Wasmachine vervoeren

Op de volgende manier moet je een wasmachine vervoeren: Haal de wasmachine helemaal leeg en demonteer alle aansluiten. Zorg dat er geen water meer in de slangen zit. Om beschadigingen te voorkomen is het handig om de trommel vast te zetten met een beugel of pin. Verplaats de wasmachine altijd rechtop. Eenmaal aangekomen in het nieuwe huis kun je de wasmachine weer installeren! 

Wasmachine vervoeren verhuizen laten ophalen

Hoe moet je een wasmachine vervoeren

Of je nou gaat verhuizen of simpelweg je wasmachine wilt verplaatsen, het vervoeren van een wasmachine is geen simpele klus. Je doet het niet iedere dag, en door het zware gewicht in combinatie met de lompe omvang is het verplaatsen van een wasmachine erg onhandig. Een wasmachine is zo zwaar omdat er betonnen gewichten onderin het apparaat zitten. Deze voorkomen dat de wasmachine veel trilt of verplaatst tijdens het centrifugeren.

Ga je een wasmachine verhuizen? Hieronder lees je stap voor stap hoe je dat doet, zonder het risico te lopen op beschadigingen. We hopen dat onze tips van pas komen!

Stap 1: haal je wasmachine leeg

Allereerst de voorbereiding! Zorg ervoor dat je wasmachine helemaal leeg is voordat je gaat beginnen. Check vooral de trommel op bijvoorbeeld sokken die zijn blijven hangen.

Stap 2: zorg ervoor dat er geen water in het systeem zit

Draai de kraan dicht en koppel de slang los van de afvoer. Er zit altijd nog een restje water in de slang, houd daarom een emmer bij de hand en laat de slang goed uitlekken. Je kunt een handdoek bij de voorkant van het filter leggen om het water eruit op te vangen. Het filter bevindt zich achter een klep rechtsonder aan de voorkant van de wasmachine.

Stap 3: de trommel vastzetten

Om beschadigingen aan de trommel te voorkomen, zet je deze goed vast met speciale bouten, beugels of pinnen. Deze heb je al het goed is meegekregen toen je de wasmachine kocht. Hiermee bescherm je de trommel tegen beschadigingen tijdens het vervoer. In de handleiding van jouw wasmachine lees je hoe en waar je de pinnen bevestigd.

Heb je deze beugels en pinnen niet meer? Schroef dan de bovenkant van de wasmachine eraf en vul de open ruimte met handdoeken of een kussen.

Stap 4: de wasmachine verplaatsen

Wasmachines zijn erg zwaar, ook kleintjes wegen al gauw 80 kilo. Daarnaast zijn ze door hun afmetingen erg onhandig om te tillen. Verhuis daarom een wasmachine altijd met minimaal 2 personen en let erop dat je rug goed recht blijft. Om een wasmachine te verplaatsen zul je hem op moeten tillen. Hiervoor kun je hem het beste eerst kantelen. Bij het kantelen komt het uiteinde omhoog. De één pakt de bovenkant van de wasmachine en de ander de onderkant.

Daarnaast zijn er verschillende hulpmiddelen die je helpen bij het verhuizen van een wasmachine. Maak gebruik van hulpmiddelen als een steekwagen als je die hebt. Moet hij de trap op of af? Dan kun je overwegen de wasmachine via een verhuislift naar boven of beneden te brengen. Minder bekend – maar minstens net zo handig – is de wasmachine transportzak. Deze heeft handvaten zodat je meer grip hebt. Vooral op een smalle trap is een transportzak handig omdat je armen niet om het zware apparaat heen gevouwen zitten.

Stap 5: de wasmachine vervoeren

Zorg ervoor dat de wasmachine rechtop in de verhuisbus staat. Zo blijft de trommel stabiel en komt er geen druk op de leidingen te staan. Als de wasmachine in de verhuisbus staat, moet je ervoor zorgen dat hij geen kant op kan. Een losstaande wasmachine in een bus is niet veilig en de kans op beschadigingen, aan de bus of de wasmachine, is groot. Je zet de wasmachine goed vast door hem te klemmen tussen andere meubels (mits ze robuust genoeg zijn) en/of door hem met kabels vast te zetten.

Stap 6: installeer de wasmachine

Als de wasmachine goed staat, sluit je hem aan en verwijder je de transportbouten. Controleer ook of je wasmachine waterpas staat en sluit de wasmachine aan. Klaar is Kees!

Huur een verhuisbedrijf in

Wil je toch liever niet je eigen wasmachine verhuizen? Dan kun je er ook voor kiezen een verhuisbedrijf in te huren. Professionele verhuizers vervoeren je wasmachine gemakkelijk en daarnaast kunnen ze je natuurlijk ook helpen met de rest van je verhuizing.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Zo ontkoppel je jouw wasmachine

Het kan een uitdagende taak zijn om een wasmachine te vervoeren, vooral als je niet bekend bent met de juiste manier om het veilig los te koppelen. Het is belangrijk om de nodige stappen te kennen om ervoor te zorgen dat je wasmachine niet beschadigd raakt tijdens het transport. Om hierbij te helpen, is er een handige video beschikbaar op het internet waarin wordt uitgelegd hoe je je wasmachine veilig kunt ontkoppelen. Bekijk deze video om de benodigde stappen te leren voor het veilig loskoppelen van je wasmachine.