Wasmachine mat

Irriteer je je ook aan het geluid van je wasmachine en het trillen wat door het hele huis lijkt te gaan? Dan is een wasmachine mat de oplossing voor jou. Een mat vangt de meeste trillingen op waardoor je wasmachine een stuk minder geluid maakt. Ideaal! Bovendien is dit ook beter voor je wasmachine, doordat deze minder trilt zal deze minder snel slijten waardoor je wasmachine langer mee gaat.

Wasmachine informatie

Wat is een wasmachine mat

Een wasmachine mat is een rubberen mat die je onder je wasmachine plaatst zodat de mat trillingen dempt en de wasmachine minder geluid maakt. Vooral tijdens het centrifugeren kan een wasmachine veel geluid produceren, maar een mat vermindert het trillen en het geluid. Bovendien krijg je met een mat geen beschadigingen aan je vloer doordat de wasmachine op zijn plek blijft.

Naast dat een geluidsdempende antislipmat vervelende geluiden en trillingen vermindert, is het ook beter voor je wasmachine. Wanneer je wasmachine veel trilt, is de kans op slijtage van de onderdelen groter. Met een mat trilt de wasmachine minder en slijt deze dus ook minder. Door een wasmachine mat verleng je de levensduur van je apparaat.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voordelen van het gebruiken van een wasmachine mat

Wasmachine gaat langer mee

Het gebruik van een wasmachine mat vermindert trillingen waardoor je wasautomaat minder snel slijt en de onderdelen in je wasmachine langer mee gaan. Een wasmachine mat zorgt er dus voor dat je wasmachine langer mee gaat.

Wasmachine maakt minder geluid

Doordat de mat trillingen opvangt, maakt je wasmachine een stuk minder geluid tijdens het centrifugeren. Dit zorgt voor minder overlast. Een anti trillingsmat is daarom zeker handig wanneer je wasmachine vlakbij je slaapkamer staat. Je kunt de wasmachine dan ook ‘s nachts of vroeg in de ochtend laten draaien zonder dat je wakker wordt van het trillen.

Je vloer raakt niet beschadigd

Een wasmachine mat beschermt je vloer tegen krassen en andere beschadigingen. Zonder mat kan je wasmachine trillen over de vloer waardoor er krassen ontstaan. Met een mat heb je dit probleem niet meer.

Verschillende soorten wasmachine matten

Vierkante wasmachine mat

Een vierkante wasmachine mat van rubber wordt het meest gebruikt bij wasmachines. Deze matten hebben bijna altijd een afmeting van 60 x 60 cm. Je kunt ze eenvoudig op maat snijden zodat de mat precies onder jouw wasmachine past en je er niks van ziet.

Trillingsdempers

Wil je geen hele mat onder je wasmachine leggen, maar wil je de trillingen wel verminderen? Dan kun je er ook voor kiezen om trillingsdempers onder je wasmachine te plaatsen. Dit zijn een soort losse pootjes die je onder je wasmachine plaatst zodat de trilling wordt vermindert. Je hoeft dan geen mat op maat te snijden, maar het is wel belangrijk om de dempers precies goed onder de wasmachine te zetten anders werken ze niet goed.

Waar let je op bij het kopen van een wasmachine mat

Er is niet veel variatie in het aanbod van wasmachine matten, maar er zijn toch een aantal specificaties waar je op moet letten bij de aankoop van je wasmachine mat:

De afmetingen

Bijna alle rubberen matten hebben een afmeting van 60 x 60 cm. Dit is meestal groot genoeg voor je wasmachine, maar check van te voren of dit ook echt zo is. Als je een grote wasmachine hebt, dan zul je een grotere mat nodig hebben.

Het materiaal

Een rubberen mat heeft ook een anti slip functie en is daarom de beste keus. De meeste wasmachine matten zijn ook van rubber gemaakt, maar er zijn ook matten van ander materiaal. Dit ziet er qua uiterlijk misschien leuker uit, maar doet zijn werking veel minder goed. Een rubberen mat is het beste.