Wasmachine kast

Een wasmachine kast is een inbouwkast waar je jouw wasmachine in kunt plaatsen. Hierdoor is de wasmachine netjes weggewerkt. Naast het opbergen van je wasmachine kan deze kast ook ruimte bieden voor het opbergen van bijvoorbeeld waszakken en wasmiddel. Zo kun je dus ook ruimte besparen!

Wasmachine kast

Wat is een wasmachine kast

Een wasmachine kast is een inbouwkast waar je je wasmachine en/of droger in plaatst. Dit meubel bergt jouw apparaten makkelijk op en geeft je extra opbergruimte, voor bijvoorbeeld je wasmiddel, waszakken, en andere spullen. Door een wasmachine kast aan te schaffen, bespaar je dus ook ruimte.

Waar je wasmachine en droger ook staan, er is altijd een wasmachine kast die past bij de ruimte die jij voor ogen hebt. Keuken, badkamer, zolder of washok, er is een ideale wasmachinekast voor jou. Dat komt omdat er veel verschillende wasmachine kasten zijn.

Bij sommige plaats je je wasmachine en droger boven elkaar, bij andere zet de je apparaten naast elkaar. Bij sommigen bouw je de kast boven de wasmachine, en bij andere maak je een kast onder het apparaat. Deze zijn speciaal gemaakt voor mensen met rugklachten, zodat zij niet meer hoeven te bukken.

Een wasmachine kast is over het algemeen open, zo kun je direct bij je wasmachine en wasdroger. Maar er zijn ook wasmachine kasten met deuren. Op deze manier zie je niks terug van je wasmachine, wat een heel strak aanzicht geeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine kast

Een wasmachinekast zorgt ervoor dat de ruimte waar je je wasmachine en droger hebt staan, er nét wat mooier uit ziet. Ook geven ze je extra opbergruimte en – als je het wilt – zetten ze je wasmachine op een meer comfortabele hoogte. Maar, dan moet je wel een wasmachine kast kopen die past bij jouw wensen en jouw huis. Bekijk onze tips hieronder om erachter te komen waar je op moet letten.

Grootte van de kast

Voorop staat natuurlijk dat je wasmachine is de kast past. De maat van de kast moet genoeg ruimte bieden voor de grootte van je wasmachine en/of droger. Meet daarom van tevoren de hoogte, breedte en diepte van je apparaten nauwkeurig op. Als je dat hebt gedaan, is het ook verstandig om de plek te meten waar je de kast wilt plaatsen. Vaak zijn dit namelijk vaak hoge kasten, en je wilt niet dat je plafond in de weg zit.

Opbergruimte

Aan wat voor soort opbergruimte heb jij behoefte? Zijn dan lades, planken of kasten met deuren? Je kunt uit van alles kiezen. Ook zijn er wasmachine kasten waarbij de wasmachine zelf achter een deur komt te zitten. Zo staat je wasmachine volledig uit het zicht.

Indeling

Wat is de ideale indeling van jouw wasmachine kast? Ook hierin heb je alle keuze. Vraag je eerst af hoe hoog je wilt dat de apparaten komen te staan. Op de grond is makkelijk om te plaatsen, maar als je rugklachten hebt kan het fijn zijn als je wasmachine hoger staat. Dan hoef je niet meer te bukken. Je kunt ze boven elkaar plaatsen of naast elkaar. Door ze te stapelen bespaar je ruimte, maar door ze naast elkaar te zetten staan ze allebei op dezelfde (comfortabele) werkhoogte.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Kasten voor wasmachines en droger op elkaar

Als je graag ruimte bespaart in de huis, is een wasmachine kast waarbij je de wasmachine en droger op elkaar stapelt voor jou ideaal! Deze grote apparaten nemen al snel veel plek in beslag. Een wasmachine kast is daar een makkelijke oplossing voor. Bekijk hieronder onze keuze aan wasmachine kasten waarbij je de wasmachine en droger op elkaar plaatst.

Wasmachine kasten met deur

Als je je wasmachine liever niet in het zicht hebt staan, is een wasmachine kast met deur heel fijn. Deze zijn zo gemaakt dat ze eruit zien als een normale kast in je berging, badkamer of keuken. Hieronder zie je onze selectie met wasmachine kasten met deur.