AEG ProSteam wasmachine

De AEG SoftWater wasmachine verzorgt kleding tot in de puntjes door standaard en automatisch schadelijke mineralen uit het water te verwijderen. Hierdoor verklein je de kans op slijtage en blijft je kleding langer als nieuw. Ontdek hier wat de beste AEG wasmachine met SoftWater technologie van 2024 is!

AEG wasmachine

Wat is een AEG SoftWater wasmachine

Puur stoom, perfect resultaat!

Een AEG SoftWater wasmachine is een topklasse wasmachine die gebruikmaakt van unieke technologieën. Deze technologieën zijn ontworpen om jouw kleding te verzorgen en te beschermen. De SoftWater technologie, ook wel AEG AbsoluteCare genoemd, zuivert en verzacht het water voordat het je kleding bereikt, zodat wasmiddelen effectiever kunnen werken bij lagere temperaturen.

Dit zorgt ervoor dat je kleding heerlijk zacht de trommel uitkomt, langer meegaat en de kleuren beter behouden worden.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw AEG SoftWater wasmachine

De beste AEG SoftWater wasmachines

Beste AEG SoftWater wasmachines van 2024

Maar wat is nou de beste AEG wasmachine met SoftWater technologie? Wij hebben uitgebreid verschillende modellen met elkaar vergeleken op onder andere prestaties, vulgewicht, geluidsniveau, energieklasse en wasprogramma’s. Op basis daarvan hebben we een selectie kunnen maken met de beste AEG SoftCare wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Waarom de SoftWater technologie

Je vraagt je wellicht af of het nou echt nodig is, die SoftWater functie. We leggen de graag iets meer in detail uit wat deze technologie precies voor je doet.

Het water uit de kraan bevat mineralen die schadelijk kunnen zijn voor je wasgoed. De AEG SoftWater wasmachines beschikken als eerste ter wereld over technologie die deze mineralen verwijdertSpeciale, ingebouwde filters zorgen ervoor dat dat het water dat in de trommel terecht komt van optimale kwaliteit is, terwijl onthardingszout zelfs het hardste water zacht maakt. Hierdoor kunnen jouw wasmiddel en wasverzachter hun werk het beste doen, zelfs op een lagere temperatuur. En dit doet de wasmachine heel voorzichtig zodat stoffen zacht blijven aanvoelen, je kleren mooi blijven en zo lang mogelijk meegaan.

Wat is een AEG wasmachine met SoftWater nog meer

Veel AEG wasmachines met de SoftWater technologie beschikken over meer functies, eigenschappen en technologieën die het wassen voor jou makkelijker, sneller, efficiënter of zuiniger kunnen maken. Welke dat mogelijk zijn, nemen we hieronder met je door.

AEG ÖkoMix of PowerCare

Alle SoftWater AEG wasmachines beschikken over deze functie. Hierbij worden het wasmiddel en de wasverzachters helemaal gelijkmatig verdeelt over het wasgoed voor een volledig schoon resultaat.

AEG ProSteam

De stoomfunctie van deze wasmachines kan verschillende doelen dienen, en dat zijn:

 1. Verminderen kreukels: Je kunt een wasprogramma met stoom afsluiten zodat de ergste kreukels uit het wasgoed worden versoepeld zodat jij minder hoeft te strijken.
 2. Hygiënisch stomen: Behoedzame stoomprogramma’s verwijderen veilig bacteriën, allergenen en hardnekkige vlekken uit je wasgoed op efficiënte wijze voor superieure prestaties.
 3. Frissere kleding: Korte behoedzame stoomprogramma’s verwijderen alle geurtjes en verminderen kreukels in droge stoffen zodat je kleding niet volledig gewassen hoef te worden als dat nog niet nodig is. Hiermee bespaar je water, stroom en heeft je kleding een langere levensduur.

AEG ProSense

Met de ProSense technologie wordt elke lading automatisch gewogen aan de hand van sensoren. Dit maakt het mogelijk voor de wasmachine om het programma op maat af te stemmen voor een perfect schoon resultaat met het laagste energieverbruik.

AEG Care app

Verbind je wasmachine met een app op je smartphone of tablet op je wasmachine te bedienen waar en wanneer je maar wilt. Ook ontvang je zo notificaties en krijg je inzicht in het wasprogramma.

Goed om te weten

AEG biedt nog een grote merkspecifieke functie, namelijk AEG AutoDose. Dit gebruik je voor de automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, perfect afgesteld op de hoeveelheid en viesheid van het wasgoed dat je zelf in de trommel hebt gestopt. Op het moment zijn er echter nog geen AEG wasmachines die zowel zijn uitgerust met de SoftWater technologie als met automatische wasmiddeldosering.

Hoe kun je de AEG SoftWater functie gebruiken

Het gebruik van de SoftWater functie op je AEG wasmachine is eenvoudig. Het enige wat anders is dan ‘normaal’, is dat je er voor moet zorgen dat de wasmachine altijd beschikt over voldoende onthardingszout beschikt. Maar maak je geen zorgen; je wasmachine geeft op het display aan wanneer het tijd is om deze bij te vullen. En het zout dat je bijvult is gewoon onthardingszout voor de wasmachine of vaatwasser, en is bij de supermarkt te verkrijgen.

Meer weten? Bekijk de onderstaande video!

Hoe gebruik je een AEG SoftCare wasmachine: Stap voor stap

 1. Zet de wasmachine aan en stop het wasgoed in de trommel.
 2. Zodra de wasmachine aanstaat, begint hij met het automatisch reinigen van het water.
 3. Voeg je favoriete wasmiddel en wasverzachter toe via de wasmiddellade.
 4. Stel het programma in met de instellingen die passen bij het wasgoed.
 5. Druk op start en laat de wasmachine zijn werk doen. Wanneer de cyclus is voltooid, vul je merken dat je kleding natuurlijk zachter aanvoelt!

Voor- en nadelen van een AEG SoftWater wasmachine

Het is altijd belangrijk om de voor- en nadelen van een product te begrijpen voordat je het koopt, vooral als het gaat om een grote investeren zoals een wasmachine. Hier zijn enkele punten om in overweging te nemen als je denkt aan het kopen van een AEG ProSteam wasmachine.

Voordelen SoftWater wasmachine

 1. Verbeterde wasprestaties: De SoftWater technologie zorgt ervoor dat wasmiddelen effectiever kunnen werken dan bij een traditionele wasmachine, en dat levert superieure prestaties op!
 2. Langere levensduur van kleding: Door te wassen met verzacht water, wordt iedere vezel gereinigd, maar gaat de kwaliteit van je kleding nauwelijks achteruit.
 3. Energiezuinig: De AEG wasmachines zijn ontworpen om uitermate efficiënt te werken, wat helpt om energie te besparen. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!
 4. Gebruiksgemak: De verschillende technologieën die AEG toepast in hun wasmachines, zorgen voor een zorgeloos en gemakkelijk proces – van begin tot eind.

Nadelen SoftWater wasmachine

 1. De prijs: Een AEG SoftCare wasmachine is duurder dan veel alternatieve op de markt. Echter, door de uitzonderlijke prestaties raden we dit model alsnog aan mits het binnen je budget past.
 2. Geen AEG AutoDose: Er is op het moment helaas geen AEG wasmachine die zowel beschikt over de SoftWater technologie als AEG AutoDose (automatische wasmiddeldosering).

Veelgestelde vragen bij het kopen van een AEG SoftWater wasmachine

Wat is AEG SoftWater?

SoftWater is een unieke technologie van AEG die het water in je wasmachine zuivert en verzacht, wat goed is voor je kleding. Kraanwater bevat mineralen die schadelijk kunnen zijn voor stoffen. Onthardingszout, dat deze mineralen verwijdert, wordt automatische toegevoegd, waardoor je kleding minder slijt en langer fris en nieuw blijft.

Hoe werkt AEG SoftWater?

De SoftWater technologie werkt door het water dat in je wasmachine komt te zuiveren en te verzachten. Het resultaat is een wasbeurt waarbij wasmiddelen effectiever kunnen werken, zelfs bij lagere temperaturen. Dit leidt tot minder slijtage van je kleding en houdt ze langer fris en nieuw.