AEG ProSteam wasmachine

De ProSteam technologie vervult verschillende functies: kreukels verminderen, anti-allergie en afrekenen met ongewenste geurtjes. Deze AEG wasmachine beschikt over al deze mogelijkheden! Meer weten? Lees verder en ontdek wat de beste AEG ProSteam wasmachine van 2024 is!

AEG wasmachine

Wat is een AEG ProSteam wasmachine

Puur stoom, perfect resultaat!

Wat is een AEG ProSteam wasmachine? AEG ProSteam wasmachines zijn revolutionair in de waswereld! Ze zijn ontworpen om de beste zorg voor je kleding te bieden terwijl ze de levensduur van je favoriete stukken verlengen. Deze wasmachines zijn uitgerust met innovatieve technologie, genaamd ProSteam, die stoom gebruikt om kreukels te verminderen zodat jij minder hoeft te strijken! Dit is ideaal voor het wassen van bijvoorbeeld overhemden en andere type was die veel strijkwerk opleveren. Daarnaast kunnen ProSteam wasmachines ook hygiënisch stomen. Bij het ProSteam anti-allergie programma wordt er stoom aan het wasgoed toegevoegd, wat de vezels van het wasgoed diep binnendringt, en allergenen zoals pollen, huisstofmijt en dierenharen verwijdert.

Ten slotte kun je met de ProSteam technologie je wasgoed opfrissen zonder te wassen. Dit is ideaal als je kleding nog niet vies is maar ook niet fris meer ruikt, omdat het afrekent met vieze of muffe geurtjes. Door je kleding vaker te stomen dan de wassen, blijft je kleding langer mooi en gaat het langer mee. Daarbovenop bespaar je water en energie door gebruik te maken van deze optie!

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw AEG ProSteam wasmachine

De beste AEG ProSteam wasmachines

Beste AEG ProSteam wasmachines van 2024

De ProSteam technologie biedt verschillende voordelen: hygienisch stomen, snel opfrissen, en minder strijkwerk. Maar wat is nou de beste AEG ProSteam wasmachine? Wij hebben een tal aan AEG wasmachines met elkaar vergeleken op onder andere vulgewicht, energieklasse, geluidsniveau, wasprogramma’s, gebruiksgemak en resultaten. Dit zijn de beste AEG wasmachines met ProSteam van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat is een AEG wasmachine met ProSteam nog meer

Naast de ProSteam technologie, beschikken de meeste AEG wasmachines over meer technologieën die het wassen voor jou makkelijker, sneller, efficiënter of zuiniger kunnen maken. Welke dat zijn en wat deze functies inhouden? Dat lees je hieronder. Let wel: niet iedere ProSteam AEG wasmachine beschikt over al deze technologieën.

ProSense-technologie

Meet automatisch de lading van elke wasbeurt en past het wasprogramma, energie- en waterverbruik hierop aan.

SoftWater-functie

Verzekert dat de wasverzachter elk deel van de stof bereikt, waardoor kleding zachter en gladder wordt.

ÖKOMix-technologie

Mengt wasmiddel en wasverzachter voor ze de trommel bereiken voor een effectievere reiniging.

AEG Care app

Verbindt de wasmachine met een app zodat je waar en wanneer je wilt je wasmachine kunt bedienen.

AEG UniversalDose

De wasmiddel lade beschikt over een apart vakje voor het toevoegen van wasmiddel pods.

AEG AutoDose

De wasmachine voegt zelf de perfecte hoeveelheid wasmiddel toe aan het wasgoed.

Overige functies voor gebruiksgemak

Zoals startuitstel, kledingbeschermende trommel, resttijdindicator en een zelfreinigende wasmiddellade

Vele wasprogramma's

Denk een specifieke programma’s voor overhemden, babykleding, sportkleding, delicate stoffen of voor een gevoelige huid.

Hoe kun je de AEG ProSteam functie gebruiken

De AEG ProSteam wasmachine is erg gebruiksvriendelijk, waardoor je gemakkelijk gebruikmaakt van deze technologie. Hieronder lees je hoe je iedere functie van de ProSteam technologie gebruikt.

  1. Stoomfunctie die je kleding glad stoomt: Als je stoom wilt toevoegen aan het einde van een wasprogramma, druk je bij het instellen van het programma op de ‘plus 10’ knop. Als je deze stoomfunctie gebruikt, zal je wasgoed alsnog kreukt uit de trommel komen, maar wel een stuk gladder. Deze stoomfunctie kan het strijkwerk met wel 30% verminderen!
  2. Stoomprogramma snel opfrissen: Als je kledingstukken niet vies zijn maar je het wel graag op wilt frissen, kun je een stoomprogramma draaien. Dit is een programma voor katoen en synthetische kledingstukken. Door dit te doen hoef je minder te wassen, en daarmee bespaar je water, energie en de vezels van je kleding, waardoor het langer mooi blijft.
  3. Verwijder allergenen met stoom: Stel het ProSteam anti-allergie wasprogramma in om af te rekenen met allergenen zoals wasmiddel, pollen, huisstofmijt en dierenharen. Meer weten over het gebruik van de ProSteam technologie? Bekijk deze video!

Voor- en nadelen van een AEG ProSteam wasmachine

Het is altijd belangrijk om de voor- en nadelen van een product te begrijpen voordat je het koopt, vooral als het gaat om een grote investeren zoals een wasmachine. Hier zijn enkele punten om in overweging te nemen als je denkt aan het kopen van een AEG ProSteam wasmachine.

Voordelen ProSteam wasmachine

  1. Vermindert kreukels: De ProSteam technologie versoepelt je kleren waardoor je je gekreukte kledingstukken snel glad strijkt.
  2. Energie- en waterzuinig: Als je de stoomfunctie gebruikt, verminder je automatisch het water- en energieverbruik. Bovendien hebben alle AEG ProSteam wasmachines een goede energieklasse!
  3. Effectieve reiniging: De stoomfunctie rekent af met hardnekkige vlekken, bacteriën en allergenen voor een ultiem schoon resultaat.
  4. Gebruiksvriendelijk: De nieuwste technologieën en het duidelijke bedieningspaneel geven je een zorgeloze ervaring.
  5. Zuinig op kleren: Door te stomen in plaats van volledig te wassen, blijft je kleding langer mooi.
  6. Frissere kleding: Fris muf ruikende kleding direct op in kleine wasjes met het opfris-programma.

Nadelen ProSteam wasmachine

  1. Op basis van vele geverifieerde beoordelingen, hebben wel slechts één legitiem nadeel kunnen ontdekken aan deze AEG wasautomaat, dat is de prijs. Ondanks dat AEG wasmachines met ProSteam absoluut niet de duurste zijn, zijn er wel genoeg modellen te vinden die goedkoper zijn. Over het algemeen zijn de prestaties van deze wasmachines echter niet zo goed als die van een ProSteam wasautomaat.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een AEG ProSteam wasmachine

Wat is ProSteam van AEG?

ProSteam is een innovatieve technologie van AEG die stoom gebruikt om kreuken in kleding te verminderen aan het einde van de wascyclus. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het strijken van je kleding en dat ze frisser en klaar om te dragen uit de wasmachine komen. Ook kan deze stoomfunctie je kleding snel opfrissen als ze muf ruiken maar nog niet vies zijn.

Hoe werkt ProSteam van AEG?

ProSteam werkt door een stoomcyclus toe te voegen aan het einde van de wascyclus. Wanneer het water in de wasmachine wordt verhit, ontstaat er stoom die doordringt in de vezels van je kleding, waardoor kreukels worden verminderd. Dit maakt het strijken makkelijker en kan zelfs helemaal overbodig worden bij bepaalde kleding. Kreukels kunnen tot wel 30% worden verminderd bij het gebruik van de ProSteam technologie.