtepompdroger door onze top 10 van 2022 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

De beste Warmtepompdroger

Waarom een warmtepompdroger kopen

Als je een nieuwe wasdroger zoekt, is de warmtepompdroger the way to go. Het alternatief van de warmtepompdroger is de condensdroger. We leggen je graag de verschillen tussen deze 2 type drogers uit en laten je zien waarom je beter voor een warmtepompdroger kunt kiezen.

Het voornaamste verschil tussen deze 2 verschillende drogers is dat de warmtepompdroger een warmtepomp en een koelmiddel gebruikt, terwijl de condensdroger droogt met een verwarmingselement. Het verwarmingselement van de condensdroger verbruikt veel energie, waardoor drogen met een warmtepompdroger relatief energiezuinig is. Dat is beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Ondanks dat warmtepompdrogers over het algemeen duurder zijn in aanschaf, is dit vaak toch de goedkopere keuze vanwege het energiezuinige drogen. Warmtepomdrogers houden je energiekosten mooi laag. Met een warmtepompdroger met energieklasse A+++ kun je tot wel 888 euro besparen op je energiekosten als je het vergelijkt met een condensdroger met energieklasse B.

Omdat de twee type drogers je wasgoed op een andere manier drogen, zit er ook een verschil in de droogtemperatuur. De condensdroger droogt je wasgoed op een hogere temperatuur. Hierdoor duren de droogprogramma’s korter, maar is ook de kans groter dat je kleding slijt of krimpt door de warme lucht. Een warmtepompdroger droogt op een lagere temperatuur, en doet er daarom langer over, maar je kleding blijft wel langer mooi.

Dit zijn de voordelen van drogen met een warmtepompdroger:

  1. Het is beter voor het milieu
  2. Het houdt je energierekening laag
  3. Je wasgoed blijft langer mooi door de lage droogtemperatuur
  4. Vochtafvoer gaat via waterafvoer of opvang in reservoir

Dit zijn de nadelen van het kopen van een warmtepompdroger:

  1. Door de lage temperatuur duren de droogprogramma’s langer
  2. Relatief duur in aanschaf

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Eigenschappen warmtepompdroger

De warmtepompdroger droogt je kleding en andere wasgoed met behulp van een warmtepomp en een koelmiddel. Hierdoor is de droogtemperatuur relatief laag, waardoor het langer duurt voor je wasgoed volledig droog is. Daartegenover beschadigt je wasgoed minder snel door de lage temperatuur, waardoor het langer mee gaat.

De wijze waarop warmtepompdrogers drogen is energiezuinig in vergelijking met de condensdroger. Nieuwe warmtepompdrogers hebben vrijwel altijd een goed energielabel; tussen energieklasse A+ en A+++. Als je een zuinige warmtepompdroger wilt, kun je het beste kiezen voor een model met energieklasse A+++. Hiermee kun je tot wel 888 euro besparen op je energiekosten.

Het afvoeren van het vocht kan bij warmtepompdrogers op 2 manieren; opvang in een reservoir of afvoeren via de waterafvoer. De meeste wasdrogers van dit type bieden allebei deze mogelijkheden. Als je kiest voor opvang in reservoir wordt het vocht automatisch opgeslagen in de ingebouwde condensbak van de droger. Deze moet je na het drogen van je wasgoed legen in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar je droger komt te staan, raden we je aan om je nieuwe warmtepompdroger hierop aan te sluiten. Zo heb je geen omkijken naar het vocht van je droger.

Warmtepompdrogers vergelijken

Warmtepompdrogers zijn het meest populaire type droger van dit moment. Ze drogen energiezuinig en bieden vaak een heleboel opties om het gebruiksgemak te verbeteren. Omdat de gemiddelde warmtepompdroger zo’n 12 jaar mee gaat, wil je natuurlijk wel een apparaat kopen dat écht past bij jou en je huishouden. Om die reden vind je hieronder onze tips om alle verschillende warmtepompdrogers met elkaar te vergelijken. Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepompdroger.
Condensafvoer

De warmtepompdroger voert het vocht af via de waterafvoer of vangt het op in een ingebouwd reservoir. Het reservoir moet na het draaien van droogprogramma’s geleegd worden, bijvoorbeeld in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar jouw warmtepompdroger komt te staan, raden wij het aan om de warmtepompdroger hierop aan te sluiten. Dan hoef je het reservoir niet na iedere droogbeurt te legen.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. We raden aan een warmtepompdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Zo past altijd al je natte wasgoed in de trommel van je wasdroger. Koop je een nieuwe warmtepompdroger én wasmachine? Neem dan het onderstaande overzicht ter indicatie:

  1. een huishouden van 1 of 2 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 7 kg.
  2. een huishouden van 3 of 4 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 8 kg
  3. een huishouden van 5 personen of meer heeft een wasdroger met vulgewicht 9 kg of meer nodig.
Energieklasse

Eerder legden we uit dat de warmtepompdroger door het gebruik van de warmtepomp minder energie verbruikt tijdens het drogen dan de andere type wasdrogers. Maar dan kan er alsnog een verschil zitten in hoe energiezuinig twee verschillende warmtepompdrogers zijn. Hiervoor kijk je naar het energielabel. De meest energiezuinige modellen hebben energielabel A+++, maar energielabel A++ wordt ook al gezien als energiezuinig. Een warmtepompdroger met energieklasse A++ of A+++ is het beste voor het milieu, maar ook voor je energierekening.

Droogprogramma’s

Net zoals je wasmachine, bieden ook warmtepompdrogers meerdere programma’s voor verschillende soorten wasgoed. Zo zijn er speciale programma’s voor wol, overhemden, zijde, babykleding en handdoeken. Deze programma’s zorgen ervoor dat jouw wasgoed perfect droogt en je kleding zo lang mogelijk meegaat. Vrijwel alle nieuwe warmtepompdrogers hebben ook een eco-programma, om het energieverbruik tijdens het drogen nog verder terug te dringen, of een programma die ervoor zorgt dat je wasgoed ‘extra droog’ wordt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een wasdroger geeft aan hoe luid het apparaat is tijdens het draaien van droogprogramma’s. Vrijwel alle wasdrogers maken een stuk minder herrie dan de gemiddelde wasmachine, maar dan kan het geluid alsnog storend zijn. Als je een stille wasdroger wilt, moet je kijken naar een wasdroger die minder dan 65 dB (decibel) produceert. Warmtepompdrogers worden onder verdeeld in 3 categorieën als het gaat om geluidsniveau: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB en minder). De meeste warmtepompdrogers zijn stil en produceren 64 dB of minder.

Gebruiksgemak

De warmtepompdroger biedt tegenwoordig allemaal slimme functies om het drogen van je kleding, beddengoed en overige wasgoed voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Hierbij kun je denken aan opties zoals een zelfreinigende condensor (selfcleaning condensor), bediening via een app, startuitstel en een verlichte trommel. Denk je dat jij en je huishouden hier baat bij hebben? Kies dan voor een warmtepompdroger die over deze functies beschikt.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit niet vermeld staat bij een warmtepompdroger, kunnen de merken en prijzen ook een indicatie vormen. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Al deze merken hebben warmtepompdrogers in hun assortiment. De AEG T9DENS87 en AEG T9DEN87CC kwamen volgens de Consumentenbond dit jaar het beste uit de test.

De bovengenoemde merken zijn over het allegemeen wat duurder in aanschaf, daarom scoren ze minder goed in prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi. De Beko DR 8534 GXO is door de Consumentenbond gekroond tot ‘beste koop’ voor warmtepompdrogers. Dit komt omdat hij relatief goedkope, energiezuinige warmtepompdroger is.

Het assortiment wartepompdrogers

1655437

Whirlpool FFT M11 8X3B BE

649,00
De Whirlpool FFT M11 8X3B BE is een voortreffelijke wasdroger met interessante eigenschappen! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 1 consumenten die je voorgingen met een 8.8. Dit model is een gemiddelde wasdroger door het vulgewicht van 8 kg. Daardoor kun je de...
Waardering 4.40 uit 5
1517251

Samsung DV81TA020TH/EN

699,00
Waardering 5.00 uit 5
1675967

AEG T9DEN98BC FiberPro

1.099,00
De AEG T9DEN98BC FiberPro staat op een super goede plek in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Ten minste 1 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan beoordelen deze warmtepompdroger met een 10.0. Voor dit model moet je...
Waardering 5.00 uit 5
1486151

Miele TDB 220 WP Eco + extra...

836,50
Zoek je een nieuwe droger en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Miele TDB 220 WP Eco + extra geurflacon is misschien wel de juiste droger voor jou. Deze wasdroger heeft de reviewscore: none ontvangen van ten...
1584753

Bosch WTU87675NL

799,00
De Bosch WTU87675NL belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022! De warmtepompdroger is beoordeeld door 285 kopers die je voorgingen met een 9.2. De droger is geschikt voor een gezin met 1 of 2...
Waardering 4.60 uit 5
1584750

Bosch WTU87600NL

899,00
Deze warmtepompdroger van bosch beschermt tijdens het drogen je was zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende wasdroger van hoogwaardige kwaliteit! De wasdroger krijgt van 12 eerdere kopers het cijfer: 8.9. Dit apparaat heeft een normaal vulgewicht, namelijk...
Waardering 4.45 uit 5
1637153

Beko DH8733GA01

679,00
De Beko DH8733GA01 is een hele goede warmtepompdroger. De wasdroger beschikt over energielabel A+++. Dit is de meest zuinige optie. Je beschikt over energiezuinige droger mocht je de Beko DH8733GA01 aanschaffen.   Je kunt 8 kg in de trommel kwijt in deze...
1705281

Whirlpool W6 D84WB BE

799,00
De Whirlpool W6 D84WB BE heeft veel handige features waardoor het drogen van je kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie droger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit toestel in bijna elk interieur. De droger krijgt van none...
1392276

Miele TSD 443 WP EcoSpeed

949,00
De Miele TSD 443 WP EcoSpeed droger is een hoogwaardig model die je was volledig droogt. De droger is beoordeeld door 55 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan met een 9.1. Deze machine heeft een gemiddeld vulgewicht, namelijk...
Waardering 4.50 uit 5
1596875

Samsung DV80T5220TW/S2

799,00
De Samsung DV80T5220TW/S2 komt binnen op een geweldige plek binnen onze top 5 door zijn sterke eigenschappen! Deze warmtepompdroger krijgt het cijfer: none. Deze droger is geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen door het laadvermogen van 8...
1649036

Whirlpool FFT M22 9X3BX BE

699,00
De Whirlpool FFT M22 9X3BX BE krijgt een voortreffelijke score toegerekend. Deze droger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Whirlpool FFT M22 9X3BX BE uitstekende reviews van de mensen die het toestel al thuis hebben staan! Bij...
Waardering 4.65 uit 5
1500201

Bosch WTH83V70NL

599,00
De Bosch WTH83V70NL krijgt een super goede score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Bosch WTH83V70NL buitengewoon goede recensies van de mensen die het toestel al thuis hebben staan! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door...
Waardering 4.45 uit 5
1655408

Whirlpool W6 D83WB EE

699,00
De Whirlpool W6 D83WB EE krijgt een hele hoge score toegerekend. Deze warmtepompdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Whirlpool W6 D83WB EE hele goede reviews van de mensen die het apparaat al thuis hebben staan. De...
Waardering 4.60 uit 5
1590787

AEG T8DENSP84 AbsoluteCare

699,00
De AEG T8DENSP84 AbsoluteCare krijgt een uitstekende score toegerekend. Deze warmtepompdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de AEG T8DENSP84 AbsoluteCare super goede recensies van de mensen die het apparaat al in huis hebben staan. De droger krijgt...
Waardering 4.20 uit 5
1553774

LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning

749,00
De LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning is een buitengewoon goede droger met interessante features. De wasdroger krijgt van 10 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan de beoordeling: 8.8. Dit model is een tamelijk grote droger door het laadvermogen van 9 kg....
Waardering 4.40 uit 5
1593876

AEG T9DE98SC FiberPro

999,00
De AEG T9DE98SC FiberPro warmtepompdroger is een hoogwaardig model die je kleding helemaal droogt! De wasdroger krijgt de score: 8.8. Helaas is de wasdroger een stukje duurder dan andere modellen. Voor deze droger betaal je namelijk: 1099.0. Dit toestel valt...
Waardering 4.40 uit 5
1567020

Siemens WT45W475NL

699,00
De Siemens WT45W475NL heeft veel handige functies waardoor het drogen van je kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie warmtepompdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past deze machine in bijna elk interieur. Minstens 56 mensen die de warmtepompdroger al...
Waardering 4.55 uit 5
1485429

Samsung DV80T7220BH

829,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe warmtepompdroger? Stop maar met zoeken! Deze warmtepompdroger van samsung is dé wasdroger die je zoekt. De warmtepompdroger krijgt van 29 mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan het cijfer: 9.1. Deze wasdroger...
Waardering 4.55 uit 5
1656039

Miele TWR 780 WP Eco &...

2.349,00
De Miele TWR 780 WP Eco & Steam belandt, met een heel goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022. Deze wasdroger is beoordeeld door none consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een none. In...
1511134

Samsung DV90T6240LH

799,00
De Samsung DV90T6240LH staat op een hele goede plek binnen onze top 5 beste drogers van 2022! Deze droger krijgt van 49 eerdere kopers de score: 9.2. De warmtepompdroger is geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen door...
Waardering 4.60 uit 5
1493079

Samsung DV70TA000TE

649,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe warmtepompdroger? Deze wasdroger van samsung staat misschien binnekort bij jou thuis. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 72 mensen die de droger al thuis hebben staan met een 8.9. De Samsung DV70TA000TE is door...
Waardering 4.45 uit 5
1655827

Miele TSC 223 WP

999,00
De Miele TSC 223 WP krijgt een fantastische score toegerekend. Deze droger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Miele TSC 223 WP hele goede reviews van de mensen die het toestel al in huis hebben staan. De...
1389289

AEG T9DENS87

899,00
Waardering 4.60 uit 5
1532000

Siemens WT8HXM50NL

849,00
Waardering 4.65 uit 5
1395033

Miele TSJ 663 WP Eco

1.399,00
De Miele TSJ 663 WP Eco belandt, met een heel goed cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. De wasdroger is beoordeeld door 35 experts met een 9.2. Voor dit model moet je wel net iets meer neerleggen...
Waardering 4.55 uit 5
1633930

LG RH80V3AV0N

599,00
Deze droger van LG beschermt tijdens het drogen je kleren zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende droger van hoogwaardige kwaliteit! De wasdroger is beoordeeld door 3 experts met een 8.8. De warmtepompdroger is geschikt voor een gezin...
Waardering 4.40 uit 5
1624143

AEG T9DENSP86C FiberPro

849,00
De AEG T9DENSP86C FiberPro belandt, met een super goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022! Bij het maken van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de reviews van 5 experts. De was...
Waardering 4.15 uit 5