ASKO wasmachine

Er zijn in Nederland niet zo heel veel mensen die een Zweedse ASKO wasmachine hebben en dat is zonde, want het is een heel goed merk. Niet alleen zien de wasmachines er strak uit, ze hebben ook een lange levensduur en bieden technologieën die het wassen gemakkelijker maken en je kleding op de juiste manier behandelen. Bekijk hier de beste ASKO wasmachines van 2024!

Asko wasmachine

Informatie over ASKO wasmachines

Kwaliteit, vanaf Zweeds begin

Het verhaal van het Zweedse merk ASKO begint in de vroege jaren van de 20e eeuw. Het merk ASKO begon zijn reis in Vara, Zweden, toen de oprichter, Karl-Erik Andersson, zijn eerste wasmachine bouwde voor zijn moeder. Hij groeide al snel uit tot een toonaangevende producent van hoogwaardige huishoudelijke apparaten. Het fundament van het bedrijf was vanaf het begin gericht op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. In de decennia die volgden, heeft ASKO zich wereldwijd uitgebreid en staat het bekend om het vervaardigen van producten die esthetiek combineren met functionaliteit. De ASKO wasmachine komt bijvoorbeeld vaak naar voren in lijsten met betrouwbare, energie efficiënte en duurzame wasoplossingen. Dit is geen verrassing gezien het feit dat het merk consequent heeft geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om voorop te blijven lopen in de markt.

Vandaag de dag heeft ASKO een sterke reputatie opgebouwd en is het merk synoniem geworden voor kwaliteit en Scandinavisch design. Hun producten zijn niet alleen een weerspiegeling van technische expertise, maar ook van een diepe waardering voor het milieu, wat tot uiting komt in hun energiezuinige apparaten en duurzame productiemethoden. In de loop der jaren heeft ASKO een reputatie opgebouwd voor het produceren van stijlvolle, duurzame en technologisch geavanceerde high end wasmachines.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste ASKO wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar de beste ASKO wasmachine? Kijk dan eens naar de modellen die wij getest en met elkaar vergeleken hebben. Zo weet je zeker dat jij het model kiest dat het beste heeft gescoord op vlakken die voor jou belangrijk zijn. Bekijk hieronder de top 5 beste ASKO wasmachines van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

ASKO wasmachine technologieën

Door de jaren heen heeft ASKO verschillende innovatieve technologieën en ontwerpelementen geïntroduceerd die hun wasmachines onderscheiden. Hier zijn enkele kenmerkende technologieën die je bij ASKO wasmachines kunt vinden:

SteelSeal

Een van de meest opvallende kenmerken van ASKO wasmachines is de SteelSeal deur. In plaats van de traditionele rubberen deurafdichting die je bij veel andere wasmachines vindt, gebruikt ASKO een unieke stalen deurafdichting, die hygiënischer is en de groei van schimmel en onaangename geuren vermindert. Ook verlengt het de levensduur van het apparaat omdat er geen rubberen onderdelen zijn die slijten of vervangen moeten worden.

Quattro Construction

Dit is een uniek ophangsysteem ontworpen door ASKO. Het doel ervan is tijdens het centrifugeren de trillingen verminderen, wat resulteert in een stillere werking en minder slijtage aan de machine op de lange termijn.

Active Drum

De Active Drum technologie zorgt ervoor dat de wasbewegingen geoptimaliseerd worden voor een grondige reiniging. Je kleding wordt ook nog eens zo voorzichtig mogelijk behandeld, zonder in te leveren op de kwaliteit van het wassen. De trommel heeft speciaal ontworpen trommelribben en kleinere waterjets die vuil effectief verwijderen en voorkomen dat kleding in de gaatjes van de trommel blijft steken.

Autodosering

Sommige ASKO modellen hebben automatische wasmiddeldosering dat de exacte hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter voor elke wasbeurt bepaalt. Dit zorgt voor optimale reinigingsresultaten en vermindert verspilling.

ASKO wasmachine kopen: waar let je op

Wanneer je overweegt een ASKO wasmachine aan te schaffen, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je de beste machine voor jouw wasbehoeften kiest. Hier hebben we de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet:

Geluidsniveau centrifugeren

Let bij ASKO wasmachines heel goed op het geluidsniveau, want er zijn nog modellen beschikbaar waarbij dit hoger ligt dan 77 dB, wat wordt gezien als luid. Een stille werking kan essentieel zijn, vooral als je wasmachine in een open ruimte staat of dicht bij je woon- of slaapgedeelte. Asko heeft een reeks innovaties geïntroduceerd om het geluid van hun machines te minimaliseren. Eén daarvan is de constructie met schokabsorberende poten, die trillingen verminderen en daardoor de geluidsproductie verlagen.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine is een cruciale factor om in overweging te nemen. Afhankelijk van je huishouden, heb je misschien een machine met een grote capaciteit nodig, zodat je in één keer grotere ladingen kunt wassen. Asko biedt wasmachines aan die variëren in capaciteit, zodat je er een kunt kiezen die past bij jouw wasbehoeften.

Materiaal van de trommel

De kwaliteit en het type materiaal van de trommel zijn belangrijk voor zowel de prestaties als de levensduur van de wasmachine. ASKO wasmachines staan bekend om hun roestvrijstalen binnen trommel. Dit materiaal is niet alleen duurzaam en bestand tegen roest, maar helpt ook bij een efficiëntere reiniging van je kleding.

Duurzaamheid en levensduur

Bij het investeren in een nieuwe wasmachine wil je dat deze lang meegaat. ASKO staat bekend om de bouw van robuuste apparaten die een lange levensduur hebben. Dit komt door hun focus op het gebruik van kwaliteitsmaterialen en innovatieve constructietechnieken.

Wat vinden andere mensen van een ASKO wasmachine

Veelgestelde vragen bij het kopen van een ASKO wasmachine

Voordat je overgaat tot de aankoop van een wasmachine van ASKO, is het verstandig om nog eens na te lezen wat andere consumenten van de wasmachines vinden. We hebben hier de vragen die het vaakst worden gesteld voor je verzameld:

Hoe kun je een ASKO wasmachine resetten?

Hoewel het specifieke resetproces kan variëren afhankelijk van het model van de ASKO wasmachine, kun je altijd dit algemene stappenplan proberen:

  1. Zorg eerst dat de wasmachine uitstaat.
  2. Houd de start/pauze-knop enkele seconden ingedrukt.
  3. Zet de machine weer aan.

Werkt dit niet? Raadpleeg dan de gebruikershandleiding van je specifieke model of neem contact op met de klantenservice van ASKO.

Is ASKO een goed merk?

ASKO staat bekend als een hoogwaardig merk dat duurzame en betrouwbare huishoudelijke apparaten produceert. Ze hebben een reputatie voor het maken van machines die lang meegaan en ze gebruiken vaak premium materialen in hun constructie. ASKO legt ook de nadruk op milieuvriendelijke productie en zorgt ervoor dat alle wasmachine ook energie efficiënt zijn.

Waarom ASKO wasmachine?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor een ASKO wasmachine of was droogcombinatie kiezen. In de eerste plaats de duurzaamheid, want de machines zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ook de innovatieve technologieën, zoals SteelSeal en Quattro Construction, trekken de aandacht van veel mensen. Tot slot zijn de wasmachines van dit Zweedse merk ook esthetisch en duurzaam, wat ook veel consumenten over de streep kan trekken.

Wat voor merk is ASKO?

ASKO is een Zweeds merk dat huishoudelijke apparaten produceert. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige, duurzame en milieuvriendelijke wasmachines, drogers, vaatwassers en andere apparaten. Het bedrijf heeft een sterke nadruk op Scandinavisch design en functionaliteit.

Wie verkoopt ASKO wasmachines?

Verschillende verkopers wereldwijd verkopen ASKO wasmachines. In Nederland is bijvoorbeeld Coolblue een bekend verkooppunt dat ASKO wasmachines aanbiedt.