AEG AutoDose wasmachine

AEG AutoDose wasmachines berekenen bij iedere wasbeurt hoeveel wasmiddel- en verzachter nodig is voor een perfect schoon wasresultaat en voegen dit automatisch toe bij de lading. Hierdoor gaan zowel de wasmachine als je wasgoed langer mee, was je zuiniger én efficiënter! Lees hier alles wat je moet weten over deze AEG wasmachines en ontdek wat de beste AEG wasmachine met AutoDose technologie is van 2024!

AEG wasmachine

Wat is een AEG AutoDose wasmachine

Perfect schone was, automatisch gedoseerd

We vertellen we in dit artikel alles wat je moet weten over AEG AutoDose wasmachines. Deze wasmachine denkt mee en biedt een geweldige functie genaamd AutoDose. Deze functie meet met sensoren hoeveel wasgoed je in de trommel hebt gestopt en hoe vies het is. Op basis van die informatie berekent de wasmachine precies hoeveel wasmiddel en wasverzachter er nodig is voor een perfect schoon resultaat, en voegt dit automatisch toe aan het wasgoed.

Dit is een echte gamechanger, omdat men meestal te veel gebruikt. En dat klinkt misschien niet zo erg, maar dat is zonde van je (dure) wasmiddel en wasverzachter. Daarnaast blijft overtollig wasmiddel vaak in de wasmachine kleven wat juist heel onhygiënisch is.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw AEG AutoDose wasmachine

De beste AEG AutoDose wasmachines

Beste AEG AutoDose wasmachines van 2024

Weet jij ook nooit zeker of je de juiste hoeveelheid wasmiddel toegevoegd hebt? Dan is de AutoDose technologie dé oplossing voor jou! De automatische dosering zorgt voor de optimale wasverzorging, zonder dat het jou meer moeite hoeft te kosten. Hieronder vind je de beste AEG AutoDose wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat is een AEG AutoDose wasmachine nog meer

Naast de AEG AutoDose technologie, beschikken deze wasmachines over nog meer functies en technologieën die het wassen voor jou makkelijker, sneller, zuiniger of efficiënter kunnen maken. Welke dat zijn en wat ze voor je kunnen betekenen? Dat lees je hieronder!

My AEG Care app

Met deze app op je smartphone of tablet kun je je wasmachine bedienen waar of wanneer je maar wilt! Dit geeft je eindeloos veel vrijheid en volledige flexibiliteit.

AEG ProSense

Met deze technologie wordt niet alleen de hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter berekent, maar wordt ook de duur en temperatuur van het wasprogramma aangepast aan het wasgoed dat in de trommel zit.

AEG ProSteam

Dit is een stoomfunctie die kan worden toegevoegd aan een wasprogramma om kreukels uit kleding te verwijderen, en zo het strijkwerk voor jou te verminderen. Ook kun je hiermee hygiënisch stomen, wat ideaal is als je last hebt van allergieën of er babykleding gewassen moet worden.

Hoe kun je de AEG AutoDose functie gebruiken

AEG AutoDose is erop ontworpen om werk uit jouw handen te nemen. Het gebruik van deze apparaten is daarom heel eenvoudig. Een kind kan de was doen! In de onderstaande video wordt precies laten zien hoe je de AutoDose gebruikt! Onder de video hebben we de stappen ook nog eens uitgelegd.

Het gebruiken van de AutoDose functie is echt heel simpel. Volg gewoon deze stappen:

 1. Wasmiddel en wasverzachter toevoegen: Je vult het wasmiddel vak met jouw vertrouwde wasmiddel en wasverzachter. Er kan een liter wasmiddel in en een halve liter wasverzachter. Als de wasmiddellade helemaal is bijgevuld, kun je hier zo’n 20 wasbeurten mee doen. Je kunt gewoon je eigen wasmiddel en wasverzachter gebruiken, zolang je maar vloeibaar wasmiddel gebruikt.
 2. Handmatige wasmiddeltoevoeging: Voor de wasprogramma’s specifiek voor wol, zijde of sportkleding, kun je handmatig doseren in de daarvoor bestemde vakjes in de wasmiddellade. Deze gebruik je trouwens ook voor het toevoegen van waspoeder.
 3. Automatisch doseren: De AutoDose sensoren meten de hoeveelheid wasgoed, waarna de wasmachine berekent welke hoeveelheid wasmiddel er nodig is.
 4. Kies een wasprogramma: Stel de temperatuur in en om welk soort wasgoed het gaat.
 5. Wasprogramma starten: Druk op ‘start’, de afgemeten hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter worden toegevoegd en laat de machine het werk doen!

Voor- en nadelen van een AEG AutoDose wasmachine

Het kopen van een AEG AutoDose wasmachine heeft verschillende voordelen, maar zoals bij elk product zijn er ook enkele nadelen. Hieronder lopen we ze stuk voor stuk met je door.

Voordelen AutoDose wasmachine

 1. Efficiëntie: De juiste dosering betekent dat je altijd genoeg wasmiddel gebruikt maar nooit te veel. Hierdoor wordt je wasgoed stralend schoon en bespaar je tot van 30% wasmiddel per jaar!
 2. Milieuvriendelijk: Minder wasmiddel betekent minder belasting voor het milieu.
 3. Gemak: Het is klaar met uitrekenen hoeveel wasmiddel je nodig hebt! Dit doet je wasmachine voortaan voor jou.
 4. Langere levensduur: De machine gaat langer mee door het vermijden van overdosering van wasmiddel en wasverzachter.
 5. Kleding blijft langer mooi: Door overdosering kan je kleding namelijk onherstelbaar beschadigen. Door de perfecte hoeveelheid wasmiddel vermijd je vroegtijdige slijtage.

Nadelen AutoDose wasmachine

 1. Prijs: De AEG AutoDose wasmachine kan duurder zijn dan veel andere wasmachines.
 2. Beperkte wasmiddelkeuze: Je zit niet vast aan specifieke wasmiddelen, maar je kunt alleen vloeibaar wasmiddel gebruiken als je gebruik wilt maken van het AutoDose systeem.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een AEG AutoDose wasmachine

Wat is AutoDose van AEG?

Een AEG AutoDose wasmachine is een geavanceerde wasmachine die zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Deze slimme technologie zorgt voor perfect schone was, efficiëntie en minder milieubelasting bij iedere wasbeurt.

Hoe werkt AutoDose van AEG?

Een AEG AutoDose wasmachine meet met sensoren de hoeveelheid en soort wasgoed. Op basis hiervan bepaalt de machine zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, waarna het wasprogramma start.