Condensdroger kopen

Condensdrogers drogen met een relatief hete temperatuur, hierdoor is je wasgoed sneller droog. Om die hoge temperatuur te bereiken heeft de condensdroger wel veel energie nodig, daarom is de condensdroger niet erg energiezuinig. Maar omdat de prijzen van condensdrogers niet zo hoog liggen als bijvoorbeeld die van een warmtepompdroger, kan een condensdroger alsnog de juiste keuze zijn voor jou. Lees hier alles wat je moet weten over de condensdroger.

Wasdrogercondensdroger hoofdpagina

Waarom een condensdroger kopen

Vind de beste condensdroger door onze snelle keuzehulp te doen.

Een nieuwe wasdroger kopen kan lastig zijn. Als je aan het kijken bent naar een nieuwe condensdroger kan de volgende vraag in je opkomen: waarom zou ik een condensdroger kopen? Er zitten een aantal voor- en nadelen aan het kopen van een condensdroger. Een groot voordeel is dat de meeste condensdroger relatief goedkoop in aanschaf zijn. Een ander bijkomend voordeel van de condensdroger is dat je kleding sneller wordt gedroogd dan in een warmtepompdroger, dit komt door de hoge droogtemperatuur. Helaas verbruikt de droger hierdoor wel meer energie waardoor je energiekosten hoger zullen zijn.

Er zijn ook nog andere voor- en nadelen bij het kopen van een condensdroger, hier zullen we verder op de pagina dieper op in gaan. Om de keuze voor jou makkelijker te maken hebben wij de verschillende soorten condensdrogers hieronder toegelicht. Zo kun je kiezen welke soort condensdroger perfect is voor jouw situatie of je kunt meteen de beste condensdroger van 2022 bekijken.

Vind de beste condensdroger

Vind een condensdroger door onze top 5 van 2022 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

Waarom een condensdroger kopen

Voor we je uitleggen waarom je wel of niet een condensdroger moet kopen, geven we je graag een uitleg over de verschillende soorten drogers. Dat zijn de (lucht)afvoerdroger, de condensdroger en de warmtepompdroger. Als je kijkt naar energieverbruik is de afvoerdroger het slechts, en de warmtepompdroger de beste. Deze verbruikt de minste energie per droogbeurt en is daarom de meest vriendelijke keuze voor het milieu en je energierekening. De condensdroger staat daar precies tussenin.

Daarnaast zit het grootste verschil tussen de verschillende drogers in de manier van condensafvoer. De afvoerdroger gebruikt een slang om het vocht naar buiten te leiden via een raam of een gat in de muur. Bij zowel de condensdroger als de warmtepompdroger heb je de keuze tussen het gebruik van een reservoir – dat is een condensbak die het vocht opvangt en die je na iedere droogbeurt moet legen – of je kunt hem aansluiten op de waterafvoer. Door je droger aan te sluiten op de waterafvoer heb je geen omkijken naar het vocht van je wasdroger.

Nu je meer weet over de verschillen tussen de soorten drogers, lichten we graag de voor- en nadelen uit van de condensdroger.

Dit zijn de voordelen van het kopen van een condensdroger:

  1. Relatief goedkoop in aanschaf.
  2. Je was is snel droog door het gebruik van een verwarmingselement.
  3. Condens wordt afgevoerd via een reservoir of de waterafvoer.

Dit zijn de nadelen van het kopen van een condensdroger:

  1. Veel energiekosten.
  2. Door de hoge temperatuur slijt je was sneller.
  3. Slecht voor het milieu.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Eigenschappen condensdroger

De condensdroger droogt je kleding en overige was met behulp van een verwarmingselement. Door de hoge temperatuur die hierbij word bereikt, is je wasgoed snel droog. Deze manier van drogen is echter helaas niet zuinig. De condensdroger heeft veel energie nodig om de hoge temperatuur te bereiken. Tevens is de hoge temperatuur niet erg goed voor je was. Hierdoor slijt je kleding sneller bij het gebruik van een condensdroger en is de kans groter dat je kleding krimpt tijdens het drogen.

De condensafvoer van de condensdroger kan op 2 verschillende manieren plaatsvinden. Je kan gebruikmaken van het reservoir. In deze ingebouwde condensbak wordt al het vocht opgevangen tijdens het drogen. Na iedere droogbeurt moet je het reservoir legen in de wasbak. Als je een waterafvoer hebt in de ruimte waar je de droger wilt plaatsen, kan je de condensdroger daar ook op aansluiten. Op die manier spoelt het vocht automatisch weg en heb je er geen omkijken meer naar. Niet alle condensdrogers worden geleverd met een condensafvoerslang, dus het kan zijn dat je deze apart moet bestellen.

Condensdrogers vergelijken

De meeste drogers die je zult vinden, zijn warmtepompdrogers. Maar alle winkels en webshops hebben altijd ook een tal aan condensdrogers in hun assortiment. Omdat de gemiddelde droger zo’n 12 jaar meegaat, wil je natuurlijk geen fout maken bij het kopen van een nieuwe condensdroger. Om die reden hebben we een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij weet waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe condensdroger. Lees verder om erachter te komen hoe je de verschillende modellen met elkaar moet vergelijken om de beste condensdroger voor jou te vinden.
Condensafvoer

De condensdroger heeft vrijwel altijd 2 manieren voor de om het vocht af te voeren. Via een reservoir dat je na iedere droogbeurt moet legen, of via de waterafvoer. De meeste modellen bieden allebei deze mogelijkheden. Heb jij een specifieke voorkeur voor een van deze wijzen van vochtafvoer? Kies dan voor een condensdroger waarvan je zeker weet dat hij over die mogelijkheid beschikt.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Neem dan een kijkje naar onze wasdroger keuzehulp. Hiermee kun je gemakkelijk een aantal vragen beantwoorden, en zoeken wij een aantal van de beste wasmachines voor je uit.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past en wordt ook wel de droogcapaciteit genoemd. We raden aan een condensdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Zo past altijd al je natte wasgoed in de trommel van je wasdroger. Koop je een nieuwe droger én wasmachine? Neem dan het onderstaande overzicht ter indicatie:

  • een huishouden van 1 of 2 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 7 kg.
  • een huishouden van 3 of 4 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 8 kg.
  • een huishouden van 5 personen of meer heeft een wasdroger met vulgewicht 9 kg of meer nodig.
Energieklasse

Het energielabel van een condensdroger geeft aan hoe zuinig het apparaat omgaat met energie. Een wasdroger wordt gezien als ‘energiezuinig‘ als hij energieklasse A++ of A+++ heeft. Energieklasse B is het laagste energielabel wat een wasdroger in Nederland mag hebben.

Droogprogramma’s

Net zoals je wasmachine verschillende wasprogramma’s heeft, bieden ook condensdrogers meerdere programma’s voor verschillende soorten wasgoed. Zo zijn er speciale programma’s voor wol, overhemden, zijde, babykleding en handdoeken. Deze programma’s zorgen ervoor dat jouw wasgoed perfect droogt en je kleding langer meegaat. Vrijwel alle moderne wasdrogers hebben ook een eco-programma, om het energieverbruik tijdens het drogen nog verder terug te dringen, of een programma die ervoor zorgt dat je wasgoed ‘extra droog’ wordt.

Geluidsniveau

Ondanks dat wasdrogers aanzienlijk minder geluid produceren dan wasmachines, kan het geluid nog storend zijn. Als je graag een stille condensdroger wilt, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Het geluidsniveau wordt in decibel (dB) uitgedrukt en verdeelt over 3 categorieën: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB of minder). De gemiddelde condensdroger produceert tussen de 65 dB en 67 dB tijdens het drogen.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een droger zegt iets over de stevigheid en de levensduur van een apparaat. Kijkend naar de bouwkwaliteit, worden alle drogers onderverdeelt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien de bouwkwaliteit niet vermeld staat, kunnen het merk en de prijs ook een indicatie zijn voor de bouwkwaliteit. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Hiervan hebben AEG, Bosch en Siemens condensdrogers in hun assortiment. Specifiek voor de condensdroger, komen Siemens en Bosch het beste uit de test volgens de Consumentenbond, met name de modellen Bosch WTN83202NL, Siemens WT43N202NL, Bosch WTG86492NL en Siemens WT46G492NL. De ‘beste merken’ zijn over het algemeen wel wat duurder, en scoren daarom volgens onderzoek van de Consumentenbond minder goed in de categorie ‘prijs-kwaliteitverhouding‘. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi. Zanussi produceert ook condensdrogers. Volgens de Consumentenbond is de Siemens WT43N202NL de ‘beste koop’ in de categorie ‘condensdroger’. Dit apparaat is relatief goedkoop en droogt snel en goed.

Het assortiment condensdrogers

1629490

Beko DC7230BX1

349,00
De Beko DC7230BX1 wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je kleren grondig droogt. Ongeveer 6 eerdere kopers beoordelen de wasdroger met een 8.6. Mocht je niet te veel willen besteden aan een nieuwe condensdroger? Dit is een droger met heel...
Waardering 4.35 uit 5
1670443 1

AEG T6DB682CBW ProSense

549,00
De AEG T6DB682CBW ProSense is een droger met aanzienlijk veel verschillende functies! Bij het bepalen van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 5 consumenten die je voorgingen. De was droger krijgt de...
Waardering 4.55 uit 5
1391902

Bosch WTN83202NL

479,00
De Bosch WTN83202NL heeft veel handige functies waardoor het drogen van je natte was vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie condensdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit toestel in bijna elk interieur. De condensdroger krijgt de score: 8.9....
Waardering 4.45 uit 5
1382404

Zanussi ZDP7200NW

399,00
De Zanussi ZDP7200NW komt binnen op een fantastische plek in onze top 5 beste drogers van 2022! De condensdroger krijgt de score: 8.9. De machine beschikt ondanks zijn lage prijs zelfs over veel verschillende eigenschappen! De droger is geschikt voor...
Waardering 4.45 uit 5
1629547

Beko DCU8235BXT

399,00
De Beko DCU8235BXT belandt, met een heel goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022! Ongeveer 4 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan beoordelen de droger met een 8.8. De condensdroger is goedkoper ten opzichte van...
Waardering 4.40 uit 5
1662101

Beko DC72301BX1

369,00
De droger van beko is een buitengewoon goede wasdroger! Minstens 13 kopers die je voorgingen beoordelen de droger met een 9.1. Het voordeel van deze droger is dat je er ook niet heel veel geld voor kwijt bent. Dit apparaat...
Waardering 4.55 uit 5
1645375

AEG T6DB72GP

439,00
De AEG T6DB72GP komt binnen op een hele goede plek binnen onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Deze wasdroger krijgt van 161 consumenten die je voorgingen het cijfer: 8.9. Met een prijs van 439.0 kunnen we zeggen dat de...
Waardering 4.45 uit 5
1376698

Haier HD80-B636W

439,00
De Haier HD80-B636W krijgt een super goede score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Haier HD80-B636W geweldige reviews van de mensen die de machine al thuis hebben staan. Bij het maken van onze top...
Waardering 4.45 uit 5
1391906

Siemens WT43N272NL

549,00
Aan het kijken naar een nieuwe condensdroger? Deze wasdroger van siemens staat misschien binnekort jou! Deze condensdroger krijgt de beoordeling: 8.4. Dit toestel is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Je kunt de wasdroger gebruiken in een...
Waardering 4.20 uit 5
1645374

AEG T6DBC482

519,00
De AEG T6DBC482 staat op een super goede plek in onze top 5 beste drogers van 2022! De wasdroger is beoordeeld door 179 kopers die je voorgingen met een 9.0. Dit apparaat heeft een normaal vulgewicht, namelijk een vulgewicht van...
Waardering 4.50 uit 5
1408442

Zanussi ZP825DCC

449,00
Waardering 4.45 uit 5
1643118

Zanussi ZDCN823CW

449,00
De Zanussi ZDCN823CW krijgt een voortreffelijke score toegerekend. Deze droger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Zanussi ZDCN823CW fantastische reviews van de mensen die de machine al in huis hebben staan. Bij het maken van onze top...
1518593

Bosch WTG864C2NL

619,00
Deze condensdroger van bosch beschermt tijdens het drogen je natte wasgoed zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende condensdroger van hoogwaardige kwaliteit. Deze droger is beoordeeld door 15 kopers die je voorgingen met een 9.4. Door het relatief...
Waardering 4.70 uit 5
1391918

Siemens WT46G472NL

569,00
Deze wasdroger van siemens beschermt tijdens het drogen je was zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende condensdroger van hoogwaardige kwaliteit. Deze condensdroger krijgt van 21 mensen die de droger al thuis hebben staan het cijfer: 9.1. De...
Waardering 4.55 uit 5
1655575

Zanussi ZDPN722SW

489,00
De Zanussi ZDPN722SW is een wasdroger met een legio aan verschillende features! De wasdroger is beoordeeld door none eerdere kopers met een none. Deze machine valt onder de categorie: Kleine condensdrogers. Dit komt door het vulgewicht van 7 kg. Hierdoor...
1386382

Bosch WTG846C0NL

549,00
De Bosch WTG846C0NL belandt, met een fantastisch cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022. Tenminste 328 mensen die de condensdroger al thuis hebben staan beoordelen de wasdroger met een 9.1. Deze condensdroger is geschikt voor een gezin met...
Waardering 4.55 uit 5