Miele TwinDos wasmachine

Voor elke wasbeurt handmatig wasmiddel afwegen is met het Miele TwinDos systeem voortaan verleden tijd. TwinDos zorgt er namelijk voor dat jouw wasgoed altijd perfect schoon wordt zonder vlekken en zeepresten doordat het systeem automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt. Zo gaat wassen nog makkelijker en sneller! Hoe het Miele TwinDos systeem werkt en wat de beste Miele wasmachines met Twindos van 2024 zijn lees je hier.

Miele wasmachine

Wat is een Miele TwinDos wasmachine

Slim, automatisch doseren

Miele TwinDos is een automatisch doseringssysteem waarbij wasmiddel automatisch toegevoegd wordt tijdens een wasbeurt. Op deze manier hoef jij niet na te denken over de juiste hoeveelheid, dit doet de wasmachine voor jou. Het automatisch doseren werkt door middel van sensoren die in de Miele wasmachine zitten. Nadat je de trommel hebt gevuld met wasgoed kies je, voordat je het programma aanzet, of de kleding licht, normaal of heel vuil is. De wasmachine bepaalt vervolgens aan de hand van de sensoren hoe vol de trommel zit met wasgoed en past daar de hoeveelheid wasmiddel op aan.

Door de automatische wasmiddeldosering wordt bij elke wasbeurt de precieze hoeveelheid wasmiddel gebruikt, zodat je kleding langer mooi blijft. Het is bovendien ook nog eens beter voor je Miele wasmachine. Wanneer er teveel zeep gebruikt wordt, kan dit namelijk schade brengen aan je wasautomaat omdat zeepresten zich ophopen in de trommel waardoor de wasmachine sneller slijtage toont.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Miele TwinDos wasmachine

De beste Miele TwinDos wasmachines

Beste Miele TwinDos wasmachines van 2024

Merk je dat je veel zeepresten op je net gewassen kleding hebt? Dan kan het zijn dat je teveel wasmiddel gebruikt. Met de automatische dosering wordt dit allemaal voor je uit handen genomen en krijg je perfect schone was. Een Miele TwinDos wasmachine helpt daar zeker bij. Voor de beste Miele wasmachines hebben we niet alleen gekeken naar het TwinDos systeem, maar ook naar andere eigenschappen zoals het vulgewicht, energieverbruik, aantal toeren, geluidsniveau en de speciale wasprogramma’s. Dit zijn de beste Miele TwinDos wasmachines van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Miele TwinDos Ultraphase 1 & 2​

Het automatisch doseer systeem maakt gebruik van twee verschillende soorten wasmiddel: Ultraphase 1 en Ultraphase 2 wasmiddel van Miele. Deze zepen van Miele zijn speciaal ontworpen voor het TwinDos systeem en halen alle vlekken uit je wasgoed. Ze kunnen ook voor elk type was gebruikt worden. Ultraphase 1 is een wasmiddel dat geschikt is voor gekleurde en witte was. Ultraphase 2 is een wasmiddel dat geschikt is voor de witte was door toevoegingen zoals bleekmiddel en optisch witmiddel. Wanneer je je Miele wasmachine instelt op de gekleurde of witte was, combineert het systeem deze twee wasmiddelen en voegt deze automatisch toe aan je wasbeurt.

Hoe installeer je het TwinDos-systeem in een Miele wasmachine

Heb je net een nieuwe Miele wasmachine aangeschaft en wil je graag het TwinDos systeem goed instellen? Met dit handige stappenplan heb je het in een paar minuten op de juiste manier ingesteld.

  1. Zet je Miele wasmachine aan en schuif de knop naar het wasprogramma ‘Katoen’. Druk vervolgens op ‘Ok’ om het systeem in te stellen.
  2. Druk vervolgens nog een aantal keer op ‘Ok’ totdat je de optie hebt waar de hoeveelheid wasgoed in millimeter kunt instellen per wasbeurt. Je kunt hier zelf de hoeveelheid invullen. Voor een normale wasbeurt heb je 40-45 ml nodig.
  3. Je hebt nu de voorkeuren voor het eerste reservoir ingesteld. Herhaal het proces en doe dit nu voor de tweede reservoir.
  4. Pak de flacons Ultraphase wasmiddel erbij en verwijder het aluminium lipje van de verpakking.
  5. Rechtsonder bij de wasmachine heb je een klepje. Als je hier op drukt gaat deze vanzelf open. De reservoirs plaats je in de opening. Vergeet de reservoirs niet aan te drukken totdat je en klik hoort, dan zitten ze goed.
  6. Nadat de flacons erin zitten, draai je het eerste wasprogramma met een lege trommel zodat de Miele wasmachine de flacons op de juiste manier kan instellen.

In de onderstaande video zie je het stappenplan ook stap voor stap uitgelegd, handig als je het nog even wilt nalopen.

Voor- en nadelen van een Miele TwinDos wasmachine

Voordeel: Het TwinDos systeem doseert automatisch je wasmiddel

Het grote voordeel van het TwinDos systeem is natuurlijk dat je wasmiddel automatisch gedoseerd wordt. Je hebt altijd de precieze hoeveelheid wasmiddel, waardoor je op wasmiddel bespaart. Verder bespaar je ook op tijd, je hoeft namelijk geen wasmiddel meer af te wegen.

Voordeel: Langere levensduur & zuiniger

De juiste hoeveelheid wasmiddel door middel van automatische dosering zorgt er ook voor dat je Miele wasmachine een langere levensduur heeft en zuiniger in gebruik is. Wanneer je teveel wasmiddel gebruikt, krijg je zeepresten in de trommel. Deze hopen zich op waardoor je wasmachine op den duur minder goed functioneert. Teveel wasmiddel zorgt er ook voor dat je kleding sneller slijt en dat je juist strepen krijgt door het zeep. Ook is de Miele wasmachine zuiniger wanneer je de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt. Als er teveel zeep wordt toegevoegd, dan blijft je wasautomaat langer draaien dan nodig omdat deze al het schuim en zeep eerst moet wegspoelen. Dit kost de wasmachine meer water en stroom, maar niet als je de juiste hoeveelheid gebruikt.

Nadelen: Te weinig wasmiddel

Wanneer je erg vuile was hebt, zoals sportkleding, dan is het mogelijk dat de automatische toevoeging van wasmiddel niet goed genoeg is om schone kleding te krijgen. Je zult dan alsnog handmatig extra wasmiddel moeten toevoegen, of je moet kiezen voor een hogere bevuilingsgraad voordat je de wasmachine aanzet.

Nadeel: Dure aanschaf

Miele wasmachines met TwinDos zijn duurder in aanschaf dan andere wasmachines. De prijs voor een Miele TwinDos wasmachine is minimaal €1000 en het is een grote investering. Ook de speciale wasmiddelen van Miele, Ultraphase 1 en 2, zijn ook duurder in aanschaf dan eigen wasmiddel.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Miele TwinDos wasmachine

Welk eigen wasmiddel in TwinDos?

Je hebt ook de optie om je eigen wasmiddel of wasverzachter toe te voegen bij Miele TwinDos. Wanneer je dit wilt, moet je eerst twee lege flacons kopen genaamd TwinDos 1 en Twindos 2. Deze flacons van 1,5 liter kun je vervolgens vullen met je eigen wasmiddel. Je stelt deze verder op dezelfde manier in als de Miele flacons.

Hoe lang gaat TwinDos mee?

De flacons van Miele Twindos hebben een inhoud van 1,5 liter. Met het Miele wasmiddel gaan deze flacons gemiddeld 40 wasbeurten mee.

Wat is het verschil tussen TwinDos 1 en 2?

Het systeem van Twindos heeft twee reservoirs genaamd Ultraphase 1 en Ultraphase 2. Ultraphase 1, dit links zit, is een wasmiddel voor de gekleurde en witte was. Ultraphase 2 is een wasmiddel voor de witte was met ingrediënten zoals bleekmiddel en optisch witmiddel. De Miele wasmachine maakt een combinatie van beide wasmiddelen waardoor je wasgoed schoon uit de wasmachine komt.

Hoe werkt TwinDos van Miele?

Miele Twindos is een automatisch doseersysteem van Miele. Het wasmiddel wordt automatisch gedoseerd tijdens het wassen. De juiste hoeveelheid wasmiddel wordt bepaald aan de hand van sensoren die je wasgoed wegen en de vuilheid meten.

Hoe vaak moet je TwinDos reinigen?

Het is belangrijk om het TwinDos systeem regelmatig te reinigen om je wasgoed bij elke wasbeurt perfect schoon te krijgen. Wanneer je het systeem langer dan twee maanden niet gebruikt, moet je de slangen schoonspoelen met TwinDos Care, een speciaal schoonmaakmiddel. Dit helpt om verstopping te voorkomen en de slangen mooi schoon te houden. Daarnaast is het zeker aan te raden om één tot drie keer per jaar ook de slangen schoon te maken met TwinDos Care. Op deze manier behoud je de kwaliteit van de wasmachine en kun je er veel langer gebruik van maken.